Despre Tigara

The claim that the vapor in electronic cigarettes transmit Coronavirus is a fake news that cynically exploits the crisis we are in

romania lichide vape epotion tigara electronica substitute e-potion lichid vapat receizie vape roamania

Bucharest, January 21, 2020-The Association of Vaping Industry in Romania (AIV) finds with disappointment that Prof. Dr. Beez. Florin Mihălțan is propagating a new fake news about vapat, the latest in a long series, at a time when Romanian society has priorities other than crusades based on unproven speculation in no way by scientific way. Thus, in the Mediafax material on March 23th titled “The new coronavirus can be transmitted through the vapor from electronic cigarettes”, and also taken over by Digi24, he claims that the vapor in vapat devices could transmit the Corona virus, its proof in support this theory being a vague statement like “there are British researchers who say”.

Am dori să facem câteva precizări pe seama afirmațiilor făcute de Prof. Dr. Florin Mihălțan:

  • Cercetătorii britanici invocați în fakenews-ul de mai sus susțin că NU există nici o dovadă referitor la orice risc de contaminare cu Corona prin vaporii din dispozitivele de vapat, într-un material publicat în urmă cu o săptămână în presa britanică. Astfel, Rosanna O’Connor, Director of Tobacco, Alcohol and Drugs în cadrul Public Health England precizează că ultimul studiu realizat în 2018 arată clar că nu există un risc de fumat pasiv pentru persoanele din jurul celor care vapează, și că NU EXISTĂ dovezi referitor la transmiterea virusului Corona prin vapori.
  • Cea mai nouă versiune a acestui studiu britanic asupra vapatului, lansat pe 4 martie, confirmă faptul că propagarea acestor fakenews-uri are un efect negativ asupra sănătății publice, întrucât convinge persoanele care vapează să se întoarcă la fumat, deși vapatul este ”cu mult mai puțin nociv” decât fumatul, conform Prof. Dr. John Newton, Director of Health Improvement în cadrul Public Health England.
  • Spusele cercetătorilor britanici sunt confirmate de cel mai recent studiu referitor la factorii de risc asociați cu persoanele spitalizate din cauza îmbolnăvirii cu virusul Corona, care indică drept factori favorizanți elemente precum: vârsta, istoricul de fumat, temperatura corpului la internare, insuficiența pulmonară. Vapatul nu este identificat nici în acest studiu, nici în orice alt studiu referitor la corona virus ca fiind un factor de risc.

Citeste intregul articolul Association of Vaping Industry in Romania AIV 

https://bit.ly/2UnULAj

Alte articole: 

Haide pe pagina de facebook, instagram si Pintrest.

Lasă un răspuns