Cat tine o rezistenta de tigara electronica si cand trebuie schimbata?

Cat tine o rezistenta de tigara electronica si cand trebuie schimbata?

Cand treci de la fumat la vapat, probabil vei considera ca lichidul pentru tigara electronica va fi cel mai important cost recurent. Lichidul pentru tigara electronica este, dupa toate, sursa ta de nicotina. Este produsul consumabil principal pe care il folosesti cand vapezi, asa ca este natural sa concluzionezi ca majoritatea banilor tai vor merge catre lichidul pentru tigara electronica.

De indata ce incepi sa folosesti prima ta tigara electronica, vei afla ca rezistentele pentru tigara electronica sunt la fel de importante ca si lichidul pentru tigara electronica. De fapt, chiar iti poti cheltui mai multi bani pe rezistente decat pe lichidul pentru tigara electronica daca rezistenta nu tine prea mult.

Aceasta ne duce la intrebarea esentiala la care acest articol va raspunde: Cat tine o rezistenta de tigara electronica?

Daca se ard rezistentele in mod constant si le inlocuiesti, este posibil sa cheltui mai mult decat este necesar pentru vapat. Vom explica cum poti avea o experienta mai buna de vapat si sa cheltui mai putin pe rezistente de tigara electronica.

Pentru inceput hai sa invatam putin despre cum functioneaza o rezistenta de tigara electronica.

Cum functioneaza rezistenta de tigara electronica?

Inainte de a intelege cat de mult trebuie sa dureze rezistenta de tigara electronica, trebuie sa intelegi cum functioneaza rezistenta. O rezistenta pentru tigara electronica are o suprafata de incalzire care este de obicei facuta din una sau mai multe benzi de plasa sau sarma infasurata spiralat. Infasurata in jurul suprafetei de incalzire este o bucata de bumbac sau un amestec de fibre. Bumbacul functioneaza atat ca un wick (tesatura care absoarbe lichidul pentru tigara electronica) cat si ca un mod de a regla fluxul de lichid pentru tigara electronica din rezervor sau cartus catre rezistenta. Cand vapezi, suprafata de incalzire a rezistentei vaporizeaza lichidul pentru tigara electronica tinut in bumbac. Cand opresti vapatul, bumbac-ul absoarbe mai mult lichid pentru tigara electronica din atomizor sau cartus.

Cand vapezi, suprafata de incalzire a rezistentei si bumbacul suporta o tensiune termica semnificativa. Cand o rezistenta se arde, cel mai probabil este datorat unei defectiuni a unuia dintre aceste componente. Inainte de a explica procesul de defectare a rezistentei de tigara electronica in detaliu, sa raspundem la intrebarea care te-a adus aici.

Cat dureaza rezistentele pentru tigara electronica?

Cat timp tine o rezistenta de tigara electronica?

Raspunsul scurt la aceasta intrebare este ca o rezistenta pentru atomizor de tigara electronica dureaza de obicei cel putin cateva zile pana la cateva saptamani. Ar trebui sa poti reincarca atomizorul sau cartus-ul de tigara electronica de cateva ori inainte ca, calitatea aromei rezistentei sa se degradeze permanent. Cel mai important lucru de inteles despre cat de mult trebuie sa dureze o rezistenta pentru tigara electronica este ca o rezistenta nu se opreste pur si simplu sa functioneze cand ajunge la finalul vietii sale. In realitate, o rezistenta se degradeaza mult mai lent decat atat. In timp, rezistenta incepe sa se deterioreze, iar aroma sa se schimba treptat. Pe masura ce folosesti rezistenta, aceasta incepe sa dea o aroma arsa si devine treptat mai putin placut de folosit. Decizia cand sa inlocuiesti rezistenta, totusi, este complet a ta.

Daca inlocuiesti rezistentele imediat dupa ce se schimba aroma lor, vei constata ca rezistentele tale nu dureaza deloc foarte mult. Pe de alta parte, rezistentele tale pot dura mai mult timp daca nu esti foarte sensibil la schimbarile de aroma care apar intr-o rezistenta care imbatraneste. In cel mai bun caz posibil, este posibil ca o rezistenta pentru tigara electronica sa dureze mai mult de o saptamana fara nicio schimbare discernabila in aroma – dar obtinerea unui astfel de timp de viata al rezistentei poate necesita sa faci unele schimbari in modul in care vapezi.

Cand trebuie schimbata rezistenta de tigara electronica?

Deci, cand ar trebui sa schimbi o rezistenta de tigara electronica?

Raspunsul scurt este ca este timpul sa iti schimbi rezistenta cand nu mai esti multumit de aroma. Cand o rezistenta depaseste punctul maxim, este posibil sa observi urmatoarele modificari de aroma atunci cand vapezi:

• S-ar putea sa descoperi ca aroma lichidului tau incepe sa nu mai aiba definitie; nu mai poti gusta notele subtile din lichidul tau preferat de tigara electronica.

• S-ar putea sa descoperi ca lichidul tau a devenit aparent mai dulce si ca dulceata este atat de exagerata incat acopera celelalte note de aroma ale lichidului.

• Este posibil sa descoperi ca lichidul tau a inceput sa aiba gust de ars. Aroma poate avea gust de zahar profund caramelizat sau poate avea aproape gust de fum.

Atunci cand fitilul sau suprafata de incalzire a unei rezistente de tigara electronica este puternic arsa, este posibil sa simti, de asemenea, o senzatie de iritare sau strangere in partea de jos a gatului atunci cand vapezi. Daca ai folosit o rezistenta de ceva vreme si simti o iritare in gat pe care nu ai simtit-o cand rezistenta era noua, cu siguranta este timpul sa o schimbi.

De ce se arde rezistenta la atomizorul de tigara electronica?

Asa cum am mentionat mai devreme in articol, o rezistenta pentru tigara electronica se arde aproape intotdeauna din cauza unei defectiuni fie a suprafetei de incalzire, fie a bumbacului. Iata cum se intampla acest lucru:

  • Unele ingrediente ale lichidului pentru tigara electronica – cum ar fi indulcitorul fara zahar “sucraloza “- permite ca rezidurile sa se acumuleze pe suprafata de incalzire a rezistenei tale in timp. Daca ti se intampla asta, vei observa un dulceag exagerat care se acumuleaza pe masura ce vapezi. Dulceagul se va transforma treptat intr-un gust care seamana cu zaharul ars. Cand reziduurile devin extrem de groase, vei simti un gust aspru, similar cu fumul, cand vapezi.
  • Bumbacul din o rezistenta pentru tigara electronica este facut din fibre naturale, si poate arde daca nu este complet saturat cu lichid pentru tigara electronica in orice moment. Spre deosebire de aroma arsa a reziduurilor de lichid – care dureaza ceva timp sa se acumuleze – un wick ars poate strica instantaneu aroma unei rezistente. Daca wick-ul rezistentei tale este ars rau, vei simti un gust extrem de aspru si neplacut cand vapezi si s-ar putea sa simtiti si o senzatie iritanta in spatele gatului – dry hit.

Pentru a sti ce trebuie sa faci pentru a face rezistentele tale sa dureze mai mult, trebuie sa stii ce le face sa se arda. Cand nu mai esti multumit de aroma unei rezistente si ai hotarat sa o inlocuiesti, examineaza rezistenta atent inainte sa o arunci. Daca suprafata de incalzire este acoperita cu reziduuri, vei vedea stratul de depuneri cand te uiti inspre centrul rezistentei. Daca suprafata de incalzire ” firul” arata curata, probabil ca ai ars bumbac-ul.

Cum sa crestem durata de viata a rezistentelor noastre

Acum ca ai o idee mai buna despre motivele care duc la arderea rezistentei, acum ce poti sa faci ca rezistenta sa tina mai mult:

  1. Foloseste lichid pentru tigara electronica cu mai putin indulcitor pentru a preveni formarea de reziduuri de sucraloza pe rezistentele tale. Desi majoritatea aromelor de lichid pentru tigara electronica vor cauza formarea de reziduuri pe rezistenta in cele din urma, sucraloza este cel mai mare contributor la gunk-ul rezistentei de departe. Daca detii un dispozitiv puternic de vapat sub-ohm si preferi sa folosesti lichid pentru tigara electronica foarte dulce, este posibil sa constati ca rezistentele tale vor arata complet negre dupa doar o zi sau mai mult de vapat. 
  2. Imbiba rezistentele noi inainte de a le instala. Pentru a imbiba o rezistenta, pune putin lichid pentru tigara electronica pe fiecare dintre deschiderile de wick ale rezistentei si pe interiorul rezistentei. Dupa ce instalezi o rezistenta noua si umpli rezervorul sau cartus-ul tau, asteapta putin inainte sa incepi sa vapzei. Lasand ceva timp pentru ca wick-ul sa devina saturat cu lichid pentru tigara electronica ajuta la asigurarea ca wick-ul nu se va arde cand incepi sa folosesti rezistenta.
  3. Seteaza dispozitivul tau de vapat la o putere moderata care este in intervalul recomandat de putere pentru rezistenta ta. Cand vapezi la o putere foarte mare, caldura din rezistenta ta va vaporiza rapid lichidul de tigara electronica din wick, lasand wick-ul uscat inainte sa se poata reincarca singur cu mai mult lichid pentru tigara electronica din rezervor. Pe masura ce trece timpul, caldura din rezistenta va arde wick-ul.
  4. Tine rezervorul sau cartus-ul tau plin. Rezistenta ta poate ramane uda doar daca lichidul din rezervorul sau cartus-ul tau acopera intotdeauna deschiderile de wick ale rezistentei. Cand nivelul de lichid este scazut, wick-ul nu poate functiona eficient si ar putea sa se arda ca rezultat.

Putem “repara “ o rezistenta “arsa”?

Intelegerea motivului pentru care rezistentle tale se ard nu doar te ajuta sa stii ce trebuie sa schimbi pentru a face rezistentele tale sa dureze mai mult. In unele cazuri, este de fapt posibil sa cureti rezistentele si sa le reutilizezi:

  • Daca rezistentele tale se ard din cauza reziduurilor de sucraloza si a altor arome de lichid pentru tigara electronica, atunci aceste rezistente nu au probleme fizice si pot fi curatate. Curatarea rezistentei indeparteaza reziduurile si restabileste aroma originala a rezistentei.
  • Daca rezistentele tale se ard din cauza ca wick-urile lor sunt deteriorate, curatarea rezistentelor nu le va restabili aroma originala. Cand bumbacul este ars, structura sa moleculara este alterata permanent.

Sursa: Innokin.com

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.