Cosul de cumparaturi

Luni – Vineri: 9:00 – 18:00, Ne puteti suna la +40 767 116 427

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei.

Ce este IQOS si cum functioneaza?

Ce este IQOS si cum functioneaza?

Pentru unii oameni care fumează, vapatul nu pare să funcționeze bine ca alternativa pentru țigări. Poate fi prea diferit de fumat pentru ca ei să se obișnuiască.

La urma urmei, niciun produs destinat vapingului nu are de fapt acelasi gust ca si tutunul aprins. Și cu vaping-ul, nu există un început sau un sfârșit definit pentru experiență: fumătorii aprind o țigară și apoi o sting câteva minute mai târziu, dar vapatul poate continua la nesfarsit.

Companiile de tutun au muncit din greu pentru a veni cu un produs care să reproducă fumatul fără a provoca toate prejudiciile inhalării tutunului ars și cred că au realizat acest lucru cu produsele din tutun încălzit (HTP), care sunt, de asemenea produse din tutun, numite căldură-nu-arsură (HNB).

Cel mai cunoscut dintre acestea este IQOS, fabricat și vândut în zeci de țări de Philip Morris International (PMI), cu sediul în Elveția.

Dispozitivul este disponibil din 2014 și a avut un mare succes în transformarea fumătorilor – în special în Japonia, unde IQOS și alte HTP-uri au contribuit semnificativ la o prăbușire a vânzărilor de țigări. Potrivit PMI, milioane de fumători au trecut complet la IQOS.

Cum funcționează IQOS?

IQOS și alte HTP-uri folosesc bateria pentru a aplica căldură concentrată unui tub de tutun asemănător țigării, care este tratat cu glicerină vegetală pentru a crea vapori vizibili. Nu este fumat si nici chiar vapat. Susținătorii spun că acesta umple un gol între cele două, ceea ce îl face atractiv pentru mulți fumători.

IQOS contine în esență trei piese; un încărcător de buzunar, dispozitivul în sine și HeatSticks (numite HEETS), mini-țigările de unică folosință care vin într-un pachet de 20. Bastoanele conțin un amestec de tutun, VG, nicotină și arome și sunt concepute pentru a simula experiența fumatului de țigară.

Unitatea IQOS încălzește tutunul la o temperatură precisă la care vaporizează tutunul, dar nu arde. Rezultatul seamănă mult cu vaporii pe care îi obțineți folosind un vaporizator portabil de canabis, cum ar fi un PAX sau Firefly, care folosește și căldura condusă pentru a extrage conținutul materialului vegetal.

Cu toate acestea, adăugarea de VG creează mai mulți vapori decât ar fi posibil doar cu tutunul.Dispozitivul IQOS, la care PMI se referă ca „suport”, are nevoie de o încărcare de patru minute în carcasa încărcătorului între utilizari.

După încărcare, introduceți un HeatStick în dispozitiv și așteptați 20 de secunde până când se aprinde și vibrează. Apoi aveți 14 trageri sau șase minute – oricare ar fi primul – înainte ca procesul să poată fi repetat.

Potrivit producătorilor de HTP, lovitura de nicotină livrată de aceste dispozitive este mult mai rapidă și mai asemănătoare țigării decât vaparea.

La fel ca un dispozitiv de vapare, IQOS nu produce vapori de „flux lateral”. Emite vapori numai atunci când este inhalat. HeatSticks se simt ca niște țigări în gura utilizatorului, iar aroma, din toate punctele de vedere, este foarte apropiată de o țigară – și cu siguranță nu se simte ca aromele de vapat, nici măcar ca un lichid cu aromă de tutun.

Pentru a menține performanța maximă a elementelor de încălzire ceramice, suportul IQOS trebuie curățat după aproximativ 20 de utilizări (sau fiecare pachet de HeatSticks). Deoarece ambele părți ale dispozitivului au baterii litiu-ion, acestea vor pierde în cele din urmă capacitatea și vor trebui înlocuite.

Pentru cine este IQOS?

Cu rezervele sale de tutun, asemănătoare țigărilor, IQOS (și întreaga categorie HTP) se adresează în mod clar fumătorilor de țigări. De la aromă până la prețul HeatSticks-ului, produsul este conceput pentru persoanele obișnuite să cumpere și să fumeze țigări.

Experiența IQOS este definită de convențiile privind fumatul de țigări:

• Rezervele HeatStick sunt vândute în pachete de 20 de bucati.

• Au aproape acelasi cost ca si țigările, inclusiv taxele

• Fiecare HeatStick oferă un număr definit de pufuri într-o perioadă limitată de timp

• Sunt disponibile doar arome simple de tutun și mentol.

• Un HeatStick folosit este similar cu un cap de țigară

Spre deosebire de IQOS, produsele vaping sunt concepute pentru a separa utilizatorii de experiența fumatului. Țigările electronice nu au nimic asemănător fumatului – nici măcar cele cu aromă de „tutun” – și puteți găsi lichidul de tigara electronica în aproape orice aromă imaginabilă.

Tigarile electronice sunt variate; există moduri mari și puternice și poduri mici, cu putere redusă. Puteți alege să vapați sub ohm si creati nori imensi sau puteți vapa „pe fuga” și să nu produceți deloc vapori vizibili.

Toate acestea nu înseamnă că vaparea este neapărat mai bună decât utilizarea unui dispozitiv de încălzire cum ar fi IQOS. Este doar o experiență mult diferită. Am știut întotdeauna că există un segment semnificativ al populației fumătoare căruia pur și simplu nu-i place vapingul. Indiferent de motiv, experiența pe care vaperii au ajuns să o îndrăgească nu „misca nici o coarda” in ei. Pentru acei oameni, produsele din tutun încălzite precum IQOS ar putea fi ceea ce isi doresc.

În timp ce unii oameni din industria vapingului sunt îngrijorați de faptul că IQOS și alte produse noi din industria tutunului vor afecta piața vapingului, este de fapt mai probabil să o ajute. Prețul IQOS îi va împinge pe mulți utilizatori HTP să caute o modalitate mai economică de a evita țigările. Și conștientizarea tot mai mare a produselor cu nicotină cu risc scăzut, în general, nu poate să nu ajute la cresterea profilului  de vaping.

Din experiența din Japonia știm deja că IQOS poate ajuta oamenii să renunțe la fumat. Lobby-ul facut pentru reducerea daunelor cauzate de tutun (THR) spune că între vaping, HTPs și alte produse cu nicotină cu risc scăzut, cum ar fi snus, o parte mare din cele șapte milioane de decese premature anuale la nivel mondial cauzate de fumat poate fi evitată în viitor.

Sursa articolului

Sursa foto: elements.envato.com

Haide pe pagina de facebookinstagram si Pinterest.

Dacă v-a plăcut acest ghid explicativ, vă rugăm să consultați câteva dintre celelalte articole educaționale ale noastre:

Lasă un răspuns
Transport gratuit

On La comenzi peste 150 lei

Retur rapid

In caz de retur, va asiguram ca veti primi bani inapoi cat de repede

Garantie

La toate produsele de pe e-Potion.ro

100% Plata securizata

Prin euplatesc.ro, Maestro / MasterCard / Visa