Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Tipuri de țigări electronice: Cum alegi modelul potrivit

Tipuri de țigări electronice: Cum alegi modelul potrivit

Țigările electronice sunt din ce în ce mai populare în prezent, datorită listei extinse de beneficii, asociate utilizării acestor dispozitive. De asemenea, acestea sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care își doresc o altfel de experiență, existând pe piață o gamă variată de e-lichide, cu arome dintre cele mai interesante. 

Dacă te-ai hotărât să utilizezi țigara electronică, atunci trebuie să știi câteva lucruri esențiale despre aceasta. De asemenea, dacă ești familiarizat cu experiențele pe care le oferă, însă dorești să știi ce model de țigară electronică ți s-ar potrivi cel mai bine, te invităm să citești până la final acest articol.

Am selectat pentru tine informațiile de bază despre beneficiile și caracteristicile unei țigări electronice, precum și o listă cu principale categorii de device-uri pentru vapat, astfel încât să alegi cea mai bună opțiune, în funcție de propriile tale nevoi. 

Ce este țigara electronică?

Țigara electronică este un dispozitiv alimentat de la o sursă de curent electric, cu o structură ce permite inhalarea aburilor produși, prin încălzirea lichidului de țigară electronică. Principalele elementele ale unei țigări electronice sunt: dispozitivul de încălzire, cartușul (tank-ul) pentru depozitarea e-lichidului și atomizorul.  

Pe scurt, iată cum decurge întregul proces, odată ce device-ul este activat:

  • după ce ai apăsat buton ON al țigării tale electronice, sesiunea de vapare va începe cu activarea dispozitivului de încălzire; 
  • cu ajutorul unei rezistente din structura dispozitivului pe care îl utilizezi, temperatura lichidului stocat în cartușul țigării electronice va crește până la un anumit prag optim; 
  • odată ce e-lichidul a atins temperatura potrivită, atomizorul îl va transforma în aburi;
  • aceștia vor fi parțial inhalați, parțial degajați în aerul din jur. 

Țigara electronică reprezintă o alternativă de luat în calcul pentru țigările clasice, de aceea, foarte mulți fumători aleg utilizarea acesteia. Motivele pot să difere de la un individ la altul: dorința de a avea un control mai bun asupra expunerii la nicotină, fondurile disponibile, nevoia de a testa și alte produse disponibile pe piață, grijă pentru sănătate etc 

Există mai multe tipuri de țigări electronice, pe care te invitam să le descoperi în capitolul următor. Fiecare model vine cu propriile beneficii în utilizare, de aceea, este important să cunoști fiecare produs în parte, pentru a ști apoi ce ți se potrivește. 

Tipuri de țigări electronice 

Pentru început, este esențial să știi câteva lucruri de bază despre țigările electronice. Acestea mai sunt cunoscute și sub denumirea de e-țigări și sunt dispozitive prin care se inhalează un aerosol, care conține de obicei nicotină (însă nu este obligatoriu) și arome. Dacă nu știi ce contine un lichid de tigara electronica, afla că acesta nu este toxic, așa cum pot fi substanțele din țigările clasice.

Anumite modele pot semăna cu țigările clasice sau cu trabucurile, însă pot avea și forme mult mai robuste (așa cum sunt modurile pentru vaping). Indiferent de design, țigările electronice funcționează într-un mod similar și includ în structura produsului. Peste 500 de mărci diferite de e-țigări sunt în prezent pe piață. Iată care sunt tipuri de țigări electronice:

Mod-urile

Vapingul folosind dispozitive de tip mod este cel mai comun. Device-urile respective   asigură o mulțime de beneficii simplu de observat. Față de alte dispozitive de vaping, acestea sunt mai versatile. Permit ajustarea anumitor valori ale unor parametri de baza si monitorizarea in timp real a statusului device-ului (ex: procentajul bateriei). 

De asemenea, modurile pentru vapat îți oferă posibilitatea de a modelul potrivit, dintr-o listă extinsă de variante, clasificate în următoarele subcategorii:

Moduri  Vape Pen (electronice) 

Modurile tip “stilou”, așa cum mai sunt cunoscute acestea, propun un design minimalist. Sistemul de funcționare se bazează pe un acumulator cu buton de tragere și un atomizor. 

Moduri Pod System (electronice)

Vin cu un design elegant și ergonomic, asigurând simplitate în transport și utilizare. Pod-urile sunt prevăzute cu un tank reîncărcabil. 

Moduri Box (electronice)

Spre deosebire de celelalte modele, modurile pentru vaping de tip box au un design mult mai robust, însă asigură o durată de viață îndelungată. De asemenea, se remarcă printr-o putere mult mai mare. 

Kit-urile de vaping (țigările electronice reîncărcabile)

Țigările electronice reîncărcabile funcționează pe baza anumitor consumabile. Rezistențele, acumulatorii, atomizorul sau chiar lichidul pentru țigara electronică intră în această categorie. Spre deosebire de țigările electronice de unică folosință, aceste device-uri permit o utilizare de lungă durată, atunci când sunt întreținute conform recomandărilor producătorului.

Țigări electronice de unică folosință

Țigările electronice de unică folosință sunt destul de rar achiziționate, fiind mult mai la îndemână variantele prezentate mai sus. Însă această categorie a reprezentat prima generație de dispozitive pentru vaping, lansată la începutul anilor 2000. Caracterul acestor e-țigări a fost conceput astfel încât fumătorii să poată face cunoștință cu un produs ce permitea vaparea, dar care semăna izbitor (ca formă și durată de viață) cu țigările din pachetele obișnuite. Așadar, după terminarea lichidului, ele pot fi aruncate.

Ce avantaje oferă țigara electronică?

Țigările electronice îți permit să alegi nivelul de nicotină potrivit pentru tine. Astfel, organismul se poate obișnui progresiv cu niveluri ale acestui alcaloid din ce în ce mai mici. E-lichidele cu nicotină pot fi recomandarea ideală pentru cei care vor să se lase de fumat, însă nu își doresc o renunțare bruscă. 

Cei care vapează economisesc lună de lună fonduri importante, comparativ cu fumătorii. Chiar dacă o țigară electronică are un preț de achiziție ridicat (ce variază de la un model la altul), pe termen lung, utilizarea acesteia implică o valoare a costurilor de întreținere mult mai convenabilă, față de prețul dat pe țigări.

Ești liber să alegi aromele pe care vrei să le testezi și poți realiza ajustări după bunul plac (în cazul mod-urilor pentru vapat), astfel încât senzațiile resimțite să fie cele pe care le urmărești. Alegând e-lichidul potrivit, poți degaja o cantitate mai mare de aburi, sau te poți bucura de un throat hit mult mai intens. 

Țigările electronice îți permit să te bucuri de experiență chiar și în spații închise. Totuși, dacă mergi într-un bar, poți alege un model care să nu producă o cantitate mare de aburi, evitând să deranjezi persoanele din jur. În anumite restaurante, se interzice utilizarea țigării electronice, de aceea, este mai bine să întrebi personalul de acolo, pentru a evita situații neplăcute. 

În plus, în avioane este interzis vapatul,  așadar, nu încerca să utilizezi țigara electronică în acest mediu, deoarece îți poate cauza probleme. Dacă îți dorești o experiență relaxantă, la tine acasă sau în natură, nu ezita să încerci o combinație deosebită și exotică de lichide și arome fix pe gustul tău. Poți încerca arome de cireșe, căpșuni, prăjituri, precum și o mulțime de alte variante. 

Cum alegi modelul de țigară electronică?

Iată o serie de criterii la care te poți raporta, atunci când alegi o țigară electronică. Raportează-te la acești factori, atunci când îți pui întrebarea “Ce țigară electronică să cumpăr?”, pentru a-ți fi mult mai simplu să alegi un produs potrivit pentru tine, din oferta noastră online: 

Nivelul tău de experiență

Dacă ești un vaper începător și te afli în fața primei tale achiziții, îți recomandăm să alegi un kit de vapat cu elemente ce îți permit o întreținere cât mai simplă posibil. Mod-urile pentru vaping sunt dedicate celor care au deja gusturile formate și pun preț pe ajustările funcțiilor device-ului, sau pe calitatea consumabilelor utilizate.â

Bugetul avut la dispoziție 

Fondurile de care dispui reprezintă un criteriu de bază în alegerea țigării electronice. Avem pe site produse pentru toate buzunarele, cu funcții ce asigură o experiență de vaping calitativă. Selectează filtrele de sortare din pagină, astfel încât să identifici simplu și rapid produsele cu prețuri adaptate la bugetul tău. 

Pasiunea ta pentru tehnologie 

Poți alege un device cu puține funcții, ce poate oferi accesul către experiența de bază – vapatul – sau poți achiziționa un mod de vaping cu display și butoane suplimentare, astfel încât să ai libertatea de a seta după bunul plac anumite valori. Dacă ești pasionat de modul în care tehnologia poate îmbunătăți vapatul, descoperă categoria de mod-uri cu care te așteptăm pe site. 

Un vaper își dorește ca o astfel de experiență să fie una cât se poate de interesantă. Însă pentru a se bucura de toate beneficiile pe care le poate oferi vapatul, este important să știe ce tipuri de țigari electronice poate comanda și care sunt criteriile la care trebuie să se raporteze, pentru a pune în coș produsul ideal. 

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.