Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cati ani trebuie sa ai ca sa vapezi sau sa fumezi?

Cati ani trebuie sa ai ca sa vapezi sau sa fumezi?

Desi majoritatea dintre noi suntem foarte constienti de regulile privind fumatul, vapatul este ceva mai nou, iar regulile si legile privind cumpararea si utilizarea tigarilor electronice nu sunt la fel de cunoscute. Vapatul acum fiind o alternativa populara la fumat, aruncam o privire asupra unora dintre legile privind vapatul, inclusiv care este varsta legala pentru a vapa.

1. Care este varsta legala ca sa vapezi sau fumezi in Romania? 

Care este varsta legala ca sa vapezi in Romania? 

Varsta legala pentru fumat sau vapat in Romania este 18 ani. Asta inseamna ca trebuie sa ai 18 ani sau mai mult pentru a cumpara si utiliza tigari traditionale, tigari electronice, vape-uri , produse de vapat si lichide de tigari electronice in Romania.

Varsta legala pentru a fuma sau a vapa conform legii nr. 349/2002 este 18 ani.

2. Care este varsta legala pentru a cumpara lichid de tigara electronica in Romania?

Este ilegal pentru comerciantii de tigari electronice sa vanda produse de vapat persoanelor sub varsta de 18 ani ( minori ); acest lucru include lichid de tigara electronica , kit-uri de vapat, Puff bar-uri si produse conexe, precum rezistente si atomizoare.

Legile privind cumpararea produselor de vapat sunt aceleasi atat in magazinele fizice cat si magazinele online in Romania, comerciantii pot cere clientilor un act care sa dovedeasca varsta in cazul in care suspecteaza respectivul client ca este minor si poate fi necesar sa se arate o dovada a varstei la livrarea produselor.

Este important de stiut ca este, de asemenea, ilegal sa cumperi produse de vapat in numele unei persoane sub varsta de 18 ani. Daca se constata ca furnizezi sau cumperi vape-uri persoanelor sub 18 ani ( minori ), poti fi amendat de la 100 pana la 500 de lei conform legii nr. 349/2002 modificata la inceputul acestui an, mai multe detalii gasesti pe hotnews.ro (https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25815519-fumatul-interzis-pentru-minori-spatiile-publice-amenda-cuprinsa-intre-100-500-lei-proiect-lege.htm).

3. Pot cumpara produse fara nicotina daca sunt minor?

Pot cumpara produse fara nicotina daca sunt minor?

Chiar si Vape-uri si lichidele fara nicotina sunt interzise a fi cumparate de catre cei sub 18 ani ( minori ), deoarece sunt clasificate ca fiind un accesoriu pentru vapat si pot fi utilizate pentru a crea un produs care contine nicotina daca sunt combinate cu un shot de nicotina.

Prin urmare, trebuie sa ai 18 ani sau peste pentru a cumpara lichid de vapat fara nicotina sau vape-uri fara nicotina.

4. Legile privind vapatul vs legile privind fumatul

Legile privind vapatul vs legile privind fumatul

Varsta legala pentru cumpararea atat a tutunului cat si a tigarilor electronice este aceeasi in Romania, deoarece trebuie sa ai 18 ani sau peste pentru a cumpara si a utiliza ambele.

Desi aceasta lege este aceeasi, exista unele diferente intre restrictiile si legile privind vapatul si fumatul.

Dupa interzicerea fumatului din 2016, este ilegal sa fumezi in spatiile publice inchise sau in cele care au un semn de “fumatul este interzis”. Desi vapatul nu este inclus in aceasta lege, exista anumite locuri unde nu ai voie sa vapezi, cum ar fi: locuri de joaca pentru copii, institutii ale statului, cinema, biserici si mijloace de transport in comun, mai multe informatii in acest articol: unde se poate fuma tigara electronica.

5. Care este varsta legala de fumat /vapat in alte tari?

Varsta la care poti vapa sau fuma variaza in intreaga lume; de fapt, exista multe tari in care vapatul este interzis in totalitate. In majoritatea tarilor europene, precum Franta, Spania, Germania si Suedia, varsta legala pentru vapat este de 18 ani, la fel ca in Romania.

In America, varsta legala pentru vapat este de 21 de ani. Era de 18 ani, ca in Romania, dar a fost ridicata in 2019 in incercarea de a combate vapatul la minori.

O tara cu o varsta legala mai mica pentru vapat este Belgia, unde poti vapa lichide fara nicotina legal la varsta de 16 ani. Ca un adolescent de 16 ani in vacanta in Belgia, ai putea sa cumperi si sa vapezi legal un lichid sau un vape fara nicotina; totusi, acestea  ar putea fi confiscate de catre vama la intoarcerea in Romania.

Speram ca acest articol te-a informat despre varsta legala de a vapa sau fuma in Romania. Daca ai peste 18 ani, poti gasi oferte accesibile de lichide sau vape-uri aici, la e-Potion, pentru a te ajuta pe drumul tau spre a fi liber de fumat.

Sursa :

https://www.freepik.com/

https://redboxvape.com/

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.