Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Noile reglementari din China, ameninta averile celor deveniti miliardari pe urma tigarilor electronice

Noile reglementari din China, ameninta averile celor deveniti miliardari pe urma tigarilor electronice

Guvernul chinez a anunțat recent că își va actualiza reglementările privind tutunul pentru a reflecta creșterea industriei interne a țigărilor electronice.

Piața a reacționat imediat. Stocul celui mai mare producător de țigări electronice din China, RLX Technologies, a scăzut cu 40% în ziua anunțului.

Cofondatorul RLX, Kate Wang, și-a văzut valoarea netă in scadere cu 3 miliarde de dolari într-o zi.

În ciuda faptului că China este centrul producției și distribuției globale de țigări electronice, țigările electronice sunt încă puțin cunoscute acolo, iar cei 300 de milioane de fumători ai țării sunt o piață apreciată, neexploatată.

Care sunt noile reglementari?

Anunțul recent al guvernului chinez reprezintă încă o lovitură pentru piața internă a țigărilor electronice.

Aceste noi reglementări apar în urma a două inițiative politice care au fost introduse anul trecut.

Prima a fost interzicerea vânzărilor online de țigări electronice, împreună cu interzicerea comercializării online.

A doua a fost un anunț similar făcut de Comisia Națională de Sănătate, care a declarat că investighează siguranța țigărilor electronice, intenționând să adopte reglementări.

Chiar dacă guvernul nu a dezvăluit niciun detaliu al planului sau, anunțarea de noi reguli a fost suficientă pentru a provoca panică în rândul investitorilor.

Două dintre cele mai mari companii chineze de țigări electronice naționale și internaționale au luat lovituri la valoarea acțiunilor în urma știrilor.

RLX Technologies, care tocmai începse să tranzacționeze la bursa din New York anul acesta, a înregistrat o scădere cu 40% a prețului acțiunilor sale.

Scăderea abruptă a făcut ca 3 miliarde de dolari să se evapore din averea cofondatorului RLX, Kate Wang.

Conationalul (lui Kate Wang) magnat al țigărilor electronice, Chen Zhiping a suferit de asemenea pierderi.

Compania Zhiping, Smoore International (compania mamă a mărcii Vaporesso), a înregistrat o scădere de 27% a prețului acțiunilor marțea trecuta.

Singura modificare confirmată a politicii guvernului este că acum iau în considerare produsele din tutun pentru țigări electronice, spre deosebire de cum era înainte, când erau considerate produse electronice.

Care sunt planurile guvernului?

S-a speculat că guvernul intenționează să absoarbă lanțurile de producție și distribuție ale companiilor private de țigări electronice în monopolul său de tutun de stat, naționalizându-le în mod eficient.

Companiile de țigări electronice ar trebui apoi să negocieze cu entitățile de stat pentru a accesa piața, la fel cum au făcut companiile tradiționale de tutun de ani de zile.

Companiile de tutun trebuie să solicite licențe specifice.

De asemenea, trebuie să plătească toate taxele sau impozitele implicate în vânzarea sau distribuirea tutunului. Actualul sistem aduce guvernului chinez aproape 16 miliarde de dolari anual numai în impozite.

Până în prezent, țigările electronice din China nu au fost reglementate de stat, motiv pentru care companiile precum RLX și Smoore au reușit să se extindă în preocupări de miliarde de dolari.

Cum vor afecta aceste reglemantari vaperii din EU?

În timp ce aceste noi reglementări declanșează panică în rândul investitorilor, acestea nu reprezintă o perturbare semnificativă pentru vizitatorii din întreaga lume.

Mulți analiști cred că guvernul nu își propune să restricționeze vânzările sau exporturile, ci doar să intre pe piața profitabilă pe care o reprezintă țigările electronice din China.

China este încă cea mai mare piață de tutun din lume, cu peste 350 de milioane de fumători activi.

Întrucât industria tutunului reprezintă o sursă vastă de venituri pentru guvern – fără a mai menționa milioanele de fermieri, lucrători cu amănuntul și angajați din industria tutunului care depind de aceasta – acesta nu s-a străduit să interzică fumatul.

Mulți consideră că guvernul va adopta aceeași abordare cu țigările electronice, care, potrivit mai multor studii, rămâne nepopulară pentru multi fumători chinezi.

Rata consumatorilor de țigări electronice abia s-a deplasat catre aproape inca un punct procentual în trei ani, de la 1,3% în 2016 la 1,6% în 2019. RLX a fost singura companie internă care a dovedit expansiune pe piața chineză.

Compania a realizat vânzări de 20 de milioane de dolari în 2018. În primele câteva luni din 2020, compania a înregistrat cifre de vânzări de 338 de milioane de dolari.

RLX se uită acum la piața internațională. IPO-ul (profitul) său de 1,4 miliarde de dolari de anul trecut a reprezentat acel prim pas.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.