Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

De ce curge atomizorul: Cauze frecvente și soluții practice

De ce curge atomizorul: Cauze frecvente și soluții practice

Atomizorul de tigara electronica asigură transformarea e-lichidului în aburi (eng. vapes), așadar, este un element al țigării electronice cu un rol central în tot acest proces. Funcționarea sa la parametri optimi asigură cele mai intense experiente, asociate vapatului. 

Atunci când există scurgeri de lichid din structura sa, acest semn indică o anumită problemă tehnică, ce este cauzată de cele mai multe ori de o întreținere improprie. Descoperă principalii factorii de la baza unei astfel de erori, precum și soluțiile pentru o remediere simplă și rapidă: 

1. De ce curge atomizorul: Cauze 

Producerea de aburi reprezintă o caracteristică de bază a vapatului. Plecând de la această idee, putem spune că experiența oferită de țigara electronică este determinată de compoziția e-lichidului utilizat. Cu cât ponderea de Glicerină Vegetală (VG) din lichid este mai mare în formula produsului, cu atât tu vei produce mai mulți aburi. Afla mai multe despre PG si VG in e-lichid.

Însă indiferent de preferințele tale pentru un anumit tip de e-lichid, atomizorul are aceeași misiune, ori de câte ori utilizezi acest device: transformarea lichidului în aburi. Această componentă-cheie a oricărui ecig acționează ca un reșou de mici dimensiuni, determinând astfel vaporizarea substanței lichide din tank, la un anumit prag termic. 

Însă la un moment dat, atunci când țigara electronică este înclinată, poți observa că lichidul utilizat se scurge din atomizor. Acesta este un semn clar al faptului că device-ul pe care îl utilizezi nu mai funcționează așa cum ar trebui. Posibilele cauze pentru aceasta problemă: 

1.1. Probleme tehnice ale atomizorului

Structura unui atomizor este complexă, în alcătuirea sa regăsindu-se elemente cu rol bine definit în vaporizare, precum rezistența sau bumbacul. Dacă acestea au probleme tehnice, nu au fost montate corespunzător sau au fost supuse uzurii pe termen lung, pot apărea scurgeri. Supraîncălzirea atomizorului, din cauza utilizării excesive, mai poate cauza aceeași problemă. 

1.2. Nivelul calitativ redus al e-lichidului 

Dacă optezi pentru un e-lichid cu o vâscozitate redusă, textura mult prea fluidă a produsului ar putea sta la baza scurgerii observate. De obicei, acest lucru se poate întâmpla dintr-o lipsă a experienței, privind realizarea lichidului propriu pentru tigara electronica. Putin mai târziu îți arătăm cum poți rezolva această problemă.  

1.3. Calitatea scăzută a țigării electronice 

Scurgerea lichidului reprezintă doar una dintre problemele pe care le poate prezenta o țigară electronică de o calitate slabă. De obicei, un astfel de produs este lipsit de garanție, are o proveniență îndoielnică și nu prezintă informații tehnice suficiente. Chiar dacă poate avea un preț extrem de ofertant, costurile de mentenanță pe termen lung pot fi destul de ridicate.  

1.4. Descărcarea bateriei țigării electronice

Atunci când nivelul bateriei este unul redus, lichidul se poate scurge din atomizor, atunci când țigara electronică este înclinată. Este important, însă, de adăugat faptul că o baterie descărcată nu determină în mod automat scurgeri. De asemenea, aceasta cauză nu este la fel de frecventă ca celelalte analizate împreună astăzi. 

1.5. Utilizarea improprie a device-ului de vapat

Dacă utilizezi un mod electronic, al cărui meniu îți permite să ajustezi așa cum dorești setările device-ului, această acțiune poate cauza scurgeri de e-lichid. Evident, scenariul poate avea loc doar în cazul în care nu respecți indicațiile producătorului din lista cu instrucțiuni, iar setările predefinite afectează modul în care dispozitivul funcționează.

2. Soluții practice pentru scurgerea lichidului din atomizor

Așa cum ai văzut, lista cu posibile motive pentru care atomizorul curge este variată. Iată câte o rezolvare simplu de pus în practica pentru fiecare dintre acestea: 

2.1. Asigură-te că elementele atomizorului sunt în regulă 

Verificările periodice ale unei țigări electronice trebuie să reprezinte o rutină pentru tine, dacă îți dorești să te bucuri de cele mai frumoase experiențe senzoriale pe care le poate oferi vapatul. În cazul de față, asigură-te că elementele din structura atomizorului nu sunt uzate, iar dacă observi semne vizibile ale deteriorării, intră pe site și comandă alte consumabile noi.

În privința utilizării excesive a dispozitivului, este ideal să îl închizi pentru aproximativ 30 de minute, pentru a verifica dacă scurgerea de e-lichid este cauzată de supraîncălzirea atomizorului. În aproximativ jumătate de oră pe OFF, temperatura sa ar trebui să scadă.

2.2. Comandă cel mai bun lichid pentru vaping

Descoperă întreaga listă de lichide pentru tigara electronica pe care ți-o punem la dispoziție și alege produsele tale preferate, în funcție de buget, arome, formulă (PG/VG), sau chiar pe baza aprecierii unui brand de pe site. Indiferent de alegerile pe care le faci, nivelul ridicat al calității permite sesiuni de vaping așa cum toate ar trebui să fie. 

2.3. Vino cu un upgrade al calității țigării electronice

Atunci când nivelul calității unei țigări electronice este discutabil, experiențele oferite de acel device sunt asemănătoare. Scurgerile de lichid pot fi cauzate de modul în care acesta funcționează, iar pe termen lung, problemele de natură tehnică se pot amplifica. 

Oricând dorești, ne poți face o vizită pe site pentru a consulta oferta actualizată de tigari electronice și Puff Bars. Gama noastră de produse acoperă o plajă extinsă de nevoi, posibil asociate costurilor de achiziție, experienței unui vaper sau chiar elementelor de design. 

Filtrele disponibile în categoriile cu dispozitive de vapat îți permit să identifici simplu și rapid cele mai potrivite produse pentru stilul în care tu vapezi. Aceste produse, alături de întreaga sumă de accesorii pentru țigări electronice, asigură simplitate în utilizare și prețuri foarte avantajoase. 

2.4. Setările realizate și încărcarea bateriei

Este recomandat să ai mereu la tine un charger pentru o încărcare rapidă a device-ului, sau o pereche de acumulatori pregătiți să ofere energia de care țigara electronică are nevoie. În privința setărilor efectuate, asigură-te că respecți de fiecare dată indicațiile producătorului, pentru ca scurgerile de lichid, sau alte probleme tehnice, să nu fie cauzate astfel.   

3. Alte informații utile te așteaptă acum pe blog

Articolele de blog pe care ți le pregătim periodic te ajută să înțelegi mult mai bine problemele tehnice cu care te poți întâlni, atunci când vapezi, dar și oportunitățile asociate utilizării anumitor produse. Este bine să rămâi informat, pentru că astfel, poți realiza cele mai inspirate sesiuni de cumpărături online. Așadar, ne revedem pe blog sau pe site, ori de câte ori dorești!

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.