Despre Lichide

Cum sa-ti faci propriul tau lichid de vapat:

Cum sa-ti faci propriul tau lichid de vapat:

Lichid ieftin DIY: Ghid pas cu pas

Cheltuiți prea mult pe lichidul de vapat? Atunci de ce să nu va faceti propriul lichid!

Am creat acest ghid suprem pentru a va crea propriul lichid de vapat pentru a va arăta exact cum să va faceti propriul lichid de tigara electronica în confortul propriei case. Lichid Tigara Electronica ieftin DIY (facut de tine insuti) este, efectiv, propriul lichid personalizat, potrivit gusturilor și nevoilor tale exacte.

A-ți face propriul tau lichid, îți permite să determini aroma, puterea nicotinei și, cel mai important, cum să distribui în mod eficient costurile vapării.

Dar, bineînțeles, apreciem că ați dori o defalcare mai clara a procesului exact și a echipamentelor și ingredientelor de care veți avea nevoie pentru a începe acest nou hobby distractiv și rentabil, așa că citeste mai departe ghidul nostru detaliat pas cu pas!

Cum sa-ti faci propriul lichid de vapat in 8 pasi:

1: Aduna echipamentul necesar pentru a face propriul tau lichid tigara electronica ieftin DIY

Dacă aveți încredere că aveți tot ce aveți nevoie, treceți peste următoarea parte și mergeți direct la i nstrucțiunile pas cu pas de mai jos.Prima data sunt instrumentele de lucru de care avem nevoie.

În timp ce prepararea propriului lot de lichid de vapat nu este în niciun caz o problemă dificilă, va trebui să investiți într-o cantitate mică de echipamente și ingrediente pentru a avea o configurație de „homebrew” („laborator de casa”) complet funcțională.

1.Sticle – Flacoane

chubby gorilla 60 ml unicorn black de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – Flacon chubby gorilla 60ml gradat

Sticlele sau flacoane vin într-o varietate de dimensiuni, de la sticle de 5 ml și 10 ml care pot fi utilizate pentru măsurarea și amestecarea aromelor de testare, până la sticle de 30, 50, 100 și 500 ml pe care le puteți folosi pentru a vă menține în siguranță aromele preferate.

Majoritatea vânzătorilor vând flacoane goale, dar este o idee bună să păstrați flacoane goale din lichidele pre-amestecate pe care le cumpărați, astfel veți economisi bani pentru viitoarele amestecuri DIY – doar asigurați-vă că le spălați bine.

2.Vase (Containere) de măsurare

Picture 1 de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – pahare gradate

Utilizarea unui vas de masurare nu este necesară pentru a face cantitati mici si medii DIY, cu toate acestea, dacă doriți să faceți loturi mari de lichid de vapat, poate doriți să investiți în niște pahare (gradate din sticla) pentru a permite cantități mai mari.

3.Seringi / pipete

04144 1 innervision syringe 450x196 1 de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – seringa

Seringile și pipetele sunt esențiale pentru a obține cantitatea potrivită din fiecare lichid în amestecul dvs. DIY.

Folosirea acestor instrumente precise vă permite să extrageți cantitatea exactă de nicotină, PG, VG și aroma concentrata necesare și face ca transferarea acestora în recipientul de amestecare să fie sigur, rapid și ușor.

pipeta 3ml 180 9497 600x600 1 de pe e-potion.ro

Puteți să le cumpărați în cantitati mai mari de pe eMag sau de la orice farmacie. Majoritatea furnizorilor online vor vinde o varietate de dimensiuni; orice, de la 1ml la 30ml. Atentie mare! cautati in special ace seringa de unica folosinta 18G (1.2X40) roz. Aceaste ace sunt mai groase si permit un transfer mai rapid si usor al bazelelor, nicotinei si aromelor concentrate.

4. Mănuși

manusi examinare nitril nepudrate minut negre de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – manusi

Mănușile sunt o parte neprețuită a procesului de DIY, deoarece vă protejează pielea de scurgerile care se pot intimpla. Nicotina poate fi absorbită prin piele si poate cauza niste probleme, așa că protejați-vă întotdeauna mâinile.

