Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Apa la plamani de la tigara electronica – Mit sau realitate?

Apa la plamani de la tigara electronica – Mit sau realitate?

Tigara electronica reprezinta una dintre variantele pentru fumat foarte des utilizate de catre fumatori. Datorita principiului de functionare, acest dispozitiv este considerat a fi cea mai buna alternativa la fumat. Avantajele pe care le aduce in scena sunt net superioare tigarii clasice. De-a lungul timpului, in societate au aparut diverse mituri despre vaping impartind lumea in doua tabere. Unul dintre cele mai raspandite mituri este reprezentat de faptul ca folosirea indelungata a tigarii electronice ar produce apa la plamani. Astfel, exista persoane care considera real acest lucru dar si oameni care sustin contrariul intrucat nu exista dovezi solide care sa argumenteze aceasta problema.

Citeste si descopera mai departe cum functioneaza tigara electronica si de ce apa la plamani de la aceasta este doar un mit si nu o realitate dovedita stiintific.

1. Modul de functionare al tigarii electronice

Tigara electronica are un principiu destul de simplu de funtionare, fiind usor de utilizat de catre oricine isi doreste sa incerce o astfel de experienta. Pentru punerea in functiune a dispozitivului stau la baza trei elemente. O tigara electronica este compusa dintr-o baterie, un atomizator(cartus) si o rezistenta care fac posibila incalzirea lichidului pentru vapat.

Bateria este elementul care furnizeaza energia necesara punerii in functiune a tigarii. Aceasta se activeaza in momentul in care fumatorul vrea sa vapeze si ofera atomizatorului curentul de care are nevoie. Atomizatorul are rolul de a vaporiza lichidul din cartus si a o pregati pentru inhalare. Cartusul tigarii electronice contine un lichid cu arome, alese in functie de preferintele utilizatorului. In functie de functionalitatile dispozitivului, acesta poate fi reincarcarcabil sau de unica folosinta. De asemenea, lichidul consumat poate sau nu sa contina nicotina. Pentru siguranta proprie aceste substante sunt recomandate a fi achizitionate din locuri autorizate si specializate. Pe piata exista o multime de variante din care fumatorii pot sa aleaga pentru a isi satisface gusturile.

Spre deosebire de tigarile clasice, cele electronice nu ard substanta ci doar o incalzezc si vaporizeaza. Datorita acestui procedeu, nu genereaza scrum, iar fumul este reprezentat doar de vapori si este inofensiv pentru cei din jur. In plus o astfel de tigara ofera un numar de inhalari mare si poate fi folosita oriunde fara a fi nevoie sa dispui de o sursa de foc. Atata timp cat bateria este incarcata iar in cartus exista suficient lichid pentru o vapare corespunzatoare orice fumator se poate bucura de aceasta experienta fara prea mult deranj.

2. Mitul apei la plamani de la tigara electronica

Mitul conform caruia in urma utilizarii tigarilor electronice pe durate lungi de timp ar produce apa la plamani este complet fals. Apa la plamani reprezinta o afectiune definita prin inflamarea plamanilor si mai exact a pleurei, membrana in care acestia sunt imbracati fiecare in parte. Conform descoperirilor stiintifice, aceasta boala poate fi cauzata de catre prezenta unei tumori in zona plamanilor sau de agravarea unei raceli care nu a fost tratata corespunzator de la bun inceput.

In ciuda povestilor des aparute care sustin ca vapatul favorizeaza formarea apei la plamani, tigarile electronice nu au nicio legatura cu aceasta afectiune. Modul de functionare al acestor dispozitive care permit vaporizarea si inhalarea unor substante cu arome destinate fumatului nu produce astfel de efecte in organismul uman. Aburii inhalati de catre fumatori nu au posibilitatea de a ajunge in membrana plamanilor si a dauna sanatatii acestora. Singura cale dovedita stiintific prin care se ajunge la pleurezie este din cauza unor infectii, raceli sau alte boli care au efecte nocive asupra mai multor organe. Astfel, pana in prezent nu a fost identificata nicio legatura intre fumatul folosind tigara electronica si aceasta afectiune pulmonara, intrega ipoteza ramand doar un mit.

Desi tigarile electonice au si ele implicatii mai putin pozitive asupra celor care le folosesc, aduc o serie de avantaje care le transforma intr-o alternativa mult mai buna fata de tigarile clasice. Astfel de mituri vor exista mereu in societate din cauza taberelor care se formeaza si isi sustin ideile, insa toti cei care vapeaza pot sta linistiti in legatura cu aceasta chestiune medicala.

Sursa foto: Pexels.com, Shutterstock.com.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.