Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

De ce nu mai simit aroma la lichid de tigara electronica?

De ce nu mai simt aroma la lichid de tigara electronica?

“Limba vaperilor sau vaper’s tongue ”: ce este?

„Limba vaperilor” este o afecțiune în care – neașteptat și fără avertisment – un vaper își pierde capacitatea de a simti gustul lichidului de tigara electronica. Acesta este un fenomen aproape universal, deoarece majoritatea vaperilor îl vor experimenta din când în când.

De obicei durează 1-3 zile, dar poate persista până la două săptămâni întregi, fără a-ți putea gusta vape-urile. Cu ani în urmă, fraza a devenit obișnuită, deoarece mulți consumatori de tigari electronice au observat ocazional că isi simteau limba ca si cum ar fi dezvoltat brusc o acoperire groasă care bloca capacitatea de a simti gustul.

Deși limba de vaper nu va afecta absorbția nicotinei sau producția de aburi, dar capacitatea de a gusta aroma completă a lichidului dvs. este la fel de importantă pentru a vă bucura de experiență.

În acest ghid, ne uităm la cauzele limbii de vaper și nouă modalități de a trece de ea.

De ce nu mai simt aroma lichidului de tigara electronica

Avem de la 2.000 la 8.000 de papile gustative în gură și, din fericire, ele se regenerează la fiecare zece zile. Simțul gustului, numit simțul gustativ, necesită salivă pentru ca papilele gustative să funcționeze corect. Vaparea poate provoca uneori o limbă obosită, ducând la uscarea gurii, care va fi lipsită de salivă adecvată. Când nu avem suficientă salivă, capacitatea de a simti gustu este aproape inexistenta.

Un alt vinovat pentru care nu simti gustul e-lichid-ului tău este intensitatea aromelor. Simțul mirosului, numit simț olfactiv, și papilele gustative funcționează împreună pentru o percepție completă a aromei. Este binecunoscut faptul că mirosul reprezintă până la 70% din aroma percepută.

Papilele gustative disting între cele cinci gusturi: dulce, amar, acru, sărat și umami; cu toate acestea, diferite arome ale aceluiași tip de gust pot fi distinse numai prin miros. Fără miros, aroma pură a unui măr dulce ar avea un gust puțin diferit de o para dulce.

Deoarece vapingul nu are textură de care să se vorbească, principalele caracteristici de identificare sunt gustul și aroma. Problema, așa cum demonstrează experimentele științifice din școala generală, este că simțul olfactiv își pierde percepția cu atat mai repede pentru o aromă cu cât este mai mult expus la ea.

Ultimul motiv pentru care mulți vaperi au probleme cu degustarea se poate datora fumatului. Dacă ați renunțat recent și mai ales dacă tot mai fumați inca, capacitatea dvs. de a simti gustul complet va fi împiedicată. Fumatul face ravagii asupra sănătății bucale și aceasta include o posibilă afectare a mirosului și a gustului. Din fericire, simțul gustului și al mirosului se pot recupera cu timpul. Nu există un interval de timp specific pentru când se va întâmpla acest lucru, dar o regulă generală este de până la o lună de la momentul în care ați renunțat.

Modalitati de a scapa de “limba de vaper”

1. Beți mai multă apă: 

A rămâne hidratat nu este doar esențial pentru sănătate, ci vă poate ajuta să obțineți cel mai bine aroma din lichid de tigara electronica. Creșteți consumul de apă, mai ales dacă vapați des. Indiferent de cauza gurii uscate, prima recomandare este întotdeauna să beți mai multă apă.

2. Reduceți consumul de cofeina și alcool: 

băuturile care conțin cofeină sau alcool pot începe să usuce gura la contact și sunt clasificate ca diuretice, ceea ce înseamnă că vă face să urinați mai frecvent. Acest lucru poate duce la deshidratare, ceea ce va provoca limba vaperului. Dacă vă confruntați cu gura uscată, este recomandat să limitați consumul acestor două bauturi.

