Ghiduri

Tigara electronica bolboroseste – Greseli de utilizare care afecteaza dispozitivul

Tigara electronica bolboroseste – Greseli de utilizare care afecteaza dispozitivul 

Sa te bucuri de experienta vapatului este simplu, dar atata timp cat utilizezi tigara electronica in mod corespunzator. Am pregatit mai jos o lista cu cele mai comune greseli pe care le fac iubitorii de vaping si care conduc in timp la deteriorarea dispozitivului. 

1.Tigara electronica bolboroseste – Protejeaza clearomizorul

Care sunt metodele sugerate de specialisti prin care poti prelungi viata clearomizorului si sa poti savura din plin senzatia vapatului. 

Umplerea clearomizorului trebuie facuta mai jos de tubul din mijloc, pentru ca in caz contrar, risti sa inunzi dispozitivul. Atunci cand auzi din interior un bolborosit, acesta este semnul ca tigara a fost inundata. Ce poti face in acest caz? Scoate partea de jos si sufla lichidul in exterior pentru a curata produsul. 

Alte motive comune pentru care tigara electronica bolboroseste: 

  • Utilizarea unui wattaj mai mic decat cel indicat 
  • Lichidul introdus are o concentratie ridicata de Propilen Glicol  
  • Wattajul il depaseste pe cel recomandat. Lichidul devine si mai fluid, provocand bolboroseli sau chiar scurgeri 

Daca productia de vapori este scazuta si se aud bolboroseli, atunci scutura tank-ul cu miscari energice, de 3-4 ori ca si cum ai pocni din bici. Tank-ul trebuie sa ramana lipit de dispozitiv atunci cand efectuezi aceste miscari. Mai exact, tine tigara ca pe un bici si scutur-o de 3-4 ori inainte sa inhalezi. Daca e necesar, repeta procesul de 2-3 ori. Daca bolboroseala a incetat, productia de aburi s-a echilibrat si nu mai tasneste lichid fierbinte, deschide debitul de aer si reia vapatul. 

2.De ce bolboroseste tigara electronica? Recomandari de folosire corecta

image 1 3 de pe e-potion.ro

Utilizarea adecvata a tigarii electronice este vitala pentru a ne bucura de atributele vapatului dar si pentru a mentine puterea dispozitivului cat mai multa vreme. Tigarile electronice sunt foarte sigure, astfel ca, riscul de explozie sau accidente si arsuri este aproape inexistent. Dar chiar si in aceste conditii se recomanda sa respectam conditiile de utilizare si regulile de siguranta care imbunatatesc experienta fumatului electronic. 

Cazurile de arsuri si explozii au aparut in special in contextele in care consumatorii au modificat structura interioara a dispozitivului pentru optimizarea performantelor. In consecinta, daca urmezi recomandarile si instructiunile de folosire, precum si indicatiile urmatoare, vei depista mai usor de ce bolboroseste tigara electronica sau vei minimiza riscul unor eventuale incidente precum: scurgeri de lichid, sunete bolborosite care pot deranja, arderea rezistentelor, etc.  

  • Folosesti tigara electronica imediat dupa umplere 

Lasa lichidul in clearomizator timp de 3-5 minute inainte de a vapa, respectiv 5-10 minute, in cazul bobinelor sub-ohm. Folosirea imediata a tigarii iti ofera experienta neplacuta a gustului de ars. 

  • Nu blochezi tigara inainte de a o depozita in geanta 

Protejează atomizatorul și evita incidente de genul scurgerii de lichid. Tigarile electronice pot fi blocate de la butonul bateriei, ceea ce e recomandat sa faci inainte de a aseza dispozitivul in geanta sau buzunar. 

  • Scaderea drastica a nivelului de lichid 

Daca observi ca in clearomizor, lichidul a ajuns sub un anumit nivel, atomizorul se poate arde. 

  • Nu umpli corect clearomizorul 

De regulă, acesta se umple prin partea superioară, în timp ce categoria bottom-oil permite umplerea prin partea de jos. 

  • Activezi butonul tigarii inainte sa vapezi 

Daca apesi butonul bateriei inainte sa vapezi, risti sa produci condens lichidului si in consecinta, eliberarea slaba a vaporilor. 

  • Nu insurubezi bobina 

Cand aranjezi clearomizorul, verifica daca bobina este insurubata corespunzator, dar ai grija sa nu o strangi prea puternic. Astfel previi scurgerile. 

  • Folosesti baterii prea slabe 

Evita greseala pe care o fac in special incepatorii. Nu cupla clearomizorul cu bateriile care au voltajul prea mic. Un clearomizor puternic are nevoie de baterii cu voltaj mare pentru a obtine rezultatele dorite. 

Vapingul s-a dovedit pentru majoritatea utilizatorilor o experienta incredibila. Acest obicei i-a motivat pe multi fumatori sa renunte la fumat si sa isi dezobisnuiasca treptat organismul de nevoia de nicotina.

Tigara Electronica Arome de pe e-potion.ro

In plus, tigarile electronice confera posibilitatea de a incerca arome pentru toate gusturile, iar astfel, mirosurile neplacute de tutun raman o amintire. Pentru incepatori este indicat sa solicite serviciile unui magazin online care sa le livreze in cel mai scurt timp produsele necesare. Comparativ cu tigara clasica, cea electonica necesita atentie deosebita. Trebuie curatata in prealabil, schimbate sigurantele si respectat nivelul indicat pentru umplerea cu lichid. 

Sursa foto: pixabay.com 

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Aricole similare

Lasă un răspuns