Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

De ce nu mai scoate abur tigara electronica? Diagnosticarea si remedierea problemei

De ce nu mai scoate abur tigara electronica? Diagnosticarea si remedierea problemei

Tigarile electronice sau dispozitivele de vaping sunt o alternativa moderna si mai sigura la tigarile clasice, numarul de utilizatori al primelor fiind in crestere. Ca orice aparat, insa, si acestea se pot confrunta cu diverse probleme iar una dintre cele mai frecvente este cea in care nu mai scoate fum.

Daca ai intalnit o asemenea problema care te-a facut sa te intrebi de ce nu mai scoate abur tigara electronica sau doresti sa eviti aparitia unei defectiuni, poti afla mai multe despre diagnosticarea si remedierea sa din acest articol.

1. De ce nu mai scoate abur tigara electronica si cand trebuie sa te ingrijorezi

Uneori functionarea defectuoasa a unei tigari electronice este insesizabila, astfel ca abia atunci cand cand ea nu mai scoate fum, aceasta devine o problema. Daca ai utilizat-o corect, nu ai de ce sa iti faci griji, deoarece aceasta poate sa fi ramas fara lichid sau fara baterie, astfel ca primul pas pe care ar trebuie sa il faci este sa verifici rezerva, respectiv nivelul de incarcare al dispozitivului.

Daca esti incepator, se poate sa nu folosesti tigara electronica in mod corespunzator, asadar, poti verifica manualul de utilizare pentru a elimina si aceasta varianta.

Daca problema nu se rezovla, iar intrebarea de ce nu scoate fum tigara electronica persista, te poti ingrijora in cazul in care:

  • dispozitivul este incarcat complet, insa nu se aprinde;
  • tigara electronica nu a fost pastrata corespunzator, ceea ce a dus la diverse defectiuni care nu se pot vedea cu ochiul liber;
  • rezervorul tigarii nu a fost curatat conform instructiunilor din manual, iar lichidul s-a varsat inauntru cauzand daune;
  • tigara electronica este destul de vechie, iar acumulatorul sau a cedat.

Inainte de a-ti face griji de ce nu mai scoate abur tigara electronica, este bine sa consulti manualul si sa vezi care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poti avea atunci cand folosesti un asemenea dispozitiv.

Trebuie sa stii si ca pe piata exista o gama destul de variata de dispozitive de vapat, astfel ca fiecare are propriile particularitati. In general, insa, un astfel de aparat este format dintr-o baterie, un atomizor si o rezistenta, acoperite de carcasa de plastic.

2. De ce nu mai scoate abur tigara electronica si cele mai comune cauze ale problemei

Timpul, folosirea incorecta uneori, utilizarea la intervale mari de timp, precum si perisabilitatea materialelor din care este facuta, toate acestea pot duce la diverse probleme cu dispozitivele de vapat. Una dintre cele mai comune este acestea nu vor mai scoate abur.

Avand in vedere componentele unui dispozitiv de vapat, cele mai des intalnite raspunsuri la intrebarea de ce nu mai scoate abur tigara electronica pot fi:

  • acumulatorul tigarii s-a defectat;
  • s-a stricat sau s-a infundat atomizorul;
  • s-a ars rezistenta.

Acestea sunt principalele cauze care pot duce la defectiunea partiala sau totala a unei tigari electronice, iar pentru a remedia problema, primul pas pe care il poti face este sa consulti manualul pentru a sti cum sa o diagnostichezi. De asemenea, in unele cazuri aceasta se poate repara in timp ce in alte situatii va fi nevoie sa o inlocuiesti.

3. De ce nu scoate fum tigara electronica si cum rezolvi defectiunea

Atunci cand ai constat ca tigara electronica nu mai scoate abur, iar conform manualului de instructiuni aceasta ar trebui sa functioneze in parametri normali, primul lucru pe care il poti face este sa incerci sa o incarci, in cazul in care nu se mai aprinde.

Daca intrebarea de ce nu mai scoate abur tigara electronica ramane si dupa aceasta incercare, poti desface capacul de plastic pentru a vedea daca s-a varsat lichidul sau daca atomizorul este infundat, acestea fiind unele dintre principalele cauze ale unor defectiuni. De asemenea, poti incerca sa cureti rezistenta, in cazul in care observi probleme la nivelul ei.

In cazul unui atomizor infundat, acesta poate fi curatat. In cazul in care ai observat ca lichidul s-a varsat sau se prelinge pe langa garniturile de silicon, poti incerca sa le strangi cu grija.

In cazul unui tigara de unica folosinta cel mai probabil ca bateria la acest dispozitiv este descarcata complet ( fiind ca are durata de viata scurta ) si solutia este sa cumperi alta.

De asemenea, inainte de a folosi o tigara electronica, asigura-te ca:

  • vapezi la puterea corecta (aceasta este inscriptionata pe rezistenta);
  • incarci dispozitivul de vapat corect;
  • nu lasi lichidul in rezervor foarte mult timp, mai ales daca vapezi ocazional.

Dispozitivele de vapat sunt foarte sigure, insa atunci cand observi anumite probleme pe care nu stii sau pe care nu le poti rezolva, le poti inlocui. In acest fel vei evita si raspunsul la intrebarea de ce nu mai scoate abur tigara electronica.

In concluzie, daca te intrebi de ce nu mai scoate abur tigara electronica, poti incerca sa diagnostichezi problema cu ajutorul manualului de instructiuni si sa te asiguri ca aceasta functioneaza corect. Verificarea acumulatorului, a rezistentei si a atomizorului te pot ajuta sa iti dai seama daca este cazul sa mai folosesti acelasi dispozitiv sau sa il schimbi, in cazul in care nu reusesti sa il repari.

Sursa foto: Pixabay.com

Poti sa urmaresti e-Potion si pe facebookinstagram si Pinterest

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.