Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Tigara electronica in avion 2022 ?

Cum sa calatoresti cu tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion in 2023

Cuprins

In fiecare an, peste patru miliarde de oameni calatoresc cu avionul. Fie pentru serviciu, fie pentru vacanta, oamenilor le place sa mearga pe cerul prietenos. Asta include o multime de oameni care vapeaza cu ajotorul tigarii electronice. Ceea ce ridica intrebarea:

Poti aduce o tigara electronica in avion?

Raspunsul este da. Dar acest raspuns nu este lipsit de restrictii, in plus sa nu uitam ca politica companiilor aeriene individuale pot varia si se poate schimba oricand. Cu toate acestea, vom acoperi regulile pentru calatoria cu dispozitivele de vapat, GLO, IQOS si lichidele pentru tigari electronice.

Incepand cu 2020, reglementarile TSA ( Transport Security Administration ) pentru zborul cu tigari electronice necesita ca orice dispozitiv alimentat cu baterii sa fie transportat in pungi/saci speciali de transport in bagajul de mana.

Tigarile electronice, GLO, IQOS sau bateriile nu sunt permise in bagajele de cala, ele trebuie sa fie transportate in bagajul de mana. Pasagerii sunt obligati sa ia masuri eficiente pentru a preveni activarea/apasarea accidentala a dispozitivelor de vapat ( se aplica aceleasi reguli la GLO si IQOS ) in timpul transportului. Pasagerilor li se permite pana la 100 ml de lichid pentru tigara electronica ( 3.4 uncii ), etichetat si ambalat corespunzator in flacon si introdus in punga transparenta. Orice lichid care depaseste 100 ml trebuie sa fie ambalat special in bagajul de cala.

Cand treci prin sectia de securitate a aeroportului ( Check in ), scoate tigara electronica, GLO, IQOS din geanta de mana sau din buzunarul unde il tii asupra ta si arata-le agentilor de securitate. Sa nu uiti ca agentul de securitate al aeroportului va avea decizia finala daca iti permite sau nu imbarcarea cu tigara electronica, GLO, IQOS in avion.

Exista o mica sansa sa fie nevoie sa iti lasi tigara electronica la punctul de control de securitate, din cauza asta poate doresti sa calatoresti cu o tigara electronica de rezerva ( mai ieftina ) ca masura de precautie. Cu toate acestea, daca respecti regulile nu ar trebui sa ai nicio problema.

1. Regulile de baza pentru calatoria cu tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in 2023

 Regulile de baza pentru calatoria cu tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in 2023
Regulile de baza pentru calatoria cu tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in 2023

1.1. Verifica politica companiei aeriene

Inainte de a calatori, asigura-ta ca verifici politica companiei aeriene cu privire la transportul dispozitivelor de vaping, cum ar fi tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS. Fiecare companie aeriana poate avea politici diferite, iar unele destinatii pot impune restrictii suplimentare.

1.2. Ambalarea corecta a echipamentului de vapat

Cand calatoresti cu tigara electronica, este important sa le ambalezi corect pentru a preveni deteriorarea sau scurgerile de lichid. Pastreaza tigara electronica in bagajul de mana, nu in cel de cala, si asigura-te ca bateriile sunt scoase si depozitate separat de dispozitiv. De asemenea, transportati lichidele in recipiente etanse si respecta limitele impuse pentru lichidele in bagajul de mana ( de obicei 100ml de lichid).

1.3. Nu utiliza tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in timpul zborului

Utilizarea dispozitivelor de vaping, cum ar fi tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS, in timpul zborului este interzisa in majoritatea cazurilor. Asigura-te ca dispozitivul este oprit si depozitat intr-un loc sigur pe parcursul zborului.

1.4. Nu incarca dispozitivele in avion

Incarcarea dispozitivelor de vapat in avion este de asemenea interzisa, deoarece acest lucru poate reprezenta un risc pentru siguranta pasagerilor si a avionului. Incarca dispozitivul inainte de a te imbarca si asigura-te ca este oprit pe durata intregului zbor.

1.5. Fii constient de legile locale si internationale

Atunci cand calatoresti in strainatate cu dispozitive de vapat, este important sa cunoasti legile locale si internationale referitoare la utilizarea si transportul acestora. Unele tari pot impune restrictii sau interdictii privind vapatul, asa ca asigurata-te ca esti informat si respect legislatia in vigoare.

1.6. Anuntati personalul companiei aeriene despre dispozitivele tale de vapat

Este recomandat sa informezi personalul companiei aeriene despre dispozitivele de vapat pe care le ai in bagajul de mana, pentru a evita neintelegeri sau intarzieri la securitate. In plus, acest lucru poate ajuta la evitarea unor posibile confiscari sau probleme la punctele de control de securitate.

1.7. Pastreaza dispotivele de vapat in siguranta

Asigura-te ca dispozitivul de vapat si accesoriile sunt pastrate intr-un loc sigur si usor accesibil in bagajul de mana, pentru a putea fi inspectate cu usurinta de personalul de securitate la aeroport. Foloseste o husa de protectie sau un suport special pentru a preveni deteriorarea dispozitivului in timpul calatoriei.

1.8. Fii pregatit pentru controale vamale

Daca calatoresti in afara tarii cu dispozitive de vapat, fii pregatit pentru posibile controale vamale la sosire. Asigura-te ca ai la indemana toate documentele necesare, cum ar fi facturile sau certificarile de autenticitate, pentru a dovedi ca dispozitivul si accesoriile sunt legale si conforme cu reglementarile locale.

1.9. Verifica reglementarile in continuare 

Legile si reglementarile privind dispozitivele de vapat pot fi in continua schimbare, asa ca este important sa fii la curent cu cele mai recente informatii si sa ajustezii comportamentul in consecinta. Acest lucru te va ajuta sa eviti problemele si sa te asiguri ca vei bucura de o calatorie lipsita de stres.

1.10. Foloseste produse alternative la fumat, cum ar fi plasturi de nicotina

Daca te afli intr-o situatie in care nu poti folosi dispozitive de vapat, cum ar fi in timpul zborurilor lungi sau in tari cu restrictii stricte, poti lua in considerare utilizarea unor alternative la fumat, precum plasturii de nicotina sau guma de mestecat. Acestea pot fi de ajutor in gestionarea poftei de nicotina si a simptomelor de sevraj in timpul calatoriilor si pot fi o optiune sigura si convenabila.

Plasturii de nicotina sunt disponibili in diferite concentratii si sunt conceputi pentru a elibera treptat nicotina in organism, ajutand astfel la reducerea poftei de a fuma sau de a utiliza dispozitive de vaping. Acestea pot fi achizitionate fara prescriptie medicala si sunt usor de aplicat pe piele.

1.11. Intelege responsabilitatea personala

In cele din urma, este important sa intelegi responsabilitatea personala atunci cand calatoresti cu dispozitive de vapat. Respecta legile si reglementarile, asigura-te ca dispozitivul este utilizat in mod responsabil si sigur si fii constient de impactul pe care il poate avea vapingul asupra celor din jurul tau. Prin urmare, vei putea sa te bucuri de calatoria ta fara probleme si sa te asiguri ca ai o experienta placuta pentru tine si ceilalti pasageri.

2. Reguli pentru bagajul de mana: Ce este permis si ce nu este permis?

Reguli pentru bagajul de mana: Ce este permis si ce nu este permis?

2.1. Ce este permis in bagajul de mana?

Poti include urmatoarele obiecte in bagajul de mana:

 • Produse cosmetice si de ingrijire personala (pana la 100 ml)
 • Medicamente (cu reteta, pentru cele peste 100 ml)
 • Alimente si gustari (pentru consumul pe timpul zborului)
 • Aparate electronice si accesorii
 • Instrumente muzicale (in functie de marime)

Toate lichidele pe care le incluzi in bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 1 litru.

2.2. Ce nu este permis in bagajul de mana?

Urmatoarele obiecte nu sunt permise in bagajul de mana:

 • Obiecte taietoare sau ascutite
 • Echipamente sportive si de camping
 • Unelte
 • Arme
 • Substante explozive, inflamabile, chimice si toxice

Pentru a afla mai multe despre ce obiecte sunt permise si interzise in bagajul de mana, consultati site-urile oficiale ale companiilor aeriene.

2.3. Regulile Wizz Air privind bagajul de mana

Regulile Wizz Air privind bagajul de mana
Sursa: https://www.zf.ro/

Ce ai voie sa iei in bagajul de mana in avion in Wizz Air. Compania aeriana Wizz Air are reguli specifice privind bagajul de mana, care trebuie respectate pentru a evita taxele suplimentare si problemele la imbarcare. Aceste reguli sunt:

 • Bagaj de mana gratuit: Wizz Air permite un singur bagaj de mana gratuit pentru fiecare pasager. Acest bagaj trebuie sa aiba dimensiuni maxime de 40 x 30 x 20 cm si o greutate maxima de 10 kg. Bagajul gratuit trebuie sa poata fi plasat sub scaunul din fata.
 • Wizz Priority: Daca ai achizitionat serviciul Wizz Priority, poti transporta un bagaj de mana suplimentar cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 cm si o greutate maxima de 20 kg. Acest bagaj trebuie sa poata fi plasat in compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor.
 • Lichide: Lichidele pe care le poti transporta in bagajul de mana trebuie sa aiba o cantitate maxima de 100 ml per recipient si un total de 1 litru. Lichidele trebuie sa fie ambalate intr-o punga de plastic transparenta cu inchidere tip zip.
 • Obiecte interzise: Anumite obiecte sunt interzise in bagajul de mana, cum ar fi armele, cutitele, foarfecele, bricegele, seringile, tirbusoanele, echipamentele sportive si alcoolul (cu exceptia celui achizitionat din duty-free). Asigura-te ca aceste obiecte sunt plasate in bagajul de cala sau lasate acasa.
 • Controlul de securitate: La controlul de securitate, pregateste-te sa scoti lichidele si dispozitivele electronice din bagajul de mana, pentru a fi verificate separat. Ai grija sa ai actele de identitate si biletul de avion la indemana.
 • Taxe suplimentare: Daca bagajul tau de mana nu respecta regulile Wizz Air privind dimensiunile si greutatea, poti fi supus taxelor suplimentare. Acestea pot fi evitate verificand cu atentie bagajul inainte de a ajunge la aeroport.

Cunoscand si respectand regulile Wizz Air privind bagajul de mana, vei putea sa te bucuri de o calatorie fara probleme si sa eviti eventualele costuri suplimentare.

2.4. Sfaturi pentru impachetarea eficienta a bagajului de mana

Sfaturi pentru impachetarea eficienta a bagajului de mana

Pentru a va impacheta bagajul de mana in mod eficient, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

 1. Organizeaza obiectele in functie de categoria lor, cum ar fi haine, produse de ingrijire personala si tigarile electronice.
 2. Utilizeaza pungi transparente pentru a separa lichidele ( lichide de vape) si a facilita inspectiile de securitate.
 3. Impacheteaza hainele rulandu-le pentru a economisi spatiu si pentru a preveni cutele.
 4. Pune obiectele grele in partea de jos a bagajului pentru a asigura o distributie uniforma a greutatii.

Avand in vedere aceste reguli si sfaturi, vei fi pregatit pentru calatoria cu avionul si vei putea trece cu usurinta prin controlele de securitate. Este esential sa respecti regulile privind bagajul de mana pentru a evita intarzierile si neplacerile cauzate de confiscarea obiectelor interzise.

Rezumatul articolului – key takeaways : Tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion 2023

 1. Regulile de transport a tigarilor electronice in avion difera in functie de compania aeriana si destinatie.
 2. In general, echipamentele de vapat precum tigara electronica, Elf Bar, GLO si IQOS pot fi transportate in bagajul de mana.
 3. Utilizarea acestor dispozitive in timpul zborului este interzisa in majoritatea cazurilor.
 4. Este esential sa verifici regulile companiei aeriene si sa respecti legile tarii in care calatoresti.
 5. Incarcarea dispozitivelor in avion nu este permisa, iar lichidele pentru tigara electronica trebuie sa respecte reglementarile pentru lichidele in bagajul de mana.
 6. Unele companii aeriene pot permite transportul dispozitivelor in bagajul de cala, dar aceasta este o optiune mai putin recomandata din cauza riscului de deteriorare sau explozie a bateriilor.
 7. E bine sa anunti personalul companiei aeriene despre dispozitivele de vaping pe care le ai in bagajul de mana, pentru a evita neintelegeri sau intarzieri.
 8. Daca ai de gand sa calatoresti in afara tarii, informeaza-te despre legile locale privind vapingul si asteapta-te la posibile controale vamale.
 9. Asigura-te ca dispozitivul tau este oprit si bateria este separata de dispozitiv in timpul zborului, pentru a evita orice risc.
 10. Pastreaza dispozitivul si accesoriile intr-un loc sigur si usor accesibil in bagajul de mana, pentru a putea fi inspectate cu usurinta de personalul de securitate la aeroport.
 11. Ia in considerare alternativele la fumat sau vapat in timpul zobrului, cum ar fi plasturii cu nicotina sau guma de mestecat cu nicotina.

