Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

cum sunt reglamantate tigarile electronice

Cum sunt reglementate tigarile electronice?

Cuprins

Tigarile electronice sunt reglementate in diferite moduri in intreaga lume. In Statele Unite, Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) reglementeaza tigarile electronice ca produse din tutun in temeiul Legii privind controlul tutunului si al Legii privind prevenirea utilizarii tutunului de catre tineri (NYTS). FDA a stabilit cerinte pentru producatorii de tigari electronice, inclusiv inregistrarea produselor, listarea ingredientelor si aprobarea prealabila a produselor noi.

In Uniunea Europeana, tigarile electronice sunt reglementate prin Directiva privind produsele din tutun (TPD). TPD stabileste standarde pentru siguranta si calitatea tigarilor electronice, inclusiv limite pentru concentratia de nicotina si dimensiunea recipientelor de lichid. De asemenea, impune avertismente de sanatate pe ambalaje si interzice publicitatea si promovarea tigarilor electronice.

Puncte cheie:
 • Tigarile electronice sunt reglementate in diferite moduri in intreaga lume, cu cerinte specifice stabilite de autoritatile nationale si regionale, cum ar fi Directiva UE privind produsele din tutun (TPD).
 • In Romania, tigarile electronice sunt reglementate prin Legea nr. 201/2016, care transpune Directiva UE 2014/40/UE si stabileste norme privind ingredientele, etichetarea, ambalarea, notificarea si monitorizarea.
 • Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in Romania in toate spatiile publice inchise, institutiile de stat, mijloacele de transport in comun si locurile de joaca pentru copii, cu exceptia spatiilor special amenajate pentru fumat din aeroporturi.
 • Vanzarea tigarilor electronice si a produselor conexe catre persoanele sub 18 ani este interzisa prin lege in Romania, iar comerciantii trebuie sa verifice varsta cumparatorilor.
 • In majoritatea tarilor UE, tigarile electronice sunt reglementate in conformitate cu TPD, cu unele deosebiri nationale privind restrictiile de varsta, utilizarea in spatiile publice, taxele si aromele permise.
 • Publicitatea si promovarea tigarilor electronice sunt in general restrictionate sau interzise in tarile UE, cu exceptia anumitor exceptii limitate, cum ar fi magazinele specializate.
 • Producatorii si importatorii de tigari electronice trebuie sa notifice autoritatile competente cu privire la produsele pe care intentioneaza sa le introduca pe piata si sa respecte cerintele privind ingredientele, etichetarea, ambalarea si monitorizarea.

Ce este TPD-ul?

ce este TPD

TPD inseamna Directiva privind Produsele din Tutun si este o reglementare a Uniunii Europene care stabileste norme pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe, inclusiv a tigarilor electronice.

Directiva a fost adoptata in 2014 si a intrat in vigoare in mai 2016, cu scopul de a imbunatati functionarea pietei interne a produselor din tutun si a produselor conexe, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de protectie a sanatatii publice.

TPD stabileste cerinte specifice pentru tigarile electronice, cum ar fi limitarea concentratiei de nicotina la 20 mg/ml, restrictionarea dimensiunii recipientelor de lichid la 10 ml pentru cartusele de unica folosinta si la 2 ml pentru rezervoarele reincarcabile, precum si obligativitatea de a include un prospect cu informatii despre produs si avertismente de sanatate pe ambalaj.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in UE?

Statele membre ale UE au implementat TPD in legislatia lor nationala, cu unele variatii. De exemplu, unele tari au stabilit limite de varsta mai ridicate pentru cumpararea de tigari electronice sau au restrictionat utilizarea acestora in spatiile publice. Cu toate acestea, abordarea de baza a reglementarii tigarilor electronice ca produse din tutun si stabilirea unor standarde pentru siguranta si calitate este consecventa in intreaga UE.

De asemenea, directiva impune producatorilor si importatorilor de tigari electronice sa notifice autoritatile competente din statele membre ale UE cu privire la produsele pe care intentioneaza sa le introduca pe piata.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Romania?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Romania

Tigarile electronice sunt reglementate in Romania prin Legea nr. 201/2016 privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe. Aceasta lege transpune Directiva 2014/40/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind apropierea? (Ce apropiere?) actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe. Legea stabileste norme pentru tigarile electronice vandute ca produse de consum in Romania, inclusiv cerinte privind ingredientele, etichetarea, ambalarea, notificarea si monitorizarea.

Care sunt reglementarile privind utilizarea tigarilor electronice in Romania?

Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in toate spatiile publice inchise, institutiile de stat, mijloacele de transport in comun si locurile de joaca pentru copii. Aceasta interdictie a fost introdusa prin modificari aduse Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Exceptie fac doar spatiile special amenajate pentru fumat din aeroporturi.

In restaurante, baruri si cafenele, utilizarea tigarilor electronice poate fi permisa sau interzisa; aceasta decizie este la latitudinea proprietarilor localurilor, in functie de feedback-ul clientilor. La locul de munca, politicile privind utilizarea tigarilor electronice depind de angajator.

Care sunt restrictiile privind vanzarea tigarilor electronice in Romania?

Vanzarea tigarilor electronice si a produselor conexe catre persoanele sub 18 ani este interzisa prin lege. Comerciantii trebuie sa verifice varsta cumparatorilor si sa solicite un act de identitate. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenzi si suspendarea activitatii comerciale. De asemenea, este interzisa comercializarea tigarilor electronice prin automate. Tigarile electronice nu pot fi livrate la easybox-uri sau lockere, iar coletele livrate prin curier trebuie sa aiba un mesaj de avertizare privind verificarea varstei clientului.

Care sunt restrictiile de varsta pentru utilizarea tigarilor electronice in Romania?

Varsta minima legala pentru a cumpara si utiliza tigari electronice in Romania este de 18 ani. Institutiile de invatamant au obligatia de a introduce in regulamentele proprii masuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la detinerea si utilizarea tigarilor electronice in incinta unitatilor de invatamant. Aceste restrictii de varsta au scopul de a proteja tinerii de efectele nocive ale nicotinei si de a descuraja initierea consumului de produse cu nicotina.

Cine este responsabil pentru reglementarea tigarilor electronice in Romania?

Ministerul Sanatatii este autoritatea competenta care coordoneaza implementarea si aplicarea legislatiei privind tigarile electronice in Romania. Ministerul Sanatatii colaboreaza cu alte institutii precum Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala in activitatile de control si supraveghere a respectarii prevederilor legale.

Producatorii si importatorii de tigari electronice au obligatia de a notifica Ministerul Sanatatii cu privire la produsele pe care intentioneaza sa le introduca pe piata din Romania si de a transmite rapoarte anuale privind volumele de vanzari, preferintele consumatorilor si tendintele pietei.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Austria?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Austria

In Austria, reglementarea tigarilor electronice este stabilita in BGBl nr. 4311995, transpusa din Directiva UE privind produsele din tutun 2014/40/UE. Autoritatea responsabila pentru reglementarea tigarilor electronice in Austria este Ministerul Federal al Republicii Austria. Vanzarile transfrontaliere in Austria nu sunt permise.

Comerciantii cu amanuntul trebuie sa se inregistreze inainte de comercializare. Nu exista cerinte specifice de testare in laborator. Produsele de vapare fara nicotina trebuie notificate prin portalul TPD al UE. Nu exista taxa de notificare in Austria.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Belgia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Belgia

In Belgia, reglementarea tigarilor electronice este stabilita in Decretul Regal din 28 octombrie 2016, transpus din Directiva UE privind produsele din tutun 2014/40/UE. Autoritatea responsabila pentru reglementarea tigarilor electronice in Belgia este Serviciul Public Federal pentru Sanatate Publica. Tigarile electronice de unica folosinta sunt interzise in Belgia incepand cu 1 ianuarie 2025. Cartusele si capsulele pre-umplute nu fac parte din interdictie.

Produsele de vapare fara nicotina trebuie notificate prin portalul TPD al UE. Vanzarile transfrontaliere si vanzarile pe internet sunt interzise in Belgia. Comerciantii cu amanuntul trebuie sa se inregistreze inainte de comercializare. Nu exista cerinte specifice de testare in laborator. Taxa de notificare in Belgia este de 200 € per notificare. Se aplica si alte taxe.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Bulgaria?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Bulgaria

Bulgaria se numara printre tarile UE cu cea mai mica povara de reglementare. Modificarea Legii privind tutunul si produsele din tutun (Legea tutunului), care a intrat in vigoare in 2016 prin transpunerea TPD, reglementeaza tigarile electronice cu nicotina ca produse legate de tutun. Lichidele pentru tigari electronice cu continut de nicotina vor vedea o crestere treptata a taxelor pana in 2025, in timp ce lichidele fara nicotina vor ramane nereglementate in viitorul previzibil.

Nu exista restrictii privind vaparea in interior, iar tigarile electronice pot fi cumparate si vandute liber pe plan intern, desi vanzarile transfrontaliere sunt acum interzise. Reglementarile privind tutunul sunt mult mai stricte in Bulgaria. Exista putine exceptii de la interdictia publicitatii tutunului in Bulgaria, iar vanzarea tigarilor din aparatele automate este interzisa. Interdictia fumatului in Bulgaria este printre cele mai severe din Europa, fara exceptii pentru baruri, restaurante sau locuri de munca (cu exceptia narghilelei) si cu unele restrictii in aer liber.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Republica Ceha?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Republica Ceha

In Republica Ceha, reglementarea tigarilor electronice este stabilita in Decretul nr. 37/2017 privind tigarile electronice, recipientele de reumplere si produsele pe baza de plante pentru fumat, transpus din Directiva UE privind produsele din tutun 2014/40/UE. Autoritatea responsabila pentru reglementarea tigarilor electronice in Republica Ceha este Ministerul Sanatatii. Produsele de vapare fara nicotina trebuie notificate prin portalul TPD al UE.

Vanzarile transfrontaliere in Republica Ceha sunt permise. Comerciantii cu amanuntul trebuie sa se inregistreze la Ministerul Sanatatii. Din cate stim, nu exista cerinte specifice de testare in laborator in Republica Ceha. Nu exista taxa de notificare in Republica Ceha.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Canada?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Canada

In Canada, tigarile electronice sunt legale pentru uz personal, fara reglementari federale privind locul de utilizare. Diferitele municipalitati si provincii au propriile reglementari privind vapatul, inclusiv restrictii de varsta, interdictii de utilizare in interior si restrictii privind vanzarea si publicitatea produselor de vapare.

Legea federala privind produsele din tutun si vapare (TVPA) stabileste un cadru de reglementare pentru fabricarea, vanzarea, etichetarea si promovarea produselor de vapare in Canada. Adultii de 18 ani si peste pot achizitiona produse de vapare cu nicotina. Exista limite privind cantitatea de nicotina din produsele de vapare si cerinte de etichetare si ambalare. Reglementarile variaza in functie de provincie, in unele avand restrictii mai stricte, cum ar fi interzicerea tigarilor electronice de unica folosinta si a vanzarilor online in Quebec si restrictii privind aromele in Nova Scotia.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Danemarca?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Danemarca

In Danemarca, vanzarea tigarilor electronice cu nicotina a devenit legala in 2016, cu conditia notificarii produselor catre Autoritatea Daneza pentru Siguranta Tehnologica. Legea privind tigarile electronice din 2016 interzice utilizarea acestora in locurile unde fumatul este interzis, cu exceptia magazinelor specializate unde minorii nu au voie sa intre. Vanzarile catre minori sub 18 ani sunt interzise.

Publicitatea, promovarea si sponsorizarea tigarilor electronice sunt interzise. Incepand cu 1 aprilie 2021, fabricarea lichidelor cu arome, altele decat tutun si mentol, este interzisa, iar lichidele cu alte arome fabricate inainte de aceasta data au putut fi vandute doar pana la 31 martie 2022. Lichidele fara nicotina trebuie, de asemenea, notificate si analizate din punct de vedere al emisiilor. Se aplica taxe de notificare si de mentenanta anuala pentru produsele de vapare.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Estonia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Estonia?

Estonia are unul dintre cele mai severe medii pentru industria de vapare din Europa. Vanzarea tigarilor electronice este permisa sub rezerva restrictiilor de vanzare bazate pe locatie, a cerintelor de notificare a produselor si a unei varste minime de vanzare. Comertul cu amanuntul al tigarilor electronice prin vanzari la distanta interne si transfrontaliere este interzis. Sunt interzise toate aromele, cu exceptia gustului si mirosului de tutun si mentol.

Ambalajele trebuie sa poarte avertismente de sanatate doar text, care sa acopere 30% din cele mai mari doua suprafete. Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in unele locuri de munca si spatii publice interioare, dar este permisa in camerele de fumat desemnate in altele. Majoritatea formelor de publicitate si promovare a tigarilor electronice sunt interzise, cu cateva exceptii. Afisarea produselor la punctul de vanzare este restrictionata, cu exceptia magazinelor specializate si a anumitor locatii.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Finlanda?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Finlanda

In Finlanda, reglementarea tigarilor electronice este mai stricta decat in alte tari ale Uniunii Europene, incluzand o interdictie asupra aromelor caracteristice in lichidele pentru tigari electronice si asupra marketingului tigarilor electronice. Legea privind tutunul din 2016 clasifica tigarile electronice ca produse legate de tutun. Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in locurile unde fumatul este interzis.

Vanzarea catre persoanele sub 18 ani este interzisa. Publicitatea, promovarea, sponsorizarea si afisarea in magazin a tigarilor electronice sunt interzise, cu exceptia magazinelor specializate cu intrare separata. Doar aroma de tutun este permisa pentru lichide. Ambalajele neutre sunt obligatorii pentru produsele cu tigari electronice.

Accesul la tigarile electronice este limitat, deoarece doar 5% dintre comerciantii de produse din tutun sau nicotina au licenta pentru vanzarea cu amanuntul a lichidelor cu nicotina. Lichidele cu arome, dar fara nicotina, sunt vandute in mod obisnuit de magazinele si site-urile web specializate in tigari electronice ca produse alimentare.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Franta?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Franta

In Franta, vanzarea tigarilor electronice catre persoanele sub 18 ani este strict interzisa. Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in spatiile inchise de la locul de munca, dar angajatorii pot desemna zone specifice pentru vapare. Publicitatea si promovarea tigarilor electronice sunt strict reglementate, fiind interzise in mass-media si in locurile publice.

Produsele de vapare trebuie sa respecte standarde stricte de siguranta si calitate. Parlamentul francez a votat in unanimitate interzicerea tigarilor electronice de unica folosinta, cunoscute local sub numele de “puffs”, din cauza preocuparilor legate de sanatate si mediu. Legea, care necesita inca aprobarea Senatului Frantei si a Comisiei UE, ar putea intra in vigoare pana in septembrie 2024.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Germania?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Germania

In Germania, lichidele pentru tigari electronice fara nicotina sunt reglementate in mod similar cu cele care contin nicotina, iar aromele nu sunt restrictionate. Se discuta in Parlament un proiect de lege pentru extinderea restrictiilor de utilizare a vaparii in vehiculele care transporta persoane minore sau femei insarcinate. Taxa pe lichidele pentru tigari electronice va fi majorata treptat, devenind una dintre cele mai mari din UE pana in 2026.

Vanzarea tigarilor electronice este permisa atat online, cat si offline in Germania, dar trebuie sa respecte reglementari precise. Platformele online trebuie sa includa mecanisme de verificare a varstei pentru a preveni vanzarile catre minori. Comerciantii cu amanuntul ar trebui sa acorde prioritate verificarii varstei clientilor atunci cand vand produse in magazin.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Grecia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Grecia

Reglementarea tigarilor electronice in Grecia:

 • Tigarile electronice cu sau fara nicotina sunt disponibile in Grecia si sunt reglementate in conformitate cu Directiva UE privind produsele din tutun (TPD).
 • Restrictiile pentru tigarile electronice includ o concentratie maxima de nicotina de 20mg/ml, capacitatea rezervorului sa nu depaseasca 2ml, iar recipientele de reumplere sunt limitate la maximum 10ml.
 • Avertismentele de sanatate text sunt obligatorii pentru tigarile electronice, acoperind 30% din suprafata interioara si exterioara a ambalajului.
 • Lichidul pentru tigari electronice este impozitat cu 0,10 €/ml in Grecia.
 • Tigarile electronice sunt supuse acelorasi interdictii de fumat si publicitate ca si produsele din tutun.
 • Produsele din tutun, tigarile electronice (cu sau fara continut de nicotina) nu pot fi vandute persoanelor cu varsta sub 18 ani in Grecia.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Ungaria?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Ungaria

In Ungaria, legea privind protectia nefumatorilor, consumul si vanzarea produselor din tutun reglementeaza diferite produse de vapare si utilizarea in locurile publice. Aceasta a introdus notificarea obligatorie comuna, a restrictionat vanzarea si publicitatea si a stabilit, de asemenea, sanctiuni pentru nerespectare.

Legislatia abordeaza toate tigarile electronice si rezervele cu continut de nicotina, lasand rezervele fara nicotina in mare parte nereglementate. Raportul ofera o imagine de ansamblu detaliata a regimului juridic actual pentru tigarile electronice si produsele conexe din Ungaria, acoperind toate domeniile de politica, de la restrictiile de produs si varsta, la normele de etichetare si ambalare, cerintele de publicitate si impozitare.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Irlanda?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Irlanda

In Irlanda, vanzarea tigarilor electronice este permisa cu conditia respectarii anumitor criterii, inclusiv cerinte privind dispozitivele, ambalarea si concentratia maxima de nicotina. Nu exista o lege nationala care sa reglementeze utilizarea tigarilor electronice in spatiile publice interioare, la locul de munca sau in transportul public, deci in general utilizarea lor este permisa in aceste locuri.

Publicitatea si promovarea tigarilor electronice sunt interzise, cu anumite exceptii. Orice forma de contributie publica sau privata la programe radio sau la orice eveniment, activitate sau persoana cu scopul sau efectul direct sau indirect de a promova tigarile electronice este interzisa. Vanzarea online a tigarilor electronice necesita inregistrarea comerciantilor la Serviciul Executiv de Sanatate. Nu exista restrictii privind aromele in tigarile electronice. Lichidele pentru tigari electronice nu pot contine anumiti aditivi.

Ambalajele trebuie sa contina avertismente de sanatate. Exista cerinte privind volumul maxim al rezervoarelor si al recipientelor de reumplere, precum si privind mecanismele de reumplere. Producatorii si importatorii trebuie sa notifice Serviciul Executiv de Sanatate cu sase luni inainte de introducerea pe piata a unui produs. Concentratia maxima de nicotina in lichidele pentru tigari electronice este de 20 mg/ml.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Italia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Italia

Cadrul de reglementare pentru vapare in Italia este oarecum mai permisiv in comparatie cu alte piete mondiale. Decretul care implementeaza Directiva 2014/40/UE reglementeaza fabricarea, prezentarea si vanzarea tigarilor electronice. Legea nr. 128/2013 stabileste restrictii privind publicitatea si vaparea in public. Decretul nr. 504/1995 reglementeaza impozitarea lichidelor pentru tigari electronice.