3. Folosiți un produs de hidratare orală: 

Biotenul (și produse similare) sunt de ajutor in igiena orală si pot vindeca temporar uscarea gurii. Aceste produse vin sub diferite forme, inclusiv apă de gură, spray, pastă de dinți și un gel peste noapte. Spre deosebire de alte produse de curățare orală și prospețime, Biotenul nu conține alcool. Interesant este faptul că ingredientele din bioten includ PG și VG, la fel ca lichidul de tigara electronica.

4. Curățați-vă limba: 

Păstrarea limbii curate este un alt mod de a vă asigura că obțineți o aromă optimă din tigara electronica. Nu uitați să vă spălați limba și, dacă doriți să faceți un pas mai departe, există răzuitoare pentru a îndepărta pelicula care se acumulează pe limbă.

5. Nu mai fumati: 

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să renuntați la fumat. Acest lucru va fi, de asemenea, benefic pentru capacitatea dvs. de a gusta. Dacă tocmai ați renunțat recent, poate dura ceva timp până când gustul dvs. va reveni. Nu renunțați la încercarea de a renunța la fumatul!

6. Faceți pauze mai lungi între pufuri: 

Dacă sunteți un vaper in lanț, acest lucru va avea o influență asupra receptorilor de aromă și miros. O modalitate de a reduce timpul de vapare este de a crește nivelul de nicotină. Nivelul mai inalt de nicotina ar trebui să vă satisfacă pentru perioade mai lungi, fără a mai avea nevoie de o altă inhalare. Dacă nu sunteți interesat să vă creșteți nicotina, faceți pauze mai lungi între intreruperile de vapare pentru a vă odihni papilele gustative.

7. Schimbați lichidul de tigara electronica: 

Dacă vapați tot timpul aceeași aromă, în cele din urmă va fi mai puțin vibranta decât era inițial. Simțul olfactiv se poate obisnui cu o singură aromă daca aceasta a fost vapata pentru o perioada mai lunga de timp. Dacă doriți să combateți oboseala aromelor, schimbați-le puțin. Folosiți acest lucru ca o oportunitate de a experimenta arome pe care în mod normal nu le vapați. În mod ideal, veți dori să încercați să folosiți o aromă într-o categorie complet diferită. De exemplu, încercați o aromă de cafea sau tutun dacă sunteți obișnuiți cu fructe sau bomboane sau invers.

8. Încercați o aromă mentolată sau răcoritoare: 

Chiar dacă nu vă plac aromele mentolate, ar putea fi exact ceea ce va trebuie acum. Mentolul nu are nevoie de miros sau gust pentru a fi perceput. Mentolul activează termoreceptorii, motiv pentru care îl puteți simți în ochi sau pe piele. Lichidele mentolate vă pot ajuta să vă resetați papilele gustative și să vă oferiți o schimbare de ritm față de aromele tipice de fructe și deserturi.

9. Vapati fără aromă: 

Baza de lichid fără aromă este un alt mod inteligent de a trece peste limba vaperului. Este similar cu a face o pauză de la vaping, dar fără a face efectiv. Lichidul pentru tigarile electronice fără aromă nu are deloc gust – doar o ușoară dulceață – așa că nu veți pierde nicio aromă. Lichidul de tigara electronica fără aromă este de obicei vândut de vape shopuri și puteți găsi raportul PG / VG care vă place, precum și nivelul preferat de nicotină. Ca bonus, lichidul de tigara electronica fără aromă este de obicei mult mai ieftin decât lichidul de tigara electronica cu aromă.

Ce sa faci daca “limba vaperului” persista

Dacă vă confruntați încă cu „limba de vaper” și ați încercat toate metodele de mai sus, ar putea exista și altceva în joc.

Aproximativ 70% din toți americanii iau în prezent medicamente eliberate pe bază de rețetă, iar uscarea gurii este un efect secundar comun al multora dintre ei. Medicamentele prescrise în mod obișnuit, utilizate pentru tratarea depresiei, anxietății, alergiilor, răcelii și multe alte boli comune, toate pot provoca uscarea gurii. De asemenea, se știe că produsele din canabis provoacă un efect similar, mai ales atunci când sunt vapate.

Chiar dacă nu ați mai experimentat niciodată gura uscată, ar putea fi rezultatul medicamentului combinat cu vaparea care a provocat-o în cele din urmă. Consultați medicul sau medicul dentist dacă problema persistă.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.