In cat timp se incarca tigara electronica

Incarcare tigara electronica – ce trebuie sa stii despre acest proces

Tigara electronica este alegerea multor persoane care isi doresc sa se lase de fumat sau sa renunte la nicotina. Totusi este extrem de important ca utilizatorii sa studieze instructiunile dispozitivului inainte de a-l folosi. Acest lucru nu numai ca garanteaza o functionalitate mult mai performanta a produsului, ci si faptul ca el va rezista cat mai mult timp. 

 1. Tigara electronica – cum se face incarcarea bateriei

Atunci cand majoritatea dispozitivelor ajung la o capacitate a bateriei de aproximativ 30%, ele ofera un semnal utilizatorului. Poate fi un bip, o vibratie sau aprinderea becului din centru. Unele modele nu necesita descarcarea completa pentru a putea fi puse la incarcat, deoarece, pot aparea mici probleme, precum: aburii nu se mai formeaza sau apar scurgeri ale e-lichidului. Acesta este primul indiciu ca bateria ta este pe cale sa se termine. 

In primul rand, trebuie sa stii ca sunt mai multe modalitati prin care o tigara electronica poate fi incarcata: la priza sau prin USB. Prima optiune este de obicei mai ieftina, dar nu are la fel de multe avantaje ca cea din urma. 

Cele cu mufa USB sunt mult mai populare decat cele obisnuite, datorita functionalitatii mari pe care o au. In ziua de astazi este mult mai rapid sa gasesti o sursa de alimentare ca aceasta decat o priza. In plus, pot fi la fel de bune sau chiar mult mai eficiente si mai rapide. Micro USB-ul reprezinta o varianta extrem de facila pentru ca este universal si nu va fi nevoie ca evaporatorul sa fie deconectat in timpul alimentarii.

In al doilea rand, atunci cand alegi un incarcator acumulator, este indicat sa stii ca bateria se insurubeaza in acesta, fara a insista cu o forta excesiva, pentru ca se poate deteriora. De cele mai multe ori, becul din centru are culoarea rosie si indica faptul ca bateria se incarca, iar atunci cand este gata, devine albastra sau verde. 

Inainte si dupa fiecare incarcare, este indicat sa se curete conectorul, pentru a nu exista riscul unor depuneri. Acest lucru nu numai ca va prelungi viata device-ului, dar asigura si o incarcare mai eficienta si completa. 

De asemenea, in cazul in care se intampla ca bateria tigarii electronice se descarce complet, ea nu se poate aprinde automat, chiar daca este conectata la acumulator si la sursa. Este indicat sa ii acorzi un timp de asteptare de cel putin 15 minute si sa o verifici dupa. 

2. In cat timp se incarca tigara electronica

In functie de modelul achizitionat, o tigara electronica trebuie lasata la incarcat in jur de 2-5 ore. Totusi, durata difera de la un device la altul. De exemplu, pentru o baterie de 900 mAh, durata poate ajunge pana la 3 ore. De aceea, este indicat sa conectezi tigara electronica la alimentare seara, cand nu o vei mai folosi. 

In momentul in care achizitionezi o tigara electronica, trebuie sa stii ca este partial incarcata, de cele mai multe ori pana la 50%. Verifica intotdeauna performanta device-ului si a incarcatorului, pentru a sti exact daca iti satisface cerintele. Se poate aplica si metoda bateriei complet descarcate si a incarcarii unui ciclu complet, insa, cele mai noi modele nu au nevoie de aceasta procedura, pentru ca au devenit din ce in ce mai inteligente.

Exista posibilitatea ca o persoana sa comande prin internet o tigara electronica, iar aceasta sa fie livrata fara un incarcator. In acest caz, trebuie sa fie achizitionat unul separat, cat mai curand, pentru a nu lasa bateria sa se descarce complet. Poti gasi cabluri si incarcatoare la cele mai bune preturi daca cercetezi putin piata inainte. 

De asemenea, trebuie sa stii ca bateria interna nu este functionala pentru totdeauna. Ea are aproximativ 500 de cicluri de descarcare, iar in cazul in care device-ul incepe sa functioneze din ce in ce mai slab, aceasta trebuie schimbata. 

Asadar, tipul de incarcare al tigarii electronice depinde de la un device la altul. Insa, un lucru sigur care trebuie facut consta in ingrijirea produsului si cunoasterea indicatiilor din fabrica in ceea ce priveste prelungirea de viata a bateriei. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.