Ghiduri

Ce este vaping MTL sau DTL ?

Ce este vaping MTL sau DTL ?

Astăzi vom analiza diferența dintre vaparea MTL și DL (DTL).

Deci, ce inseamna vaparea MTL și DTL?

MTL este prescurtarea pentru Mouth To Lung și DTL – Direct To Lung.
Astăzi vom analiza de ce se numesc așa, semnele distinctive ale vaping-ului MTL / DTL și care sunt alternativele.

Ce este Vapingul de la gura la plamini (MTL)?

„Gură la plămân”, cunoscut și sub denumirea de „MTL”, descrie pur și simplu procesul de inhalare pentru anumite țigări electronice care utilizează atomizoare de tigari electronice de la gură la plămâni.
La fel ca modul în care ați putea trage fum dintr-o țigară sau puteți bea dintr-un pai, MTL înseamnă să folosiți expansiunea cavității bucale pentru a atrage vapori și apoi să-l respirați cu un aport profund de aer proaspăt.
Poate părea un termen ciudat, dar „gură-plămân” = MTL a devenit un termen de uz normal în cadrul culturii de vapat, o descriere de zi cu zi care acoperă jumătate din metoda de administrare in lumea vaping-ului. Intră în orice magazin de vapat și întreabă despre tigari electronice MTL, iar agentul de vânzări îți va arăta rapid o gamă de dispozitive de vapare specifice care se încadrează în anumiți parametri.

Deci, ce alcătuiesc de fapt acești parametri?

Din ce se constituie o tigara electronica MTL?

Kit Aspire Zelos 50W Anodized Red
Kit Aspire Zelos 50W Anodized Red

Cele trei elemente care determină dacă un dispozitiv de vapare este sau nu MTL sunt: valoarea rezistentei, puterea de ieșire a dispozitivului și compoziția e-lichidului ( VG/PG).
După cum probabil știți, fiecare tigara electronica necesită rezistente pentru a incalzi; acestea sunt pinii de oțel, bumbac și sârmă care stau în atomizorul dvs., absorb e-lichidul, apoi îl vaporizează atunci când dispozitivul este activat.
Dacă aruncați o privire asupra rezistentei, veți vedea fără îndoială un număr imprimat pe ea lângă un simbol „omega”, adică 1,5Ω.
Acest număr determină rezistența electrică a rezistentei și pentru a evita încurcarea în jargonul tehnic; cu cât numărul este mai mic, cu atât produce mai mult vapori.
MTL produce o cantitate moderată de vapori și, ca atare, va fi rareori mai mică de 0,6Ω și, de obicei, undeva între 0,8Ω – 1,8Ω.
Puterea dispozitivului dvs. determină, de asemenea, clasificarea acestuia; rezistentele MTL cu rezistență mai mare necesită, în general, o putere relativ mică pentru a trage, adesea între 7W – 23W.
Unele dispozitive, cum ar fi Vaporesso GTX one, vă permit să modificați puterea de ieșire, dar altele, cum ar fi Joyetech ego AIO, sunt fixate la o putere redusă, cum ar fi 13W, care este garantat să funcționeze în rezistentele dispozitivului.
În cele din urmă, trebuie să luați în considerare mixul de e-lichid ales. E-lichidul este alcătuit în principal din două substanțe chimice inofensive; glicerină vegetală (VG) și propilen glicol (PG), amestecate cu arome concentrate și nicotină lichida.
Raportul VG / PG decide dacă e-lichidul este destinat sau nu utilizării într-un vape MTL.
e-lichidele cu un conținut ridicat de VG sunt în general prea groase și viscoase pentru ca o rezistenta MTL să se „înmoaie” (imbibe) eficient și probabil nu se va vaporiza la puterile mai mici utilizate de kiturile de vape pulmonare, care sunt mai bine deservite de e-lichide cu un PG mai mare sau un raport egal VG / PG, denumit adesea „50/50 e-lichid”.

Care sunt cele mai poplare Kituri de MTL?

Aspire Flexus Stick

12 1 1024x1024 1 441x441 1 de pe e-potion.ro

Uwell Caliburn G

pod Tigara electronica Uwell Caliburn G de pe e-potion.ro

Aspire Zelos Nano

Tigara electronica Aspire Zelos Nano space gray de pe e-potion.ro

Vaporesso GTX GO 40

gtx go 80 vaporesso 2 1 de pe e-potion.ro

Un kit de la MTL este în mod tradițional pe dimensiuni mai mici, adesea un stilou de vape simplu sau configurarea rezervorului de baterie și vape sau un sistem compact de poduri, cum ar fi Aspire minican, conceput pentru ușurință în utilizare, deoarece cei mai recenți fumători/ noi vaperi vor opta probabil pentru un kit MTL.

De ce este bun vapatul gura-plamini MTL? Mi-as dori un dispozitiv MTL?

Vaparea de la gură la plămâni este, în general, calea preferată pentru fumătorii recenți și persoanele care caută să înlocuiască fumul de tutun cu o alternativă inofensivă.

Vape-urile MTL sunt de obicei dispozitive mai simple, cu funcții mai puțin inutile sau meniuri digitale confuze, concepute pentru a reproduce cât mai bine experiența fumatului de țigări.

 E-lichidele cu conținut ridicat de PG și cele 60VG/40PG sau 50VG/50PG vor produce o „lovitură” puternică în piept atunci când sunt inhalate, foarte asemănătoare cu o inhalare satisfăcătoare dintr-o țigară.

E-lichidul subțire va produce doar o cantitate moderată de aburi, care se disipează instantaneu și nu se agață de țesături și îmbrăcăminte așa cum va face fumul de tutun nociv.

Vaparea de la gură la plămâni nu numai că este mai eficientă pentru a ajuta oamenii să lase fumatul în urmă, este văzută și ca metoda de vapare mai considerată și acceptabilă din punct de vedere social; nimeni nu se va uita la cineva care folosește un Joyetech eGo Pod în afara unei cafenele, dar un nor imens de abur dens de sub ohm de la un volumos Vaporesso Luxe 2 ar putea fi văzut ca oarecum antisocial în anumite locuri publice.

 Dacă citiți acest articol pentru că sunteți îngrijorat de efectele fumatului și doriți să urmati în schimb o cale inofensivă de satisfacție data de nicotina, vaparea MTL este cu siguranță pentru dvs.

Există un număr mare de kituri unice de vape de la gură la plămâni, dintre care oricare ar putea fi dispozitivul care vă ajută să ieșiți în cele din urmă de pe drumul fumătorului.

Care sunt alternativele la dispozitivele MTL?

Desigur, MTL reprezintă doar jumătate din vapare.

Există mulți care caută nu un înlocuitor pentru țigări, ci o experiență mai nouă, în stilul „shisha”.

Ce inseamna vaparea DTL (DL)?

Dispozitivele Direct in plamini, cunoscute și sub denumirea de DTL ( DL), utilizează în schimb diferite baterii, rezistente și e-lichide pentru a produce apoi cantități mari de aburi cu conținut scăzut de nicotină care creează nori groși și nu provoacă aceeași lovitură in piept satisfăcătoare la inhalare.
În timp ce mulți obțin scaderea nicotinei din vaparea „sub-ohm” DTL, aceasta este văzută ca un fel mai recreativ de vapare, datorită faptului că se concentrează mai puțin asupra concentratiei nicotinei și are mai mult potențial pentru trucuri de vapori impresionante din punct de vedere vizual.
Vom face în curând un studiu mai aprofundat al vapării DTL, așa că asigurați-vă că sunteti pe faza pentru explicații mai digerabile ale fundamentelor vapării.

Ce este vapingul Direct in Plamini?

DTL este o formă de vapare care urmărește gustul și norul in loc de loviturile de nicotină.
Vaparea direct in plamini și-a obtinut numele datorită modului în care inhalați din anumite tipuri de țigări electronice.
Cu un vape (dispozitiv) Direct to Lung sau DTL, utilizatorul activează unitatea și apoi aspiră direct în plămâni, ca și cum ar folosi un inhalator.
MTL înseamnă gură în plămâni, deoarece vaporii intră în gură și apoi în plămâni în consecință.
Contrar a ceea ce se crede, vape-urile DTL, care produc nori vasti, sunt de fapt adesea mult mai ușor de folosit decât dispozitivele mai mici care produc cantități mai mici de vapori.
Există o serie de factori care determină sunetul și „lovitura in gât” a vape-lui dvs., precum și mai multe aspecte și elemente care definesc ceea ce constituie un dispozitiv de vapare DTL, nu doar norii uriași de vapori.

Ce face ca un dispozitiv sa fie DTL (Direct To Lung)?

Vaporesso Luxe si SKRR Kit
Vaporesso Luxe si SKRR Kit

Nu mai poți identifica un vape DTL doar privindu-l; permiteți-ne să vă ajutăm să navigați în lumea DTL.

Înainte se întâmpla că vape-urile DTL erau ușor de identificat prin mărime; Vape-urile DTL necesită, în general, capacități de baterie mai mari decât alte dispozitive și, ca atare, era o categorie formată aproape în întregime din baterii mari și groase, care ocupau un pumn întreg și abia se potriveau în buzunar.

Acestea sunt încă disponibile, dar industria a trecut la modele mai simple și compacte pentru a atrage un public mai larg.

Vape-urile DTL de astăzi sunt identificate prin mai mulți factori în afară de mărime.

Fiecare vape are nevoie de trei lucruri pentru a funcționa: rezistente, putere de ieșire și e-lichid. Analizând aceste trei aspecte putem determina categoria vape-ului.

Rezistentele sunt elementele metalice care stau în rezervor sau în pod, absorbind e-lichidul și vaporizându-l. Rezistentele au întotdeauna rezistența electrică imprimată pe lateral, cunoscută și sub numele de „ohmage”.

Rezistentele cu un ohmaj mai mic de 1Ω sunt denumite rezistente „subohm”, adică mai puțin de un singur ohm (de exemplu: 0,5Ω, 0,2Ω, 0,15Ω etc.).

Această lipsă de rezistență este intenționată; puterea care curge în bobinajul rezistentei de la unitatea de baterii va produce cât mai mult vapor posibil, nimic nu stă în calea puterii care dezlănțuie cantități mari de vapori.

Apropo de putere, vape-urile DTL vor necesita probabil ieșiri de putere relativ ridicate, variind adesea între 30W – 220W.

Acesta este motivul pentru care unitățile vape DTL erau în mod tradițional mult mai mari, deși în zilele noastre producătorii au produs baterii mult mai mici, dar la fel de puternice, pentru a vă alimenta vape-ul.

În cele din urmă, există e-lichidul de luat în considerare.

Rezistentele sub-ohm care sunt utilizate într-un vape DTL vor fi adesea construite având în vedere un e-lichid mai gros, cu conținut ridicat de VG.

VG sau glicerina vegetală este unul dintre cele două ingrediente principale din tot e-lichidul.

Este o substanță groasă, zaharată, care creează nori mai mari, care sunt tipici pentru un vape DTL.

Deși nu este o regulă universală, în general rezistentele concepute pentru a absorbi e-lichidele VG mai groase nu tin la e-lichide mai subțiri, ceea ce duce adesea la stropire și scurgere.

În același timp, e-lichidele cu VG sunt adesea prea groase pentru a se imbiba eficient în rezistentele MTL.

De ce este bun vapingul DTL? Mi-as dori dispozitive DTL?

Vapat-ul DTL este de obicei considerat ca si ceva mai recreativ.

Nu vă pacaliti singuri; încă mai inhalați si nicotină!

Cu toate acestea, concentratiile de nicotină ale lichidelor de vape DTL sunt de obicei mai slabe, deoarece inhalați cantități mult mai mari, necesitând un conținut de nicotină mai slab de care nu veți fi copleșiți.

Drept urmare, vape-urile DTL sunt, în general, mai populare în rândul persoanelor care fie au renunțat la fumat cu ceva timp în urmă, fie au pofte relativ scăzute de nicotină și sunt mai interesați de arome interesante și de expirul de nori mari, care atrag atenția.

Cei care doresc să cumpere e-lichide cu conținut ridicat de VG se vad in situatia in care sa aleaga din mai multe arome decât cei care doresc pur și simplu să recreeze experiența țigării.

Vape-urile DTL sunt destul de strălucitoare, norii mari pe care îi produc atrag atenția.

Rezistentele sub-ohm DTL sunt, de asemenea, deseori – deși nu universal – oarecum mai costisitoare decât rezistentele MTL și, ca atare, în timp ce vaparea DTL este încă mai ieftină decât fumatul, de departe, cheltuiți puțin mai mult decât alți vaperi.

Care sunt alternativele la dispozitivele DTL?

DTL nu este pentru toată lumea; există un vape pentru fiecare situație și scenariu.

DTL este un aspect al vapingului și unul foarte vizibil în acest sens.

Cert este că un număr mare de vaperi utilizează în schimb kituri MTL; mult mai puțin vizibile și mai orientate spre satisfacția imediată data de nicotina.

MTL, prescurtarea „gură la plămân”, descrie metoda de inhalare pentru dispozitivele care utilizează rezistente cu rezistență mai mare, puteri reduse și e-lichide mai subțiri, 60VG/ 40PG sau 50VG/ 50PG.

La fel ca o țigară, vaporii sunt atrași în gură și apoi coborâți în plămâni cu un aport profund de inspirație.

Vaporii dintr-un kit MTL, deși sunt mai viguroși și mai repede de disipat, se simt de fapt mult mai intens și oferă o „lovitură” satisfăcătoare in piept și gât de care vaperii DTL se lipsesc de fapt.

Sperăm că acest ghid referitor la unele dintre in-urile (ce este nou) și out-urile (ce este vechi) vapării DTL a făcut lucrurile puțin mai clare pentru dvs. și vă ajută să alegeți ce vape să cumpărați.

Puteti sa ne vizitati la locatia noastra din Sibiu Hello Coffee Lounge, Vom fi bucuroși să discutăm situația și cerințele dvs. și ar trebui să vă putem ajuta să faceți o alegere în cunoștință de cauză pentru echipamentul dvs. de vapare.

Fie că sunt MTL, DTL, pod-uri, avem cu siguranță dispozitivul potrivit pentru a vă ajuta să începeți să trăiți fără fum.

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns