Elf Bar

Accesati categoria Elf Bar si descoperiti o colectie de tigari electronice de unica folosinta, ideale pentru noii vaperi din Romania. Cu o varietate de arome si un design usor de utilizat, Elf Bar 600, Elfa Pro si Elf Bar 600 V2 ofera calitate si comoditate, fiind perfecte pentru incepatori sau ca dispozitive de rezerva de incredere.

Elf Bar 600 v2
Filtre

Ce este un Elf Bar?

Un Elf Bar este un brand pentru dispozitive mici de vapat destinat utilizarii pe termen scurt inainte de a fi aruncat. Elf Bar-urile nu pot fi reincarcate si cele mai multe nu pot fi reincarcate, cu exceptie ELFA, fiind sisteme inchise pre-umplute cu saruri de nicotina.
Elf Bar a inceput in 2018, cand Shenzhen IMiracle Technology Co. a lansat primul lot de kituri de unica folosinta cu sistem inchis, care au fost intampinate cu entuziasm imediat de noii vaperi si fumatori.
Desi multi oameni folosesc termenul “Elf Bar” pentru a descrie toate vapele de unica folosinta, Elf Bar este pur si simplu cea mai populara marca disponibila in Romania si la un nivel International.
Elf Bar-urile au uneori denumiri alternative din cauza unei dispute in curs privind marca comerciala in Statele Unite, EBDESIGN, dar prezinta intotdeauna aspecte de constructie si design recognoscibile.

Sunt Elf Barurile sigure de vapat?

Desi Elf Bar-urile sunt considerate in general mai putin daunatoare decat tigarile traditionale, ele nu sunt complet lipsite de riscuri pentru sanatate.

Principalul avantaj al Elf Bar-urilor este ca nu implica arderea tutunului si inhalarea fumului, evitand astfel expunerea la gudron, monoxid de carbon, arsen si alte substante chimice periculoase rezultate din combustie care se regasesc si in sistemele de evacuare ale autovehiculelor.

Cu toate acestea, Elf Bar-urile contin in continuare nicotina, care este o substanta ce creeaza dependenta si poate avea efecte negative asupra sanatatii, in special pentru anumite grupuri de risc, cum ar fi tinerii si femeile insarcinate.

De asemenea, vaporii produsi de Elf Bar pot contine unele substante chimice potential daunatoare, chiar daca in concentratii mai mici comparativ cu fumul de tigara.

Sunt Elf Bar-urile mai bune sau mai sigure decat fumatul tigarilor obisnuite?

Nu, Elf Bar-urile nu sunt mai bune sau mai sigure decat fumatul tigarilor obisnuite.

Desi sunt percepute ca o alternativa mai putin daunatoare, Elf Bar-urile contin totusi nicotina in concentratie ridicata (20mg/ml), o substanta puternic adictiva.

Care este adevarul despre elf bar?

Iata care este adevarul despre Elf Bar:

Elf Bar este o tigara electronica de unica folosinta care a devenit foarte populara in ultimii ani datorita designului compact, varietatii mari de arome, usurintei in utilizare si marketing-ul agresiv.

Principalele caracteristici ale Elf Bar sunt:

Vine pre-umpluta cu lichid aromat cu nicotina, fara a necesita intretinere sau reumplere.

Are o baterie incorporata care ofera aproximativ 600 de pufuri.

Foloseste tehnologie avansata pentru a produce vapori densi si o experienta placuta.

Este disponibila intr-o gama larga de arome, de la fructe la dulciuri si bauturi.

Desi Elf Bar si alte tigari electronice sunt considerate o alternativa mai putin daunatoare la fumatul traditional, ele nu sunt complet lipsite de riscuri pentru sanatate.

Vaporii contin substante chimice care pot avea efecte negative pe termen lung, chiar daca sunt mai putine decat in fumul de tigara.

De asemenea, Elf Bar are o concentratie ridicata de nicotina si poate crea dependenta, in special in randul tinerilor, si poate afecta consumatorilor care sufera afectiuni cardiovasculare cronice cum ar fi: HTA si Angina pectorala.

Societatile medicale nu recomanda folosirea tigarilor electronice ca metoda de a renunta la fumat si subliniaza ca aerul curat este cel mai bun pentru plamani.

Concluzie, desi Elf Bar poate fi o optiune mai putin daunatoare decat tigarile obisnuite, nu este lipsita de riscuri si nu reprezinta o alternativa sanatoasa pe termen lung.

Care sunt riscurile de sanatate asociate cu Elf Bar?

Iata care sunt principalele riscuri pentru sanatate asociate cu utilizarea Elf Bar:

 • Dependenta de nicotina: Elf Bar contine o concentratie ridicata de nicotina, care poate crea rapid dependenta, in special in randul tinerilor si al nefumatorilor.
 • Iritatii ale cailor respiratorii: Vaporii produsi de Elf Bar pot provoca iritatii ale gatului, gurii si plamanilor, manifestate prin tuse, dureri in gat si dificultati de respiratie.
 • Expunerea la substante chimice: Desi mai putine decat in fumul de tigara, vaporii de la Elf Bar contin substante chimice potential daunatoare, precum propilen glicol, aditive si arome artificiale, ale caror efecte pe termen lung nu sunt pe deplin cunoscute.
 • Riscul de boli pulmonare: Utilizarea Elf Bar a fost asociata cu aparitia unor afectiuni pulmonare severe, precum pneumonita de hipersensibilitate si leziuni ale tesutului pulmonar (EVALI).
 • Potentiale efecte cardiovasculare: Nicotina din Elf Bar poate creste ritmul cardiac, tensiunea arteriala si poate contribui la ingrosarea si rigidizarea peretilor arteriali, crescand riscul de boli cardiovasculare.
 • Necunoscut impactul pe termen lung: Fiind un produs relativ nou pe piata, efectele pe termen lung ale utilizarii Elf Bar nu sunt inca pe deplin intelese, existand incertitudini legate de potentialele riscuri pentru sanatate.

Cata nicotina contine un Elf Bar in comparatie cu tigarile traditionale?

Un Elf Bar contine 40mg de nicotina, fiecare Elf Bar cu o concentrație de (2%) 20mg/ml conține un total de 40mg de nicotina, deoarece este preumplute cu 2ml lichid:

2ml x 20mg/ml(concentratie de nicotina per ml) = 40mg (cantitate totala de nicotina intro-un Elf Bar).

Comparație cu țigările tradiționale

Conform unui studiu recent realizat la Universitatea Penn State, conținutul mediu de nicotină per țigară este de aproximativ 10,2mg. Astfel, un pachet de țigări care conține 20 de bucăți va avea: 20 x 10,2mg = 204mg de nicotină.

Echivalență

Un pachet de țigări tradiționale este echivalent cu aproximativ 5,1 Elf Bar-uri

204mg(cantitatea totala de nicotina in pachet de tigari) / 40mg (cantitatea totala de nicotina in Elf Bar) = 5,1 Elf Bar-uri

Perspectiva inversă

Un Elf Bar de 20mg/ml și 2ml lichid este egal cu aproximativ 4 țigări tradiționale

40mg (cantitatea totala de nicotina in Elf Bar) / 10,2mg (cantitatea totala de nicotina intr-o tigara) = 3,92 ≈ 4 țigări.

Cate modele sunt de la Elf Bar?

Exista mai multe modele de dispozitive Elf Bar, printre care:

 • Elf Bar 600 – Modelul original si cel mai popular, oferind aproximativ 600 de pufuri per dispozitiv.
 • Elf Bar 600 V2 – Versiunea imbunatatita a modelului 600, cu o carcasa metalica, rezistenta tip mesh si baterie mai eficienta.
 • Elf Bar 1500 – Model cu o capacitate mai mare, oferind aproximativ 1500 de pufuri.
 • Elf Bar 2500 – Versiune cu si mai multe pufuri, pana la 2500.
 • Elf Bar 3600 – Model cu o capacitate si mai ridicata de 3600 de pufuri.
 • Elf Bar Mate 500 – Model reincarcabil cu cartus detasabil.
 • Elf Bar Elfa – Alta versiune reincarcabila.
 • Elf Bar Elfa Pro – Varianta premium reincarcabila.
 • Elf Bar RF 350 – Model reincarcabil cu 350 de pufuri.
 • Elf Bar FB1000 – Versiune reincarcabila cu 1000 de pufuri.
 • Elf Bar Cigalike – Model in forma de tigara traditionala, cu 500 de pufuri.

Deci gama Elf Bar cuprinde atat modele de unica folosinta, cat si unele reincarcabile, cu diferite capacitati de la 350 pana la 3600 de pufuri, pentru a satisface diverse preferinte.

Cat costa un Elf Bar?

Costul unui Elf Bar depeinde de model si comerciant pe care il furniza acest model. De obicei in Romanian un Elf Bar 600 sau Elf Bar 600 V2 costa intre 27 si 33 de lei.
Un Elf Bar Elfa Pro costa aproximative 36 de lei. Un set de cartuse de schimb pentru ELFA costa 36 de lei.

Ce arome sunt disponibile pentru Elf Bar?

Gama Elf Bar ofera o varietate impresionanta de arome, peste 40 de arome, atat clasice cat si unele mai exotice si inovatoare. Iata cateva dintre aromele disponibile pentru dispozitivele Elf Bar:

Arome clasice si populare

 • Fructe: Blueberry, Strawberry Ice, Watermelon, Mango, Apple Peach, Grape.
 • Menthol, spearmint, Cream Tobacco si Tobacco.
 • Cola, Pink lemonade.
 • Strawberry Ice Cream.

Arome exotice si combinatii unice

 • Kiwi Passion Fruit Guava.
 • Sangria.
 • Golden Kiwi.
 • Rinbo Cloudd (bomboane dulci cu mix de fructe).
 • Cherry Cola si Ginger Cola.
 • Blue Razz Lemonade, Blueberry Raspberry, Strawberry Raspberry Cherry Ice.
 •  Elfbull (o aroma de tip energizant).

Cate pufuri ofera un Elf Bar?

Un model de Elf Bar, cum ar fi Elf Bar 600, Elf Bar 600 V2 si Elf Bar Elfa Pro in Romania sau in uniune Europeană, oferă pana la 600 de pufuri.

Cat timp dureaza de obicei un Elf Bar pana se termina?

Durata de viata a unui dispozitiv Elf Bar depinde in principal de doua factori:

 • Modelul Elf Bar si numarul de pufuri anuntat
 • Frecventa si intensitatea utilizarii (stilul de vapat)

Iata cateva detalii specifice:

 • Un Elf Bar 600 si Elfa Pro (baterie reincarcabila) cele mai populare modele, ofera aproximativ 600 de pufuri. Pentru un vaper obisnuit, acesta ar putea dura 1-2 zile, iar pentru un vaper ocazional 2-3 zile.
 • Modele cu capacitate mai mare precum Elf Bar 1500 sau 2500 ofera pana la 1500, respectiv 2500 de pufuri, putand dura 2-3 zile pentru un vaper obisnuit.
 • Vapatul intens si frecvent va epuiza dispozitivul mai repede, in timp ce un stil de vapat moderat ii va prelungi durata de viata.
 • Vapatul in temperaturi scazute afecteaza si scade performanta baterie.
 • Numarul de pufuri anuntat este o valoare aproximativa si poate varia in functie de fiecare utilizator.

Deci, in medie, un Elf Bar 600 clasic dureaza 1-3 zile, in timp ce modelele cu capacitate mai mare pot ajunge pana la 2-3 zile pentru un vaper obisnuit, dar durata exacta depinde de stilul individual de vapat si de frecventa utilizarii.

Elf Bar-urile poate cauzeaza dependenta?

Da, Elf Bar-urile pot cauza dependenta deoarece contin nicotina. 

Nicotina este o substanta puternic adictiva, iar utilizarea prelungita a produselor care o contin, precum Elf Bar, poate duce la dezvoltarea unei dependente fizice si psihice.

Concentratia de nicotina din Elf Bar este de 20mg/ml (2%), o valoare semnificativa care poate provoca dependenta, in special la utilizatorii incepatori sau la cei care trec de la tigarile traditionale. Este important sa fie utilizate cu moderatie si doar ca alternativa temporara la fumatul conventional, nu ca inlocuitor permanent. Renuntarea la nicotina ramane cea mai buna optiune pe termen lung pentru a evita dependenta. 

Pot Elf Bar-urile sa cauzeze efecte secundare precum gura uscata, dureri in gat, tuse sau ameteli?

Da, Elf Bar-urile pot cauza efecte secundare precum:

 • Gura uscata
 • Dureri in gat
 • Tuse
 • Ameteli 
 • Durere de cap
 • Greata
 • Ritm cardiac accelerat

Aceste efecte sunt mentionate in prospectele produselor si pot aparea in special la utilizatorii noi de tigari electronice. Ele sunt cauzate de nicotina si de inhalarea aerosolilor produsi de dispozitivele de vapat. 

Daca apar astfel de efecte secundare, se recomanda oprirea utilizarii si consultarea unui medic, in cazul in care simptomele persista. 

