Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Diferenta dintre abur (vapori) si fum

Diferenta dintre abur (vapori) si fum

Ai auzit că oamenii folosesc termenul „fum de tigara electronica” sau „fum de vape”?
Dacă da, atunci s-ar putea să iti dați seama sau nu că, desigur, nu există asa ceva: „fum de vape” sau „fum de tigara electronica” – de fapt, este un mic oximoron.


De fapt, vaporii/ aburul și fumul nu au aproape nimic în comun, cu excepția unui aspect vizual similar și (în majoritatea cazurilor) prezența nicotinei.

Când fumezi o țigară, fumul care se creează este rezultatul arderii, și a materialelor pe care le conține. Când arzi ceva – orice – îi modifici dramatic compoziția chimică. Fumul este format din particule vizibile de carbon, substanța pe care o arzi și alte produse secundare ale arderii – cu alte cuvinte, arderea a ceva creează o varietate de substanțe, iar multe dintre aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare pentru inhalare.

Vapatul este diferit, deoarece atunci când vaporizezi o substanță, cum ar fi lichidul de tigara electronica, desi modifici starea lichidului in abur, vaporii vor conține aceleași molecule ca și substanța pre-vaporizată (adica e- lichidul).

Din punct de vedere tehnic, „vaporul” produs atunci când vapezi nu este deloc vapor, ci mai degrabă aerosol. Acest aerosol este o suspensie de particule fine din lichidul tău de tigara electronica care rămân suspendate în aer pentru o perioadă scurtă de timp și apoi cad pe pământ. Deoarece particulele sunt lichide – nu solide, precum particulele găsite în fumul de țigară – nu prezintă aceleași riscuri atunci când sunt inhalate.

Aproape toți cei care vapeaza și comunitatea de vaperi în general au adoptat termenul „vapor sau abur” mai degrabă decât pe cel mai precis: „aerosol”. Din motive de simplitate și claritate – și mai ales pentru că diferențele tehnice nu sunt relevante pentru punctele pe care le acoperim – vom rămâne cu termenul „vapori/ aburi”.

Fum versus vapori / abur

După cum am menționat mai sus, aprinderea unei țigări produce fum, în timp ce vaporizarea lichidului de tigara electronica produce vapori. Să aruncăm o privire la modurile specifice în care aceste două substanțe sunt diferite una de cealaltă.

Compozițiile lor sunt diferite. Din nou, singurul lucru pe care fumul și vaporii îl au în comun când vine vorba de compoziția lor este nicotina. Fumul de țigară conține mii de substanțe chimice, dintre care multe sunt cancerigene cunoscute și multe altele de altfel dăunătoare pentru inhalare. În schimb, tot ce se găsește în lichidul de tigara electronica – și vaporii acestuia – este sigur de ingerat. mai multe detalii in acest articol: vapat vs fumat.

Vaporii/ aburii miros mult mai bine. Mirosul asociat cu fumul de țigară persistă într-o cameră pentru perioade lungi de timp, spre deosebire de vapori. Vaporii se risipesc aproape imediat, la fel ca și aroma lor (ceea ce este plăcut în primul rând, spre deosebire de fum). Fumeaza o țigară într-o cameră închisă și vei putea în continuare să ii simți mirosul câteva ore sau chiar zile mai târziu – nu este cazul țigărilor electronice.

Fumul lasă reziduuri. Fumatul în interiorul unei camere, a unei case sau a unui vehicul va face cu trecerea timpului, ca pereții, mobilierul și alte materiale să devină colorate în galben. Acest lucru se datorează tarului – o substanță lipicioasă, rășinoasă, care duce la crearea reziduurilor nesuferite pe care fumul le lasă în urmă. Fumul conține și alte produse secundare ale arderii care contribuie la această colorare, cum ar fi monoxidul de carbon.

Concluzie finala

Deci, dacă esti în proces de aflare a noi informații despre vapori/ aburi versus fum, fi sigur: cele două sunt la fel de diferite ca ziua și noaptea. Dacă esti un fumător în căutarea unei alternative mai bune, nu ezita să încerci vapingul. Nu vei mai inhala fum, hainele, mașina și casa ta vor mirosi bine din nou și te vei bucura de un nou mod satisfăcător de a consuma nicotina pe care o doresti, fără multe dintre aspectele negative asociate cu fumatul.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.