Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

THCP: Canabinoidul mai potent decat THC - Adevar sau mit?

THCP: Canabinoidul mai potent decat THC – Adevar sau mit?

THCP este un canabinoid recent descoperit, care se regaseste la niveluri foarte scazute in unele tulpini de marijuana si poate fi produs intr-un laborator prin modificarea CBD-ului derivat legal din canepa. A fost descoperit accidental de cercetatorii italieni in anul 2019 in timpul analizei unei anumite tulpini de marijuana.

Dupa succesul comercial fulminant al delta 8 THC, industria canabisului a descoperit o varietate de canabinoizi derivati din canepa capabili sa concureze cu delta 9 THC din marijuana traditionala. Acesti canabinoizi – delta 8, delta 10 THC si HHC – sunt toti populari in diversificatul marketplace al canabisului, iar THCP este gata li se alature.

Desi THCP poate oferi un nou efect foarte puternic pentru utilizatorii recreativi, ar putea oferi, de asemenea, noi beneficii terapeutice pentru pacientii medicali. Cercetatorii abia au inceput sa exploreze potentialul THCP.

Puncte cheie de retinut despre THCP

  • THCP este un canabinoid despre care s-a aflat recent; descoperit accidental de cercetatorii italieni in 2019.
  • THCP poate fi produs in laborator prin modificarea CBD-ului legal derivat din canepa.
  • Structura moleculara a THCP este diferita de cea a THC-ului, avand un lant lateral alchil mai lung, ceea ce permite THCP-ului sa se lege mai usor de receptorii canabinoizi umani.
  • THCP poate oferi un high potent pentru utilizatorii recreativi si posibile noi beneficii terapeutice pentru pacientii medicali.
  • THCP se leaga de 33 de ori mai eficient de receptorul CB1 decat THC-ul, ceea ce sugereaza ca efectele sale ar putea fi mai puternice.
  • Pe langa beneficiile potentiale, THCP ar putea de asemenea sa amplifice efectele secundare tipice nedorite ale THC – cum ar fi gura si ochii uscati, sau anxietatea si paranoia.
  • Cunoasterea limitata in ceea ce priveste utilizarea si efectele THCP in comparatie cu alti canabinoizi derivați din canepa necesita o cercetare suplimentara mai amanuntita.
  • Capacitatea THCP de a se lega eficient de receptorii canabinoizi poate avea potential terapeutic semnificativ, inclusiv in ameliorarea durerii, usurarea greturilor si imbunatatirea somnului.
  • Cercetatorii au descoperit, de asemenea cannabidiforolul (CBDP) – o varianta a CBD-ului, dar cu un lant lateral de sapte atomi ca THCP. Acest lucru ar putea sugera beneficii terapeutice suplimentare in viitor.
  • Nu este sigur daca THCP ar fi detectabil intr-un test de droguri, ceea ce sugereaza prudenta in utilizarea acestuia pentru cei supusi unor astfel de teste.

Ce este THCP?

Ce este THCP?
Ce este THCP?

THCP este un canabinoid organic (sau fitocanabinoid) foarte similar cu delta 9 THC, care este cel mai abundent canabinoid din majoritatea tulpinilor de marijuana. Desi a fost identificat pentru prima data intr-o anumita tulpina de marijuana, THCP poate fi, de asemenea, fabricat intr-un laborator prin manipularea chimica a CBD-ului extras din plantele de canepa legale.

De fapt, pentru a produce suficient THCP pentru a avea o valoare comerciala reala, acesta trebuie fabricat intr-un laborator, deoarece nu exista suficient in floarea de canabis reala pentru a fi extras in mod rentabil.

Structura moleculara a THCP
Sursa foto: wikipedia

Structura moleculara a THCP este semnificativ diferita de cea a delta 9. Are un lant lateral alchil mai lung („coada” de atomi care se extinde din partea de jos a celei mai mari parti a moleculei). Lantul lateral supradimensionat – sapte atomi de carbon fata de cinci in delta 9 – permite THCP sa se lege mai usor de receptorii canabinoizi umani CB1 si CB2, ceea ce inseamna ca efectele sale sunt probabil sa fie mai puternice in creier si corp.

Aproape tot ceea ce stim despre THCP provine din studiul din 2019 realizat de un grup de academicieni italieni care l-au prezentat lumii. Inca nu a existat nicio cercetare pe subiecti umani, asa ca stim putine despre posibilele probleme de siguranta sau efecte secundare ale THCP, cu exceptia a ceea ce putem ghici pe baza efectelor altor forme de THC.

THCP te face high?

Cercetatorii italieni care au descoperit THCP organic au constatat in experimente pe celule umane cultivate ca THCP se leaga de 33 de ori mai eficient de receptorul CB1 decat delta 9 THC – probabil din cauza lantului sau lateral extins de sapte atomi. Receptorul CB1 este cel mai important receptor canabinoid pentru crearea de efecte psihotrope, dar THCP se leaga si mai usor de receptorul CB2.

Asta nu inseamna ca THCP te va face sa te simti de 33 de ori mai high decat delta 9 traditional. Probabil exista o limita a capacitatii oricarui canabinoid de a stimula receptorii endocanabinoizi, iar fiecare persoana reactioneaza diferit. Dar, in timp ce o parte din afinitatea de legare de 33 de ori mai mare a THCP poate fi irosita pe receptori canabinoizi deja supraincarcati, tot pare probabil ca THCP sa fie mai potent decat delta 9 THC pentru multe persoane. S-ar putea sa te faca sa te simti foarte extaziat.

Oamenii de stiinta care au identificat THCP spun ca prezenta unor cantitati mici de THCP in unele tulpini de marijuana ar putea explica de ce acele tulpini par mai intoxicante pentru utilizatori decat alte tulpini care contin niveluri similare sau chiar mai mari de delta 9 THC. In viitor, crescatorii de canabis vor crea probabil noi tulpini cu concentratii mai mari de THCP pentru a-i accentua efectele.

Care sunt efectele THCP?

Deoarece THCP se leaga atat de bine de receptorii canabinoizi, este probabil sa produca efecte similare cu cele ale delta 9 THC, dar poate chiar mai pronuntate. Oamenii de stiinta care au descoperit THCP au efectuat experimente standard cu soareci pentru a evalua efectele fizice ale noului canabinoid. Soarecii au afisat niveluri reduse de activitate la doze mai mici, care au devenit catalepsie – o stare asemanatoare transelor – la doze mai mari. THCP a parut sa functioneze ca un analgezic eficient la doze mai mari.

Capacitatea THCP de a se lega atat de eficient de receptorii canabinoizi din corp ar putea face ca acesta sa fie foarte valoros – nu doar ca o metoda recreativa, dar si pentru a ameliora durerea, a usura greata si a ajuta consumatoriii sa doarma. Desi THCP nu a fost inca studiat in profunzime, pare probabil ca aceasta afinitate de legare neegalata a canabinoidului cu receptorii umani sa il faca deosebit de valoros pentru tratarea acestor conditii si a altora.

De fapt, cantitati mici (si anterior neobservate) de THCP in tulpinile existente de marijuana ar putea fi deja responsabile pentru unele dintre puterile de vindecare cunoscute ale canabisului. Oamenii de stiinta care au gasit THCP in 2019 au scris ca „descoperirea unui fitocanabinoid extrem de potent asemanator THC-ului poate aduce lumina asupra mai multor efecte farmacologice care nu pot fi atribuite doar delta 9 THC in marijuana.

Desigur, afinitatea puternica de legare a THCP ar putea, de asemenea, sa amplifice efectele secundare tipice nedorite ale THC – cum ar fi gura si ochii uscati, sau anxietatea si paranoia. Ar putea chiar sa prezinte noi riscuri pentru utilizatori. Dar pana cand vedem rezultatele cercetarilor pe subiecti umani, in mare parte ghicim.

THCP vs. THC-O

THCP vs. THC-O

THCP este foarte nou. Nu a existat nicio cercetare serioasa (sau observatii din lumea reala) care sa descrie experienta utilizarii THCP ca un canabinoid independent. Nu prea multe persoane l-au folosit ca produs singular, deoarece aproape toate produsele comerciale actuale care contin THCP sunt amestecuri de mai multi analogi THC.

Inca nu avem suficiente cunostinte pentru a spune exact cum te vei simti folosind THCP fata de THC-O, de exemplu – sau cum te afecteaza THCP in comparatie cu alti canabinoizi derivati din canepa populari, cum ar fi delta 8, delta 10 sau HHC. Din nou, de cele mai multe ori, produsele THCP disponibile in prezent contin un amestec de delta 8 si THCP, sau un cocktail care contine mai multi canabinoizi derivati din canepa. Este imposibil sa separi efectele unui canabinoid atunci cand este amestecat cu doi sau trei altii.

Apropo, aceiasi cercetatori care au gasit THCP au descoperit si cannabidiforolul (CBDP) in acelasi esantion de canabis. CBDP este o variatie a cannabidiolului (CBD), dar cu un lant lateral de sapte atomi ca THCP. Este posibil ca in viitor CBDP sa ofere beneficii terapeutice mai profunde decat CBD datorita bioactivitatii crescute oferite de structura sa chimica.

THCP va aparea intr-un test de droguri?

Daca THCP te va face sa esuezi un test de droguri nu este sigur, deoarece nu a fost studiat. Dar nu exista niciun motiv sa credem ca THCP nu creeaza produse tipice de descompunere a THC in corpul uman, care ar fi detectate de testele standard de droguri utilizate de angajatori si politie.

Concluzie: THCP, descoperit recent ca un canabinoid potent, este vazut ca un potential produs inovator in industria canabisului datorita potentialului sau de a oferi o senzatie mai puternica decat THC-ul traditional si a posibilitatii sale de a oferi noi beneficii terapeutice. Totusi, inca mai sunt multe necunoscute, de la efectele sale pana la modul in care ar putea afecta testele de droguri. Este necesara mai multa cercetare inainte ca THCP sa fie considerat in mod definitiv mai puternic sau mai util decat THC.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.