Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

PG vs VG in lichidul de vapat

PG vs. VG in Lichidul de tigara electronica: Tot ce Trebuie sa Stii

Alegerea lichidului potrivit pentru țigara electronică poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de înțelegerea diferenței dintre Propilen Glicol (PG) și Glicerina Vegetală (VG). Această neclaritate poate împiedica utilizatorii să aibă cea mai bună experiență de vapat posibilă.Pentru o înțelegere mai profundă a acestui subiect și a altor aspecte ale vapatului, consultați informații esențiale despre vapat.

Fără o înțelegere corectă a impactului PG și VG asupra vapatului, utilizatorii pot întâlni probleme cum ar fi producția insuficientă de vapori, iritații ale gâtului sau chiar reacții alergice. De asemenea, pot avea dificultăți în a găsi echilibrul perfect între gust, cantitatea de vapori și “hit-ul” dorit în gât, elemente esențiale pentru o experiență satisfăcătoare de vapat.

Acest articol vă va oferi informații esențiale despre PG și VG, explicând diferențele, avantajele și dezavantajele fiecăruia. Vom discuta despre cum influențează aceste substanțe gustul, densitatea vaporilor și senzația generală de vapat, ajutându-vă să faceți alegerea cea mai bună pentru nevoile și preferințele dumneavoastră personale. Cu această cunoaștere, veți putea personaliza experiența de vapat pentru a se potrivi perfect cu stilul dumneavoastră.

10 puncte cheie de luat in considerare despre VG vs. PG:

  1. PG si VG sunt doua componente esentiale ale lichidului de tigara electronica.
  2. PG este mai subtire si transporta aromele mai eficient decat VG.
  3. VG este mai gros si produce mai mult abur decat PG.
  4. PG ofera o senzatie de lovitura in gat mai puternica, similara cu cea a fumatului traditional.
  5. VG ofera o senzatie mai moale in gat, ceea ce il face popular printre cei care prefera o experienta de vapat mai blanda.
  6. Alegerea raportului perfect VG/PG depinde de preferintele personale si de dispozitivul de vapat folosit.
  7. Unele persoane pot fi mai sensibile sau alergice la PG.
  8. Raportul 70VG/30PG este adesea folosit atat pentru vapatul cu inhalare directa in plamani (DL), cat si pentru vapatul cu inhalare in gura (MTL).
  9. Raportul 70VG/30PG este recomandat pentru utilizarea in timpul verii, in timp ce raportul 60VG/40PG este recomandat pentru utilizarea in timpul iernii.
  10. Experimenteaza cu diferite rapoarte VG/PG pentru a-l gasi cel mai potrivit pentru tine.

PG vs. VG: Ce sunt?

Propilen glicol (PG) si glicerina vegetala (VG) sunt doua componente fundamentale in lichidul de vapat. Acestea formeaza baza lichidului de vapat, care transporta atat nicotina, cat si aromele. Dar ce sunt exact aceste substante si de ce sunt atat de importante in lichidul de vapat?

Propilen Glicol (PG)

Propilen Glicol (PG)

Propilen glicol este un lichid organic sintetic care absoarbe apa. Este incolor, aproape inodor, dar are un gust usor dulce. PG este recunoscut de Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) ca fiind in general sigur pentru consumul uman, si este folosit in multe aplicatii industriale, inclusiv ca aditiv alimentar, in produsele farmaceutice si cosmetice, si chiar in multe tipuri de antigel.

In lichidul de vapat, PG este folosit pentru a transporta aromele si nicotina. Este mai subtire decat VG, ceea ce inseamna ca se absoarbe mai usor in bumbacul din atomizor. PG produce, de asemenea, o senzatie de lovitura in gat mai puternica, similara cu cea a fumatului traditional, ceea ce il face popular printre fostii fumatori.

Glicerina Vegetala (VG)

glicerina vegetala
sursa foto: https://www.ichorliquid.co.uk/blogs/guides

Glicerina vegetala, pe de alta parte, este un lichid incolor, inodor si vascos, cu un gust dulce. Este derivat in mod natural din plante, de obicei din ulei de palmier, de soia sau de cocos. Ca si PG, VG este recunoscut ca fiind sigur pentru consumul uman si este folosit in multe produse, inclusiv alimente, cosmetice si medicamente.

In lichidul de vapat, VG este folosit pentru a produce abur. Datorita consistentei sale mai groase, VG produce mai mult abur decat PG. De asemenea, da o senzatie mai fina in gat, ceea ce il face o optiune populara pentru cei care prefera o experienta de vapat mai blanda sau care sunt sensibili la PG.

Deci, atat PG, cat si VG joaca un rol crucial in experienta de vapat. Ele functioneaza impreuna pentru a echilibra productia de abur, senzatia de lovitura in gat, si transportul de arome si nicotina. Alegerea raportului potrivit de PG si VG in lichidul de vapat va depinde de preferintele personale si de modul in care corpul tau reactioneaza la fiecare substanta.

Comparatie intre PG si VG

Atunci cand vine vorba de a alege lichidul de vapat potrivit, este important sa intelegem diferenta dintre Propilen Glicol (PG) si Glicerina Vegetala (VG). Aceste doua componente au proprietati diferite care pot influenta experienta de vapat.

Consistenta

PG este un lichid mai subtire in comparatie cu VG. Acest lucru are un impact asupra modului in care lichidul de vapat interactioneaza cu dispozitivul de vapat. Deoarece PG este mai subtire, este mai usor de absorbit de bumbacul din atomizor, ceea ce poate ajuta la prevenirea problemelor de alimentare cu lichid. Pe de alta parte, VG, fiind mai gros, poate produce mai mult abur, dar poate fi, de asemenea, mai greu de utilizat si poate cauza probleme cu unele dispozitive de vapat.

