Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cel mai nou ghid de vapat pentru tipuri de tigari electronice

Cel mai nou ghid de vapat pentru tipuri de tigari electronice

Ghid de vapat

Fiecare nouă tehnologie vine cu propriul său set de termeni și definiții. Vaping-ul este încă relativ nou. Dar vom acoperi toate tipurile diferite de tigari electronice și ceea ce fac.

Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți totul. Vom începe cu o prezentare generală a diferitelor tipuri de tigari electronice, moduri și vaporizatoare (atomizoare). Apoi trecem la descrieri mai detaliate ale fiecăruia. Este mult, dar odată ce fundația este stabilită, toate vor avea sens.

Vaping-ul poate fi incredibil de simplu cu un DSE 900. Doar conectați un cartuș și vapati! Dar vapingul poate fi, de asemenea, complicat dacă utilizați un mod squonk și RTA. Există multe opțiuni din care puteți alege. Dar toate dispozitivele cu vapori sunt destinate numai adulților.

Vapatul este destinat ca o alternativă la fumat. Trebuie să fii la vârsta legală de fumat pentru a cumpăra orice produs din tutun.

Ce este tigara electronica ?

Tigara electronica este un dispozitiv de vapat care face o parte de tehnologie electronică care transformă o substanță numita lichid tigara electronica în vapori. Procesul de vaporizare este destinat evitării arderii. Punerea unei substanțe în flăcări pentru a accesa ingredientele active este metoda pe care o folosim de mii de ani. Dar nu mai trebuie să facem asta.
Pentru inceput, toate dispozitivele de tigari electronice au trei componente de bază. O baterie sau o sursă de alimentare, o rezistenta de atomizor sau o altă metodă de încălzire. Și în cele din urmă un rezervor de lichid sau cameră de încălzire. Dar, dincolo de aceste trei componente de bază, tigarile electronice, modurile, dispozitivele tip vaping pen și toate celelalte, servesc fiecare un stil diferit de vapare. Este important să știți ce tip de dispozitiv vape să cumpărați, deoarece fiecare dintre ele are cerințe foarte diferite. De exemplu, un mod „sub ohm” necesită un lichid cu cantitate de VG ridicata. În schimb, un vaper nu poate pune lichid full VG într-un pod. În cele din urmă, aveți nevoie de tipul potrivit de dispozitiv de vapat pentru stilul dvs. specific de vapare.

Mai departe prezentam dispozitivele de vapat specifice fiecarui tip de vapare.

Tipurile de tigari electronice:

E-cigs:

designul original care arată ca o țigară. Este de asemenea denumit și ciga-like ( DSE 900).

Poduri:

o generație noua de tigari electronice precum Vaporesso Zero sau Voopoo Argus Air. Acestea sunt dispozitive mici care folosesc o canitate mica de lichid, bateria cu capacitate mica dar intr-un stil foarte compact.

Vape Pen:

orice dispozitiv mic de vapat în formă de stilou precum Aramax vaping pen sau Joyetech ego AIO. Acestea sunt dispozitive mici spre medii care folosesc o capacitate de lichid de pana la 3ml, bateria cu capacitate buna care permite folosirea aproape toate ziua .

• Moduri :

un dispozitiv de vapat mai mare cu o capacitate a bateriei mai mare decât un vaping pen sau un pod. Un atomizor cu rezistenta schimbabila, RTA sau RDA poate fi conectat la acest mod.

Mod reglementat:

un mod vape în care utilizatorul selectează puterea de ieșire. Un mod reglementat are caracteristici de siguranță încorporate.

Mod mecanic:

un tip de tigara electronica care extrage curent brut de la o baterie fără caracteristici de siguranță ale controlului utilizatorului. Nerecomandat, deoarece modurile mecanice pot fi periculoase.

Atomizor:

un dispozitiv care este o combinație între o rezistenta, un rezervor pentru a tine lichidul de tigara electronica și un mustiuc. Se conectează la un mod printr-o conexiune 510. Cele mai multe tancuri sunt interschimbabile.

RDA și RTA:

fiecare este un dispozitiv care se conectează la un mod vape printr-o conexiune 510 cu fir. Diferența dintre un rezervor de vapori și RTA / RDA pe lanag faptul că utilizatorul își construiește propriile rezistente este modul de alimentare cu lichid. Destinat entuziastilor de vapare hard-core.

