Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Câte fumuri are un vape: Tot ce trebuie să știi

Câte fumuri are un vape: Tot ce trebuie să știi

Vapingul are deja câțiva ani de când este în trend, iar piața s-a diversificat mult. Există mulți producători de țigări electronice care, la rândul lor, au o gamă generoasă de modele. Atunci când vrei să-ți achiziționezi un vape, te interesează designul, dar și capacitatea bateriei și durata de utilizare. Este firesc ca atunci când îți cumperi un vape să-ți dorești să țină cât mai mult. În fond, este neplăcut să te trezești că nu mai poți vapa ori să cumperi des altă țigară electronică sau baterie. Descoperă în continuare câte fumuri are un vape, astfel încât să știi exact cât o poți folosi.

Cât rezistă componentele țigării electronice?

Durata de utilizare a atomizatorului

Câte fumuri poate avea un vape depinde și de părțile sale componente și de modul lor de folosire. Atomizatorul are un rol important în vaping, pentru că încălzește e-lichidul pentru a-l transforma în aburi. Forma și structura sa diferă de la un model la altul, dar, în medie, un atomizator de calitate rezistă la 4-7 zile de utilizare moderată. Dacă nu vapezi des, fie pentru că nu ai timp sau nu ești atât de pasionat, durata sa de utilizare va fi mai lungă. În schimb, dacă îți place să vapezi aproape tot timpul, atunci atomizatorul va rezista mai puțin. Ai grijă însă la folosirea excesivă, pentru că poate produce supraîncălzire și scurgeri ale lichidului.

Durata de viață a bateriei

Bateriile sunt componente foarte importante ale vape-ului, dar, din păcate, și ele se uzează după o vreme. În funcție de capacitatea bateriei, numărul de pufuri disponibile după o încărcare variază. În general, poți trage în jur de 300 de pufuri până la descărcarea ei. În cazul unei utilizări medii, acest lucru înseamnă o săptămână de utilizare, ceea ce nu este deloc puțin. Bateria țigării electronice își pierde din eficiență cu timpul, de aceea trebuie înlocuită de 1-3 ori pe an. Întreținerea inadecvată și modul de folosire defectuos poate impune schimbarea mai frecventă.

Durata de utilizare în funcție de capacitatea rezervorului

Capacitatea rezervorului determină frecvența reîncărcării cu e-lichid. De exemplu, un rezervor de 500 ml asigură 150 secunde de inhalare. Pare puțin, dar uneori un puf nu durează mai mult de 1-2 secunde. Modul în care fumezi este cel mai important. Unora le place să tragă mult, pentru a simți din plin aburii și aromele, în timp ce alții preferă să pufăie rapid. Bineînțeles, cei din urmă reîncarcă rezervorul mai rar. 

Câte pufuri are în medie un vape?

În funcție de capacitatea rezervorului și părțile componente, dar și de modul în care fumezi, un vape reîncărcabil îți poate asigura între 200 și 3000 de pufuri. Dacă nu ai fumat înainte țigări clasice, aceste cifre contează pentru tine doar din perspectiva intervalelor de reîncărcare, dar pentru o persoană care a trecut de la fumatul de țigări din tutun la vape, ele au importanță mai mare. Cei care au dependență de nicotină au nevoie de anumite doze, la intervale variabile, astfel că vor ca țigara electronică să le ofere echivalentul necesar. 

Majoritatea producătorilor afirmă că 10 pufuri de țigară electronică echivalează cu cele 10 pufuri pe care le obții dintr-o țigară din tutun. Bineînțeles, fiecare fumător trage mai des sau mai rar dintr-o țigară, astfel că cifrele pot fi diferite de la caz la caz. Dacă vape-ul îți asigură 300 de pufuri înainte de reîncărcarea bateriei sau cartușului, înseamnă că echivalează cu 30 de țigări. Dacă nu ești un fumător înrăit, o încărcare este mai mult decât suficientă pentru câteva zile. 

Câte pufuri are o țigară electronică de unică folosință?

Vape-urile de unică folosință sunt populare, pentru că nu necesită reîncărcarea cartușului sau bateriei. De exemplu, cumperi un tigara de unica folosinta ori un Elf Bar și inhalezi fără griji. În plus, multe dintre ele imită foarte bine țigările clasice sau au un design creativ, astfel că sunt mai elegante decât cele reîncărcabile. Există țigări electronice cu arome diverse, de la fructe de pădure sau exotice la ciocolată, cafea ori caramel. 

Pentru ca potențialii cumpărători să știe de la început la ce durată de utilizare să se aștepte, pe ambalajul lor este trecut și numărul de pufuri disponibile. De obicei, acesta denumește numărul maxim de inhalări pe care îl poți obține. Dacă, de exemplu, pe ambalaj este trecut numărul 1000, dar tragi mult la fiecare inhalare, atunci numărul total de pufuri scade. Numărul de pufuri disponibile variază de la un vape la altul; de exemplu, există modele cu:

 • 250;
 • 400;
 • 600;
 • 800;
 • 1500;
 • 1800;
 • 2000;
 • 2200;
 • 3000;
 • 3300;
 • 4000;
 • 5000.

Cele cu peste 3300 pufuri sunt vape-uri reîncărcabile, dar sunt clasificate tot ca vape-uri de unică folosință. Ele sunt dotate cu un port USB pentru reîncărcarea bateriei, dar nu poți reîncărca și rezervorul cu lichid.

Țigările electronice sunt cool și pot înlocui țigările clasice, care sunt mai dăunătoare. Ține cont de informațiile de mai sus pentru a alege una cu un număr suficient de pufuri. 

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.