Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Țigara electronică vs narghilea: Diferențe și asemănări

Țigara electronică vs narghilea: Diferențe și asemănări

Atât narghileaua cât și țigara electronică sunt considerate moduri prin care oamenii se relaxează, dar și posibile alternative pentru țigările clasice. Totuși, între acestea două există destul de multe diferențe, care influențează anumite persoane să tindă mai mult spre vaping sau spre shisha. Vezi care sunt cele mai importante caracteristici în articolul de mai jos!

Înainte de a înțelege prin ce se aseamănă și se deosebesc cele două dispozitive, trebuie să știi care sunt caracteristicile de bază ale fiecăruia.

Ce este țigara electronică?

Tigara electronica reprezintă un dispozitiv care funcționează pe bază unei baterii. Aceasta transformă lichidul ce conține glicerină vegetală (VG) și propilen glicol (PG) într-un vapor ce poate fi inhalat, care este de cele mai multe ori cu aroma pentru tigara electronica. De asemenea, acesta poate sau nu să conțină nicotină. Vapingul este de mai multe feluri. 

Cel de tip MTL (Mouth-to-Lung) implică o producție mai mică de vapori, în comparație cu vapingul de tip DTL (Direct-to-Lung). Cele mai bune soluții de vaping  MTL tind sa fie mult mai compacte, portabile și mai eficiente, din punct de vedere energetic. În loc să se inhaleze vaporii direct în plămâni, ei se rețin într-o prima fază în cavitatea bucală. Acest mod este cel mai apropiat de țigara tradițională, iar utilizatorii care își doresc să se lase de acest viciu sau, sunt foști fumători, vor găsi mult mai simplă soluția MTL, fiind deja obișnuiți cu modul in care se inspira fumul / aburii.

Spre deosebire de țigările clasice, cele pentru vaping vin cu o serie de beneficii: 

Permit trecerea de la fumat la vapat și, într-o ultima etapă, chiar la abstinență totală, prin gestionarea mult mai bună a cantității de nicotină utilizate; astfel, organismul nu mai este la fel de afectat de absență completă a acestui alcaloid (scenariu posibil in cazul renunțării la țigări), factor cauzator al simptomelor sevrajului nicotinic. 

Secundar, țigările electronice degajă în aer arome mult mai plăcute decât cele produse de tutunul ars. Din acest motiv, vapatul de bucură și de un nivel mult mai ridicat al acceptării sociale, chiar și în rândul celor care nu fumează. Descoperă gama de arome pentru tigara electronica și alege sortimentele preferate, pe baza unei informări complete.  

Ce este narghileaua?

Narghileaua este un instrument dezvoltat în jurul socializării, care își are originile în Orientul Mijlociu. Ea funcționează cu tutun, apă și cărbuni, fiind disponibilă într-o mulțime de modele. Însă, indiferent de dimensiuni, numărul de furtunuri, aromele utilizate sau de cromatică, toate au la bază aceleași componente. 

Shisha este tutunul inhalat, care diferă de cel al țigărilor clasice, datorită faptului că este umed (fiind îmbibat cu miere sau glicerină). Utilizatorii își pot alege diferite arome pe care să le experimenteze. Majoritatea persoanelor apelează la narghilea doar atunci când sunt împreună cu prietenii și vor să se relaxeze. 

Așadar, se poate observa că, din punctul de vedere al componentelor, cele două soluții pe care le analizăm astăzi nu au absolut nimic în comun. Mai mult decât atât, sunt utilizate în moduri diferite, chiar dacă ambele scot aburi și nu fum.

Diferențe și asemănări între țigara electronică și narghilea

O primă asemănare între cele două este că narghileaua încălzește tutunul, iar țigara electronică încălzește lichidul. Niciunul dintre cele două instrumente de fumat nu au la baza procesul de ardere a unui compus fizic. Totuși, acest proces se face complet diferit. Vaparea implică transformarea unui e-lichid în aburi, în timp ce narghileaua se folosește de cărbuni și procese puțin mai complexe. 

De asemenea, utilizatorul poate folosi o țigară electronică în orice moment al zilei, deoarece modul în care se activează device-ul este realizabil printr-un singur click (exceptând schimbarea consumabilelor, sau un posibil refill). În cazul narghilelei, cadrul este unul static, iar pregătire implică un anumit nivel de efort (pregătirea cărbunilor și a foliei, umplerea cu apă etc). Afla aici mai multe informatii esentiale despre narghilea

Utilizarea ambelor produse surprinde prin diversitatea aromelor. Ai la dispoziție o gamă extinsa de opțiuni, pentru a-ți putea forma un set propriu de preferințe. Aromele de țigară electronică, sau cele utilizate pentru narghilele, oferă mai mult farmec experiențelor de care te bucuri, singur sau alături de toți prietenii tăi. 

