Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Vape-urile ajuta la relaxarea in timpul liber

Ce fel de vape-uri folosesc femeile vs barbatii?

Exista multe studii care sugereaza ca barbatii si femeile folosesc in mod diferit produsele de vapat . Unele studii arata chiar ca tigarile activeaza receptori diferiti in creierul uman in functie de genul caruia ii apartine utilizatorul.

Deci, ar fi normal sa ne imaginam ca atunci cand vine vorba despre produsele de vapat, in Romania sau oriunde in lume, genul caruia ii apartinem ar putea face diferenta. Si pana acum asa a fost.

Studii despre diferentele de gen

Un studiu despre diferentele de gen cu privire la folosirea si asteptarile din partea unui produs de vapat a fost publicat in Volumul 52 din Comportamente Adictive in Ianuarie 2016 si a scos la iveala cateva rezultate surprinzatoare.

Studiul accentua descoperirile sondajului on-line facut din August pana in Noiembrie in 2013. Acest studiu asupra folosirii tigarilor electronice cerceta factorii care duceau la initierea si mentinerea utilizarii, precum si modul de folosire si rezultatul asteptarilor in ceea ce-i priveste pe ambii: barbatii si femeile.

La studiu au participat mai mult de 1800 de vaperi cu diferite vape-uri. Participantii cu varste incepand cu 18 ani si care aveau obiceiul de a fuma zilnic (tigarile traditionale) de cel putin un an. Toti au confirmat ca au folosit o tigara electronica in ultimele patru saptamini.

Care au fost rezultatele studiului?

Diferentele semnificative observate au fost cele care tineau de modul de utilizare a unui dispozitiv de vapat de catre un barbat fata de cum il utiliza o femeie. Diferentele notabile erau in ceea ce priveste aromele utilizate, tipul de dispozitiv folosit, de unde isi luau informatiile si de unde erau achizitionate acele dispozitive.

Diferentele intre barbati si femei mai apareau si in ceea ce priveste locul unde foloseau dispozitivele si din ce cauza au decis sa abordeze vapatul. In conformitate cu ceea  ce se relateaza in acest studiu, este mai probabil ca barbatii sa inceapa sa foloseasca dispozitivele de vapat si sa renunte la fumat pe motive de sanatate. Femeile pe de alta parte au inceput utilizarea bazat pe recomandarile familiei si prietenilor.

In ceea ce priveste mentinerea actiunii de a vapa (si de a nu mai fuma), rezultatele au fost si aici surprinzatoare. Barbatii au spus ca folosesc vape-urile pentru ca le face placere. Femeile au confirmat ca le ajuta sa depasesca un numar mare de chestiuni negative cum ar fi stresul si dispozitia afectiva.

Barbatii au evaluat ca foarte bune dispozitivele de vapat datorita gustului (aromelor) si datorita acceptarii in societate, dar femeile au vorbit mai mult despre abilitatea de a le ajuta sa-si mentina greutatea corporala.

Rezultatele studiului nu au fost chiar atat de diferite fata de cele pe care le-am constatat ca diferente de gen si in ceea ce priveste fumatul.

Ce fel de vape-uri folosesc femeile?

Ce fel de vape-uri folosesc femeile?

Piata produselor de vapat a crescut in ultimii ani, cu o mare varietate de produse de inalta calitate care sa se potriveasca tuturor modurilor de a vapa. Ciudat, totusi, barbatii si femeile au preferinte diferite in ceea ce priveste aroma, tipul de dispozitiv, dozarea nicotinei si marcile pe care le cauta.

Este mult mai probabil ca femeile sa foloseasca tigarile de unica folosinta sau vape-uri, concentratii mai joase de nicotina si arome fructate sau dulci (fara arome de tutun). Ele au preferat de asemenea primele generatii ale marcilor de tigari electronice.

Ce fel de vape-uri folosesc barbatii ?

Ce fel de vape-uri folosesc barbatii ?

Barbatii pe de alta parte, au invatat mult din ceea ce au dorit sa afle despre produsele de vapat din bloguri sau vloguri on-line dedicate. Conform acestui studiu, este mult mai probabil ca barbatii sa foloseasca dispozitivele de vapat acolo unde fumatul de tigari nu este permis.

De ce vapeaza oamenii?

Cunoastem faptul ca este mai probabil ca barbatii sa vapeze deoarece le place aroma si din motive de sanatate. Stim de asemenea ca femeile au inceput sa vapeze in urma recomandarilor prietenilor si familiei. Dar in general, de ce fac oamenii schimbarea de la tigara traditionala la dispozitivele de vapat?

Dupa cum se observa, motivele se schimba odata cu timpul. Conform perioadei studiate din 2012 pana in 2015, peste 3 milioane de comentarii publice au fost subiect de studiu pentru Universitatea de Stat din San Diego. Studiul, condus de catre John Ayers, autor si cercetator in ceea ce priveste sanatatea publica, include referinte ale utilizarii tigarilor electronice, dar exclude referintele generale la vapat.

Dupa ce au fost clasificate toate comentariile s-au observat sapte motive esentiale pentru care oamenii au ales sa vapeze. Acestea includ:

  • Costul scazut
  • Mirosul placut
  • Posibilitatea de a alege din mai multe arome
  • Posibilitatea de a fi folosite la interior
  • Siguranta in utilizare
  • Renuntarea la tigarile traditionale
  • Imaginea sociala 

La inceputul studiului, 43% din comentarii subliniau ca renuntarea la tigaretele traditionale a fost motivul cel mai des intalnit pentru trecerea la vapat, urmate de imaginea sociala cu 21% iar utilizarea la interior cu 17%.

Cu toate acestea, in 2015, mai putin de 30% din comentarii subliniau ca renuntarea la fumat a fost motivul principal pentru trecerea la vaping. Imaginea sociala a fost la 37% iar faptul ca se puteau utiliza la interior (dispozitivele) a scazut la 12%.

Exista beneficii pentru sanatate ale vapatului?

Dat fiind ca fumatul de tigari traditionale poate fi atat de daunator, este un motiv bun sa renuntam la el. Dar pentru unele persoane este foarte greu si asta nu este o optiune. Din acest motiv multe persoane au decis sa faca tranzitia la produsele de vapat. Totusi, nestiind daca vapat-ul este mai bun decat fumatul poate face multe persoane sa se indoiasca de decizia aceasta. 

Fara indoiala, consecintele pe termen lung asupra sanatatii nu sunt inca cunoscute, dar aceasta nu ne opreste sa constatam cateva beneficii surprinzatoare ale vapatului. Nu numai ca ne ajuta sa economisim niste bani, dar vom observa de asemenea unele imbunatatiri in ceea ce priveste sanatatea dupa cum arata acest studiu.

Acest studiu a fost facut de Universitatea din Dundee din Regatul Unit si a avut in atentie persoanele care fumau de mult timp. Conform studiului, s-au observant imbunatatiri in ceea ce priveste functionarea vaselor de sange cu 1.5 puncte procentuale intr-o luna de la trecerea la vapat. Cercetatorii cred ca daca aceste imbunatatiri sunt sustinute pe termen lung, evenimentele cardiovasculare cum sunt atacurile de cord pot fi reduse cu cel putin 13%.

Daca esti gata sa renunti la fumat, dar nu esti inca sigur cum sa faci asta, de ce sa nu incerci dispozitive cum ar fi cele de vapat?

Am pregatit un articol despre diferenta dintre vapat si fumatul clasic sau iti recomandam sa vezi cele mai bune documentare despre vapat.

Sursa photo: freepik.com

Sursa articolului: vapourium.nz

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.