Curiozitati

De ce pocneste si stropeste tigara mea? Ce inseamna Spitback?

De ce pocneste si stropeste tigara mea de pe e-potion.ro

De ce pocneste si stropeste tigara mea ?

Bună ziua și bine ați revenit la o altă aventură educativă de vapare de la e-potion. Astăzi vom rezolva acea întrebare frecventă: de ce tigara mea scuipă (stropeste) / trosnește?

Ce inseamna Spitback?

O problemă pe care o auzim tot timpul de la clienți este că aceștia au o problemă cu tigara lor care stropeste (scuipă) sau trosnește. „Spitback”, așa cum este adesea menționat, nu este de fapt o problemă atât de rară și este una cu care se vor fi confruntat mai mulți vaperi, în special cei care folosesc atomizoare sub-ohm.

Spitback și crackling

Spitback și crackling este, din păcate, una dintre acele probleme foarte frecvente la care vaparea încă nu a oferit o soluție completă, dar există o serie de căi pe care le puteți urma pentru a reduce cu mult din acest eveniment neplăcut.

De ce stropeste si pocneste tigara electronica?

Spitback-ul” (stropitul inapoi) este doar lichid de tigara electronica ce incearca sa „scape”

Spitback” este termenul folosit atunci cand picături mici de lichid de vapat fierbinte ies din mustiuc și aterizează pe buzele sau limba vaperului.

Poate provoca disconfort din cauza temperaturii ridicate a lichidului și de multe ori duce la amorțirea părții afectate a buzelor timp de câteva secunde.

Aproximativ la 90% din cazuri motivul pentru care tigara electronica stropeste sau trosnește se datorează faptului că interiorul rezistentei a fost inundat cu lichid de tigara electronica.

Luați-va un moment pentru a vă imagina ce se întâmplă dacă stropiți câteva picături de apă intr-o tigaie fierbinte; bulele lichide, incapabile să reziste la căldura directa vor zbura în orice direcție pentru a scăpa.

În cazul unui atomizor de tigara electronica, una dintre acele direcții se întâmplă sa fie spre gura ta.

Există mai multe motive pentru care rezistenta dvs. este inundată, cel mai frecvent pentru că rezistenta dvs. este pur și simplu pe „terminate”

Bumbacul din interior – după ce s-au cumulat depuneri, de câteva săptămâni – s-a caramelizat efectiv, materialul fiind acum mult prea îmbibat cu lichid de vapat și incapabil de a absorbi eficient lichid nou.

Un alt motiv foarte frecvent pentru „inundații” este pregatirea exagerată.

 „Pregatirea”, așa cum am prezentat în ghidul nostru pentru rezistentele de tigari electronice, este actul de a introduce lichidul în rezistenta înainte sau în timpul instalării, astfel încât, atunci când vă umpleți rezervorul, să nu trebuiască să așteptați mult timp pentru a se îmbiba inainte de folosire.

Din păcate, mulți își aranjează rezistentele puțin prea intens, scapand cantități mari de lichid de tigara electronica în centrul rezistentei, unde intră în contact direct cu elementul de încălzire și se comportă așa cum fac majoritatea lichidelor atunci când li se aplică căldură bruscă și directă. .

Cum imi opresc tigara mea electronica din stropit si din pocnit?

1. Pregătiți rezistentele cu rabdare

hello coffee 22 2048x1366 1 de pe e-potion.ro

Cel mai important: pregateste cu răbdare!

Modul corect de a pregăti este pur și simplu să „vopsiți” bumbacul expus cu o atingere minora de lichid de tigara electronica, și apoi asigurați-vă că așteptați încă 5 minute înainte de a declansa dispozitivul.

2.      Scuturați vaporizatorul în jos pe un prosop de hârtie

hello coffee 21 2048x1366 1 de pe e-potion.ro

Dacă vă confruntați în prezent cu o problemă vape spitback/ crackling și nu doriți să aruncați rezistenta actuală, există câteva soluții rapide pe care le puteți aplica chiar acum.

O metodă obișnuită este să tineti bine dispozitivul in mana și să o „scuturati” în jos, astfel încât mustiucul să se balanseze într-un arc larg și rapid.

Datorita inerției, scuturatul tău este probabil să disloce și să scoată lichidul ramas inautru; faceti asta peste un prosop de hârtie, veți fi surprins cât de mult iese din mustiuc!

      3. Curățați rezervorul cu smocuri de bumbac

O altă metodă este să obțineți din bumbac niște smocuri, apoi scoateți capacul de la rezervor și faceți o tamponare ușoară ușoară în interiorul rezistentei, absorbind orice resturi nedorite de lichid din jurul elementului de încălzire.

De asemenea, puteți astepta un moment în timpul schimbării rezistentei pentru a vă dezasambla rezervorul și a folosi niște servetele sau smocuri de bumbac pentru a șterge în interior, în special în partea inferioară sub rezistenta, unde nu este neobișnuit să se adune mici resturi de lichid de vapat.

Care dintre tigarile electronice nu stropesc si nu pocnesc?

Muștiucurile anti-stropit sunt disponibile pentru cei care nu doresc un dispozitiv vape stropitor.

In timp ce nu exista multe dispozitive de vapat care promovează „spit proof” ca punct forte in vânzarea produsului, există totusi cateva produse pe care le puteți utiliza pentru a reduce spitback-ul și crackling-ul.

Există mai multe muștiucuri disponibile care sunt echipate cu o protecție pentru stropit, efectiv un fagure de miere sau un design de plasă cu găuri mai mici (mesh) decât picăturile de lichid de vapat agitat, asigurându-ne că muștiucul va putea întotdeauna să le prindă înainte de a ajunge la buze.

Dacă vă uitați într-un muștiuc anti-stropit, asigurați-vă că luați notă de dimensiuni; muștiucurile de vapat vin întotdeauna în una dintre cele două dimensiuni – 510 și 810 și sunt rareori interschimbabile.

Cele mai multe sfaturi anti-stropit sunt probabil despre 810, deoarece acesta este cel mai des intilnit în stilul „orificiu larg” pentru inhalarile mari in plamini (DTL), dar asigurați-vă că verificați totusi si pentru 510 pentru ca sunt disponibile si pentru acesta.

Care dintre dispozitive au sanse mai mici sa stropeasca sau sa pocneasca?

Kiturile MTL sunt mai puțin susceptibile de a provoca probleme de spitback.

Dacă spitback-ul este suficient de iritant, si puneți la îndoială dacă sa mai continuați să vapați, atunci vă recomandăm să optați în schimb pentru un dispozitiv ceva mai puțin puternic.

Deși nu există dispozitive care sa nu faca deloc asta, veți descoperi că dispozitivele de vapat MTL mai mici, sunt mai puțin susceptibile să arunce violent lichid de tigara electronica fierbinți în direcția dvs.

Vape-urile MTL și majoritatea sistemelor de vape pod folosesc, în general, intervale de putere și rezistente mult mai mici, care sunt adesea mai compacte, cu mai puțin miez expus.

Toate acestea înseamnă că lichidul de vapat va fi mai puțin agitat chiar și în cazul „inundarii”, cu mai puțin spațiu pentru a se acumula lichidul și mai puține oportunități pentru ca acesta să zboare în sus spre tine.

Luați, de exemplu, rezervorul Aspire Nautilus 2S care este inclus în kitul Aspire Zelos 2.0; mustiucul este lung și conic, așezat deasupra unei rezistente cu o construcție subțire.

Șansa de spitback de la un astfel de dispozitiv este absolut minimă, chiar dacă creșteți cumva puterea.

Un sistem mic de vape pod, cum ar fi Vaporesso Renova Zero, Aspire minican sau Joyetech eGo Pod ar fi o alegere excelentă pentru oricine dorește un vape moderat, rezervat și elegant, care este puțin probabil să provoace spitback, datorită tehnologiei sale de activare a inhalarii.

author-avatar

Despre Tarek

Fondatorul brandului e-Potion in Romania. Am cumparat prima mea tigara electronica in 2012 si de atunci a inceput calatoria mea in lumea vapatului. Din mai multe motive decat pot enumera, folosirea vape-urilor a fost o salvare pentru mine. Acum, scopul meu este sa ajut si alti fumatori sa faca trecerea.

Lasă un răspuns