Cosul de cumparaturi

Luni – Vineri: 9:00 – 18:00, Ne puteti suna la +40 767 116 427

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei.

Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari

Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari


Atat narghileaua, cat si tigara electronica sunt considerate moduri prin care oamenii se relaxeaza, dar si solutii care ajuta la renuntarea la fumatul clasic. Totusi, intre acestea doua exista destul de multe diferente, care influenteaza anumite persoane sa tinda mai mult spre vaping sau spre shisha. Vezi care sunt cele mai importante caracteristici in articolul de mai jos!

1. Narghilea sau tigara electronica – informatii generale

Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari de pe e-potion.ro , e-potion, tigara electronica, lichid tigara electronica ,
Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari de pe e-potion.ro

Inainte de a intelege prin ce se aseamana si deosebesc cele doua dispozitive, trebuie sa stii care sunt caracteristicile fiecaruia. In primul rand, narghileaua este un instrument care isi are originile in Orientul Mijlociu. Ea functioneaza cu tutun, apa si carbuni si se poate gasi intr-o multime de modele, insa, toate au la baza aceleasi componente. Shisha este tutunul inhalat, care difera de cel al tigarilor clasice, datorita faptului ca este umed, fiind imbibat cu miere sau glicerina. Utilizatorii isi pot alege diferite arome pe care sa le experimenteze. Majoritatea persoanelor apeleaza la narghilea doar cand sunt impreuna cu prietenii si vor sa se relaxeze, acest obicei fiind foarte nociv pentru sanatatea organismului, mai ales daca este repetat zilnic. Sunt studii care demonstreaza ca shisha este la fel de daunatoare ca si tigara clasica. 

In al doilea rand, tigara electronica reprezinta un dispozitiv care functioneaza pe baza unei baterii. Aceasta transforma lichidul bazat pe glicerina vegetala si propilen glicol, intr-un vapor ce poate fi inhalat, care este de cele mai multe ori cu aroma pentru tigara electronica si poate sa contina nicotina. De asemenea, vapingul este de mai multe feluri. De exemplu, MTL (mouth to lung) implica o productie mai mica de vapori in comparatie cu DTL (direct to lung). Vapeurile MTL tind sa fie mult mai compacte, portabile si mai eficiente din punct de vedere energetic. In loc sa se inhaleze vaporii direct in plamani, ei se trag initial prin gura. Acest mod este cel mai apropiat de tigara traditionala, iar utilizatorii care isi doresc sa se lase de acest viciu sau sunt fosti fumatori vor gasi mult mai simpla solutia MTL, fiind deja obisnuiti cu gestul.

Asadar, se poate observa ca, din punctul de vedere al componentelor, cele doua nu au absolut nimic in comun. Mai mult, sunt utilizate in mod diferit, chiar daca ambele scot aburi si nu fum.

2. Narghilea vs tigara electronica – diferente si asemanari

Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari de pe e-potion.ro , e-potion, tigara electronica, lichid tigara electronica ,
Tigara electronica sau narghilea? Diferente si asemanari de pe e-potion.ro

O prima asemanare intre cele doua este ca narghileaua incalzeste tutunul, iar tigara electronica incalzeste lichidul. Niciunul dintre cele doua instrumente de fumat nu se folosesc de ardere. Totusi, acest proces se face complet diferit. Vaparea implica folosirea unui device de vaping, in timp ce narghileaua se foloseste de carbuni si procese putin mai complexe. De asemenea, utilizatorul poate folosi o tigara electronica in orice moment al zilei, insa, pentru a se bucura de shisha trebuie sa mearga intr-un restaurant sau pub specific. Achizitionarea unui astfel de instrument nu este cea mai utila, mai ales ca obiceiul nu este practicat foarte des.

Narghileaua cu tutun poate contine o cantitate de nicotina de aproximativ douazeci de ori mai mare decat o tigara clasica, in schimb, una electronica poate sa nu aiba deloc nicotina. Aceasta este alegerea utilizatorului, pentru ca totul depinde de lichidul de tigara electronica pe care il foloseste. Astfel, vaparea este o varianta mai sigura pentru sanatate, intrucat, permite utilizatorului sa controleze indeaproape cantitatea de nicotina inhalata. Aici consta diferenta principala dintre cele doua. Fiecare consumator poate alege sa adauge sau nu un shot de nicotina de concentratii diferite in lichidul sau baza sa. 

Vapingul este destul de nou pe piata din Romania, dar nu numai, in timp ce narghileaua este cunoscuta si utilizata de foarte mult timp. Totusi, aceasta este populara cand este utilizata in grup, la petreceri si nu in mod individual. Mai mult decat atat, studiile afirma ca in cazul ei  exista pericolul de intoxicare cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, sunt o multime de persoane care renunta la fumatul traditional si merg spre alternative care implica tehnologie de ultima ora, fiind considerata mult mai sigura. 

Asadar, tigara electronica sau narghilea? Ia in considerare asemanarile si diferentele de mai sus si informeaza-te cu privire la toate instrumentele de fumat care pot dauna sanatatii organismului tau. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Haide pe pagina de facebookinstagram si Pinterest.

Dacă v-a plăcut acest ghid explicativ, vă rugăm să consultați câteva dintre celelalte articole educaționale ale noastre:

Cele mai recomandata produse de pe e-Potion:

Lasă un răspuns
Transport gratuit

On La comenzi peste 150 lei

Retur rapid

In caz de retur, va asiguram ca veti primi bani inapoi cat de repede

Garantie

La toate produsele de pe e-Potion.ro

100% Plata securizata

Prin euplatesc.ro, Maestro / MasterCard / Visa