Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cele mai stupide 5 motive sa te apuci de fumat

Cele mai stupide 5 motive sa te apuci de fumat

Eforturile majore de reducere a consumului de tutun se fac demult. Chiar înainte ca cea mai recentă interdicție publică majoră sa fie adoptată, restaurantele și alte unități nu aveau semne de fumat pentru a răspunde ambelor secțiuni ale publicului lor.

În zilele noastre, acele semne de interzis includ, de asemenea, o imagine de tigara electronica, ceea ce înseamnă că vapatul, in anumite locuri, este interzis.

În ciuda studiilor majore care au arătat că fumatul cauzează un număr incredibil de decese, cu o rată de 5 milioane pe an, nefumătorii sunt încă convinși să inhaleze acel prim fum care poate, și de obicei, duce la dependență periculoasa si pentru tot restul vieții.

Acest lucru nu ia în considerare nici măcar costurile din punct de vedere financiar.

5 Motive obisnuite pentru care oamenii fumeaza

Așadar, de ce o mare parte din populație se apuca de fumat?

Cu toate că există cu siguranță studii care arată că fumatul poate fi legat de nivelurile de venit, cu siguranță nu exclude de la fumat pe cei din categoriile de venituri mai mari.

Vedetele și chiar președinții au fost cu siguranță fumători pe tot parcursul vieții.

Imitarea persoanelor considerate model

Ca adult tânăr, impresionabil, este un instinct firesc să-i privim (si sa-i copiem) pe cei care sunt cei mai influenți pentru noi. Devine, de asemenea, firesc să reflectăm acțiunile lor și, uneori, alegerile lor. Chiar dacă un adult îi poate spune adolescentului în creștere că fumatul este periculos și da dependenta, dacă o face cu un fum iesind prin colțul gurii, aceste cuvinte înseamnă foarte puțin. Probabil este corect să spunem si că o bună parte din adulți lucrează din greu pentru a renunța la fumat înainte ca copiii lor să devină suficient de impresionabili pentru a observa și face la fel.

Totuși, nu trebuie să fie întotdeauna părinții. Mulți copii sunt puternic influențați de vedete și alte personalități publice.

Dacă aceste figuri sunt adesea surprinse fumând în afara ecranului, tinerii adulți pot încerca să faca si ei la fel.

Presiunea grupului din care faci parte (de ex. Colegii)

În timp ce acest lucru pare o idee „stupidă” pentru adulții care devenim, presiunea colegilor este o problemă reală atunci când vine vorba de cei care încep să fumeze în adolescență. Știm cu toții că pana și cei mai independenți copii pot cădea pradă unei cantități copleșitoare de ghionturi ca sa faca o alegere proasta.

Cu toate acestea, presiunea colegilor nu se aplică doar adolescenților, există chiar si unii adulți care pot fi presați de colegi sa fumeze. Poate fi obișnuit în mediile de lucru în care toți cei care fumează par să se adune în timpul pauzelor.

Educația este cel mai bun instrument de utilizat în lupta împotriva presiunii colegilor. Asigurați-vă că cei dragi înțeleg efectele negative ale consumului de tutun, dependența și celelalte costuri grele ale fumatului.

Deși este posibil să nu existe nicio modalitate de a exclude reclamele din industria tutunului care arată că fumatul este sigur, interesant și chiar plin de farmec, cunoștințele continue despre efectele adevărate ale fumatului asupra corpului și a buzunarului ar putea fi cel mai bun argument contra pe care îl avem cu toții.

Dependenta psihologica

Unii au spus ca după ce au inhalat primul fum, asa de test, s-au simțit mai atenți, în acelasi timp fiind liniștiți de efectele sau acțiunile fumatului.

Întregul „Am nevoie de un fum” nu este de fapt doar un „dat din buze” pentru cei care pot și vor găsi motive pentru a susține o nevoie mai profundă și de bază; dependența lor de oameni, substanțe și alte elemente pentru a supraviețui. În loc să abordeze problema dependenței psihologice, mulți vor continua să vadă fumatul ca pe un fel de „leac”, pentru anxietate, depresie sau chiar hiperactivitate.

Problema este existenta nevoii de o cârjă, un suport care trebuie abordată. Cei care nu reușesc să abordeze această problemă de sănătate mintală atunci când apare si apeleaza la fumat in schimb, vor face la fel cand vor renunta la fumat si vor apela la o alta dependenta, problema lor mintala ramanand nerezolvata.

Acest lucru nu înseamnă că fumatul este un „drog de scapare de probleme”. Cu siguranță nu este. Sute de mii de fumători nu vor abuza niciodată de un alt medicament în afară de nicotină.

Controlul greutatii

Deși fumatul nu este cu siguranță o metodă de control al greutății cu suport logic, este cu siguranță un motiv citat de cei întrebați de ce au început să fumeze. Fumatul suprima pofta de mâncare pentru mulți, la fel ca și cofeina.

Cu toate acestea, fumatul face și mai dificilă activitatea fizică, refuzand astfel orice alt tip de metodă de control al greutății.

Controlul anxietatii

Mulți fumători, și de obicei cei cărora le este mai ușor să renunțe, vor cita anxietatea drept motiv pentru care au început să fumeze.

Această anxietate poate fi orice, de la a fi lăsat singur cu gândurile prea mult timp, la cei care spun că „au nevoie sa faca ceva cu mâinile lor” pentru a atenua anxietățile personale sau chiar sociale.

Deși acest lucru intră într-un fel sub incidenta factorului dependenței psihologice, poate fi, de asemenea, o problemă separata pe care alte opțiuni, la fel de simple ca o minge de ameliorare a stresului, le pot vindeca.

La fel ca dependența psihologică pentru cauzele care stau la baza, va necesita atenție profesionala ca si dependența fiziologică și emoțională.

Deși obișnuința obiceiul de a fuma nu este cu siguranță o prostie, motivele pentru care facem acest lucru, privind retrospectiv si incercind sa ne dam seama cand l-am dobandit, precum și având în vedere abordarea problemelor reale din spatele motivului pentru acum care fumăm, cu siguranță poate fi.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.