Dulceata

Un alt factor de luat in considerare este gustul. PG nu are un gust dulce, ceea ce inseamna ca nu va afecta aromele lichidului de vapat. VG, in schimb, are un gust usor dulce. Acest lucru poate fi un avantaj pentru unele arome, dar poate interfera cu altele.

Productie de abur

Daca esti in cautarea unei productii mari de abur, VG este alegerea potrivita. Datorita consistentei sale mai groase, VG produce mai mult abur decat PG. Cu toate acestea, este important de mentionat ca o productie mai mare de abur poate duce la un consum mai rapid al energiei bateriei dispozitivului de vapat.

Senzatie in gat – Throat hit (TH)

PG ofera o senzatie in gat mai puternica, ceea ce este adesea descris ca un “hit” similar cu cel al fumatului traditional. Acest lucru poate fi satisfacator pentru fostii fumatori. VG, pe de alta parte, ofera o senzatie mai fina in gat, ceea ce poate fi preferat de cei care cauta o experienta de vapat mai blanda.

Transportare arome

In ceea ce priveste transportul aromelor, PG este considerat superior. Datorita consistentei sale mai subtiri, PG transporta aromele mai eficient decat VG. Acest lucru inseamna ca aromele pot fi mai puternice si mai clare atunci cand se foloseste un lichid de vapat cu un continut mai mare de PG.

Cum alegi perfect raportul VG/PG?

Alegerea raportului perfect VG/PG este o chestiune de preferinta personala, dar exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand faci aceasta alegere.

Experienta de vapat

Daca esti un fost fumator si cauti o senzatie similara cu cea a fumatului, atunci un lichid de vapat cu un continut mai mare de PG ar putea fi potrivit pentru tine. PG ofera o senzatie in gat mai puternica, ceea ce poate fi satisfacator pentru cei care au renuntat la fumat.

Pe de alta parte, daca preferi o experienta de vapat mai blanda si o productie mare de abur, atunci un lichid de vapat cu un continut mai mare de VG ar putea fi alegerea potrivita. VG produce mai mult abur si ofera o senzatie mai fina in gat.

Sensibilitatea

Unii oameni pot fi sensibili sau alergici la PG. Simptomele pot include iritatii ale gatului, dureri de cap si greata. Daca experimentezi aceste simptome atunci cand vapezi un lichid cu un continut mai mare de PG, ar trebui sa incerci un lichid cu un continut mai mare de VG.

Dispozitivul de vapat

Tipul de dispozitiv de vapat sau vape-ul pe care il folosesti poate influenta, de asemenea, alegerea raportului VG/PG. Dispozitivele cu o putere mai mare si cu atomizoare sub-ohm sunt in general mai bune pentru lichidele cu un continut mai mare de VG, deoarece acestea produc mai mult abur. Pe de alta parte, dispozitivele cu o putere mai mica si cu atomizoare cu rezistenta mai mare functioneaza mai bine cu lichide cu un continut mai mare de PG.

Aromele

PG transporta aromele concentrate mai eficient decat VG. Daca preferi aromele mai puternice, atunci un lichid cu un continut mai mare de PG ar putea fi alegerea potrivita. Daca preferi un gust mai dulce, atunci un lichid cu un continut mai mare de VG ar putea fi mai potrivit.

Care sunt cele mai folosite rapoarte VG/PG?

Rapoartele VG/PG variaza in functie de preferintele personale si de dispozitivul de vapat folosit. Cu toate acestea, exista cateva rapoarte care sunt mai frecvent utilizate datorita echilibrului pe care il ofera intre productia de abur, senzatia simtita in gat si transportul aromelor.

Raportul 70VG/30PG

Unul dintre cele mai comune rapoarte este 70VG/30PG. Acest raport este adesea folosit atat pentru vapatul cu inhalare directa in plamani (DL), cat si pentru cel cu inhalare in gura (MTL). Acest raport ofera un echilibru bun intre productia de abur si senzatia simtita in gat, fiind potrivit pentru o gama larga de dispozitive de vapat.

In special, raportul 70VG/30PG este adesea recomandat pentru utilizarea in timpul verii, cand temperaturile sunt mai ridicate. VG, fiind mai gros, poate fi mai rezistent la caldura decat PG, ceea ce poate ajuta la prevenirea problemelor de alimentare cu lichid care pot aparea la temperaturi mai ridicate. Afla mai multe informatii in acest articol despre diferenta dintre MTL si DTL.

Raportul 60VG/40PG

Pe de alta parte, raportul 60VG/40PG este adesea recomandat pentru utilizarea in timpul iernii, in special pentru dispozitivele MTL. Acest raport ofera un echilibru putin mai mare intre productia de abur si senzatia in gat, dar este, de asemenea, putin mai subtire decat raportul 70VG/30PG.

Acest lucru poate fi un avantaj in timpul iernii, cand temperaturile mai scazute pot face ca VG sa se ingroase si sa devina mai greu de utilizat. Un raport mai mare de PG poate ajuta la prevenirea acestor probleme, permitand lichidului de vapat sa se scurga mai usor si sa se absoarba mai eficient in bumbacul atomizorului.

Concluzie

Alegerea raportului perfect VG/PG este o chestiune de preferinta personala, dar este important sa intelegi diferenta dintre aceste doua componente si cum influenteaza ele experienta de vapat. Fie ca esti un fost fumator in cautarea unei senzatii similare cu cea a fumatului, sau cauti o experienta de vapat mai blanda cu o productie mare de abur, exista un raport VG/PG potrivit pentru tine. Experimenteaza cu diferite rapoarte si vezi care functioneaza cel mai bine pentru tine si dispozitivul tau de vapat.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.