• Mod Squonk:

un mod squonk este un mod în formă de cutie, iar corpul dispozitivului conține atât o baterie, cât și un rezervor de e-lichid care este conectat la atomizor prin un canal de alimentare, squonk-ul face alimentare manuala prina apasare pe rezervorul sau automat in functie de mod. Destinat vaperilor care își fac propriile rezistente.

Dry herb Vaporizator:

un dispozitiv care vaporizează materialele din plante. Cel mai adesea planta uscată, dar unele modele pot fi utilizate pentru ceară sau concentrate.

Care sunt diferitele tipuri de vapare?

Care sunt diferitele tipuri de vapare? Trebuie să acoperim acest lucru pe scurt înainte de a trece mai departe pentru a discuta diferite tipuri de vapori. Pentru că există un tip diferit pentru fiecare stil de vapare.

 • Vaping MTL standard:

Vapare cu un atomizor de peste 1.0 ohm (sau mai nou peste 0.6ohm). MTL (Mounth-To-Lung) înseamnă gură-plămân. In cazul utilizatorului, acesta, trage vaporii în gură și apoi inspiră pentru o lovitură similară a gâtului și o senzație comparabilă cu fumarea unei țigări. Fumătorii care fac tranziția de la tigari la tigari electronice ar trebui să ignore orice ghid pentru începători de vapare care recomandă un mod sub ohm. Cel mai bine, fumătorii ar trebui să înceapă cu un dispozitiv MTL, cum ar fi kiturile Joyetech ego AIO, Aramax Vaping pen sau Innokin endura t20S. Vaporizarea MTL ar trebui folosita cu lichide de tigari electronice cu procent PG intre 40%-60% cu un nivel de nicotină de 6mg până la 20 mg.

• Vapare Sub Ohm DL:

vapare cu un atomizor sub 1.0 ohmi. DL (Direct Lung) înseamnă inhalere in plămân direct. Vaperul avansat se poate muta la modurile subohm după ce a câștigat experiență de vapare. Deși tot mai mulți vaperi raman la tigari electronice de bază ca si MTL. DL vaping folosește lichid de tigara electronica cu procent de VG mai ridicat (peste 60% ) cu un nivel de nicotină de la 0mg la 6mg. Incluzind si controlul temperaturii de vaping.

E-cigs – ciga-like:

ghid de vapat – DSE 900

Vaping-ul a început cu e-cig. Primul e-cig comercial a fost inventat în 2003. Primele e-cigs s-au îndreptat spre SUA la sfârșitul anului 2006. Este un design simplu. E-țigara este făcută să semene cu senzația, aspectul, forma și dimensiunea unei țigări. Denumit și dispozitiv de vapare de prima generație. Acesta este tipul de vape care arată ca o țigară. Cel mai frecvent cunoscut sub numele de „cigalike”.

Țigările electronice au ajuns mai întâi pe piață ca un produs de unică folosință destinat unei singure utilizări. Odată cu trecerea timpului, e-cig-urile reîncărcabile au devenit mai populare și cu siguranță mai rentabile. Bateriile litiu-ion pot fi reîncărcate și durează un an sau mai mult. Vape-urile de unică folosință sunt încă disponibile, dar de obicei doar în benzinării și tutungerii.

E-cigs sunt dispozitivele cele mai ușor de utilizat și, de obicei, prima alegere pentru fumătorii care trec la vapare. Orice ghid pentru începători privind vapingul trebuie să includă kituri e-cig vape ca primă opțiune. O țigară electronică de bază este alcătuită din următoarele părți:

               • Baterie

               • Cartuș

Asta e! Conectați un cartuș la o baterie încărcată și începeți să vapați. Cartușul sau cartomizatorul este preumplut cu lichid. Utilizatorul nu trebuie să umple manual cartușul cu lichid. Nu există nicio complexitate de care să vă faceți griji. Kiturile de pornire E-cig sunt perfecte pentru începători.

Pod-urile:

Pod-urile sunt un tip de țigară electronică ce utilizează un rezervor de lichid care se introduce în corpul dispozitivului de vapat. Pod-urile sunt mici și adesea arată ca un stick de memorie USB. Din păcate, Pod-urile au devenit populare printre utilizatorii minori, în parte din cauza designului, dar și din cauza a ceva numit sare de nicotină. Pod-urile folosesc un lichid cu sare de nicotină sau un lichid cu nicotina normala. Sarea de nicotina merge ușor si este ușor de inhalat în cantități mari. Ca urmare, un dispozitiv mic care produce un pic de vapori poate avea o cantitate mare de nicotină.

Sistemele POD pot fi de unică folosință sau reumplute. De fapt, Pod-uri de unică folosință, care sunt vândute în benzinării și magazine de profil. Depinde pe cine întrebați, dar vape-urile pod sunt numite a doua generație sau generația următoare. În cele din urmă, caracteristica definitorie este că Pod-urile sunt cel mai bine cunoscute pentru inhalarea tip MTL și a nivelurilor ridicate de nicotină.

JUUL-ing-ul este un tip de dispozitiv pod. De fapt, modul original pod. O capsulă portabilă care foloseste lichid cu sare de nicotină. De cind s-a auzit de JUUL, zeci și zeci de sisteme de poduri au copiat designul. Sistemele pod sunt acum un tip obișnuit de dispozitive.

Vape pen:

ghid de vapat – aramax vaping pen

Dispozitivele tip „Stilou”  sau vape pen cuprind o categorie imensă de dispozitive de vapare și tipuri de vapare. Uitați-vă la următoarele exemple ale diferitelor tipuri de pixuri vape de pe piață chiar acum:

               • Vape pen cu lichid

               • Vape pen cu ierburi uscate

               • Vape pen cu ceara

               • Vape pen cu ulei

Fiecare dintre aceste tipuri de vape pen au un scop unic. În plus, nu sunt interschimbabile. De exemplu, lichidul de tigara electronica nu va funcționa într-un stilou cu ceară.

La un moment dat, termenul vape pen se referea aproape întotdeauna la un stilou vape pentru lichide de tigari electronice. Pe măsură ce timpul a trecut si tehnologia a progresat, termenul vape pen se referă acum la cel mai adesea la un dispozitiv folosit pentru ierburi precum canabis / CBD. Opțiunile includ pixuri vape reumplibile și de unică folosință.

Dispozitivele tip vape pen sunt tipurile de dispozitive care sunt cunoscute ca a doua generație. E-cig-urile originale aveau cartușe de unică folosință sau re-folosibile. vape pen-urile de a doua generație pentru e-lichid, numite și tip eGo, utilizează o baterie mai mare și un atomizor reîncărcabil.

Mod-uri:

ghid de vapat – geekvape aegis max

Mod-urile de vapat vin în toate formele și dimensiunile. Cea mai comună formă este box mod. Dar modurile pot fi, de asemenea, în formă de tub. Diferența dintre un mod și o țigară electronică este că un mod este mai mare și are o capacitate mai mare a bateriei. Termenul „mod” provine din faptul că primele moduri vape au fost făcute în casă (hand-made). Vaperii în căutare de mai multă putere construită si-au modificat propriile dispozitive pentru conectarea la un atomizor. Cu toate acestea, într-un timp foarte scurt, industria vaping-ului a început să facă moduri vape complet funcționale pentru piața de masă.

Mod-urile și tancurile (atomizoarele) de vapat sunt numite dispozitive de a treia generație. Nu seamănă cu o țigară și pot fi mari ca formă și dimensiune.

• Mod-urile de vapat sunt mai mari decât sistemele e-cigs și pod.

• Capacitatea tipică a bateriei unui pod sau e-cig este intre 250-900 mAh. Un mod alimentat de un singură acumulator 18650 va avea o capacitate de minim 2000mAh.

Capacitatea mai mare a bateriei nu înseamnă neapărat mai multă energie. Dar pentru a furniza mai multă energie, utilizatorul are nevoie de o baterie de capacitate mai mare. Abilitatea de a accesa mai multă putere a adus un nou stil de vapare cunoscut sub numele de vapare subohm.

Mod Reglementat VS Mod Mecanic

Modurile reglementate se referă la tipurile de dispozitive de vapat care sunt operate de un microprocesor care controlează modul în care funcționează dispozitivul. De exemplu, un mod reglementat va furniza un curent specific determinat prin măsurarea rezistenței atomizorului.

ghid de vapat

Setarea puterii poate fi facuta de către utilizator sau automatizată de procesor, cunoscut și sub numele de “chipset”. Un mod reglementat va avea caracteristici de siguranță suplimentare, cum ar fi bateria inversă și protecția împotriva scurtcircuitului. Și, în unele cazuri, modurile reglementate se pot conecta la internet pentru upgrade-uri de firmware.

Un mod mecanic este un tub pentru o baterie și un comutator de alimentare. Asta este tot ce există pentru un mod mecanic. Cantitatea de energie extrasă din baterie depinde în totalitate de rezistența atomizorului. Nu există niciun procesor care să controleze sau să regleze curentul. Utilizarea unui mod mecanic necesită experiență și expertiză semnificative pentru a înțelege relația dintre curent și rezistență.

Cunoașterea Legii lui Ohm este esențială. Riscul utilizării modurilor mecanice este că, dacă se extrage prea mult curent din baterie, se poate produce o fugă termică. Asta înseamnă că bateria explodeaza. Nu e bine. În consecință, modurile mecanice ar trebui utilizate numai de experți experimentați. Un mod reglementat este o opțiune mai bună. Lasă tehnologia să facă treaba.

Mod-urile Sub Ohm

Vaparea „Sub Ohm” folosește un dispozitiv de vapat cu o rezistență a atomizorului mai mică de 1.0 ohmi. E-cigs-urile și Pod-urile folosesc atomizoare de peste 1.0 ohmi. Rezistența mai mică înseamnă mai multă energie consumată de la baterie. Mai multă putere înseamnă mai multă căldură. Mai multă căldură înseamnă mai multi vapori. Și in vaparea sub ohm este vorba mai mult de vapori!

Modurile funcționează cu baterii separate sau încorporate. Cel mai comun tipuri de baterii vape sunt 18350, 18650, 20700, 21700. Modurile duale 18650 sunt moduri box care conțin două baterii 18650. Modurile triple conțin trei baterii 18650 și patru baterii 18650, fac un mod quad! Și da, sunt uriașe.

Modurile sub ohm de vapat oferă nori imensi de vapori. Creat pentru „cloud chasing”. Obiectivul este producția de vapori. Și cu mustiuc de diametru mare, vaperi se bucură de arome vibrante.

Box Mods vs Tube Mods

ghid de vapat

Box Modurile și modurile Tub se referă la forma unui anumit tip de Mod pentru vapat. În plus, fără surpriză, Box Modurile au chiar forma unei cutii. Moduri tuburi o au pe cea a unui tub. A fost ușor!

Modurile Box au adesea un mic ecran de afișare. De exemplu, kit-urile „Geekvape” și „Vaporesso” sunt dotate cu box mod cu ecran complet. Ecranul afișează modul de vapare, setarea puterii, rezistența atomizorului și nivelul bateriei. Utilizatorul poate accesa meniul prin intermediul ecranului de afișare pentru a selecta o varietate de setări.

               •  Notă importantă: Utilizați întotdeauna un dispozitiv vape conform instrucțiunilor producătorului. Utilizați setările de putere adecvate pentru rezistența. Gama de putere este listată pe partea laterală a rezistentei.

Moduri cu controlul temperaturii sau TC Vape Mods

Modurile de vapare cu control al temperaturii sunt exact asta. Controlează temperatura rezistentei atomizorului. De exemplu, dacă utilizați un mod de vapat obișnuit setat la 55 de wați, de fiecare dată când butonul de alimentare este apăsat, dispozitivul trimite 55 de wați la atomizor.

Cu controlul temperaturii, dacă temperatura este setată la 350 de grade F (~ 176 grade Celsius), de fiecare dată când butonul de alimentare este apăsat, dispozitivul va trimite cantitatea de putere necesară pentru a ajunge la 350 de grade F (~ 176 grade Celsius).

Care este diferența dintre un mod TC și un mod obișnuit?

Ideea este că modurile TC oferă consecvență și eficiență. De exemplu, in timpul vapării adesea atomizorul reține căldura între pufuri. Prin urmare, este necesară mai puțină energie pentru a readuce atomizorul la setarea temperaturii selectate.

Doar anumite tipuri de rezistente de atomizor sunt capabile să controleze temperatura:

  • NI200
  • Nichel
  • Oțel inoxidabil SS
  • Titan
ghid de vapat

Rezistentele Kanthal utilizate de majoritatea dispozitivelor de vapat nu vor funcționa în modul TC. De asemenea, trebuie remarcat faptul că majoritatea modurilor de vapat oferă o opțiune de control al temperaturii. Utilizatorul poate selecta modul regulat de putere variabilă sau controlul temperaturii parcurgând opțiunile meniului încorporate într-un mod.

