Despre Vapat

Vapatul nu este complet inofensiv, dar este mult mai puțin nociv decât fumatul.

Vapatul nu este complet inofensiv, dar este mult mai puțin nociv decât fumatul.

Sfatul departamentului de sănătate publică din UK rămâne același: „Persoanele care fumează ar trebui să facă trecerea imediată la vaping. Persoanele care nu fumează nu trebuie să se apuce de vapat .”

1. Criza de sănătate din SUA. Principala cauză a problemelor de sănătate din Statele Unite în rândul vaperilor a fostutilizarea în tigarile electronice a acetatului de vitamina E, substanță interzisă în Marea Britanie, precum și în Uniunea Europeană, unde țigările electronice sunt bine reglementate.


2. Vapat-ul și problemele de inimă. Studiul controversat care afirma că vaping-ul supune consumatorii la aceleași riscuri cardiace ca și țigările a fost retras, întrucât concluzia nu era relevantă.


3. Probleme de sănătate comparativ cu ale fumătorilor. Public Health England afirmă că „deși vaping-ul nu este 100% sigur, majoritatea chimicalelor care cauzează probleme de sănătate nu se regasesc vaporii tigarilor electronice.


4. Nocivitatea nicotinei. 4 din 10 fumători și foști fumători consideră, greșit, că nicotina este cea care cauzează probleme de sănătate, când de fapt, ea prezintă riscuri minime.


5. Tigarile electronice eficiente în combaterea fumatului. Conform unui studiu major din 2019, țigările electronice sunt de două ori mai eficiente decât plasturii sau guma cu nicotină în procesul de renunțarea la fumat.


6. Pericole către fumători pasivi. Există dovezi clare că inhalarea pasivă a fumului de țigară este dăunătoare. 

În ceea ce privește vaporii țigărilor electronice, aceștia nu prezintă pericol, conform unui studiu publicat in 2018, rezultat care va fi reconfirmat printr-un nou studiu în 2022.


7. Vapat-ul în rândul tinerilor. Nu există dovezi cum că țigările electronice ar contribui la rate mai mari ale fumatului în rândul tinerilor.


8. Reglementarea țigărilor electronice. Reglementate corect, țigările electronice sunt un instrument foarte eficient în renunțarea la fumat.

Sursa articolului

Citeste intregul articolul Association of Vaping Industry in Romania AIV 

Lasă un răspuns