Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Ce contine o tigara electronica. Ghidul tau complet

Ce contine o tigara electronica: Ghid complet

Tu stii cum functioneaza o tigara electronica? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare are legatura cu lista de componente-cheie din structura unui astfel de device. De aceea, vom povesti mai multe astazi despre dispozitivul de incalzire, cartus, atomizor si lichid. 

Fiecare dintre aceste elemente contribuie intr-un mod unic la functionarea unui device pentru vapat, indiferent de tipul consumabilei, sau de forma tigarii electronice respective. 

Insa cel mai important, alegerea inspirata a acestora iti permite sa obtii de la vapat exact ceea ce cauti. Iata care sunt cele mai importante informatii de care trebuie sa tii cont:

Utilizarea unui dispozitiv heat-not-burn

aparat glo tutun incalzit

Tigara electronica este un dispozitiv de tipul heat-not-burn, ceea ce inseamna ca aburii produsi in urma vaparii au la baza un proces termic. Elementele care compun structura acestui device functioneaza ca un tot unitar, astfel incat lichidul pe care il utilizezi sa devina o cantitate de aburi densa si aromata. 

Spre deosebire de utilizarea unei tigari electronice, fumatul unei tigari clasice este descris de arderea tutunului utilizat si inhalarea fumului. Dar despre diferentele dintre vapat si fumat am scris mai multe intr-un articol de blog separat, pe care te invitam sa il citesti putin mai tarziu. 

Revenind acum la topicul nostru de astazi, iata care sunt elementele tigarii electronice:

Cartomizorul 

Indiferent de model, tigara electronica este prevazuta cu un cartomizor, element de baza pentru obtinerea senzatiilor oferite de vaping. De fapt, cartomizorul este o componenta de tip 2-in-1, formata din atomizor si cartus (recipientul in care este adaugat e-lichidul preferat). 

La anumite modele, in cartomizor pot exista si recipiente umplute deja cu e-lichid (pods), care pot contribui semnificativ la obtinerea unei senzatii asemanatoare fumatului clasic (important pentru cei care au trecut recent de la fumatul tigarilor obisnuite la vapat):

Atomizorul 

Atomizor Aspire Nautilus Nano 2ml Negru

Acesta este un element de baza al unui astfel de dispozitiv, fiind responsabil de transformarea lichidului pentru tigara electronica in aburi (vaporizare). Exista doua tipuri de atomizoare. Iata ce caracteristici are fiecare dintre acestea:

Atomizorul RTA (Rebuildable Tank Atomizer) 

Atomizor Geekvape Zeus X RTA 4.5ml silver

Atomizorul cu rezervor (tank) reconstruibil este mult mai potrivit pentru vaperii cu experienta, care isi doresc sa construiasca de la zero propriile rezistente. Device-urile cu atomizoare RTA sunt apreciate pentru intensitatea aromelor produse, in urma procesului de vaporizare. 

Atomizorul RDA (Rebuildable Dripping Atomizer)

Atomizor HellVape Drop Dead RDA Gold

Este un tip de atomizor fara tank, din structura unui device pentru vapat ceva mai greu de utilizat. Spunem asta deoarece utilizatorul trebuie sa picure constant e-lichid pe rezistenta, atunci cand vrea sa vapeze. Este un model de atomizor dedicat celor care stiu deja ce isi doresc in materie de vapat, dorind sa duca intreaga experienta la un alt nivel.

Mustiucul

Mustiuc Nautilus 2S Negru Plastic 
Mustiuc Nautilus 2S Negru Plastic 

Acest element este canalul prin care aburii produsi de atomizor patrund in cavitatea bucala. Mustiucul unei tigari electronice este o consumabila pe care trebuie sa o cureti constant, sa o schimbi la un anumit numar de utilizari si sa o mentii intr-un mediu de pastrare curat. 

Bateria

Baterie Tigara electronica Eleaf iJust S
Baterie Eleaf iJust S

Fiind un device ce utilizeaza curentul electric pentru a functiona, tigara electronica include pe lista de componente si o baterie. Aceasta poate fi interna (integrata in structura produsului) sau externa (atasata device-ului si cu un caracter interschimbabil). 

Display-ul

Mod Aspire Finixx 80w Sandstone Grey

Utilizatorii de moduri pentru vapat sunt familiarizati cu acest element al device-ului, fiind un veritabil “centru de comanda” pentru functiile dispozitivului. De regula, este regasit la produsele dedicate vaperilor avansati, care isi doresc experiente personalizate. 

Display-ul poate fi prevazut sau nu cu functie LCD, iar pe suprafata acestuia pot aparea valori ale unor parametri esentiali in functionarea dispozitivului pentru vapat: valoarea rezistentei (Ω), valoarea temperaturii (°C), valoarea puterii (W). Acestea pot fi ajustate in functie de preferinte, acest avantaj contribuind la personalizarea sesiunii respective. 

La anumite modele, display-ul poate avea si un Puff Counter. Acest parametru iti arata cu aproximatie numarul de puff-uri pe care le mai poti realiza, inainte de a fi necesara reincarcarea dispozitivului cu lichid pentru tigara electronica. Asadar, alege informat!

Butoanele 

Mod Eleaf iStick Pico 25 Full Black
Mod Eleaf iStick Pico 25 Full Black

Principalul buton de comanda al unei tigari electronice este cel pentru ON/OFF. Odata ce acesta a fost activat, incepe in mod automat activitatea elementului de incalzire al device-ului, pentru a se atinge temperatura optima de vaporizare. Inchiderea dispozitivului se realizeaza prin apasarea aceluiasi buton. 

Secundar, tigara electronica (mai ales in cazul utilizarii unui mod pentru vaping), contine butoane in zona display-ului, utile in parcurgerea si setarea anumitor parametri si functii. Aceste butoane pot fi prezente atunci cand dispozitivul nu dispune de ecran touchscreen.

Portul de incarcare USB

Kit Aspire Flexus Q 700mAh 2ml Negru

O tigara electronica se poate incarca si la surse de curent externe, precum prizele, laptopul sau chiar sistemul USB de incarcare din masina. Acest lucru iti permite flexibilitate si control asupra nivelului de incarcare, pentru a te bucura de vapat oriunde si oricand. Portul USB se utilizeaza ca orice alt port din aceasta categorie, integrat in structura unui device electronic. 

In concluzie, pentru a te bucura de experientele pe care le poate oferi tigara electronica, este important sa cunosti componentele unui astfel de dispozitiv si cum pot sa difere acestea, de la un model la altul. Astfel, stii mult mai ce vrei sa comanzi online de pe site. 

Structura acestora influenteaza senzatia avuta la fiecare alt puff realizat. Mai mult decat atat, controlul deplina asupra functiilor device-ului iti permite sa ajustezi anumiti parametri esentiali, transformand vapatul intr-o experienta adaptata propriilor tale nevoi de utilizator.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.