Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Trecerea la vapat reduce riscul de boala cardiovasculara

Trecerea la vapat reduce riscul de boala cardiovasculara

Fumatorii care fac trecerea la tigarile electronice vor reduce riscul de a dezvolta boala cardiovasculara ( BCV in romana sau CVD in engleza ) cu 30-40%, potrivit unui nou studiu. Aceasta dovada entuziasmanta demonstreaza ca vapatul este mai bun pentru sistemul cardiovascular comparativ cu fumatul si arata ca trecerea de la tigarile traditionale la tigarile electronice va reduce sansele de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Speram ca acest lucru va oferi un stimulent proaspat si inspiratie pentru fumatori sa puna definitiv capat fumatului si sa treaca la o alternativa mai sigura. Mai jos vei gasi informatii  bazate pe acest studiu (https://www.acsh.org/news/2022/05/10/anti-vaping-bias-undermines-e-cigarette-research-new-study-raises-questions-16304) si vei afla de ce vapatul este mult mai bine pentru inima ta.

1. Vapatul si riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare – Analiza din 2022

Vapatul si riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare - Analiza din 2022

Studiul a fost publicat in revista Asociatiei Americane de Inima (AHA) in mai 2022 si este un follow-up al Studiului Population Assessment of Tobacco and Health (PATH) din 2019 (https://pathstudyinfo.nih.gov/). Studiul din 2022 a chestionat 24.027 de participanti din studiul original si a analizat utilizarea tigarilor clasice si tigarilor electronice in raport cu orice diagnostic auto-raportat de evenimente BCV ( Boil Cardiovasculare ), infarct miocardic, bypass chirurgical, insuficienta cardiaca sau accident vascular cerebral.

Studiul a gasit ca folosirea tigarilor electronice este corelata cu un risc cu 30-40% mai scazut de aparitie a BCV ( Boil Cardiovasculare ) comparativ cu fumatorii:

“Dupa ajustarea variabilelor de control , participantii care folosesc exclusiv tigarile electronice nu au un risc diferit de a dezvolta orice conditie BCV fata de cei care nu fumeaza … Iar comparativ cu fumatul, folosirea tigarilor electronice ( Vapat-ul ) a fost asociata cu un risc cu 30% pana la 40% mai scazut de BCV ( Boil Cardiovasculare ), desi aceasta asociere a fost semnificativa doar pentru rezultatul BCV.”

Fumatorii au raportat 569 de evenimente BCV comparativ cu doar 41 la utilizatorii de tigari electronice. Cand se uita mai specific la incidente de infarct miocardic, insuficienta cardiaca sau accident vascular cerebral, fumatorii au experimentat 242 de evenimente, dar vaperii au raportat doar 15 incidente.

2. Utilizarea vapatului in combinatie cu fumatul nu are beneficii!

Utilizarea vapatului in combinatie cu fumatul nu are beneficii!

Cu toate acestea, rezultatele au descoperit ca utilizarea paralela a tigarilor clasice si a vapatului anuleaza orice reducere a riscurilor BCV asociate cu trecerea la vapat, cum a demonstrat studiul mai sus mentionat.

Prin urmare, daca te ingrijoreaza riscurile asociate cu fumatul, este mai bine sa treci exclusiv la vapat, in loc sa reduci numarul de tigari si sa folosesti in acelasi timp si o tigara electronica.

3. De ce fumatul provoaca boli cardiovasculare? 

De ce fumatul provoaca boli cardiovasculare? 

Fumatul cauzeaza boli cardiovasculare deoarece substantele din fum lasa depozite de grasime in interiorul corpului, acoperind interiorul arterelor, ceea ce duce la ingustarea acestora si  cauzeaza dezvoltarea bolii coronariana ischemica . Acest lucru pune o presiune suplimentara asupra inimii, crescand riscul de a experimenta un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Fumatorii sunt de asemenea expusi unui numar mare de alte substante chimice nocive, cum ar fi monoxidul de carbon si substante cancerigene, care pot afecta negativ sanatatea inimii si a vaselor sanguine.

4. Care sunt efectele asupra sistemul cardiovascular cand treci de la fumat la vapat?

Un alt studiu publicat in revista “Journal of the American College of Cardiology” in 2019 a ajuns la o concluzie similara cu studiul discutat mai sus.

Cercetarea a fost efectuata de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Dundee, cu titlul “Efectele asupra sistemului cardiovascular al schimbarii de la tigarile clasice cu tutun la tigarile electronice (https://www.jacc.org/doi/10.1016/j.jacc.2019.09.067)”, si a concluzionat ca trecerea la vapat poate reduce sansele de atac de cord sau accident vascular cerebral in cateva saptamani.

Studiul a examinat in mod specific fumatorii inraiti – persoanele care au fumat cel putin 15 tigari pe zi in ultimi doi ani. Li s-a spus sa inceteze sa fumeze tigarile clasice si sa foloseasca in schimb tigarile electronice cu nicotina in timp ce au avut aparate pentru monitorizare a parametrilor sistemului cardiovascular. 

Dupa patru saptamani, rezultatele au aratat o imbunatatire uriasa a functiei cardiovasculare, ceea ce inseamna ca sansele de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral sunt semnificativ reduse atunci cand oamenii schimba fumatul cu vapatul.

5. Vapatul imbunatateste dilatarea vaselor de sange pentru a reduce riscul de atac de cord: 

Vapatul imbunatateste dilatarea vaselor de sange pentru a reduce riscul de atac de cord: 

Studiul s-a concentrat asupra functiei cardiovasculare a participantilor, monitorizand in mod specific nivelurile de expansiune a vaselor de sange. Echipa a luat in considerare acest lucru deoarece expansiunea vaselor de sange este un indicator bun al starii generale de sanatate a inimii – cand expansiunea vaselor de sange este limitata (ce se intampla in urma fumatului de tigari), riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral creste.

In medie, un nefumator sanatos are un scor de dilatare a vaselor de sange de 7,7%, in timp ce fumatorii inraiti se afla la aproximativ 5,5%. Studiul a constatat ca dupa doar o luna de utilizare a tigarilor electronice, scorurile participantilor au avut o imbunatatire semnificativa, crescand la un scor mediu de 6,7%!

Acest lucru arata ca tigarile electronice sunt o alegere mult mai buna pentru inima ta comparativ cu fumatul, iar schimbarea va oferi, de asemenea, organismului sansa de a-si imbunatati sanatatea intr-un interval de timp destul de scurt.

6. Trecerea de la fumat la vapat:

Trecerea de la fumat la vapat:

Nu este un secret ca suntem mari sustinatori ai vapatului si incurajam fumatorii sa ia decizii mai sanatoase. Deja stii ca tigarile electronice sunt 95% mai sanatoase decat tigarile cu tutun (https://www.gov.uk/government/publications/e-cigarettes-and-heated-tobacco-products-evidence-review) conform afirmatiei facute de Public Health England, iar aceste rezultate obtinute de echipa de la Universitatea din Dundee si Asociatia Americana a Inimii ofera o motivatie suplimentara de a inlocui cu o alternativa mai buna.

Daca doresti mai multe informatii despre cum sa faci aceasta trecere, verifica ghidul nostru detaliat despre utilizarea tigarilor electronice pentru a renunta la fumat.

Echipa de la e-Potion este de asemenea aici pentru a te incuraja si a-ti raspunde la orice intrebare ai putea avea despre tigarile electronice si vapat – ia legatura cu noi si bucura-te de a face o alegere mai buna pentru inima ta!

Sursa: 

https://www.acsh.org/news/2022/05/10/anti-vaping-bias-undermines-e-cigarette-research-new-study-raises-questions-16304

https://redboxvape.com/

https://www.punkjuice.com/

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.