Intrebari frecvente despre tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion:

Intrebari frecvente despre tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion
Intrebari frecvente despre tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion

Pot sa transport tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in avion?

Da, in general, poti transporta tigara electronica, Elf Bar, GLO si IQOS in avion, dar acestea trebuie sa fie in bagajul de mana. Regulile pot varia in functie de compania aeriana si destinatie, asa ca este important sa verifici aceste informatii inainte de calatorie.

Este permis sa folosesc tigara electronica, Elf Bar, GLO sau IQOS in timpul zborului?

Nu, in majoritatea cazurilor, este interzis sa folosesti tigara electronica sau orice dispozitiv de vaping in timpul zborului, deoarece acestea pot reprezenta un risc pentru siguranta pasagerilor si a avionului.

Pot sa transport lichidul pentru tigara electronica in avion?

Da, poti transporta lichidul pentru tigara electronica in avion, dar trebuie sa respecte reglementarile pentru lichidele in bagajul de mana. In general, recipientele cu lichid nu trebuie sa depaseasca 100 ml si trebuie sa fie intr-o punga de plastic transparent si etans.

Pot sa transport tigara electronica, GLO sau IQOS in bagajul de cala?

Nu este recomandat sa transporti tigara electronica sau orice dispozitiv de vaping in bagajul de cala, deoarece bateriile litiu-ion prezenta in aceste dispozitive pot reprezenta un pericol de incendiu sau explozie daca sunt deteriorate sau supuse unor conditii extreme.

Este permis sa incarc tigara electronica, GLO sau IQOS in avion?

Nu, nu este permis sa incarci tigara electronica sau orice alt dispozitiv de electronic cum ar fi GLO sau IQOS in timpul zborului, deoarece acest lucru poate reprezenta un risc pentru siguranta pasagerilor si a avionului.

Pot sa imi aduc incarcatorul de tigara electronica in avion?

Da, poti sa iti aduci incarcatorul de tigara electronica in avion, dar acesta trebuie sa fie transportat in bagajul de mana, nu in cel de cala. Majoritatea companiilor aeriene permit pasagerilor sa aiba incarcatoare pentru dispozitive electronice in bagajul de mana, atat timp cat acestea sunt respectate regulile de securitate.
Cu toate acestea, nu este permis sa incarci tigara electronica in timpul zborului, deoarece acest lucru poate reprezenta un risc pentru siguranta pasagerilor si a avionului. Prin urmare, este indicat sa iti incarci dispozitivul inainte de a te imbarca si sa te asiguri ca acesta este oprit pe durata intregului zbor.

Ce trebuie sa stiu despre transportul cartuselor si atomizoarelor pentru tigari electronice in avion?

Cartusele si atomizoarele pot fi transportate in avion, dar trebuie sa respecte regulile pentru lichidele in bagajul de mana. Acestea trebuie sa fie intr-un recipient etans si sa nu depaseasca limita impusa pentru lichide.

De ce curge tigara electronica într-un avion?

Tigara electronica poate curge intr-un avion din cauza diferentei de presiune din interiorul cabinei in timpul zborului. Acest lucru poate determina lichidul din rezervor sa se dilate si sa iasa prin orificiile disponibile. Pentru a preveni scurgerile de lichid in timpul zborului, poti urma urmatoarele sfaturi:
1- Asigura-te ca rezervorul nu este plin in exces: Inainte de a te imbarca, lasa putin spatiu liber in rezervor pentru a permite lichidului sa se dilate in timpul zborului.
2- Depoziteaza tigara electronica in pozitie verticala: Daca pastrezi tigara in pozitie verticala, riscul de scurgeri este redus, deoarece lichidul nu va fi in contact direct cu orificiile.
3- Inchide ventilatia rezervorului: Daca tigara electronica are un sistem de ventilatie reglabil, inchide-l complet pentru a preveni scurgerile de lichid.
4- Scoate lichidul din rezervor: In cazul in care iti faci griji cu privire la scurgerile de lichid, poti sa golesti rezervorul inainte de a te imbarca si sa-l umpli din nou dupa ce ai ajuns la destinatie.
5- Utilizeaza un recipient etans: Daca ai lichide suplimentare pentru tigara electronica, asigura-te ca acestea sunt pastrate in recipiente etanse care pot fi inchise ermetic.
Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.