Cosul de cumparaturi

Luni – Vineri: 9:00 – 18:00, Ne puteti suna la +40 767 116 427

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei.

Cum sa te lasi de fumat cu ajutorul tigarilor electronice

Cum sa te lasi de fumat cu ajutorul tigarilor electronice

Orice fumator s-a intrebat, macar o data, cum se poate lasa de fumat. Fumatorii seniori au incercat, desigur, variantele clasice, precum plasturii cu nicotina. Ceea ce s-a dovedit, insa, cel mai eficient, este trecerea la folosirea unei tigari electronice.

Vapatul a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, inlocuind, pentru numeroase persoane, tigarile clasice. Tigara electronica de acum cativa ani a evoluat foarte mult, astazi fiind folosit, mai degraba, termenul de „dispozitiv de vapat”. 

1. Renuntarea la fumat si alegerea tigarii electronice


Modul de inhalare a vaporilor este diferit de inhalarea in cazul tigarilor obisnuite. Atunci cand vapezi, este recomandat sa inhalezi incet si prelung, astfel incat sa produci o cantitate cat mai mare de abur. 

In anumite stiluri de vapat, vaporii nu se trag in piept, precum in cazul tigarilor clasice. Asta poate fi o problema pentru fumatorii clasici, atunci cand decid sa treaca la vaping. Este nevoie de cateva zile pentru ca o persoana sa se obisnuiasca cu acest mod de vapat si cu noile senzatii oferite de tigara electronica. 

Un dispozitiv de vapat are in general 3 compenente simple: bateria, rezervorul si atomizorul. Pentru incepatori, este recomandata achizitionarea unui kit care contine tot ce este necesar. Componentele pot fi cumparate insa si separat, pentru fiecare dintre ele fiind disponibile modele de marimi, forme si culori diferite. 

Unele tigari electronice de dimensiuni mici au bateria integrata. Acest lucru poate fi un impediment. In acest caz, intregul dispozitiv devine de nefolosit atunci cand bateria se uzeaza (media de viata fiind de aproximativ 300 cicluri de incarcare).
In timp, se pot folosi si accesorii, care vor duce experienta vapatului la urmatorul nivel.

2. De ce sa te lasi de fumat?

Motivele pentru a alege vapatul in detrimentul tigarilor clasice sunt diverse, cele mai mari avantaje fiind urmatoarele:

  • Poti ajunge sa renunti la fumat definitiv;
  • Reducerea/eliminarea nicotinei;
  • Lipsa mirosului neplacut;
  • Posibilitatea de a fuma in spatii inchise.

Folosirea unui dispozitiv de vapat este un obicei mai sanatos decat fumatul unei tigari clasice, atat pentru fumator, cat si pentru cei din jur. In plus, mirosul neplacut de tutun va fi inlocuit cu aroma aleasa. Daca alegi sa renunti la nicotina, practic ai scapat de cel mai mare rau. Odata eliminat elementul ce creeaza dependenta, sa renunti de tot la fumat va fi usor.

3. Ce te ajuta sa te lasi de fumat: avantajele tigarii electronice

Unul dintre avantajele vapatului este posibilitatea de a alege dintr-o diversitate mare de lichid pentru tigara electronica. Majoritatea lichidelor contin patru ingrediente: glicerina vegetala, propilenglicol, aroma și nicotina. Exista varianta de lichid gata preparat, sau se poate alege separat o baza, la care se adauga aroma preferata si, optional, shoturi de nicotina. Ideea este de a reduce progresiv cantitatea de nicotina, pana la eliminarea ei completa

Prepararea lichidului se face in recipiente speciale, care trebuie sa fie sterilizate inainte de fiecare utilizare. Sterilizarea se poate face prin fierbere sau folosind o lampa UV. Pentru a stabili cantitatile substantelor din amestec, este indicat sa se foloseasca un calculator special. Unele sticlute cu lichid vin cu instructiuni in ceea ce priveste posibilele amestecuri. In acest caz, se recomanda respectarea indicatiilor.

Cum sa te lasi de fumat cu ajutorul tigarilor electronice
Cum sa te lasi de fumat cu ajutorul tigarilor electronice de pe e-potion.ro

4.Renunta la fumat: unde ai voie sa fumezi tigara electronica?


Dupa cum s-a precizat anterior, unul dintre motivele pentru care fumatorii clasici trec la vapat este posibilitatea de a fuma in spatiile inchise. In Romania, fumatul in interior a fost interzis in 2016, iar incepand de atunci, au aparut din ce in ce mai multi vaperi. 

Teoretic, tigara electronica poate fi folosita in orice restaurant, club, cafenea, teatru etc. In acelasi timp, insa, fiecare proprietar/administrator decide daca permite sau nu clientilor sai sa vapeze in interior. Este recomandat sa se solicite permisiunea atat a angajatilor, cat si a oamenilor din jur. Conceptul de fumat pasiv nu exista in cazul dispozitivelor de vapat, vaporii nefiind nocivi pentru nefumatori. Cu toate acestea, chiar daca mirosul poate fi unul

placut, el poate fi deranjant pentru cei ce se afla langa tine. 

Este bine de stiut si ca vapatul este interzis prin lege in mijloacele de transport.

Alegerea vapatului poate fi de bun augur daca este o alegere informata. Acesta relaxeaza, este mai sanatos decat fumatul clasic si mai personal, intrucat exista posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de arome, dupa bunul plac. Odata ce ai invatat ce inseamna, de fapt, vapatul si cum functioneaza o tigara electronica, nu iti ramane decat sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si sa te bucuri de experienta.

Sursa foto: Shutterstock.com.

Haide pe pagina de facebookinstagram si Pinterest.

Dacă v-a plăcut acest ghid explicativ, vă rugăm să consultați câteva dintre celelalte articole educaționale ale noastre:

Lasă un răspuns
Transport gratuit

On La comenzi peste 150 lei

Retur rapid

In caz de retur, va asiguram ca veti primi bani inapoi cat de repede

Garantie

La toate produsele de pe e-Potion.ro

100% Plata securizata

Prin euplatesc.ro, Maestro / MasterCard / Visa