Acestea sunt, de asemenea, importante pentru menținerea mâinilor curate, deoarece amestecați arome diferite. Asigurați-vă că veti cumpara mănuși simple, fără pudra, pentru a vă asigura că amestecul dvs. rămâne pur și pentru a evita orice contaminare nedorită.

5. Rola de bucătărie

rola hartie de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – rola de bucatarie

Întotdeauna esențial atunci când lucrați cu cantități mari de lichid de vapat, păstrați întotdeauna o rolă cu servetele de bucătărie la îndemână. Este minunata pentru stergerea oricăror scurgeri, ștergerea oricărei pipete, curățarea gurii sticlei și, în general, păstrarea ustensilelor de lucru uscate în timpul experimentelor.

Daca aveti toate aceste elemente esențiale sunteți pe drumul cel bun pentru a vă dota complet propriul „laborator” de lichid de vapat. Dar uneltele sunt doar începutul. Acum trebuie să luăm în considerare ingredientele cu care preparați lichidul de vapat acasa in propriul „laborator”.

2: Adunați ingredientele de care aveți nevoie pentru a face lichid de vapat

Acum partea importantă; lichidele pe care le veți folosi pentru a vă crea propriul lichid vape de casă. În mod surprinzător, nu sunt atât de multe componente pentru lichidul de vapat; veți găsi mai jos o listă detaliată cu ceea ce aveți nevoie.

1. Shot-uri de nicotina

E Potion 10ml 20mg shot Nicotina 70VG 30PG 1024x768 1 de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – shot nicotina e-potion 20mg 10ml

În cazul în care doriti aroma pură și vreți să creați un lichid de tigara electronica cu 0% sau 0mg nicotină, atunci nu ezitați să ignorați această parte; pentru toți ceilalți acesta este unul dintre cele mai importante aspecte. Există o serie de tipuri diferite de nicotină pe care le puteți utiliza, unele vor fi mai mari în VG și altele în PG, iar altele utilizează „săruri de nicotină”.

Va trebui să le cumpărați pe acestea in sticla de 10 ml, deoarece în Romania este în prezent ilegal să cumpărați o sticlă de soluție de nicotină mai mare de 10ml conform legii TPD. De asemenea, rețineți că 20mg este limita legală a concentrației de nicotină pentru produsele vândute în această țară.

Dacă importați din străinătate, verificați concentratia și dimensiunea, deoarece vama poate confisca orice este de contrabandă, adică; orice este peste 10 ml în mărime sau 20mg în concentratie si riscati un dosar penal.

2. Baza pentru tigara electronica: PG și VG

Baza e-Potion 500ml Full VG, Baza e-Potion 100%VG 0mg 500ml, Baza e-Potion 100VG 500ml e-potion substitute magazin tigari electronice sibiu vapat țigară electronica lichide cu nicotina Baza lichid tigara electronica e-Potion 100%VG 0mg 500ml
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – Baza e-Potion 100%VG 0mg 500ml

Lasand nicotina deoparte, PG si VG acestea sunt aspectele fundamentale ale oricărui amestec de lichid de vapat. Propilen glicol și glicerină vegetală, două lichide organice inofensive utilizate într-o varietate de produse atât medicale, cât și de cofetărie.

Am trecut peste scopurile specifice ale ambelor ingrediente într-un alt articol, dar pentru a clarifica rapid. PG este un lichid mai subțire, care transmite bine aroma și oferă utilizatorului o „lovitură” care se simte în piept atunci când este inhalată.

VG este un lichid mai gros, care produce nori mari și este simtit mult mai ușor/ fin la inhalat. Aceste lichide pot fi achiziționate în cantități mari, deoarece niciunul nu conține nicotină.

Deși este mai obișnuit să utilizați un amestec ce contine ambele lichide, unii vaperi „sub-ohm” mixeaza lichide de vape 80%VG 20%PG, 90%VG 10%PG sau chiar 100% VG, deci luați în considerare acest lucru înainte de a face o achiziție. Cu toate acestea, le recomandăm pe amândouă, deoarece chiar și o cantitate mică de PG vă va îmbunătăți aroma lichidului de vape, fără a-l face insa mai aspru la inhalare.

3. Aroma concentrata

smoke 23 of 23 1024x576 1 de pe e-potion.ro
Lichid Tigara Electronica ieftin DIY – arome concentrate The Flavor

Acum aveti nicotină și VG/ PG, mai trebuie să ne gândim la aromă. Arome concentrate sunt, desigur, vândute din mai multe motive.

Cele mai multe nu sunt facute pentru a fi folosite la lichide de tigari electronice, deci este mai bine să le achiziționați de la un distribuitor de lichide de incredere ca noi. Există un număr uimitor de arome concentrate disponibile, iar multe pot fi amestecate, împerecheate și intrepatrunse pentru a crea arome unice.

Doar folosește-ti bunul simț: de exemplu afinul și cireșul vor funcționa bine împreună. Dar, tutun de pipă și banana? Hmmm … nu stiu ce sa zic. Acum, cu echipamentele și ingredientele enumerate mai sus, sunteți gata să începeți să creați propriul lichid de vapat.

3: Determinati masuratorile lichidului vostru de vapat

Cât lichid de vapat doresti să faci astăzi? Cât de puternica doresti să fie concentratie de nicotină?

Vrei să obții un lichid de vapat subțire ( mai multe PG ) sau unul mai gros ( mai multe VG ) ?

În primul rând, va trebui sa aveți deschis in fata voastra un calculator de lichid de vapat. Există multe disponibile pe internet, atât pentru descărcare, cât și pentru folosirea lor on-line. Aceste calculatoare vor avea câmpuri pentru tot felul de informații; doar introduceți date precum: volumul dorit, puterea nicotinei, raportul VG / PG, etc. Aplicatia va lua toate aceste cifre și vă va spune instantaneu cât de mult din fiecare fluid veți avea nevoie.

4: Preparati-va mixtura de baza

Iată-ne, așezăm piatra de temelie a ceea ce ar putea fi următorul lichid de vapori. E timpul să vă puneți mănușile!

Pe baza rezultatelor calculelor pe care tocmai le-ați făcut, utilizați seringi de dimensiuni adecvate pentru a extrage cantitățile de PG și VG pe care le-ați determinat să le adăugați în paharul pe care îl veți folosi pentru amestec. Asigurați-vă că faceți fiecărei seringi folosite o clătire bună după aceea pentru a preveni orice fel de acumulare sau de contaminare viitoare.

5: Adaugati aroma concentrata

Chiar acum ai o ceașcă de lichid de vapat fără gust. Ai putea să-l vapezi chiar acum, deși nu ar fi prea plăcut. PG-ul este lipsit de aromă în starea sa brută, iar VG-ul are o usoara aromă de zahăr, dar este puțin probabil să fie preferatul cuiva.

În timp ce aplicatiile de calcul pentru lichide de vapat țin cont de cantități concentrate, acesta este aspectul mai experimental al procesului de fabricare; trebuie să decideți singur cât de intensa doriți să fie aroma.

Ca o regulă generală, daca concentratele ocupă 5% din lichidul de vapat, acesta va avea ca rezultat o aromă foarte subtilă, în timp ce daca ocupa 20%, acesta este considerată limita superioară de mulți, rezultând o aromă puțin prea puternică sau prea dulce pentru unii vaperi.

Trebuie să discutăm acest lucru în termeni de „procent”, deoarece, desigur, cantitățile specifice în termeni de „mililitri” se vor schimba în funcție de cantitatea de lichid de vapori pe care intenționați să o preparați.

Multe arome gata mixate de la multi din cei mai cunoscuti producatori de arome si lichide pentru tigari electronice ofera dozajul recomandat pentru diluarea aromelor.

De exemplu: aroma concentrata uni-corn de la e-Potion este recomandata in dozaj intre 16-20%, aroma de Heisenberg de la Vampire vape este recomandata in dozaj de 15%, iar aromele de la Full moon se pot folosi la un dozaj intre 6%-10%.

