Cosul de cumparaturi

Luni – Vineri: 9:00 – 18:00, Ne puteti suna la +40 767 116 427

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei.

Nicotina și efectele sale

Nicotina și efectele sale – Poate aduce nicotina beneficii pentru organism?

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu au o opinie favorabila asupra nicotinei este asocierea acesteia cu fumatul de tutun. Intr-adevar, nicotina face parte dintr-un complex de peste 4000 de substante din tutun. Insa, cele mai noi studii arata faptul ca situatia ar putea sa se schimbe atunci cand nicotina nu este introdusa in mod direct in corp. Nicotina are efecte extrem de diverse, dar, daca esti complet informat, poate chiar aduce mai mult bine decat rau.

In acest sens, vei putea vedea o lista cu posibilele beneficii ale nicotinei si efectele sale asupra sistemului nervos, cat si asupra intregului organism.

1. Imbunatatirea activitatii cerebrale – Efectele nicotinei asupra sistemului nervos

Bolile ce afecteaza sistemul nervos si care, eventual, duc la o deteriorare cognitiva completa asupra corpului sunt cumplite si foarte greu de tratat. Nicotina are efecte benefice asupra persoanelor care nu au ajuns intr-o faza tarzie a acestor tipuri de boli, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer, spun cateva studii in domeniul medicinei.

Timp de mai bine de 30 de ani, directorul Centrului pentru Medicina Cognitiva, doctorul Paul Newhouse, studiaza ce nicotina efecte poate aduce substanta in cadrul bolilor ce afecteaza sistemul nervos utilizand plasturi cu nicotina pentru a-si testa ipotezele. Declaratiile sale spun ca efectele nicotinei asupra sistemului nervos sunt benefice, insa nu pentru prevenirea bolii, ci pentru tratarea acestora. S-a demonstrat, de catre director, faptul ca persoanele cu boala Alzheimer au obtinut performante mai bune dupa administrarea plasturilor, privind atentia si memoria.

2. Nicotina efecte ar putea ameliora depresia

Parerile expertilor privind posibilele nicotina efecte asupra ameliorarea depresiei sunt destul de impartite, insa, cercetarea lui Paul Newman a reusit sa gaseasca beneficii relevante ale nicotinei. Aceasta functioneaza precum un catalizator, activand neuronii ce produc dopina din corp, substanta cunoscuta ca hormonul fericirii.

Studiul lui Newman privind efectele nicotinei asupra creierului este aplicat pe persoanele mai in varsta, avand in vedere faptul ca acesta se afla inca la primii pasi in descoperirea legaturii dintre nicotina si ameliorarea depresiei. Persoanele ce sufera de depresie tind sa se interiorizeze, insa exista posibilitatea ca nicotina sa aiba efecte pozitive, astfel facilitand exteriorizarea. Nicotina lichida are efecte ce pot ajuta persoanele ce sufera de depresie, fiind o forma a nicotinei pure ce se afla in tigari electronice.

3. Boala Parkinson si efectele nicotinei asupra creierului

Posibilitatea nicotinei de a ajuta la ameliorarea bolii Parkinson este printre cele mai recunoscute beneficii ale nicotinei si efectele acesteia asupra creierului si a sistemului nervos. Din cauza faptului ca tigarile pot cauza alte afectiuni, studiile au incetat sa se centralizeze pe oameni, iar atentia a fost mutata pe mamifere, in special pe soareci si sobolani.

Maryka Quik, doctor in filozofie, a descoperit pe maimute faptul ca nicotina are efecte benefice asupra sistemului locomotor si nervos. Astfel ca, maimutelor care sufereau de miscari involuntare, unul dintre efectele bolii Parkinson, le-au fost administrate doze de nicotina in apa, iar rezultatele au aratat o reducere de peste 60% a acestor tipuri de miscari.

Nicotina are efecte pozitive privind atentia

Panica si stresul afecteaza in mod constant atentia distributiva a oricarei persoane, tocmai de aceea trebuie sa cunosti diverse tehnici de relaxare personalizate pentru tine. In acest sens, de ce anume oamenii aleg sa fumeze? Pentru a se calma, si nu sunt putine studiile care sa ateste aceasta afirmatie privind nicotina efecte asupra organismului. Nicotina are efecte asupra persoanelor cu o anumita afectiune, cum ar fi anxietatea, insa inca nu este demonstrat daca ar putea avea efecte si asupra persoanelor obisnuite care nu sufera de vreo anumita boala.

Ce este cel mai interesant este faptul ca unul dintre cei mai mari profesori de psihologie din cadrul Universitatii din Sussex, considera faptul ca nicotina, la momentul actual, este cel mai important potentiator la nivel cognitiv de care dispunem. Nicotina are efecte pozitive atunci cand vine vorba de cresterea atentiei, chiar daca nu cu foarte mult. Quik a observat o crestere de 10-15 procente, insa chiar si acestea sunt impresionante privind obiectul de studiu, mintea omului.

Privind nicotina si viitorul ei in societate, ei bine, acesta este incert. Atata timp cat substanta este asociata cu tutunul nu va cunoaste mai multe studii care sa ateste si posibilele beneficii si efecte pe care nicotina le-ar putea avea asupra organismului. Pentru moment, putem spune ca aceasta ajuta la ameliorarea diverselor boli neurologice, cat si a depresiei. Nicotina are efecte calmante si faciliteaza atentia, tot ce putem face este sa asteptam noi articole care sa studieze, in mod calitativ, efectele nicotinei asupra organismului.

Referinte:

Sursa foto: Shutterstock.com

Dacă v-a plăcut acest ghid explicativ, vă rugăm să consultați câteva dintre celelalte articole educaționale ale noastre:

Cele mai recomandata produse de pe e-Potion:

Lasă un răspuns
Transport gratuit

On La comenzi peste 150 lei

Retur rapid

In caz de retur, va asiguram ca veti primi bani inapoi cat de repede

Garantie

La toate produsele de pe e-Potion.ro

100% Plata securizata

Prin euplatesc.ro, Maestro / MasterCard / Visa