Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cip de urmarire in fiecare tigara electronica? Se va putea intampla mai devreme decat crezi

Cip de urmarire in fiecare tigara electronica? Se va putea intampla mai devreme decat crezi

Faptul ca minorii vapeaza a devenit atât de scăpat de sub control încât companiile vor adăuga acum cipuri de urmărire la fiecare dispozitiv, făcându-l vizibil și urmărit de către oamenii legii?

Se pare ca da.

  • Nici sursa acestei idei nu este una de la care te-ai aștepta sa faca asa ceva. Dave Morris, creatorul software-ului Trace/ Verify (Urmareste/ Verifica), obișnuia să producă e-lichid.
  • Acum, își vede misiunea ca un apărător proactiv al vaping-ului.
  • Vrea să se asigure că dispozitivele de vapori nu ajung în mâinile utilizatorilor minori.

Obiectivul lui Morris este de a pune capăt accesului tinerilor la dispozitive de vapat, ca o modalitate de a impiedica sa apara o noua masura legislativa si de a restrictiona alegerile vaperilor adulti (a se vedea: interdicția vapării aromelor)

Este o idee bună sau asta face sa apara si alte probleme?

Cum functioneaza

Urmarire/ Verificare funcționează utilizând un cip RFID instalat într-un dispozitiv sau într-o sticlută de lichid sau în orice element legat de vapare, interzis în funcție de vârstă.

• Atunci când un cumpărător adult cumpără articolul, acesta trebuie să prezinte ID-ul emis de stat pentru a fi scanat, astfel încât să poată fi stocat pe cipul respectiv.

• Dacă un utilizator minor este prins cu obiectul, autoritățile pot scana cipul pentru a găsi cumpărătorul sau vânzătorul original.

Așa trebuie să funcționeze sistemul. Ideea este că persoana care are informații stocate pe cip va fi considerată responsabilă (pedepsită) pentru că a dat obiectul unui minor.

Numai ca, dacă minorul a preluat obiectul fără știrea adultului caruia ii apartine, acesta va fi considerat responsabil, amendat, arestat?

Sa inceteze inca de la inceput

Cipul ar trebui, de asemenea, să elimine achizițiile „en gros” – cazul în care o persoană majora cumpără un număr mare de dispozitive/lichide și apoi le revinde cumpărătorilor minori.

Morris citează ca inspirația pentru a-și face propriul cip vine dupa un sondaj al NYTS (National Youth Tabacco Survey = Asociatia de supraveghere a tinerilor privind tutunul), care a constatat că tinerii vaperi își iau rezervele de la cumpărători adulți sau de la oameni pe care îi cunosc.

Influența adulților este, de asemenea, un motiv important pentru care vaperii minori sunt curioși să încerce țigările electronice.

Același sondaj a constatat că 30,8% dintre cei chestionați au spus că au fost tentați să încerce un dispozitiv de vapare deoarece un prieten sau o persoană pe care o cunoșteau, folosea.

Desigur, cipul ar trebui să vizeze și vânzătorii fără scrupule care ar vinde aceste marfuri cumpărătorilor minori.

Dar dacă sistemul solicită cumpărătorului să-și foloseasca ID-ul pentru scanare la fiecare achizitie, nu ar împiedica deja un adolescent minor să cumpere acel articol?

Un ID fals va fi procesat la fel ca unul real? Dacă nu, atunci sistemul Trace/ Verify îndeplinește de fapt o simpla funcție de verificare a ID-ului.

Bune intentii?

Morris a facut totul si a creat aceasta tehnologie in conformitate cu conștiința sa.

În calitate de membru al industriei vaping-ului, el nu a vrut să se spele pe mâini de problema vaping-ului in randul minorilor, așa cum au facut mulți producători din domeniu.

Trace/ Verify este răspunsul său la o provocare la care industria vaping-ului este indiferentă.

Scopurile sale sunt, de asemenea, si de natura personala.

Software-ul Trace/ Verify este un mijloc pentru a atinge un scop. Scopul nu este eliminarea vapingului in randul adolescenților, ci protejarea industriei și a vaperilor adulți de incalcarea regulilor.

Morris vede faptul ca industria nu actioneza ca pe un autosabotaj. Dacă industria nu face ceva pentru a împiedica minorii sa vapeze, guvernul va interveni și o va face el pentru ei, ceea ce s-a întâmplat.

El spune totul si pe pagina sa de Facebook. După ce a scris că atomizoarele cu sistem deschis și cu e-lichid cu flux liber nu vor fi supuse interdicției de aromă, Morris spune asta:

„Este mai important ca oricând să respectăm aceste cerinte, pentru a evita noi supra-reglementari”.

De asemenea, Morris scrie despre dorința de a preveni o nouă „epidemie” (crestere necontrolata) de dependenți de nicotină.

El menționează, de asemenea, că dorește să oprească oamenii să se întoarcă la țigări sau la piața neagră, ceea ce s-ar întâmpla dacă guvernul ar interveni cu și mai multe restricții.

Urmăriți / verificați sau urmariți/ spionați?

Morris a declarat, într-un interviu cu Vice, că avea probleme de confidențialitate atunci când crea inițial software-ul.

Datele colectate de cip nu sunt totuși de natură sensibilă. Acesta oferă doar numele și starea cumpărătorului.

Aceste informații ar fi utile numai autorităților care doresc să urmărească cumpărătorul inițial. Oamenii legii ar putea apoi să ruleze aceste informații printr-o bază de date DMV pentru a găsi adresa persoanei sau locul de muncă.

Aceasta pune problema dacă forțele de ordine vor cheltui timpul și resursele pentru a urmări o persoană pentru ceea ce este cel mult o infracțiune minoră.

Există legi împotriva administrării de alcool sau droguri către un minor, dar nu există niciuna impotriva furnizarii de dispozitive/ e-lichide unui minor.

Companiile și clienții Vape vor fi de acord?

Răspunsul industriei vaping-ului la Trace/ Verify variază de la „călduț” la pozitiv.

În acest moment, o singură companie a spus că va adopta software-ul Morris și va folosi cipul RFID pe produsele lor. Rămâne de văzut dacă se vor înscrie sau nu alți producători din industria de vaping.

Răspunsul vaperilor (al clientilor finali) a fost, de asemenea, cald. Unii spunând că este o idee bună, în timp ce alții consideră că nu este.

Dacă sistemul ar fi adoptat universal, chiar și vaperii adulți ar trebui să-și arate ID-ul pentru a cumpăra un produs vape, ceea ce oamenii ar putea să nu fie dornici să facă

Ar trebui companiile de produse de vaping să înceapă să instaleze cipuri în dispozitive pentru a preveni vaparea minoră?

Sau este o reacție exagerată la o problemă care ar putea fi abordată în mod eficient prin verificări periodice ale documentelor de identitate și amenzi pentru contravenienți?

Toate aceste lucruri deja se fac în prezent. Trimite-ne gândurile tale dacă Big Brother ar trebui să urmărească și ceea ce vapezi tu 🙂

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.