• Unele moduri utilizează o combinație de detectare a puterii și a temperaturii pentru a regla automat curentul.

Mod –urile Squonk

ghid de vapat

Mod-urile Squonk sunt dispozitive cu totul diferite. Tipul de vaping cunoscut sub numele de „squonking” este destinat utilizatorilor avansați. Dispozitivele Squonk, cu câteva excepții, sunt moduri nereglementate sau recent au mai aparut moduri reglementate. Dispozitivul este conceput pentru a conține o baterie 18650 sau chiar doua și un rezervor de plastic flexibil pentru lichid. Un mod squonk funcționează cu un RDA sau RTA „alimentat de jos”. În acest caz, alimentarea prin partea de jos înseamnă că lichid-ul care saturează rezistenta este pompat până la atomizor din rezervorul de lichid printr-un „furtunas” al unui pin central 510. Pomparea poate fi manuala sau automata, depinde cum permite modul.

RTA si RDA

ghid de vapat

RTA înseamnă atomizor servisabil cu rezervor de lichid. RDA înseamnă atomizor servisabil cu picurare fara rezervor de lichid.

Care este diferența dintre un RDA și un RTA?

Diferența este că un RTA are un “recipient” care conține un mic rezervor de lichid. Un atomizor de RDA nu are un rezervor real pentru a păstra lichidul și utilizatorul trebuie să picure manual lichid de pe atomizor, după cum este necesar. Ideea din spatele unui mod squonk este de a înlocui „dripping-ul” cu “squonking-ul”. Mai degraba decit să picure manual lichidul pe rezistentă, un mod squonk permite lichidului să fie pompat în baza atomizorului fără a face acest lucru manual.

În general, “squonking-ul” cere utilizatorului să-și facă propriile rezistente pentru dispozitivul sau. Includeți faptul că modurile squonk funcționează ca moduri mecanice și este evident că squonking-ul este destinat pasionaților de vaping avansați.

Tank-urile sau Atomizoarele de vapat

ghid de vapat

Tank-urile sau atomizoarele de vapat, conțin lichidul și rezistenta atomizorului. Și brandurile de dispozitive fac rezervoare pentru toate stilurile de vapare. Exemplele includ tank-ul Smok Prince, Vaporesso NRG, Eleaf melo 3, Joyetech exceed x, Aspire Nautilus și multe altele. Atomizoarele sunt cu filet 510 pentru a se potrivi cu majoritatea mod-urilor de vapat. Majoritatea sunt sub ohm, dar nu toate. Și spre deosebire de RDA-urile, atomizoarele de vapat folosesc rezistente de înlocuire pre-construite. De fapt, rezistentele sunt probabil inima oricărui rezervor de vapori.

Note la Lichidele de tigari electronice

E-lichidele sau lichid de tigara electronica vin într-o gamă de opțiuni potrivite pentru tipuri specifice de vapori.

               •  lichid de tigara electronica cu conținut de cel puțin 60% PG realizat pentru MTL standard cu atomizoare peste 1,0 ohmi.

               •  lichid de tigara electronica cu mai mult de 60% conținut VG, creat pentru vapatori avansați care „Cloud chasing”.

               •  Lichid cu Sare de nicotină cu nivel ridicat de nicotină, realizat pentru sistemele de Pod.

Concluzie

Până acum, am acoperit o cantitate mare de informații. Dacă sunteți nou în materie de vaping și vă întrebați despre kituri, moduri, atomizoare sau lichide de vapare avansata sau doar cum să începeți vaparea, nu vă simțiți copleșiți. Începeți cu kit sau set de vapat ușor de utilizat. Cu toate acestea, dacă sunteți un vaper avansat, care caută o experiență de vapare diferită, avem, de asemenea, Box moduri și kituri de vapori „cloud chasing”, completate cu baterii pentru dispozitive, rezervoare și rezistente de înlocuire.

Cu atât de multe tipuri de dispozitive de vapare, opțiunile nu se termină niciodată. Vaping-ul este o tehnologie și, ca atare, poate face multe lucruri diferite. Fie că sunt vaping e-liquide, vaping concentrate, dispozitive pod sau țigara electronică originală, dumneavoastra faceți alegerea potrivită pentru dvs.

               •  Atenție, acest produs conține nicotină. Nicotina este un produs chimic captivant care poate provoca dependenta.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.