Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Ce este nicotina sintetica?

Ce este nicotina sintetica?

Ai vazut recent sigla „TFN” sau „TFN Nicotine” pe o sticla de lichid?

Daca crezi ca raspunsul la aceasta intrebare este „nu”, arunca o privire mai atenta la cel pe care il folosesti acum. Exista sanse mari ca formula lichidului si designul etichetei sa se fi schimbat recent, iar modificarile pot fi atat de subtile incat nici macar nu ai observat. Acronimul „TFN” inseamna „nicotina fara tutun”.

Cu alte cuvinte, nicotina din lichidul pe care il folosesti in acest moment nu este derivata din tutun si este de fapt sintetizata intr-un laborator – si daca nu utilizezi  deja nicotina sintetica, probabil ca o vei folosi foarte curand.

Fara indoiala, nicotina sintetica este cea mai evidenta tendinta privind lichidul in 2022. Pana la sfarsitul anului, este foarte probabil ca majoritatea lichidelor de pe piata sa foloseasca nicotina TFN. 

Deci, ce este nicotina sintetica? 

De ce este lichidul cu nicotina sintetica un lucru atat de important in 2022 si cum iti va afecta experienta de vapat? 

Acestea sunt lucrurile pe care le vom acoperi in acest articol. In primul rand, totusi, sa aflam mai multe despre locul traditional de provenienta al nicotinei.

De unde provine nicotina?

Pentru a intelege ce este nicotina sintetica si de ce este importanta pentru industria de vapat si pentru experienta ta personala ca vaper, trebuie sa intelegi mai intai de unde provine in mod traditional nicotina pentru lichid.

Pana de curand, tutunul a fost sursa de nicotina pentru toate lichidele si pentru toate produsele de inlocuire a nicotinei, cum ar fi pastilele, gumele si plasturii. Tipul specific de nicotina folosit de majoritatea producatorilor de lichide din lume este fabricat pentru a indeplini standardele industriei farmaceutice si este pur in proportie de peste 99%. Cu alte cuvinte, nu consta decat in molecula izolata de nicotina si nu are contaminari detectabile sau solventi reziduali.

Exista multe metode acceptate pentru extragerea nicotinei din tutun, desi majoritatea metodelor implica utilizarea solventilor precum amoniacul, eterul de petrol si etanolul. Este posibila si distilarea cu abur a nicotinei, dar extractia pe baza de solventi este mai populara datorita costului sau mai mic. 

Procesul de extragere a nicotinei din tutun cu un solvent este destul de simplu. Un procesor de tutun macina marunt (pulbere) frunzele de tutun si apoi amesteca pulberea cu un solvent, creand o suspensie. Materialul vegetal este filtrat din amestec. Nicotina este apoi izolata prin evaporare, aceasta fiind distilata din solvent sau invers.

Ce este nicotina sintetica?

Desi cea mai usoara si mai ieftina modalitate de a obtine nicotina este extragerea acesteia din frunzele de tutun, este, de asemenea, posibil sa obti aceeasi molecula printr-o reactie chimica. Ideea de baza aici implica luarea unei molecule care poate servi ca precursor de nicotina si combinarea acestei molecule cu un catalizator care reactioneaza cu precursorul pentru a forma nicotina. 

Este mult mai costisitor sa sintetizezi nicotina intr-un laborator decat sa o extragi pur si simplu din frunzele de tutun. Exista totusi o cerere puternica pentru nicotina sintetica in industria de vapat, iar ca urmare, laboratoarele si-au rafinat metodele de productie. Intre eficienta crescuta si cererea de cantitati foarte mari, trecerea la nicotina sintetica nu a afectat cu adevarat preturile lichidelor pentru consumatori.

In ceea ce priveste modul in care este produsa nicotina sintetica, fiecare laborator are propria sa metoda – si de obicei sunt implicate multe brevete. 

O metoda, de exemplu, implica utilizarea nicotinatului de etil ca precursor. Nicotinatul de etil este un ester al acidului nicotinic, cunoscut si sub denumirea de vitamina B3 sau niacina. Este posibil sa transformam nicotinatul de etil in nicotina prin utilizarea mai multor reactii chimice si aceasta este doar o metoda de a crea nicotina sintetica. 

Deoarece metoda exacta folosita pentru a crea nicotina sintetica pentru un anumit produs de lichid pentru tigara electronica este transparenta pentru utilizatorul final, este posibil ca multe metode diferite sa fie utilizate in continuare atata timp cat brevetele pentru aceste metode raman in vigoare.

Exista si alte surse naturale de nicotina fara tutun?

In prezent, termenul „nicotina fara tutun” se refera intotdeauna la nicotina sintetica. Totusi, dupa cum probabil sti, tutunul nu este singura planta care contine nicotina. Vinetele, cartofii si rosiile contin, de asemenea, nicotina.

Problema cu utilizarea oricareia dintre aceste plante ca surse de nicotina este totusi ca concentratiile lor de nicotina sunt mult prea scazute pentru a fi viabile pentru utilizare in produse comerciale. 

O vanata cu o greutate de 100 de grame contine aproximativ 0,01 miligrame de nicotina. Pentru a obtine un singur miligram de nicotina, ai nevoie de 10 kilograme de vinete. 

In acest moment, nu exista nici o modalitate de a obtine nicotina din vinete, cartofi sau rosii fara a suporta cheltuieli enorme si a risipi cantitati uriase de alimente. In viitor, totusi, este posibil ca o companie sa modifice genetic una dintre aceste plante pentru a produce cantitati mai mari de nicotina. Daca se intampla acest lucru, nicotina sintetica nu va mai fi singura forma de nicotina fara tutun.

Lichidul cu nicotina sintetica are un gust diferit sau se simte diferit?

Dupa cum am mentionat la inceputul acestui articol, exista o mare sansa ca marca ta preferata de lichid pentru tigara electronica sa fi trecut deja de la nicotina derivata din tutun la nicotina sintetica si nici macar nu ai observat. Asta pentru ca adevarata nicotina de calitate farmaceutica este deja pura in proportie de peste 99%. Nicotina sintetica este aceeasi molecula si are o puritate similara cu nicotina derivata din tutun de calitate farmaceutica; doar ca este obtinuta intr-un mod diferit.

Singurul motiv pentru care un lichid cu nicotina sintetica ar putea avea un gust diferit fata de unul cu nicotina naturala este ca nicotina derivata din tutun pe care o utilizezi in prezent nu este cu adevarat de calitate farmaceutica. 

Daca un extract de nicotina este slab filtrat, ar putea avea mici resturi de tutun care dau nicotinei o aroma amara. In acest caz, un producator de lichide ar putea incerca sa acopere aroma amara provenind de la resturile de tutun cu indulcitori si arome puternice. Un astfel de lichid pentru tigara, totusi, nu ar avea un gust la fel de bun ca unul cu o forma mai pura de nicotina. Daca lichidul pe care il utilizezi in prezent contine nicotina cu o puritate scazuta – ceea ce este rar – probabil vei descoperi ca nicotina sintetica are un gust mai bun.

In ceea ce priveste satisfactia utilizatorii raporteaza in general ca nu simt o diferenta intre nicotina sintetica si nicotina derivata din tutun. Totusi, cativa au adaugat ca nicotina sintetica pare mai putin probabil sa provoace sughit la lichidul cu concentratii mai mari. Daca utilizezi lichid concentrat (in nicotina) si, uneori, sughiti atunci cand vapezi, este posibil sa descoperi ca sughiturile apar mai rar – sau nu apar deloc – daca contine nicotina sintetica.

Cum pot cumpara lichid pentru tigara cu nicotina sintetica?

La momentul redactarii acestui articol, cei mai mari furnizori de nicotina sintetica se aflau in Statele Unite. Daca locuiti in oricare dintre aceste regiuni, exista sanse mari ca producatorii tai preferati de lichide sa foloseasca deja nicotina sintetica – iar daca nu folosesc nicotina TFN, probabil ca o vor face in curand. Pentru a gasi lichidul cu nicotina TFN, tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti selectia de la magazinul tau preferat de vape online sau local. Daca o anumita marca foloseste nicotina sintetica in produsele sale, cel mai probabil vei vedea unul dintre urmatoarele denumiri pe etichetele produselor companiei:

·   Nicotina sintetica

·   Nicotina fara tutun

·   TFN

In general, o marca de lichid care a facut trecerea la nicotina sintetica va dori sa faca cunoscut acest fapt clientilor sai. Prezenta nicotinei TFN este in general de dorit pentru consumatorii care sunt fericiti pentru orice oportunitate de a se distanta de produsele din tutun in cea mai mare masura posibila. De asemenea, trecerea de la nicotina derivata din tutun la nicotina sintetica reprezinta o investitie majora pentru un brand de lichide pentru tigara electronica, deoarece acest lucru nu este doar o chestiune de reconfigurare a liniilor de productie ale companiei; nicotina sintetica costa, de asemenea, mai mult decat nicotina derivata din tutun. Companiile producatoare de lichid au un puternic stimulent sa informeze clientii despre investitiile pe care le-au facut pentru imbunatatirea produselor lor.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.