6: Adaugati nicotina

Am ajuns la pasul la care trebuie să aveți grijă, deoarece nicotina este, desigur, o substanță foarte puternică și în timp ce, în Romania cel putin,este puțin probabil să lucrați cu cantități periculoase discutind in general, greșirea dozei poate duce la un lichid vape care este prea puternic și copleșitor pentru a fi folosit

Tineti minte: puterea nicotinei trebuie evaluată în funcție de cantitatea totala de lichid de vapat pe care o faceți; un singur shot de 10 ml de nicotină cu concentratie de 18mg adăugată la 50 ml va avea ca rezultat 60 ml de lichid cu concentratie de 3 mg, dar ar trebui să adăugați 3 shot-uri la 150 ml pentru a obține 180 ml cu concentratie de 3 mg.

Deși acesta este singurul aspect foarte confuz al preparării propriului lichid de vapat, aplicatiile cu calculatoarele disponibile vor fi foarte specifice cu privire la cantitatea excata de nicotină de care veți avea nevoie.

După cum s-a menționat anterior, există diferite tipuri de nic shot-uri disponibile, deci luați în considerare dacă lichidul dvs. de vapat se doreste concentrat pe PG sau VG sau dacă preferați taria fina a unei sări de nicotina.

7: Mixeaza si pune in sticla

Acum aveți preparatul complet în pahar, acum este timpul să-i faceți o mixare, astfel încât totul să se amestece.

Apoi, luați o altă seringă curata și transferați amestecul de lichid de vape din paharul de amestecare în sticla sau sticlele in care doriți să il păstrați de aici înainte. Dacă utilizați mai multe sticle, amestecați bine în pahar pentru a vă asigura că fiecare sticlă mică are aceeași consistență.

Odată îmbuteliat, sigilați fiecare recipient (sticla) și scuturati bine timp mai indelungat.

8: Asteptati ca lichidul vostru de vapat sa se macereze

Felicitări, până acum ati terminat cam 90% din treaba! Acum vine partea cea mai ușoară, dar cea mai frustrantă: aşteptarea.

Lichidul dvs. de vapat este pregatit din punct de vedere tehnic să se vapeze acum, dar este puțin probabil să fie extrem de plăcut. Lichidul de vapat trebuie să se macereze, astfel încât aromele să poată înflori și să se intensifice in mediul lichid in care au fost răspândite.

Puneți lichidul de tigara electronica într-un loc răcoros și întunecat ca un dulap și păstreaza-l în mod ideal cu capacele scoase. Permițând lichidului de vapat să respire, îl va face mai întunecat la culoare și va face aroma mult mai puternică.

Timpul mediu de macerare este de obicei de aproximativ 4-7 zile, așa că, sperăm ca aveți ceva de vapat cat timp așteptați. Din nou, teoretic il puteți folosi imediat, dar veți găsi aroma destul de dezamăgitoare până când va trece timpul să se matureze într-un loc întunecos și rece.

Și acesta este întregul proces!

După cum puteți vedea odată ce aveți toate echipamentele, este doar chimia de bază și răbdarea care stau între voi, si un tărâm mult mai mare de arome potențiale de vapat. Fabricarea propriului lichid de tigara electronica este, de asemenea, singura modalitate legală de a obține lichid cu un conținut de nicotină mai mare decât 10 ml în Romania.

Sperăm că vi s-a părut util acest ghid și că a ajutat la disiparea oricărei pareri ca lichidul de vapat este dificil de produs sau de experimentat. Dacă utilizați ghidul nostru pentru a prepara un amestec propriu, spuneți-ne despre acesta într-un comentariu. Vapingul, atât ca scenă, cât și ca industrie, este condus de inovație și ne-ar plăcea să aflăm despre propria dumneavoastra călătorie de a deveni un alchimist al vaporilor!

Sau, dacă ați găsit aceasta ca pe o lectură interesantă, dar totuși simțiți că preferați să achiziționați lichid de vapat prefabricat, atunci aruncați o privire asupra gamei noastre de lichide. Suntem siguri că gasiti ceva pe propriul plac.

Lasă un răspuns