Narghileaua cu tutun poate conține o cantitate de nicotină de aproximativ douăzeci de ori mai mare decât o țigară clasică, în schimb, una electronica poate să conțină un procent de 0% al acestui alcaloid. Aceasta este alegerea utilizatorului, pentru că totul depinde de lichidul de tigara electronica pe care îl folosește. Astfel, vaparea este o variantă mai sigură pentru sănătate, întrucât, permite utilizatorului să controleze îndeaproape cantitatea de nicotină inhalată. 

Raportându-ne la istoria celor două device-uri, narghilele au devenit populare în timpul Imperiului Persan, fiind utilizate în zorii existenței lor pentru consumul de opiu și hașiș. În urma călătoriilor cu scop comercial din bazinul Mediteranei, turcii au cunoscut acest produs și l-au adoptat fără prea multe ezitări, narghileaua devenind astfel un produs sinonim cu socializarea pe teritoriile ce aparțineau Înaltei Porți. În cazul țigării electronice, un prim device a apărut la finalul anilor ‘60, însă produsul văzut la scară largă ca o opțiune pentru țigările clasice a cunoscut celebritatea începând cu anii 2000. 

Mai este important de precizat faptul că vapatul descrie o experiență individuală, în timp ce utilizarea unei narghilele este de multe ori despre momente împărtășite cu ceilalți. Atât în cafenelele cu narghilea, cât și în spațiul unui perimetru rezidențial, pregătirea unei narghilele are un aer de ceremonie, asociat unui anumit nivel de migală. La polul opus, țigara electronică este un device de zi cu zi, simplu de utilizat în orice context al zilei, atunci când vrei să te bucuri de aromele e-lichidului tău preferat. 

Modele recomandate de țigară electronică 

Cauți cea mai bună țigară electronică pentru experiențe adaptate stilului tău? Dacă ești un vaper începător, iată care sunt principalele device-uri pentru vapat și ce caracteristici definitorii au acestea: 

Țigările electronice de unică folosință 

Țigările de unică folosință asigură simplitate în utilizare și reprezintă cea mai economică soluție avută la îndemână de începători pentru a testa experiențele oferite de vapat. Spre deosebire de mod-urile pentru vaping sau kit-uri (țigările electronice clasice), device-urile de vapat de unică folosință, acestea au un design minimalist si ergonomic. 

Descoperă ce este un Elf Bar, care sunt beneficiile pe care le oferă această țigară electronică de unică folosință, cum se utilizează și care sunt modelele de Elf Bar disponibile acum în oferta noastră. Comandă online produsul preferat și bucură-te apoi de întreaga sumă de senzații asociate vapatului. 

Kit-urile cu elemente interschimbabile 

Țigările electronice “normale”, așa cum mai sunt cunoscute kit-urile cu elemente consumabile, reprezintă o categorie de bază. Față de țigările de unică folosință, acestea necesită un nivel de efort ridicat, pentru utilizarea pe termen lung. Motivul are legătură cu faptul că sunt formate din componente cu o durată de viață limitată, ce trebuie schimbate periodic: atomizoarele, rezistențele, bumbacul, e-lichidele. 

De asemenea, curatarea unei tigari electronice cu elemente interschimbabile este la fel de importantă. Așadar, este indicat să optezi pentru un astfel de produs, în cazul în care ai suficient timp pentru a-l întreține corespunzător, ești pasionat de acest proces și vezi vapatul ca pe o pasiune desfășurată pe termen lung. 

Modurile pentru vaperii avansați

Aceste dispozitive pentru vapat au un design mai mare și mai robust. De asemenea, sunt tehnologii ce permit libertate în ajustarea unei liste variate de funcții, prin utilizarea butoanelor disponibile, sau direct de pe display-ul cu touchscreen: puterea de ieșire, controlul temperaturii etc. De asemenea, mod-urile pentru vaping îți permit să cunoști în timp real starea device-ului, astfel încât să știi pentru cât timp îl mai poți utiliza: nivelul e-lichidului, durata de viață a bateriei etc.

Vezi oferta noastră de mod-uri și alege un produs pliat pe experiența ta în vaping. Această gamă de soluții este mult mai potrivită pentru cei familiarizați cu detaliile care pot face diferența în vapat, prin ajustări ale device-ului realizate în mod inspirat. Citește cu atenție datele tehnice din pagina fiecărui mod, pentru a comanda cea mai bună țigară electronică din această categorie, raportându-ne la propriile criterii de alegere. 

Acum știi care sunt cele mai importante lucruri de precizat, cu referire la capitolul “țigară electronică vs narghilea”. Ia în considerare asemănările și diferențele de mai sus și informează-te cu privire la toate instrumentele de fumat care pot dauna sănătății organismului tău!

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.