Sanatate

De ce te simt rau dupa vapare si cum poti evita acest lucru?

De ce te simt rau dupa vapare si cum poti evita acest lucru?

Nu e neobisnuit ca noii vaperi sa se intrebe “de ce ma simt rau dupa ce vapez?”, iar daca esti una dintre acele persoane care simt putina greata dupa utilizarea dispozitivului, atunci probabil esti ingrijorata, motiv pentru care ai ajuns aici.

Daca acesta este cazul, avem o veste buna pentru tine: nu trebuie sa iti faci griji! Simtindu-te putin rau dupa vapare este de fapt destul de comun, dar cum se intampla – sau poate mai important, de ce se intampla – si cum putem sa oprim asta?

Aici vom arunca o privire mai atenta la ceea ce se intampla si, speram, sa dezvaluim acest mister. Pana la sfarsitul acestui articol ar trebui sa ai toate informatiile de care aveai nevoie si zilele in care cautai pe internet “de ce ma simt rau dupa vapare?” vor fi o amintire departe.

De ce te simt rau sau ametit dupa ce vapezi?

De ce te simt rau sau ametit dupa ce vapezi?

Daca te simti rau dupa utilizarea vape-ul tau, exista o sansa foarte mare ca lichidul tau de tigara electronica sa contina nicotina. De fapt, am fi dispusi sa pariem pe asta!

Dar cum putem fi atat de siguri? Nu-ti face griji, nu te spionam! Motivul pentru care suntem atat de siguri este pentru ca, ori de cate ori cineva simte senzatii de rau dupa vapare, in 99 din 100 de cazuri aceste senzatii sunt cauzate de prea multa nicotina.

Nicotina este un stimulent care are un efect unic asupra sistemului tau nervos si poate provoca o serie de efecte, printre care:

  • Scaderea apetitului
  • Modificarea starii de spirit
  • Cresterea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale
  • Greturi
  • Dureri de cap
  • Diaree
  • Deteriorarea memoriei
  • Cresterea vigilentei
  • Ameteala

Daca ai citit efectele nicotinai enumerate mai sus, ai observat ca una dintre ele este greata. Deci, daca ai ajuns aici pentru ca te-ai intrebat “de ce ma simt rau dupa vapare?”, acest lucru ar trebui sa-ti raspunda la intrebare.

Atentie! Retine ca nu toata lumea va experimenta toate efectele enumerate mai sus, iar unele persoane poate ca nu vor experimenta niciunul.

De ce te face nicotina sa te simti rau?

Acum suntem destul de siguri ca nicotina din lichidul tau de vapat  este cea care a cauzat acele senzatii de rau, iar intrebarea este acum: “de ce se intampla asta?”

Pentru a afla ce anume te face sa te simti rau dupa utilizarea dispozitivului tau de vapat, trebuie sa ne uitam la cat timp ai folosit dispozitivul sau ai fumat inainte.

Vaperi noi

Esti complet nou in lumea vapingului sau nu ai mai fumat/vapat de mult timp? Daca da, atunci exista sanse mari sa experimentezi senzatii de rau pentru ca organismul tau pur si simplu nu este obisnuit cu nicotina.

De fapt, poate dura ceva timp pana cand creierul nostru se obisnuieste cu aportul de nicotina pe care il primeste si pentru cei neinitiati poate provoca unele dintre efectele negative pe care le-am acoperit mai sus.

Odata ce toleranta ta a crescut, senzatiile de rau ar trebui sa dispara. Cu toate acestea, daca efectele negative sunt prea greu de suportat, incearca sa reduci concentratia de nicotina a lichidului tau sau poate nicotina pur si simplu nu este pentru tine. In acest caz, ai putea beneficia de un lichid de vapat fara nicotina.

Vaperi experimentati

Pe de alta parte, este posibil ca vaperii mai experimentati sa intampine totusi senzatii de rau atunci cand vapeaza. Aceasta se intampla de obicei atunci cand vapezi un lichid de tigara electronica prea puternic pentru tine.

Ai crescut recent puterea lichidului tau? Poate un prieten ti-a dat un lichid de vapat mai puternic decat cel cu care esti obisnuit. Daca da, atunci acest lucru probabil explica de ce te simti rau.

Cresterea concentratiei lichidului tau de tigara electronica poate fi un soc pentru sistemul tau nervos daca nu esti obisnuit cu o doza mai puternica de nicotina. Asadar, daca vrei sa vapezi ceva mai puternic, asigura-te ca cresti puterea treptat, deoarece acest lucru ar trebui sa ajute organismul tau sa se adapteze.

Alte motive pentru care vapatul te poate face sa te simti rau

Pe langa ceea ce am mentionat deja, exista cateva alte motive care ar putea explica de ce dispozitivul tau de vapat te face sa te simti rau, inclusiv:

Sarea de nicotina (Nicotine Salts )

Lichidul de tigara electronica cu sare de nicotina este in mod natural mai puternic decat cel standard ( nicotina lichida – freebase), deci daca ai inceput sa vapezi sau ai trecut la nic salts, atunci acest lucru ar putea explica senzatiile de rau.

Vapatul in exces 

La fel, daca folosesti dispozitivul tau de vapat in mod repetat, acest flux constant de nicotina ar putea fi sursa problemei.

Puterea prea mare

 Multi oameni nu stiu asta, dar cu cat este mai mare puterea dispozitivului de vapat, cu atat mai multa nicotina este livrata pe fiecare puf. Asadar, daca dispozitivul tau are putere variabila, evita sa o cresti prea mult.

Asadar, acestea sunt motivele care te pot face sa te simti rau dupa vapare. Daca ai ajuns aici pentru ca te intrebi “de ce ma simt rau dupa vapare?”, atunci este aproape intotdeauna vorba de nicotina din dispozitivul tau de vapare. Deci, daca esti un nou vaper, este complet normal sa experimentezi senzatii de rau pe masura ce organismul tau se obisnuieste cu noua substanta chimica, in timp ce chiar si vaperii experimentati pot intampina efecte negative daca vapeaza un lichid prea puternic, daca puterea dispozitivului lor este prea mare sau daca au trecut recent la lichidul de vapat cu sare de nicotina.

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns