Ghiduri, Recenzii

Tigara electronica de unica folosinta: Ce este si cum functioneaza?

Tigara electronica de unica folosinta: Ce este si cum functioneaza?

Tigarile electronice de unica folosinta reprezinta o categorie aparte a device-urilor pentru vaping. Confundate adesea cu tigarile electronice normale, este important de precizat inca de la inceput faptul ca acestea asigura propria lista de beneficii si au un design inconfundabil. 

Solutiile de tip “disposable” sunt recomandate in special celor inca se familiarizeaza cu experienta vapatului, datorita simplitatii cu care se utilizeaza. Costurile de achizitie reduse si lista variata de arome sunt alte avantaje asociate acestor produse pe care le analizam astazi. 

1. Ce este o tigara electronica de unica folosinta?

Cunoscuta si sub denumirea de “cigalike”, tigara electronica de unica folosinta permite o utilizare limitata a device-ului (o anumita valoare a numărului de puff-uri, trecuta in dreptul produsului de care esti interesat), fara a mai fi posibila o umplere ulterioara cu lichid pentru tigara electronica. Produsul face parte din prima generatie de soluții pentru vaping lansate. 

Dezvoltarea tigarii normale de unica folosinta si popularizarea acestui produs, pe un interval de timp relativ redus, a avut la baza o nevoie extrem de clara, exprimata de o buna parte a celor care isi doreau sa renunte la fumat: inlocuirea acestui viciu cu o experienta oarecum asemanatoare. 

Ce presupunea “experienta asemanatoare”, oferita de primele tigari electronice de unica folosinta? Pe scurt, asigurarea necesarului de nicotină (alcaloid sinonim cu dependenta de fumat) si, secundar, evitarea produsilor posibil cancerigeni, regasiti in structura tigarilor normale.  

Istoria acestor device-uri pentru vaping incepe in 2004, odata cu lansarea primului model de tigara electronica disposable, conform unui design conceput de farmacistul chinez Hon Lik.

2. Ce beneficii ofera o tigara electronica de unică folosinta?

Motivele de la baza alegerii unui astfel de produs sunt cat se poate de evidente: 

2.1. Asigura simplitate in utilizare

Tigara electronica de unica folosinta se vapeaza pe un interval de timp limitat, asociat cu aproximatie unui anumit număr de puff-uri. Se utilizează la fel ca orice alt device pentru vapat, iar la final, se arunca, deoarece aceasta nu se poate reincarca. 

Este apreciata in special de vaperii incepatori, sau de utilizatorii care nu au experienta ori rabdarea necesara pentru a intretine o tigara electronica normala (curatarea / schimbarea elementelor sale, comandarea altora noi – lichid, rezistente sau alte consumabile). 

2.2. Propune o gama variata de arome si culori

Primele modele de cigalikes prezentau o forma si dimensiuni asemanatoare cu cele clasice, cat despre aroma, era cea clasica de tabac. Aceasta rigiditate pe zona de design al produsului avea ca obiectiv atragerea celor care isi doreau sa renunte la tigarile normale, prin prezentarea unui produs asemanator din toate punctele de vedere, cu exceptia continutului. 

In prezent, tigarile electronice de unica folosinta vin in culori si arome cat se poate de variate, astfel incat iti este mult mai usor sa alegi un produs adaptat preferintelor tale. Descopera categoria Elf Bar cu tigari de unica folosinta si vezi produsele disponibile in stoc. 

Ai parte de experiente senzoriale variate, construite in jurul unor arome fresh precum cele de mango, mar, ananas si alte fructe racoritoare. Avem pentru tine atat solutii cu nicotina, cat si fara, ideale pentru cei care isi doresc sa vapeze, insa evita riscurile asociate acestui alcaloid. 

2.3. Este o varianta economica prin care poti testa vapatul

Pe termen scurt, un Puff Bar de unica folosinta reprezinta o alegere mai convenabila, din punct de vedere al pretului, comparativ cu un kit. De aceea, poate fi solutia perfecta pentru cei care isi doresc sa testeze experienta unica a vapatului, dar sunt atenti la buget. 

image 5 de pe e-potion.ro

3. Tigara electronica de unica folosinta vs kit reincarcabil

Atunci cand stii care sunt diferentele intre cele doua solutii pentru vapat, este mult mai simplu sa alegi un produs adaptat nevoilor tale. In esenta, iata prin ce se deosebesc acestea: 

3.1. Impactul asupra mediului inconjurator

Asa cum deja bine stii, tigarile electronice de unica folosinta se arunca dupa utilizare. Aceasta actiune poate avea impact asupra calitatii mediului inconjurator, daca se realizeaza intr-un mod iresponsabil. In cazul tigarilor electronice, riscul de contaminare a mediului inconjurator este mai redus, exceptie facand situatia inlocuirii consumabilelor (recipientul de e-lichid, rezistentele etc).  

3.2. Simplitatea cu care se utilizeaza

Este mult mai simplu sa vapezi dintr-un ecig de unica folosinta, decat dintr-un kit. In cazul primului produs, intregul setup este deja pregatit din fabrica, astfel ca nu iti ramane decat sa te bucuri de experienta oferita, pana cand device-ul trebuie inlocuit. Utilizarea unui kit implica timp, rabdare si o oarecare expertiza, pentru diferite activitati specifice:

3.3. Dimensiunile si forma 

Tigarile de unica folosinta sunt foarte asemanatoare cu cele din pachetele normale, din punct de vedere al aspectului. De altfel, denumirea de “puff bar” pe care o mai au te duce automat cu gandul la solutii cu un design ergonomic, ideal pentru transport si depozitare simplu de realizat. 

In privinta tigarilor electronice cu elemente consumabile, acestea au o forma mult mai voluminoasa.  Modurile sunt cele mai complexe device-uri pentru vapat, avand in acelasi timp si design-ul cel mai robust. De asemenea, greutatea acestora este net superioara celei avute de tigarile electronice de unica folosinta, iar depozitarea lor necesita ceva mai mult spațiu. 

Tigarile electronice de unica folosinta reprezinta o categorie de produse pentru vaping descrisa de simplitate in utilizare, preturi accesibile si libertate in alegerea celor mai potrivite arome. Te asteptam pe site pentru a profita acum de cele mai noi oferte la aceste solutii din oferta noastra. 

Poti sa urmaresti e-Potion si pe facebookinstagram si Pinterest

 

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns