Sanatate

De ce te ustura in gat cand vapezi? Descopera raspunsul aici!

De ce te ustura in gat cand vapezi? Descopera raspunsul aici!

Vapatul a devenit o alternativa populara la fumatul traditional, dar poate ca ai observat ca uneori te ustura in gat cand vapezi. Acest fenomen nu este neobisnuit, si poate avea mai multe cauze. In acest articol, vom explora motivele pentru care te ustura in gat cand vapezi, precum si sfaturi pentru a preveni acest disconfort.

De ce te ustura in gat cand vapezi?

De ce te ustura in gat cand vapezi?

1. Rezistenta dispozitiv-ului de vape arsa

Rezistenta dispozitiv-ului de vape arsa

O rezistenta arsa este o cea mai comuna cauza a iritatiei si usturimii in gat atunci cand vapezi. Atunci cand rezistenta de tigara electronica nu mai primeste aportul corespunzator de lichid din diverse motive, rezultatul este un abur uscat si neplacut, deoarece bumbacul nu mai este saturat cu lichid de vape. Daca banuiesti ca rezistenta dispozitivului tau de vapat este arsa, este important sa o inlocuiesti cu una noua pentru a evita aceste neplaceri si a te asigura ca vapezi in conditii optime. Usturimea in gat cauzata de o rezistenta arsa este una dintre cele mai intalnite probleme in randul utilizatorilor de dispozitive de vapat, motiv pentru care este esential sa verifici periodic starea rezistentei si sa o schimbi atunci cand este necesar. Pentru mai multe informatii iata aici acest articol care explica cat tine o rezistenta de tigara electronica si cand trebuie schimbata.

2. Nivelul de nicotina

Unul dintre factorii care pot provoca usturime in gat este nivelul de nicotina din lichidul de vape. Nicotina poate irita gatul si poate provoca o senzatie de usturime. Iata cateva sugestii pentru a rezolva aceasta problema:

 • Alege un lichid de vapat cu un nivel mai scazut de nicotina
 • Vapeaza mai putin frecvent pentru a reduce expunerea la nicotina

3. Vapare mult prea deasa

Vaparea in mod constant si frecvent poate cauza iritatii si usturime in gat. Incearca sa reduci frecventa sesiunilor de vapat pentru a preveni aceasta problema.

4. Atomizorul are o problema

Daca atomizorul dispozitivului tau de vapat are o problema, acesta poate produce vapori neuniformi sau fierbinti, care pot irita gatul. Verifica atomizorul si inlocuieste-l daca este necesar.

5. Folosirea unui lichid de calitate redusa

Lichidele de vapat de calitate inferioara pot contine ingrediente care pot provoca iritatii si usturime in gat. Alege intotdeauna lichide de vapat de la producatori de incredere si verifica lista ingredientelor inainte de a le folosi.

6. Propilen glicol (PG) si glicerina vegetala (VG)

Lichidele de vapat contin, de obicei, un amestec de propilen glicol (PG) si glicerina vegetala (VG). PG poate provoca iritatii la unele persoane, in timp ce VG este mai blanda pentru gat. Daca experimentezi usturime in gat cand vapezi, incearca sa folosesti un lichid cu un continut mai mare de VG. Daca vrei sa stii mai multe detalii, acest articol iti explica care este diferenta dintre PG si VG in lichidele de vapat.

7. Tehnica de inhalare

Tehnica ta de inhalare poate contribui la senzatia de usturime in gat. Daca tragi prea puternic sau prea rapid din dispozitivul de vapat, poti provoca iritatii. Incearca sa tragi mai usor si mai lent pentru a evita acest disconfort. Iata si aici diferenta dintre MTL si DL in vapat.

8. Temperatura vaporilor

Vaporii prea fierbinti pot irita gatul si provoca usturime. Daca folosesti un dispozitiv de vapat cu putere reglabila, regleaza-l la o putere mai scazuta pentru a preveni iritarea.

9. Deshidratare

Vapatul poate duce la deshidratare, care, la randul ei, poate provoca iritatii si usturime in gat. Asigura-te ca bei suficienta apa in timpul zilei pentru a preveni deshidratarea.

Cum sa previi usturimea in gat cand vapezi?

Pentru a preveni usturimea in gat cand vapezi, iata cateva sfaturi si practici pe care le poti adopta:

 • Alege un lichid de vapat cu un nivel mai scazut de nicotina sau chiar lichid fara nicotina, pentru a reduce iritatiile cauzate de nicotina in gat.
 • Verifica si inlocuieste rezistenta dispozitivului de vapat daca este arsa sau deteriorata, pentru a asigura o vapare corecta si placuta.
 • Incearca sa reduci frecventa sesiunilor de vapat si sa nu vapezi in exces, pentru a evita iritatiile cauzate de vapatul constant.
 • Verifica si, daca este necesar, inlocuieste atomizorul dispozitivului tau de vapat pentru a preveni producerea de vapori neuniformi sau prea fierbinti, care pot irita gatul.
 • Alege lichide de vapat de calitate superioara de la producatori de incredere si verifica lista ingredientelor inainte de a le folosi, pentru a evita substantele iritante.
 • Opteaza pentru un lichid de vapat cu un continut mai mare de glicerina vegetala (VG) in loc de propilen glicol (PG), intrucat VG este mai blanda pentru gat si poate reduce iritatiile.
 • Perfectioneaza-ti tehnica de inhalare: inhaleaza mai usor si mai lent, pentru a evita iritatiile cauzate de o inhalare prea puternica sau prea rapida.
 • Daca folosesti un dispozitiv de vapat cu putere reglabila, ajusteaza-l la o putere mai scazuta pentru a evita vaporii prea fierbinti care pot irita gatul.
 • Asigura-te ca te hidratezi corespunzator, deoarece vapatul poate duce la deshidratare, care, la randul ei, poate provoca iritatii si usturime in gat. Consuma suficienta apa in timpul zilei pentru a preveni deshidratarea.

Prin aplicarea acestor sfaturi, poti reduce semnificativ riscul de usturime in gat atunci cand vapezi si te poti bucura de o experienta mai placuta.

Usturimea in gat cand vapezi poate fi o problema neplacuta, dar cu intelegerea cauzelor si aplicarea unor masuri preventive, poti imbunatati experienta ta de vapat. Alegerea lichidelor de calitate, ajustarea nivelului de nicotina si glicerina vegetala, precum si hidratarea corespunzatoare sunt doar cateva dintre solutiile pentru a preveni disconfortul in gat. Tine cont de sfaturile si recomandarile prezentate in acest articol pentru a te bucura de o experienta optima de vapat fara usturime in gat.

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns