IQOS

IQOS ofera 3 modele principale de dispozitive: IQOS Iluma, IQOS Original One si IQOS Lil Fiit, toate dezvoltate de Philip Morris. Aceste dispozitive utilizeaza tehnologia de incalzire a tutunului, care imbunatateste experienta fumatului. Aveti la dispozitie 4 tipuri de rezerve compatibile: Heets, Terea, Levia si Fiit, fiecare proiectate pentru a satisface diverse gusturi. Gama variata de produse IQOS reprezinta o alternativa inovatoare la fumatul traditional.

Logo iqos de pe e-potion.ro
Filtre

Ce este IQOS?

IQOS este un dispozitiv inovator de încălzirea tutunului. A fost dezvoltat de Philip Morris International. Reprezintă o alternativă la fumatul tradițional. Se bazează pe tehnologia de încălzire a tutunului, nu pe ardere.

Ce înseamnă IQOS?

IQOS înseamnă “I Quit Ordinary Smoking”. Adica in romana: Am renuntat la fumatul obisnuit.

Ce componente are IQOS?

IQOS are 3 componente principale: un încărcător, heatstickuri și un dispozitiv.

Dispozitivul conține o lamă de încălzire din oțel inoxidabil. Aceasta încălzește tutunul la temperaturi de pana la 350°C.

Heakstickurile sunt tigarete, sau rezerve din tutun, care se introduc in dispozitiv.

Încărcătorul alimentează și reîncarcă dispozitivul, care are o baterie reîncărcabilă și un port USB pentru încărcare.

Dispozitivul se introduce în încărcător pentru a fi reîncărcat după fiecare utilizare. Complet încărcat poate fi folosit pentru aproximativ 6 minute sau 14 pufuri.

Cum funcționează IQOS?

Dispozitivele IQOS folosesc stickuri/tigarete de tutun special concepute. Există două game: HEETS și TEREA.

HEETS sunt utilizate cu dispozitivele IQOS cu lamă, inclusiv IQOS Originals DUO.

TEREA Sticks sunt folosite cu dispozitivele IQOS fără lamă, cum ar fi ILUMA și ILUMA ONE.

Rezervele de tutun se introduc în dispozitivul IQOS.

Acolo, rezerva de tutun este încălzita. Încălzirea se face fie prin contact cu o lamă acoperită cu ceramică (pentru heets), fie prin inducție electromagnetică (doar pentru TEREA).

Odată încălzit dispozitivul, acesta va afisa o lumina continua a led-ului. Folosiți IQOS-ul așa cum ați folosi o țigară, inhalând prin filtrul HEETS-ului sau TEREA.

După ce experiența s-a încheiat, scoateți rezerva folosita și aruncați-o.

Dispozitivul IQOS poate fi plasat în încărcătorul portabil. Astfel, vă asigurați că este gata pentru următoarea utilizare.

Ce este SMARTCORE INDUCTION™?

SMARTCORE INDUCTION™ este o tehnologie inovatoare utilizată în dispozitivul IQOS ILUMA pentru încălzirea tutunului. Aceasta folosește inducția pentru a încălzi tutunul din interiorul consumabilelor TEREA SMARTCORE STICKS™, fără a-l arde.

Principalele caracteristici ale tehnologiei SMARTCORE INDUCTION™ sunt:

 1. Încălzește tutunul din interior: În interiorul TEREA SMARTCORE STICKS™ se află un element de încălzire metalic, acoperit cu oțel inoxidabil, care încălzește tutunul din interior.
 2. Nu necesită curățare: Deoarece nu există reziduuri de tutun și nu este nevoie de curățare, IQOS ILUMA cu tehnologia SMARTCORE INDUCTION™ este cel mai avansat dispozitiv de încălzire a tutunului de până acum.
 3. Emite cu 95% mai puține substanțe nocive: Comparativ cu fumul de țigară, aerosolul generat de IQOS ILUMA cu tehnologia SMARTCORE INDUCTION™ conține în medie cu 95% mai puține substanțe nocive. Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat o reducere cu 95% a riscurilor, IQOS ILUMA nu este lipsit de riscuri.
 4. Design nou: IQOS ILUMA cu tehnologia SMARTCORE INDUCTION™ are un design complet nou, care livrează mai mult aerosol și oferă o experiență îmbunătățită.

Ce este HeatControl™?

HeatControl™ este o tehnologie utilizată în dispozitivele IQOS pentru a încălzi tutunul la o temperatură controlată, fără a-l arde.

Principalele caracteristici ale tehnologiei HeatControl™ sunt:

 1. Încălzește tutunul fără a-l arde: La baza inovației se află o lamă din ceramică ce încorporează piste din platină, aur și argint, permițând IQOS să încălzească tutunul, dar niciodată să nu-l arda.
 2. Generează un aerosol ce conține nicotină: HeatControl™ generează un aerosol aromat ce conține nicotină. Deoarece tutunul nu arde, nivelurile de substanțe chimice nocive sunt semnificativ reduse comparativ cu fumul de țigară.
 3. Reduce semnificativ nivelul de substanțe nocive: IQOS, cu tehnologia HeatControl™, generează în medie cu 90% mai puține substanțe nocive comparativ cu fumul de țigară, conform PMI. Trecerea completă la IQOS prezinta probabilitatea unui risc mai mic pentru sănătate decât continuarea fumatului.
 4. Design inovator din trei puncte de vedere: Experiența este completată de un dispozitiv IQOS elegant care încălzește tutunul și oferă aroma reală de tutun. Odată ce consumabilul de tutun încălzit este terminat, acesta poate fi scos din dispozitiv, pe care apoi il puteti introduce înapoi în încărcător.

Ce avantaje are IQOS?

 1. Nu produce fum, scrum sau cenușă
 1. Încălzește tutunul în loc să-l ardă
 1. Generează cantități semnificativ mai mici de substanțe nocive
 1. Trecerea de la țigări la IQOS se face ușor datorită similarității
 1. Poate fi utilizat în mai multe locații comparativ cu fumatul tradițional
 1. Dispozitivul vine cu garanție de 1 an

Ce dezavantaje are IQOS?

 1. Conține nicotină, substanță care creează dependență
 1. Aerosolul generat nu este lipsit de substanțe chimice potențial dăunătoare
 1. Costul inițial al dispozitivului și al rezervelor este mai ridicat decât al țigărilor
 1. Bateria are o durată de viață limitată și necesită înlocuire periodică
 1. Unele persoane pot fi deranjate de mirosul aerosolului
 1. Utilizarea în anumite locuri publice poate fi restricționată sau interzisă
 1. Riscul de a inhala accidental componente fierbinți în caz de defecțiune
 1. Impactul pe termen lung asupra sănătății nu este pe deplin cunoscut

Care este diferența dintre IQOS și țigările tradiționale?

IQOS și țigările tradiționale diferă prin modul în care funcționează și prin efectele asupra sănătății. IQOS încălzește tutunul, în timp ce țigările tradiționale îl ard.

Țigările tradiționale ard tutunul la temperaturi ridicate, producând fum, cenușă și gudron. Fumul conține peste 6000 de substanțe chimice, dintre care aproximativ 100 sunt legate de boli cauzate de fumat.

În schimb, IQOS folosește tehnologii precum SMARTCORE INDUCTION™ și HeatControl™. Acestea încălzesc tutunul la temperaturi de sub 350°C, fără a-l arde. Prin urmare, nu produce fum, scrum sau cenușă.

Astfel, se reduce semnificativ numărul și nivelul substanțelor nocive emise, comparativ cu fumul de țigară.

IQOS produce un aerosol ce conține nicotină, nu fum. Aerosolul are cu 95% mai puține substanțe nocive față de fumul de țigară, conform Philip Morris International. Totuși, IQOS nu este lipsit de riscuri, deoarece nicotina creează dependență și are efecte negative asupra sănătății.

Care este diferența dintre IQOS și țigara electronică?

IQOS și țigările electronice diferă de țigările tradiționale prin faptul că nu ard nimic. Țigările electronice produc un vapor dintr-un lichid care poate conține sau nu, nicotină. IQOS, pe de altă parte, produce un vapor dintr-un bețișor de tutun HEETS ce conține tutun real.Iată câteva diferențe cheie între IQOS și țigările electronice:

 • IQOS folosește tutun adevarat, în timp ce țigările electronice folosesc e-lichid care poate fi cu sau fara nicotină
 • IQOS încălzește tutunul la o temperatură controlată, fără a-l arde
 • Țigările electronice vaporizează e-lichidul cu sau fara nicotină folosind o rezistență
 • Aerosolul generat de IQOS are un gust mai apropiat de cel al țigărilor tradiționale
 • Țigările electronice oferă o varietate mai mare de arome și concentrații de nicotină – de la 0 pana la 20mg.

Câte pufuri are o țigară IQOS?

O țigară IQOS, cu rezerve numite HEETS, TEREA, LEVIA via sau Fiit, poate da aproximativ 12-14 pufuri. Acestea durează în jur de 5-6 minute. Experiența utilizării IQOS oferă un ritual similar cu cel al fumatului unei țigări tradiționale.

Putem folosi IQOS în interior?

Da, puteți folosi IQOS în spațiile interioare, cu câteva excepții. Legea antifumat 349/2002 interzice utilizarea în locuri publice interioare. Acestea includ bisericile, aeroporturile, sălile de joacă pentru copii și mijloacele de transport în comun.

În cazul restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și sălilor de nunți, proprietarii pot impune reguli proprii. Ei pot interzice folosirea IQOS în spațiile lor. Este recomandat să întrebați înainte de a utiliza dispozitivul în aceste locații.

Ce contine fumul rezultat de la IQOS?

Fumul rezultat conține nicotină și arome de tutun, dar mult mai puține substanțe chimice dăunătoare.

Este IQOS o alternativă mai sănătoasă la fumatul clasic?

Da, IQOS elimină arderea și reduce expunerea la multe substanțe nocive prezente în fumul de țigară. Cu toate acestea, nu este complet inofensiv.

IQOS miroase ca țigările tradiționale?

Nu, mirosul produs de IQOS nu este la fel de puternic ca cel al țigărilor tradiționale. Deoarece IQOS nu produce fum, ci un aerosol si aroma data de el este mult mai puțin intensă.

Nu este complet lipsit de miros, dar va asigur că nu este la fel cu cel al tigarilor și nici nu persistă.

Țigările tradiționale ard tutunul, eliberând fum și un miros puternic. Fumul și mirosul pătrund în haine, păr și mediul înconjurător. Pot persista mult timp după ce țigara a fost stinsă.

În schimb, IQOS încălzește tutunul la o temperatură controlată, fără a-l arde. Acest lucru reduce semnificativ mirosul generat.

Mirosul produs de IQOS este mai discret și se disipează rapid.

Deși utilizarea dispozitivului IQOS nu este complet lipsita de miros, acesta este mult mai puțin deranjant comparativ cu fumul de țigară.

Persoanele din jur vor fi mai puțin afectate de mirosul generat de IQOS.