Vanzarea tigarilor electronice este permisa sub rezerva restrictiilor de vanzare bazate pe locatie, a cerintelor de notificare a produselor si a unei varste minime de vanzare. Utilizarea tigarilor electronice este interzisa in unele locuri de munca si spatii publice interioare, dar este permisa in camerele de fumat desemnate in altele.

Majoritatea formelor de publicitate si promovare a tigarilor electronice sunt interzise, cu cateva exceptii. Afisarea produselor la punctul de vanzare este restrictionata, cu exceptia magazinelor specializate si a anumitor locatii. Oricine incalca interdictia de fumat este pasibil de o amenda administrativa cuprinsa intre 27,50 si 275 de euro.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Letonia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Letonia

Letonia respecta Directiva UE privind produsele din tutun (TPD) din 2014. Vaparea este interzisa oriunde este si fumatul interzis. Restrictia privind vaparea include o interdictie de vapare pe o raza de 10 metri de cladirile guvernamentale, statiile de transport public, casele scarilor/coridoarele apartamentelor, balcoanele si in jurul copiilor. In plus, daca vi se cere sa nu vapati in apropierea cuiva, trebuie sa o faceti prin lege.

Letonia aplica o formula complicata de impozitare a lichidelor pentru tigari electronice care ia in considerare cantitatea de nicotina din flacon: 0,005 € per miligram de nicotina plus 0,01 € per mililitru de lichid. Un flacon de 10 mililitri de lichid pentru tigari electronice cu 20 mg/ml nicotina (volumul si concentratia maxima permise de TPD UE) ar fi astfel impozitat cu 1,10 € (0,11 € per mililitru). Exista, de asemenea, o taxa pe valoarea adaugata (TVA) de 21% la pretul final de vanzare cu amanuntul.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Lituania?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Lituania

Piatra de temelie a reglementarii vapingului in Lituania – Legea privind controlul tutunului, produselor din tutun si produselor conexe (Legea privind controlul tutunului) – reglementeaza produsele de vapare in ceea ce priveste cerintele prezentarii produsului: etichetare, notificare, vanzare, utilizare publica si publicitate.

Tigarile electronice si rezervele (cu si fara nicotina) sunt definite ca produse legate de tutun. Agenda nationala privind controlul drogurilor, tutunului si alcoolului, prevenirea consumului si reducerea daunelor pana in 2035 a fost adoptata in mai 2023.

Documentul vizeaza reducerea ofertei de alcool, produse din tutun si produse conexe. Acest raport ofera o analiza detaliata a cadrului de reglementare actual in vigoare in Lituania pentru produsele de vapare, acoperind toate domeniile de politica, de la publicitate si vanzare cu amanuntul pana la notificare si impozitare.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Olanda?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Olanda?

In Olanda, vanzarea tigarilor electronice catre persoanele sub 18 ani este strict interzisa. Incepand cu iulie 2023, este interzisa vanzarea vape-urilor si a lichidelor pentru tigari electronice prin internet, de exemplu prin intermediul unui magazin online sau prin intermediul retelelor sociale. Cu alte cuvinte, vanzarea la distanta nu mai este permisa. Aceasta inseamna ca intreprinderile olandeze nu pot vinde clientilor din afara Olandei.

Este in vigoare o interdictie in ce priveste aromele. Toate aromele, cu exceptia celor de tutun, sunt interzise in lichidele pentru tigari electronice. Pe ambalaje sunt permise doar cuvinte si imagini legate de tutun. Numele si cuvintele de pe ambalajele lichidelor pentru tigari electronice sunt mai restrictionate. Interdictia a intrat in vigoare in 2 etape: productia de produse de vapare aromate este interzisa de la 1 iulie 2023, iar vanzarea este interzisa de la 1 octombrie 2023.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Polonia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Polonia?

In Polonia, tigarile electronice sunt reglementate de Legea antitutun din 2016. Vapatul este interzis oriunde fumatul este interzis. Exista amenzi mari pentru cei care incalca interdictia si pentru localurile care permit incalcari. Vanzarile transfrontaliere la distanta, vanzarea sau distributia de tigari electronice catre minori sub 18 ani si vanzarea prin automate sau in sistem self-service sunt toate interzise. Este, de asemenea, interzisa afisarea articolelor care imita ambalajul tigarilor. Din 2018, acciza pe lichidele pentru tigari electronice este de 0,5 PLN (0,23 €) per mililitru.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Portugalia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Portugalia

In Portugalia, tigarile electronice cu nicotina sunt reglementate in conformitate cu Directiva UE privind produsele din tutun (TPD) din ianuarie 2016. Publicitatea si utilizarea in public sunt restrictionate, cu unele exceptii. Vanzarile transfrontaliere sunt interzise. Este probabil sa aiba loc cresteri anuale ale taxelor.

Legea nr. 37/2007 reglementeaza tigarile electronice ca produse din tutun, cu elemente suplimentare adaugate in Legea nr. 108/2015. Utilizarea tigarilor electronice cu nicotina este interzisa in spatiile publice inchise, cu exceptia zonelor special amenajate pentru fumat.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Suedia?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Suedia

In Suedia, reglementarile si politicile privind lichidele pentru tigari electronice sunt concepute pentru a asigura siguranta si calitatea produselor de vapare. Lichidele pentru tigari electronice trebuie sa respecte linii directoare stricte, inclusiv cerinte de ambalare care impun avertismente de sanatate proeminente pentru consumatori.

Peisajul legal impune restrictii de varsta, permitand vanzarea de lichide pentru tigari electronice exclusiv persoanelor cu varsta de 18 ani si peste. Reglementarile guverneaza, de asemenea, continutul de nicotina al lichidelor pentru tigari electronice, cu limitari specifice ale concentratiei de nicotina permise in fiecare produs. Peisajul legal permite o gama larga de arome pentru lichidele de tigari electronice, fara a fi interzise arome specifice.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Spania?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Spania

In Spania, lichidele pentru tigari electronice nu pot depasi 20 mg/ml de nicotina si in niciun caz nu pot fi comercializate in sticle cu volume mai mari de 10 ml. Tigarile electronice nu pot avea rezervoare sau cartuse cu volume mai mari de 2 ml. Produsele trebuie sa poarte avertismente despre prezenta nicotinei in ele, descurajand utilizarea lor de catre nefumatori.

Ambalajul trebuie sa contina atat ingredientele in ordinea descrescatoare a concentratiei, cat si concentratia de nicotina. Vapatul este interzis in anumite locuri publice si private, dar este permis in altele, cum ar fi baruri, cluburi de noapte si restaurante, in special daca au o zona pentru fumatori.

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Regatul Unit?

Cum sunt reglementate tigarile electronice in Regatul Unit

In Regatul Unit, Directiva UE privind produsele din tutun a introdus noi controale de reglementare pentru tigarile electronice si recipientele de reumplere care contin nicotina, desi nu acopera produsele care contin nicotina autorizate ca medicamente. Aceste controale vizeaza asigurarea unor standarde minime de siguranta si calitate, furnizarea de informatii consumatorilor pentru a face alegeri in cunostinta de cauza si protejarea copiilor de a incepe sa foloseasca aceste produse.

Directiva nu a cautat sa armonizeze regulile privind mediile fara fum, publicitatea interna, vanzarile interne, restrictiile de varsta, tigarile fara nicotina sau aromele pentru tigarile electronice, acestea putand fi reglementate la nivel national. Anglia, Tara Galilor, Irlanda de Nord si Scotia au introdus fiecare restrictii de varsta care interzic vanzarea catre si achizitionarea in numele minorilor sub 18 ani.

Bibliografie:

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.