Curiozitati

Cata Nicotina Contin GLO si IQOS?

Cata Nicotina Contin HEETS si NeoStik?

Daca cauti o alternativa la fumatul tigarilor, este posibil sa fi auzit de GLO si IQOS. Acestea sunt doua tipuri de produse heat not burn (tutun incalzit – HTP) care incalzesc tutunul in loc sa il arda. Prin aceasta, ele produc un aerosol care contine nicotina si alte substante pe care le inhalezi. Dar cata nicotina contin aceste produse? Si care este diferenta dintre ele? In aceasta postare pe blog, vom raspunde la aceste intrebari, dar si la altele.

Cata Nicotina Contin GLO si IQOS?

Ce este GLO?

GLO este un dispozitiv care incalzeste betisoare de tutun special concepute, numite NeoStiks. Dispozitivul are o baterie care dureaza aproximativ 30 de minute sau 20 de NeoStiks. Pentru a utiliza GLO, introduci un NeoStik in dispozitiv si apesi un buton pentru a incepe incalzirea. Apoi poti trage din NeoStik ca dintr-o tigara timp de aproximativ 6 minute sau 14 trageri inainte ca dispozitivul sa se opreasca automat.

Ce este IQOS?

IQOS este un alt dispozitiv care incalzeste betisoare de tutun numite HEETS sau HeatSticks. Dispozitivul are doua parti: un suport si un incarcator. Pentru a utiliza IQOS, introduci un HEET in suport si apesi un buton pentru a incepe incalzirea. Apoi poti trage din HEET timp de aproximativ 6 minute sau 14 trageri inainte ca dispozitivul sa se opreasca automat. Ulterior, trebuie sa incarci suportul in incarcator inainte de a-l folosi din nou.

Cata Nicotina Contin HEETS si NeoStik?

Cata Nicotina Contin HEETS si NeoStik?

Cantitatea de nicotina pe care GLO si IQOS o furnizeaza depinde de mai multi factori, cum ar fi tipul de betisoara de tutun, temperatura de incalzire, modul de tragere si metoda de testare. Conform unui studiu, sub o metoda de testare (ISO), IQOS a furnizat in medie 0,30 mg de nicotina pe HEET, in timp ce sub o alta metoda de testare (HCI), IQOS a furnizat in medie 1,10-1,41 mg de nicotina pe HEET. Acelasi studiu a constatat ca sub metoda HCI, GLO a furnizat in medie 0,46 mg de nicotina pe NeoStik. Cu toate acestea, aceste cifre pot varia in functie de modul in care utilizezi aceste produse.

Concluzie

GLO si IQOS sunt doua tipuri de produse care incalzesc tutunul in loc sa il arda pentru a produce un aerosol care contine nicotina si alte substante. Ele difera in ceea ce priveste designul, functionalitatea si performanta. Cantitatea de nicotina pe care o furnizeaza depinde de diferiti factori si poate sa nu fie constanta pentru diferiti utilizatori sau situatii.

Surse:

https://truthinitiative.org/research-resources/emerging-tobacco-products/6-important-things-know-about-iqos-new-heated Accessed

https://www.iqos.com/gb/en/blog/guide-to-nicotine-strengths.html

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns