Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cum alegi concentratia de nicotina a lichidului tau. Ghidul cu recomandari

Cum alegi concentratia de nicotina a lichidului tau. Ghidul cu recomandari

Daca iti dorești sa renunti complet la fumat si sa te orientezi exclusiv catre produse dedicate vapatului, poti opta intr-o prima faza pentru e-lichidele ce contin anumite procente de nicotina. 

Poti scadea apoi gradual concentratia acestui alcaloid din formula produsului, pentru a nu te confrunta cu problema asociata dependentei fata de acesta, atat de frecventa in rândul celor care se intorc la fumat, dupa o scurta perioada de abstinenta. 

Dar pentru ca sunt disponibile online numeroase lichide pentru tigara electronica, ce contin ponderi de nicotina variate, poate fi chiar dificil sa alegi un produs potrivit pentru ceea ce cauti, mai ales ca acest aspect este mai putin discutat. Noi iti oferim astazi sfaturile de care ai nevoie!

Cum se exprima concentratia de nicotina?

Concentratia de nicotina a unui e-lichid pentru vaping este o valoare pe care trebuie sa o regasesti pe ambalajul produsului. Se exprima in mg/ml, oferind utilizatorului informatii despre cantitatea de nicotina (mg) prezenta in produs, pentru fiecare mililitru (ml) de substanta lichida.

Asadar, asigura-te ca identifici pe eticheta lichidului pentru tigara electronica, sau in pagina online a produsului de care esti interesat, valori ale concentratiei de nicotină de genul: 3 mg/ml, 6 mg/ml, 20 mg/ml etc 

Tine cont de faptul ca aceste valori pot fi afisate procentual, in functie de brandul care produce acel lichid pentru tigara electronica. De exemplu, in loc de simbolul 20 mg/ml, poti regasi concentratia acestui alcaloid exprimata astfel: 2%.  

La inhalare, ponderea de nicotina absorbita de organism este semnificativ mai mica decat cea regasita in lichidul turnat initial in tank. Estimarile arata ca doar 40-60% din cantitatea de nicotina a lichidului utilizat patrunde în corp. 

De altfel, absorbtia de nicotina prin vaping difera de la un utilizator la altul, in functie de factori precum: frecventa cu care se vapeaza, procentele de VG si PG din formula e-lichidului, cantitatea de aburi produsa etc .Toate aceste informații iti sunt foarte utile, atunci cand alegi o anumita concentratie, pentru a evita supradozajul nicotinic (intoxicatia cu nicotina). 

Ce concentratii de nicotina poate avea un e-lichid?

Pentru a estima care este concentratia de nicotina potrivita pentru nevoile tale, iata care sunt principalele valori din formulele e-lichidelor disponibile pe piata si caror categorii de utilizatori sunt acestea recomandate: 

Lichide cu o concentratie de nicotina de 3 mg/ml

Dedicate celor care au redus concentratia de nicotina din e-lichid pana la un prag minim, astfel incat organismul s-a putut obisnui gradual cu valori din ce in ce mai mici ale acestui alcaloid, fara a se confrunta cu problemele asociate adicției – irascibilitate, stres, dorinta de a mari dozajul etc. 

Lichide cu o concentratie de nicotina de 6 mg/ml

Recomandate pentru fostii fumatori, care utilizua tigări normale considerate ca fiind “usoare” sau chiar “medii”. La fel ca produsele mentionate anterior, sunt recomandate pentru ultimele etape ale procesului de tranzitie catre o renuntare definitiva la produse ce contin nicotina. 

Lichide cu o concentratie de nicotina de 9 mg/ml

Aceste produse pentru tigara electronica sunt recomandate celor care au trecut de la un nivel al adictiei ridicat la unul moderat, prin scaderea progresiva a concentratiei de nicotina din e-lichid. 

Lichide cu o concentratie de nicotina de 12 mg/ml

Aceste solutii pentru vaping fac parte din spectrul superior al e-lichidelor, din punct de vedere al concentratiei de nicotina din formula. Se recomanda celor care au obisnuit sa fumeze pana de curand aproximativ 2 pachete zilnic. 

Lichide cu o concentratie de nicotina de 20 mg/ml

Acestea contin cel mai înalt nivel al concentratiei de nicotina (mg/ml), fiind recomandate pentru fumatorii inraiti, care s-au lăsat de curand de fumat si considera ca renuntarea brusca la acest obicei le-ar cauza probleme asociate adictiei. 

Cum alegi concentratia de nicotina potrivita pentru tine?

Pentru a gasi concentratia de nicotina ideala pentru tine, iti recomandam sa testezi pentru inceput un produs de nivel mediu si sa observi modul in care organismul rezoneaza la asimilarea acestui alcaloid, in urma vapării.


NU utiliza produse cu valori mari ale concentratiei, daca obisnuiai sa fumezi tigari slim, sau dacă ai fost dintotdeauna un fumator de ocazie. Intoxicatia cu nicotina poate cauza efecte cat se poate de neplacute la nivelul organismului:  

  • hipersalivatie; 
  • senzatie de greata; 
  • varsaturi; 
  • deshidratare;
  • dureri de cap; 
  • tensiune arteriala;
  • iritatie corneana;
  • tahicardie etc 

Insa daca obisnuiai sa fumezi unul sau doua pachete de tigari normale pe zi, este cat se poate de posibil ca nivelurile ridicate ale concentratiei de nicotina sa ofere senzatia cu care esti deja familiarizat. In caz contrar, utilizarea unor valori mult prea scazute ale acestui indicator pot cauza senzatii asemănătoare celor cu care te-ai putea confrunta, daca ai renunta brusc la fumat. 

Daca simti ca nivelul concentratiei pe care l-ai testat initial nu ofera satisfactie, poti trece la o valoare superioara, insa iti recomandam sa testezi gradual praguri din ce in ce mai mari, pentru a putea evita astfel efectele negative ale supradozajului. 

Poti reduce procentul de nicotina din e-lichidul comandat pe site, daca efectele utilizarii acelui produs sunt prea puternice pentru ceea ce cauti: 

  • daca produsul comandat initial are o anumita aroma, identifica unul asemanator in oferta noastra, insa cu o concentratie de nicotina mai scazuta, apoi amesteca-le foarte bine; pentru injumatatirea concentratiei initiale, amesteca e-lichidul cu unul fara nicotina. 
  • amesteca produsul respectiv cu aproximativ 5-10% cu Baza 70VG 30PG fara nicotina, astfel incat concentratia de nicotina se va reduce semnificativ, in timp ce vascozitatea e-lichidului utilizat nu va fi alterata in urma acestui proces.  Sau poti folosi calculatorul nostru de nicotina pentru lichide de tigari electronice.

Acum stii cum sa alegi corect e-lichidul pentru device-ul tau, cu o anumita valoare a concentratiei de nicotina. Vino pe site si descopera gama de produse din aceasta categorie, pentru a comanda solutiile adaptate nevoilor tale, pe baza informatiilor descoperite astazi!

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.