Sunt Elf Bar-urile reincarcabile sau pot fi reumplute?

Nu, Elf Bar-urile, cum ar fi Elf Bar 600, Elf Bar 600 V2 si Elf Bar 1500, nu sunt reincarcabile si nici nu pot fi reumplute cu lichid dupa ce s-au terminat.

Elf Bar-urile sunt dispozitive de unica folosinta, proiectate sa fie aruncate dupa ce lichidul s-a epuizat complet. Ele nu au un sistem de reumplere sau reincarcare.

Odata ce un Elf Bar nu mai produce vapori si indicatorul luminos clipeste, inseamna ca dispozitivul este gol si trebuie aruncat corespunzator. Nu exista modalitati de a-l reincarca sau refolosi.
Generatia noua de Elf Bar, cum ar fi ELFA si ELFA Pro, permite reincarcarea bateriei. Cand se termina lichidul din cartus, se inlocuieste doar cartusul, fara a fi nevoie sa aruncati si bateria, aceasta fiind reincarcabila. 

Cum iti dai seama cand un Elf Bar s-a terminat?

Un Elf Bar se termina cand:

 • Indicatorul luminos clipeste 
 • Nu mai produce abur/vapori 
 • Lichidul s-a epuizat complet 
 • Are un gust de ars

Semnele ca un Elf Bar este pe terminate sunt clare – dispozitivul va clipi cu LED-ul de avertizare si nu va mai genera vapori atunci cand este activat, deoarece nu mai are lichid ramas in rezervor.

De ce sunt Elf Bar-urile atat de populare, in special in randul utilizatorilor tineri?

Elf Bar-urile sunt populare, in special in randul utilizatorilor tineri, datorita urmatoarelor motive:

 • Sunt dispozitive de unica folosinta, gata de utilizat, fara nevoie de configurari complexe. 
 • Au dimensiuni compacte si design modern, fiind usor de transportat. 
 • Ofera o gama larga de arome atractive, inclusiv fructate, mentolate sau inspirate din deserturi. 
 • Permit inhalarea de nicotina (20mg/ml) intr-un mod similar cu fumatul tigarilor traditionale. 
 • Sunt mai ieftine decat tigarile conventionale pe termen lung. 
 • Sunt percepute ca o alternativa mai putin daunatoare la fumatul clasic. 
 • Au un aspect jucaus si sunt considerate un accesoriu in randul tinerilor.
 • Marketing agresiv in retele de socializare cu multe poze atractive in special pentru tinerilor. 

Cum se elimina in mod corespunzator un Elf Bar folosit?

Un Elf Bar folosit se elimina corespunzator prin:

 • Aruncarea in containerele speciale pentru deseuri electronice 
 • Predarea la centrele de colectare pentru reciclare 
 • Predarea la magazinele locale de tigari electronice
 • Evitarea aruncarii la gunoi menajer sau in natura 

Deoarece contin baterii si componente electronice, Elf Bar-urile trebuie tratate ca deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) si eliminate separat de deseurile menajere obisnuite. 

Aruncarea necorespunzatoare poate duce la poluarea mediului si riscuri pentru sanatate. 

Ce tip de lichid pentru tigari electronice este folosit in Elf Bar?

Elf Bar folosește lichide de tigari electronice speciale cu un raport VG/PG 50/50, care conțin:

 • Glicerina vegetala
 • Propilen glicol
 • Sare de nicotina
 • Îndulcitori puternici
 • Agenți de răcire pentru efect de “gheață”
 • Arome artificiale

Cum poti sa iti dai seama daca un Elf Bar este autentic sau contrafacut?

Poti verifica autenticitatea unui Elf Bar prin urmatoarele metode:

 • Scaneaza codul QR de pe autocolantul de securitate al ambalajului 
 • Verifica ambalajul pentru defecte de tiparire sau materiale ieftine 
 • Asigura-te ca dispozitivul are LED-ul de avertizare 
 • Cumpara doar de la distribuitori autorizati Elf Bar cum ar fi e-Potion

Ce concentratii de nicotina sunt disponibile pentru Elf Bar?

Elf Bar ofera urmatoarele concentratii de nicotina in lichidele sale:

 • 20mg/ml (2%) 
 • 10mg/ml (1%) 
 • 0mg/ml (fara nicotina) 

Cea mai raspandita concentratie este de 20mg/ml, o valoare ridicata care ofera satisfactie rapida a poftelor, similar cu fumatul conventional.