Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Eliminarea mirosului de tigara - recomandari, metode si trucuri aplicate

Eliminarea mirosului de tigara – recomandari, metode si trucuri aplicate

Mirosul de tigara este unul dintre cele mai neplacute lucruri, iar in spatiile inchise, cum ar fi locuinta proprie sau masina, efectele fumului devin exponential mai periculoase si greu de gestionat. Situatia devine si mai problematica daca sunt si nefumatori in zona respectiva, spre exemplu, familia si copiii.

Fumul si mirosul de tigara impregnat in pereti, mobila sau haine este indezirabil pentru orice persoana, iar daca vrei sa ai o locuinta fresh, citeste acest articol. Vei afla trucuri, metode si sfaturi aplicate pentru a te bucura de aer curat si de mai putine riscuri pentru sanatate.

1. Eliminarea mirosului de tigara din casa si camera – Cum poti scapa rapid de acesta + sfaturi si recomandari

1. Eliminarea mirosului de tigara din casa si camera - Cum poti scapa rapid de acesta + sfaturi si recomandari

O locuinta primitoare este rareori una cu un aer fetid. Pe masura ce in locuinta si in camera ta se fumeaza mai mult, mirosul va fi mai greu de scos. Daca ai avut o petrecere acasa la care au participat si fumatori ai tigarilor clasice, lucrurile sunt mai usor de gestionat, dar daca s-a fumat constant in interiorul locuintei, s-ar putea sa ai ceva mai mult de lucru, iar simpla aerisire nu va face mare lucru. Cu toate acestea, eliminarea fumului ori mirosului de tigara este vitala, atat pentru tine, cat si pentru cei din jur, deoarece fumatul pasiv este la fel de periculos ca cel activ.

Renuntarea la fumat poate fi o adevarata provocare, dar nu este un proces imposibil, iar astazi exista numeroase metode care sa te ajute sa ai o tranzitie mai usoara. Astfel, fie ca nu mai suporti mirosul de tigara impregnat in pielea, parul si lucrurile din jurul tau, dar nu vrei sa renunti la acest obicei, fie ca vrei sa te lasi complet de fumat, o locuinta cu aer proaspat este primul pas.

Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta, nu conteaza din ce motiv, incepe prin a-ti face un obicei din aerisirea constanta a locuintei. Daca lucrezi de acasa ori daca fumezi in interior cand te intorci de la birou, deschide macar dimineata si seara ferestrele si lasa aerul sa circule macar o ora sau doua. Da, poate fi neplacut daca este toamna sau iarna si e greu sa rezisti in frig si curent, dar gandeste-te ca e un prim pas pentru sanatatea ta si a familiei tale. Indicat ar fi sa iesi pe balcon ori in curte, daca stai la casa, dar daca te-ai obisnuit sa fumezi in fata laptopului sau televizorului, poate parea peste mana. In acelasi timp, daca vei continua sa fumezi in casa, nu se va schimba mare lucru, dar daca nu poti renunta complet la nicotina, poti incerca variantele mai putin daunatoare, tigarile electronice. Cu toate ca si acestea au riscuri asociate, ele sunt mult mai putine, iar consecintele lor se diminueaza pentru toata lumea, fie ca folosesti lichid cu nicotina ori lichid fara nicotina. Acestea nu opereza prin arderea tutunului, astfel ca nu se elimina fum si toxinele adiacente, precum gudronul, ci prin incalzirea unei solutii lichide din interiorul device-ului ori rezervei, in functie de natura tigarii electronice folosite (reincarcabila ori de unica folosinta). Pe langa lipsa reziduurilor obisnuite, precum chistocurile si scrumul, alegerea acestei variante vine si cu alte avantaje, astfel ca poti alege din varietatea de arome pentru tigara electronica unele care sa fie cat mai putin deranjante. In acest fel, te poti bucura de un alt fel de fumat la tine in casa, iar aburul rezultat din asta va fi foarte usor de dispersat.

Dupa ce insisti cu aerisirea casei si treci la folosirea unor tigari electronice, in functie de cat timp ai fumat in casa pana atunci, va fi cazul sa folosesti si alte metode, deoarece aerul va fi in continuare imbacsit si statut, iar ele difera in functie de suprafata afectata. In cazul in care daunele se rezuma la o singura camera, poate fi necesara apelarea la o firma specializata in curatenia la domiciliu, pentru a scoate tot fumul din pereti, de regula cel mai greu de improspatat. Daca totusi nu vrei sau nu poti merge atat de departe cu efortul, exista si metode la indemana, multe din ele folosind ingrediente pe care le ai in casa. Poti incerca si:

  • Zugraveste incaperea respectiva. Necesita si asta putin efort, dar niste pereti proaspeti vor face restul metodelor mult mai eficiente. Inainte de zugraveala, va fi neceara o curatare cu detergent a peretilor.
  • Daca ai un aparat de aer conditionat in camera respectiva, va fi necesar sa inlocuiesti filtrele, ca aerul recirculat sa fie cat mai curat.
  • Spala frecvent draperiile, perdelele si orice textile de genul acesta. E posibil sa fie nevoie de cateva spalari pentru a scoate mirosul din covoare ori draperiile groase, dar cu putina insistenta, vei reusi sa ai o casa fresh. In momentul in care le speli, poti adauga putin otet in masina de spalat, iar atunci cand le usuci, foloseste o temperatura scazuta sau lasa-le sa se usuce afara, la aer. O temperatura crescuta nu face decat sa faciliteze patrunderea mirosului in tesaturi. De asemenea, daca ai posibilitatea, du acele textile la o spalatorie profesionala. Daca nu ai unul sau mai multe obiecte textile din cele enumerate pana acum, iti ramane doar sa lustruiesti bine pardoseala, indiferent daca ai parchet, dusumea ori gresie.
  • Foloseste o solutie pe baza de citrice ori una pe baza de otet pentru a improspata aerul. Aroma cojilor de portocale ori de lamai, fie proaspete, fie fierte va da o senzatie placuta dupa ce aerisesti, iar otetul este recunoscut pentru proprietatile lui de eliminare a mirosurilor neplacute din orice loc unde este amplasat. Pune amestecul intr-un vas ceramic si lasa-l undeva in incapere. Ulterior folosirii otetului va fi necesara, totusi, inca o aerisire.
  • Curata mobilierul cu bicarbonat de sodiu. Nu e necesara decat presararea bicarbonatului pe suprafete, intocmai presararii zaharului pudra pe gogosi, si apoi frecarea suprafetelor cu mana. Dupa ce faci acest lucru cu fotoliile sau canapeaua, lasa-l sa actioneze in jur de o ora sau doua, apoi aspira-l.
  • Foloseste filtre de aer si odorizante de camera. Acest pas este important atat in eliminarea fumului si mirosului tigarilor clasice, cat si pastrarea aerului cat mai curat si atunci cand folosesti o tigara electronica de unica folosinta.
  • Daca ai posibilitatea si spatiu suficient in casa, ia-ti un Schefflera, adica un arbust de talie medie, decorativ, denumit si arborele umbrela. Ca multe dintre plante, acesta este foarte folositor in filtrarea aerului. Daca nu ai spatiu pentru un arbust de aproape doi metri, incearca o crizantema ori aglaonema, o planta cunoscuta pentru proprietatile sale de eliminare a mirosului de tigara.
  • Daca esti un fan al cafelei, pune cateva intr-un bol si aseaza-l in camera in care s-a fumat cel mai mult. Pe langa faptul ca vor absorbi mare parte din mirosul neplacut, vor aroma si incaperea. La fel de bine, poti inlocui bolul de cafea cu unul in care pui leustean, patrunjel, rozmarin sau menta tocate.

Astfel, in calatoria de eliminare a fumului si mirosului, te poti folosi de metode chimice ori de unele naturale. Nu te astepta, totusi, sa se intample peste noapte, dar insistenta este cheia. In timp ce astepti cateva ore sa isi faca efectele solutiile de mai sus, ori atunci cand esti intr-o pauza de la curatenie, poti savura o ceasca de cafea si, daca esti obisnuit sa ai si tigarile la indemana, poti folosi vape-uri reincarcabile. In cazul lor, nu trebuie sa iti mai bati capul cu faptul ca trebuie sa te grabesti din cauza faptului ca ,,se fumeaza singura tigara”, ci trebuie doar sa inspiri si sa te opresti atunci cand te-ai saturat.

2. Eliminarea mirosului de tigara din masina – Trucuri aplicate

2. Eliminarea mirosului de tigara din masina - Trucuri aplicate

Interiorul unei masini se imbacseste, in timp, cu diverse mirosuri, in special cel de tigara, daca obisnuiai sa fumezi la volan. Procesul de eliminare al acestora nu este, nici aici, usor, dar e necesar. In mod evident, cel mai indicat e sa incepi prin a duce masina la spalatorie. O curatare in amanunt e mereu utila, iar interiorul masinii va fi mai usor de gestionat.

Si in cazul scaunelor si banchetelor poti utiliza solutii pe baza de otet si de bicarbonat de sodiu. Dilueaza o jumatate de litru de otet in 10 litri de apa si sterge bine toate materialele sintetice, utilizand, apoi, o carpa din microfibra. Daca sunteti sensibil la aroma otetului, puteti tine usile deschise ori aerul conditionat pornit. Dupa ce se vor usca suprafetele, va disparea si mirosul de otet, asa ca nu e cazul sa va faceti griji in privinta asta.

Cu toate acestea, nu e de ajuns sa cureti bine masina. Ulterior, va fi necesar sa schimbi filtrele de la aerul conditionat, intocmai ca in locuinta proprie si, evident, sa nu mai utilizezi tigarile clasice cand conduci. Altfel, desi metodele te ajuta sa scapi de mirosul neplacut, daca obiceiul va continua, acestea vor fi solutii temporare, iar tu vei depune un efort considerabil destul de des.

Daca totusi vrei sa nu renunti complet, ai optiunea modurilor pentru tigarile electronice, ceea ce inseamna optiuni ceva mai avansate in momentul in care vapezi. Tu trebuie doar sa instalezi bateriile potrivite ori sa iti iei un mod cu baterie incorporata si sa te bucuri de o experienta exponential mai placuta decat cea pe care ai fi avut-o cu tigarile obisnuite. Cu aerul conditionat pornit, vei reduce si vei elimina orice urma de abur din masina, iar scaunele si bancheta nu vor mai fi imbibate intr-un miros greu si innecacios de fum.

Trecerea de la tigarile clasice la cele electronice ori la vape-uri va necesita mult mai putin efort, spre deloc, in pastrarea unui aer proaspat in spatiile inchise. De asemenea, desi vapatul nu este complet inofensiv, iar riscurile asociate fumatului pasiv nu sunt diminuate in totalitate, acestea sunt mai putin daunatoare, astfel ca daca ai si familie si prieteni cu care stai in aceeasi casa ori daca ai pasageri nefumatori langa tine, nu vor mai avea parte de un aer irespirabil si de probleme grave de sanatate.

Daca te-ai saturat sa fii urmarit de mirosul tigarilor, alege sa faci o schimbare si sa iti improspatezi spatiile inchise in care petreci mult timp. Foloseste metodele de mai sus si ofera-ti sansa de a respira un aer mai curat si mai putin toxic, iar daca locuiesti sau calatoresti des cu alti oameni, nu ii supune unui obicei atat de daunator, fumul fiind la fel de toxic si pentru tine, si pentru ei. Important este sa ai in vedere faptul ca tutunul ars ii afecteaza pe toti din jurul tau si ca ai si alte optiuni pentru a continua sa te bucuri de momente de relaxare.

Sursa foto: Unsplash.com.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.