Bine ai venit la e-Potion.ro.

Ce contine un lichid de tigara electronica ?

Back to Blog
Ce contine un lichid de tigara electronica?

Ce contine un lichid de tigara electronica ?

Ce contine un lichid de tigara electronica ?

Cand utilizati un dispozitiv de vapat, nu ar exista vapori fara a folosi lichid pentru tigara electronica. Aceasta situatie poate parea evidenta, totusi un lichid pentru tigara electronica este plin de secrete care determina gustul. Cand studiem componentele lichidului, aflam cum sunt usor accesibile principalele ingrediente.

Explorand indeaproape compozitia lichidului, aflam cum optiunile de aroma disponibile pentru utilizare in timpul procesului de vapare sunt absolut cruciale pentru calitatea gustului.

Ingrediente principale relativ simple


Cautati informati valabile despre ingredientele lichidului de vapat? Ati ajuns la pagina potrivita. Blogul e-Potion a pregatit pentru dumneavoastra un ghid cuprinzator cu privire la toate componentele principale care compun lichidul pentru vapat.

Prin urmare, ingredientele de bază gasite intr-un lichid sunt urmatoarele (in ordinea importantei si in functie de cantitatea lor):

  • Glicerină vegetală
  • Propilen glicol
  • Arome si/sau aditivi.
  • Nicotina (optional).

Glicerina vegetala (VG)

Ce contine un lichid de tigara electronica?
Ce contine un lichid de tigara electronica ?


Lichidul conceput pentru atomizoarele moderne (SUB OHM) contine in principal glicerina vegetala (VG) – aceasta poate fi de pana la 90% in volum. Daca doriti sa stiti cum este posibil ca tigarea electronica sa produca putin vapor sau “un nor” (Cloud chasing), acesta este motivul.

Glicerina este o substanta naturala care poate fi procesată din majoritatea tipurilor de grasimi vegetale. Glicerina utilizata in lichidele pentru tigarea electronica provine din uleiuri vegetale, motiv pentru care se numeste VG.

Un aspect important este ca procesat din uleiuri, nu este un ulei. Este o substanta uleioasa care poate fi inhalata in siguranta si care find expusa la o sursa de caldura produce vapori.

VG este un lichid incolor, netoxic, fara miros, dar cu un gust dulce. Este foarte gros si vascos, ceea ce inseamna ca lichidele cu continut ridicat de VG nu functioneaza bine la atomizatoarele mai vechi si la claromizatoarele mici – este prea gros nu permite imbibarea usoarea a rezententei. Din aceasta cauza este necesar un amestec cu substanta numita PG.

O multime de produse obisnuite contin VG. Este utilizat in industria alimentară ca indulcitor si, de asemenea, este adaugat la unele alimente pentru a le mentine umede. Multe medicamente contin aceasta substanta. Oamenii de stiinta ani de zile au efectuat studii si nicio data nu a constatat probleme legate de sanatate.

Lichidele cu o concentratie mare de VG produc multi vapori densi, dar nu produc un TH (throat hit – lovitura in gat) puternic.

Propilen glicol (PG)

Ce contine un lichid de tigara electronica ?


Un alt componet important al lichidului pentru tigara electronica este PG, in concentratii diferite. Unele lichide contin mai mult PG decat VG; acestea functioneaza mai bine la clearomizere si la atomizoarele mai vechi, deoarece sunt mai putin vascoase.

PG este un alcool si este, de asemenea, aproape inodor. Are un gust dulce slab, desi nu este suficient pentru a fi folosit ca indulcitor; totusi, se adauga la alimente, medicamente si alte produse alimentare.

Este adevarat ca au existat cateva probleme minore de sanatate legate de PG. A fost studiat inca din anii 1940 si este clasificat ca fiind in general sigur; inghitirea sau inhalarea nu va vor face rau. Cu toate acestea, un mic procent de oameni sunt sensibili la aceasta substanta, deci daca lichidul cu un continut ridicat de PG va face sa va simtiti rau, este necesari sa treceti la unul cu mai mult VG.

PG produce mai putini vapori vizibili decat VG, deci este nepopulara pentru cei care urmaresc cloud chasing-ul, dar este preferat persoanelor care doresc sa vapeze discret. De asemenea, transporta aromele mai bine (un gust mai pronuntat) si da mai multa lovitura in gat – TH.

Arome

Ce contine un lichid de tigara electronica?
Ce contine un lichid de tigara electronica ?

Unul dintre cele mai bune lucruri despre vapat este o gama larga de lichide cu gust delicios si totul se rezuma la arome.

Aromele utilizate in lichidul pentru tigarile electronice sunt de natura alimentara dar si de o calitate mai buna si mai sigura decat aromele alimentare si pot fi produse oriunde in lume.

Regiunea Grasse din Franta (capitiala mondiala a aromelor si parfumilor), de exemplu, este cunoscuta ca exceland in acest domeniu. Companiile care furnizeaza arome pentru industria alimentara sau cosmetica o fac si astazi pentru industria vaporilor.

Problema aromelor in lichidele pentru tigara electronica a fost pusa de multe ori, iar stiinta este din ce in ce mai interesata de ea. Sub efectul caldurii, pot exista reactii fizice si chimice complexe legate de arome.

Productia de aldehide, de exemplu, cum ar fi benzaldehida in anumite arome de cirese, a fost pusa in centrul atentiei in 2016. Acelasi lucru se aplica diacetilului, care aduce un gust de unt retetelor de lichide.

Din aceasta cauza, in prezent datorita legislatiei actuale mari producatori de arome folosite la lichidele pentru tigari electronice au eliminat aceste substante la aromele care creau altfel de probleme.

De exemplu, The Perfumers Apprentice (TPA), autoritatea din SUA au legiferat mai multe produse de arome care nu mai contin substantele periculoase, mentionate mai sus. Gama de arome care contine in denumire caracterele DX ( DX Sweet vream, DX Graham cracker… etc) sunt cele recomandate si autorizate de autoritatea americana FDA recunoscuta in intreaga lume. Respectati aromele acestor producatori, deoarece acestea au fost alese pentru o siguranta maxima la inhalare.

Nicotina

Ce contine un lichid de tigara electronica?
Ce contine un lichid de tigara electronica ?


In cele din urma, majoritatea lichidelor contin nicotina. Aceasta este ceea ce face ca vaparea sa fie un substitut atat de eficient pentru fumat; iti poti satisface pofta de nicotina fara a fi nevoie sa dai foc frunzelor de tutun. Nicotina creaza, de asemenea, o lovitura buna in gat, deci daca acest lucru este important pentru dumneavoastra incercati lichide cu continut ridicat de nicotina.

Desi primeste multa publicitate proasta, nicotina este de fapt o substanta foarte sigura: fumul din tigari este cel care dauneaza, nu nicotina. Nicotina este toxica doar in dozaj mare, dar nu exista nici o sansa sa te otravesti prin vapare. Cu mult inainte de a ajunge la un nivel periculos, va va face sa simtiti o usoara greata, apoi va va da dureri de cap. Vaperii (si fumatorii) trebuie sa foloseasca cantitatea de nicotina agreata de organism, dar nu mai mult.

De obicei, este bine sa evitati lichidele care contin orice altceva decat aceste patru ingrediente. De exemplu, vitamine, coloranti, suplimente precum cofeina – acestea nu fac nimic pentru calitatea vape-ului si, spre deosebire de arome, nu au fost selectate pentru siguranta la inhalare.

Daca ramaneti la ingredientele enumerate aici, puteti astepta cu nerabdare o experienta de vapare placuta cu risc redus.

Share this post

Lasă un răspuns

Back to Blog