Despre Tigara

Ce este TPD si ce inseamna?

Ce este TPD si ce inseamna?

TPD a aterizat pe 20 mai 2016 și a schimbat drastic peisajul vaping din UE. Un nou termen a intrat în vocabularul de vapare, deoarece toată lumea a trebuit să se asigure că tot ce tine de vaporii lor este „compatibil cu TPD”.

Dar ce este TPD?

ce este tpd si ce inseamna
ce este tpd si ce inseamna

Directiva privind produsele din tutun este o „directivă a Uniunii Europene care limitează vânzarea și comercializarea tutunului și a produselor din tutun în UE”. TPD a fost creat inițial în 2001, dar a fost revizuit în 2014 pentru a include țigările electronice.

După aderarea la UE, fiecare stat membru a trebuit să transpună cerințele TPD în propriile legi până la 20 mai 2016. După aceea, majoritatea țărilor au permis comercianților cu amănuntul o perioadă de un an pentru a-si vinde stocul lor care nu respectă TPD.

Întrucât fiecare țară UE are în esență propria sa interpretare a TPD, înțelegerea tuturor reglementărilor este destul de complicată. Dar există o serie de reglementări care se referă la atomizoarele și lichidele de tigari electronice, care se aplică în toate țările UE și sunt relevante pentru toți utilizatorii tigarilor electronice.

Și, așa cum se întâmplă de cate ori se fac lucrurile pe graba, există lacune care facilitează lucrurile atât pentru întreprinderi, cât și pentru clienți.

Doriți să aflați dacă atomizoarele și lichidele dumneavoastra sunt conforme TPD? Atunci continuați să citiți.

Atomizoare in conformitate cu TPD

TPD stipuleaza ca:

1. Capacitatea maximă pentru o „țigară electronică de unică folosință, a unui cartuș de unică folosință sau un rezervor/atomizor” nu trebuie să depășească 2 mL.

2. Rezervoarele/atomizoarele de tigari electronice ar trebui să vină cu autocolante de avertizare cu nicotină.

Dacă sunteți un fan al atomizoarele multi-core „sub ohm”, regula de capacitate de 2 ml înseamnă probabil să purtați o sticlă de reumplere atunci când plecați de acasă. Deși această reglementare nu este aplicată în mod semnificativ în unele țări ale UE, în alte tari, găsirea unui rezervor cu capacitate mai mare într-un magazin de vape este imposibilă.

Lacune

Unele companii vin cu kituri care au o rezervă ce adaugă capacitate mai mare la atomizorele lor. Acestea sunt de obicei achiziții separate, deoarece includerea acestor extensii în ambalajul original ar învinge scopul regulii.

Insa, sa faci o regula pentru modul in care se vinde un pachet care include atomizorul( si accesoriile lui) + sticla de rezerva este aproape imposibil, așa că iată soluția dvs. pentru asta. Alte companii au încercat o soluție și mai simplă.

Prin simpla adăugare a unei garnituri de silicon în interiorul unui rezervor au reușit să-și reducă capacitatea la 2 ml. Utilizatorul poate îndepărta cu ușurință piesa de silicon și recâștiga mililitrii pierduți în câteva secunde.

Acesta este un „truc” ușor de recunoscut, care este probabil motivul pentru care nu îl mai vedem implementat des. O altă soluție care „merge in jurul” reglementarii capacității este: comandare din străinătate.

Deschiderea fiecărui pachet de corespondență vape care vine în UE din China și verificarea capacității fiecărui atomizor nu este ceva probabil să se întâmple vreodată. Dar rețineți că unele țări din UE au interzis cu totul achizițiile transfrontaliere.

Verificați legile țării dvs. dacă nu doriți surprize de ultim moment. Deși nu este o lacună, este bine să știm că RDA-urile nu sunt supuse limitei de 2 ml. Dar dacă intenționați să utilizați RDA-ul cu un mod squonk, rețineți că sticlele squonk pot fi reglementate la un moment dat și că este deja discutat în Marea Britanie.

Lichidul de tigara electronica in conformitate cu cererile TPD

Producătorii de lichide pentru tigarile electronice trebuie să respecte aceste reguli pentru ca produsele lor să fie conforme TPD:

1. Capacitatea sticlei de lichid cu continut de nicotina nu trebuie să depășească 10 mL.

2. Concentrația nicotinei nu trebuie să depășească 20 mg / ml.

3. Sticlele trebuie să aibă capace și duze pentru protectia copiilor care limitează fluxul de lichid.

4. Sticlele trebuie să aibă autocolante de avertizare despre nicotină.

5. Cutiile de ambalaj ale lichidelor pentru tigarile electronice trebuie să includă pliante informative si de avertizare.

Primele două reguli sunt cele mai relevante pentru clienți, deoarece limitează tot lichidul de tigara electronica la sticle de 10 ml și concentratie de 20 mg /ml, cea mai puternica concentratie de nicotină.

Ce este TPD – shot nicotina e-potion 20mg 10ml

Lacune

Dacă ați vapat lichide cu concentrație mai mare de nicotină, atunci o să fiți nevoit să vă limitați la 20 mg/ml. Unii vaperi au cumpărat cantitati mari de lichid cu concentratie mai mare de nicotină înainte ca TPD să intre în vigoare, dar lichidul își pierde în cele din urmă aroma și potența.

Alții au recurs la comandarea lichidului sau a bazei de nicotină din afara UE, dar acest lucru este foarte riscant, deoarece majoritatea companiilor care vor vinde produse care nu respectă TPD clienților din UE practică modele de afaceri dubioase.

Limitarea de 10 ml pentru sticlă este mai ușor de rezolvat. Producătorii de lichide pentru tigari electronice au început să producă „short-fill-uri” (lichid extra aromat) fără nicotină, compuse din PG, VG si aroma concentrata.

CRAFTED MOCKUPS eLiquid Bottle Mockup vol 60ml B v1.1 scaled removebg preview 1 de pe e-potion.ro
Ce este TPD – Shortfill gama funky by Smokemania

Clientul trebuie doar să adauge VG și PG în raportul lor preferat și nicotină, care vine sub formă de sticle de 10 ml de bază de nicotină compatibile TPD (sau „shot nicotina” așa cum sunt denumite în mod obișnuit).

O altă soluție este să vă creați propriul lichid. Sticlele goale, aromele concentrate, VG și PG nu sunt (și, în general, nu pot fi) reglementate de TPD.

Doar luați-va câteva shot-uri de nicotina, un cântar sau seringa și niște mănuși și sunteti gata să începeti să creati rețete uimitoare. Și dacă ezitați să experimentați rețete, există o altă soluție de mijloc.

Din ce în ce mai multe companii premium de lichide au început să lanseze rețetele lor de lichide în formă concentrată (numite „one-shots” sau „flavor shot”). Acestea vin de obicei în sticle de 10 sau 30 ml care conțin amestecuri concentrate de PG și aromă.

T-Juice Red Astire 10ml. Aroma T-Juice Red Astire 10ml
Ce este TPD – Aroma T-Juice Red Astire 10ml
Full Moon Rainbow 10ml. Aroma Full Moon Rainbow 10ml
Ce este TPD-aroma concentrata Full moon

Doar luați o sticlă si amestecați-vă „flavor shot” la procentul recomandat cu „shot-urile de nicotina” necesare pentru nicotinizare, VG și PG, lăsați-le să se macereze pentru o vreme și veți obține propriul lichid premium „facut in casa”.

Alte probleme pentru producatori

Restricțiile de mai sus sunt cele cu impact direct asupra vaperilor, dar există reglementări suplimentare care afectează producătorii de tigari si lichide de tigari electronice. Cele mai importante schimbări pentru companiile de vapare includ:

  1. Notificare de șase luni pentru produse noi: toate companiile trebuie să anunțe agențiile de reglementare din țara lor cu șase luni înainte de a li se permite să vândă orice produs nou. Această regulă nu este aplicată în multe țări, dar a încetinit, fără îndoială, inovația în industria vapingului și a redus numărul de produse disponibile pentru vaperi acolo unde a fost implementata.
  2. Testarea emisiilor pentru e-lichide: Aceasta este o durere de cap pentru producători, dar poate fi de fapt un lucru bun pentru consumatori. Este scump, dar a creat o oarecare încredere în calitatea e-lichidului și a făcut multe pentru a combate argumentul „nu știm ce este în el”

3. Restricții publicitare: în multe țări, publicitatea TV și radio nu este permisă, iar reclamele în ziare, ofertele de plasare a produselor și promoțiile online sau sociale sunt de asemenea interzise.

secret small de pe e-potion.ro
Ce este TPD

Cum v-a afectat TPD pe dumneavoastra?

Suntem curioși să știm cum vă afectează reglementările TPD.

Unele țări au interzis testarea în magazin și vânzările transfrontaliere.

Care e povestea dumneavostra? Vă rugăm să ne anunțați în comentarii.

Puteti sa urmariti e-Potion si pe facebookinstagram si Pinterest.

Sursa articolui.

Lasă un răspuns