Baza e-Potion

Baza fara nicotina e-Potion este un amestec de glicerina vegetala ( VG ) si propilen glicol ( PG ) in mai multe proportii, adica este un lichid de tigara electronica fara aroma si fara nicotina. Atat PG, cat si VG sunt substante sigure si non-toxice din punct de vedere alimentar, care sunt 100% adecvate pentru ingestie si sunt utilizate intr-o varietate de alte industrii, cum ar fi cea farmaceutica si cosmetica.

Baza tigara electronica e-Potion 500ml 60VG 40PG de pe e-potion.ro
Filtre

Aceasta baza este folosita pentru a prepara lichidele de tigara electronice de tip DIY cu ajutorul shoturi de nicotina si aromele concentrate, pentru oameni care vapeaza lichid de tigara electronica fara aroma sau pentru complectarea spatiului de amestecare la Shortfill-uri si Longfill-uri. Nu rata ofertele noastre la Baza e-Potion fara nicotina de Black Friday.

Ce este Glicerina vegetala (VG)?

Glicerina este o substanta naturala care poate fi procesata din majoritatea tipurilor de grasimi vegetale. Glicerina utilizata in lichidele pentru tigarea electronica provine din uleiuri vegetale, motiv pentru care se numeste VG. Lichidul conceput pentru atomizoarele moderne (SUB OHM) contine in principal glicerina vegetala (VG) – aceasta poate fi de pana la 90% in volum. Daca doriti sa stiti cum este posibil ca tigarea electronica sa produca putin vapor sau “un nor” (Cloud chasing), acesta este motivul.

Un aspect important este ca procesat din uleiuri, nu este un ulei. Este o substanta uleioasa care poate fi inhalata in siguranta si care find expusa la o sursa de caldura produce vapori.
VG este un lichid incolor, netoxic, fara miros, dar cu un gust dulce. Este foarte gros si vascos, ceea ce inseamna ca lichidele cu continut ridicat de VG nu functioneaza bine la atomizatoarele mai vechi si la claromizatoarele mici – este prea gros nu permite imbibarea usoarea a rezententei. Din aceasta cauza este necesar un amestec cu substanta numita PG.
O multime de produse obisnuite contin VG. Este utilizat in industria alimentara ca indulcitor si, de asemenea, este adaugat la unele alimente pentru a le mentine umede. Multe medicamente contin aceasta substanta. Oamenii de stiinta ani de zile au efectuat studii si nicio data nu a constatat probleme legate de sanatate.
Lichidele cu o concentratie mare de VG produc multi vapori densi, dar nu produc un TH (throat hit – lovitura in gat) puternic.

Ce este Propilen glicol (PG)?

Un alt componet important al lichidului pentru tigara electronica este PG, in concentratii diferite. Unele lichide contin mai mult PG decat VG; acestea functioneaza mai bine la clearomizere si la atomizoarele mai vechi, deoarece sunt mai putin vascoase.
PG este un alcool si este, de asemenea, aproape inodor. Are un gust dulce slab, desi nu este suficient pentru a fi folosit ca indulcitor; totusi, se adauga la alimente, medicamente si alte produse alimentare.
Este adevarat ca au existat cateva probleme minore de sanatate legate de PG. A fost studiat inca din anii 1940 si este clasificat ca fiind in general sigur; inghitirea sau inhalarea nu va vor face rau. Cu toate acestea, un mic procent de oameni sunt sensibili la aceasta substanta, deci daca lichidul cu un continut ridicat de PG va face sa va simtiti rau, este necesari sa treceti la unul cu mai mult VG.
PG produce mai putini vapori vizibili decat VG, deci este nepopulara pentru cei care urmaresc cloud chasing-ul, dar este preferat persoanelor care doresc sa vapeze discret. De asemenea, transporta aromele mai bine (un gust mai pronuntat) si da mai multa lovitura in gat – TH.