Cosul de cumparaturi

Luni – Vineri: 9:00 – 18:00, Ne puteti suna la +40 767 116 427

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei.

Unde poti fuma tigara electronica - cele mai utile informatii pentru vaperi!

Unde poti fuma tigara electronica – cele mai utile informatii pentru vaperi!

Legea antifumat nr. 15 din 2016 a interzis fumatorilor sa practice acest obicei in toate spatiile inchise, precum: cluburi, cafenele si restaurante, lucru ce a destabilizat putin traficul de clienti pe perioada iernii.

De aceea, foarte multe persoane care nu si-au dorit sa renunte la fumat, au apelat la tigarile electronice in detrimentul celor clasice, pentru a se putea bucura in continuare de momentele preferate de relaxare. 

Foarte multi antreprenori care detin localuri si nu avut disponibilitatea de a monta terase in exterior, au avut probleme in gestionarea acestei situatii, pentru ca, in principiu, legea are la baza protejarea romanilor din punct de vedere sanitar.

Astfel, vaperii s-au intrebat de-a lungul timpului unde pot fuma tigarile electronice si ce spatii le permit sau interzic utilizarea lor.  

1. Unde ai voie sa fumezi tigara electronica – ce spune legislatia in vigoare


Probabil ca te-ai intrebat de multe ori unde se poate fuma tigara electronica. Ei bine, trebuie sa stii ca ele sunt extrem de populare de peste 15 ani atat in Romania, cat si in afara ei, fiind cunoscute ca alternativa mai sanatoasa a fumatului clasic.

De aceea, foarte multe persoane au ales utilizarea unui lichid care contine mai putina nicotina.

Mai mult, experienta pe care e-tigarile ti-o ofera datorita gustului de diferite arome si a mirosului, nu se compara cu nimic altceva. 

De asemenea, tigarile electronice sunt accesibile la pret si lichidele de tip e-potion au cele mai multe variante de gusturi, pentru a multumi orice consumator.

Un aspect pozitiv al utilizarii lor este faptul ca cei din jur nu inhaleaza substane nocive. Sunt de cele mai multe ori preferate de tineri, deoarece acestia le folosesc pentru a se destresa.

Poti utiliza tigara electronica inclusiv in propria ta camera, pentru ca nu vei ramane cu un miros neplacut in aer sau pe haine.

Pentru ca nu exista pana in momentul de fata statistici sau confirmari stiintifice care sa ateste faptul ca vaporii tigarilor electronice sunt nocivi, asa cum se stie deja pentru cele clasice, utilizarea lor nu este interzisa in toate spatiile inchise.

Prin spatiu inchis se intelege, conform legii, acel loc cu un acoperis si doua laturi (pereti), indiferent ca sunt permanenti sau temporari.

2. Unde se poate fuma tigara electronica?

Fumul unei tigari clasice poate fi deranjant pentru nefumatori, pentru ca are un miros intepator si dificil de suportat, insa nu este si cazul celor electronice, deoarece au un abur frumos mirositor, in functie de aromele pe care utilizatorii le folosesc. 

Se poate vapa in restaurante?

Legea nu prevede interzicerea tigarilor electronice in cafenele, baruri sau alte pub-uri inchise, insa utilizarea lor poate fi restrictionata de catre administratorii sau managerii afacerilor.
Acest lucru depinde foarte mult de feedback-ul clientilor care frecventeaza anumite localuri, iar daca acestia nu sunt deranjati, persoanele care vapeaza nu ar trebui sa fie afectate.
Cel mai bine este ca, inainte sa intri intr-un loc inchis, sa intrebi unul dintre angajati despre politica lor de functionare. 

Este acceptata tigara electronica in mijloacele de transport in comun?

Asa cum este prevazut in alineatul 1 din articolul 3, tigara electronica este interzisa in mijloacele de transport in comun.
Aici intra toate vehiculele care ajuta la deplasarea calatorilor, contra unei anumite sume, precum: autobuz, tren, tramvai, troleibuz, autocar, maxi-taxi, avion, etc. 

Se poate folosi tigara electronica in parcuri si locuri de joaca pentru copii?

Daca iti place sa iti petreci timpul in aer liber in timp ce te bucuri de o e-tigara, trebuie sa stii ca nu exista nici o lege care sa interzica acest lucru, asa cum se intampla in cazul celor clasice.
In ceea ce priveste spatiile de joaca pentru copii, se aplica aceeasi regula, iar motivul este acela ca aburii nu sunt nocivi pentru cei din jur, iar copiii nu sunt afectati de efectele fumatului pasiv.
Altfel spus, ai liber la vapat!

Asadar, daca iti doresti sa incerci tigarile electronice sau esti deja un vaper experimentat, afla ca nu te vei impiedica de foarte multe restricii in ceea ce priveste utilizarea lor.

Te poti bucura aproape oriunde de experienta placuta a acestor arome!

Sursa foto: Shutterstock.com.

Haide pe pagina de facebookinstagram si Pinterest.

Dacă v-a plăcut acest ghid explicativ, vă rugăm să consultați câteva dintre celelalte articole educaționale ale noastre:

Lasă un răspuns
Transport gratuit

On La comenzi peste 150 lei

Retur rapid

In caz de retur, va asiguram ca veti primi bani inapoi cat de repede

Garantie

La toate produsele de pe e-Potion.ro

100% Plata securizata

Prin euplatesc.ro, Maestro / MasterCard / Visa