Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Ce este atomizorul? Lucruri pe care un fumator trebuie sa le stie

Ce este atomizorul de tigara electronica: ghid complet

Într-o lume a vapatului în continuă expansiune, unul dintre elementele cheie, dar adesea neînțelese, este atomizorul de țigară electronică. Pentru mulți utilizatori noi sau chiar experimentați, complexitatea și varietatea atomizorilor pot fi confuze și copleșitoare.

Fără o înțelegere clară a funcționalității și tipurilor de atomizoare, vaperii pot avea o experiență de vapat sub standard, întâmpinând probleme cum ar fi gustul ars sau producția insuficientă de vapori. Mai mult, alegerea greșită a atomizorului poate afecta durabilitatea și performanța întregului dispozitiv, ducând la frustrări și cheltuieli inutile.

Acest articol servește ca un ghid complet pentru a vă ajuta să înțelegeți ce este un atomizor de țigară electronică și cum funcționează. Vom explora diferitele tipuri de atomizoare, modul în care influențează experiența de vapat și cum să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru nevoile dumneavoastră. Cu aceste informații, veți putea face alegeri mai informate, îmbunătățind astfel calitatea experienței dumneavoastră de vapat. Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul de vapat, vă recomandăm acest ghid detaliat despre ce este vapatul.

1. Ce este atomizorul?

Un atomizor de tigara electronica este elementul de incălzire care transformă e-lichidul din interiorul aparatului intr-un vapor, astfel incat sa poate fi inhalat de catre fumator. Indiferent dacă vorbim de un rezervor al dispozitivului, un atomizor reconstruit sau un vape pod, scopul atomizatorului este același. Cele trei lucruri pe care trebuie să le ofere fiecare atomizor de vaporizare sunt

 • un rezervor pentru pastrarea e-lichidului
 • o suprafata de incalzire pentru vaporizarea e-lichidului
 • un fitil care va transporta e-lichidul din rezervor pe suprafata de incalzire

Când cumperi un kit complet, primesti un dispozitiv și un atomizor compatibil cu acesta în același pachet. In functie de atomizatorul de care dispui, exista posibilitatea ca acesta sa poata fi inlocuit ulterior. 

2. Cum functioneaza un atomizor?

Atomizorul este fixat in interiorul rezervorului si este sustinut de o baterie pentru alimentarea filamentului incins, cunoscut sub numele de rezistenta, care ajuta e-lichidul sa se evapore la contact. 

E-lichidul este tinut intr-un material absorbant, acesta avand numele de fitil. Fitilul absoarbe e-lichidul atunci când este scufundat în rezervor prin caile de absorbție din carcasa atomizatorului. Pe măsură ce firul rezistentei înfășurat în jurul acestui fitil se încălzește, se evaporă e-lichidul înmuiat, transformandu-l astfel în vaporii pe care tu ii inhalezi. Atomizatorul dispune de un tub central care permite un flux adecvat de aer. 

3. Cand ar trebui sa inlocuiesti atomizorul?

Atomizorul poate avea o durata de viata destul de indelungata, atata timp cat folosesti dispozitive de calitate. Insa e bine sa iei in considerare anumiti factori, pentru a intui momentul in care acesta trebuie inlocuit. Iata care sunt semnele care te vor ajuta să-ți dai seama de acest lucru

 • Materialul absorbant are un aspect murdar/ negru/ ars;
 • E-lichidul își schimbă foarte repede culoarea, devenind închisă în rezervor;
 • Aroma e-lichidului dvs. este mai slabă sau nu mai are gust;
 • Se aude un gâlgâit când inhalezi, fapt care reda inundarea rezistentei(e-lichidul se infiltrează în fluxul de aer);
 • E-lichidul contine scurgeri galbene sau maro care provin din porturile de absorbție, ceea ce sugerează că materialul este ars în interior, chiar dacă nu este evident din exterior.
 • Vape-ul sau Puff Bar-ul nu mai scoate aburi sau da un gust de ars.

4. Cum cureti un atomizor?

Pentru a functiona optim si a-i prelungi durata de viata, curatarea tigarii electronice si implicit a atomizorului trebuie sa se faca in mod corespunzator. Tot ce trebuie sa faci este sa-l desurubezi de la baterie, sa scoti vata din bobinele de rezistenta, iar apoi il clatesti cu apa calda. In final trebuie sa infiletezi componentele, in ordine inversa si poti fi sigur ca tigara ta electronică se afla intr-o stare buna, gata de a fi utilizata.

5. Cum pastrezi atomizorul in stare buna?

Pentru a-ti pastra in stare buna de functionare atomizorul cat mai mult timp trebuie in principal sa-l utilizezi cu atentie. Iata mai exact ce poti face

 • Evita scaparea tigarii electronice sau asigura-te ca se afla intr-un loc sigur, unde nu poate fi rasturnata. Nu o depozita intr-un spatiu cu conditi extreme de temperatura;
 • Evita sa lasi rezervorul de e-lichid să se golească de lichid complet inainte de umplere;
 • Da-ti seama cand ai nevoie de o rezistenta noua si inlocuieste-o la timp.

In concluzie atomizorul reprezinta una dintre partile principale ale unei tigari electronice, care produce amestecul de vapori și arome pe care il obtii de la dispozitivul tau. Acorda atentie modului in care o intretii astfel incat sa-i asiguri o durata de viata indelungata. Totodata ia in considerare semnele pe care le transmite, pentru a-ti da seama de momentul in care trebuie inlocuit. 

Sursa: unsplash.com, pexels.com

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.