Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Mod electronic versus mod mecanic

Mod electronic versus mod mecanic: Care este mai potrivit pentru nevoile tale

Cu siguranta ai auzit la alti pasionati de vaping discutii despre moduri si te-ai intrebat care este cel mai potrivit pentru tine. Modul este un element al tigarii electronice care alimenteaza cu energie atomizatorul sau rezevorul. Modul poate avea o baterie externa sau interna pe care o poti cumpara si monta tu. El este important pentru controlul puterii care ajunge in elementul de incalzire. Astfel, determina la ce temperatura se incalzeste e-lichidul, ce cantitate de abur se elibereaza si cand. Te invitam sa descoperi diferentele dintre modul electric si cel mecanic, astfel incat sa-l alegi pe cel care iti poate oferi cea mai buna experienta de vaping. 

Caracteristicile modului mecanic

Mod Digiflavor S G Tube Rainbow

Modul mecanic este cel mai simplu, dar presupune experienta anterioara de vaping sau cunostinte despre componente si modul de functionare. De obicei, pasionatii de tigari electronice invata sa le foloseasca foarte bine pe masura ce vapeaza. Cei care au vapat din dispozitive electrice anterior si stiu ce presupune vapingul si care sunt dozele preferate de abur gasesc mai repede tiparul de utilizare corect. 

Modul mecanic este, practic, o carcasa care contine elementele de legatura dintre baterie si rezervor si o forma de intrerupator. Scopul modurilor mecanice este acela de a nu complica tigara electronica. Cu cat sunt mai putine componente, fire si conexiuni, cu atat mai bine. Un mod mecanic adevarat nu are un chip electronic sau alta forma de control electronic.

Avantajele modului mecanic

Modul mecanic poate parea mai complicat decat cel electric, dar are si anumite avantaje:

 • adaptezi puterea si alte aspecte in functie de preferintele de moment, aromele preferate si structura e-lichidului;
 • este usor de reparat, pentru ca nu contine chip-uri si placute electronice complicate;
 • iti permite sa setezi puterea electrica la un nivel superior, astfel incat lichidul sa se incalzeasca mai repede si mai mult;
 • nu te complici cu diferite setari;
 • se desface si se curata usor.

Sursa foto: freepick.com

Cum alegi un mod mecanic

Modurile mecanice pot fi de 2 tipuri:

 • standard;
 • hibride;

Modurile standard se bazeaza pe legatura directa dintre baterie si atomizator. Energia ajunge la bobina de incalzire asa cum pleaca din baterie. Voltajul este ridicat cand bateria este incarcata si scazut cand aceasta se goleste. Daca folosesti un atomizator cu rezistenta redusa, trebuie sa ai grija la bateria pe care o folosesti, pentru ca este necesar un curent electric de intensitate mai mare. Cand bateria nu face fata din acest punct de vedere, atomizatorul o solicita excesiv, ceea ce poate duce la arderea anumitor componente si chiar la explozii.

Modurile mecanice hibride au si mai putine fire decat cele standard, pentru ca bateria intra in contact direct cu pinul atomizatorului. In acest caz, ai nevoie de un atomizator special realizat pentru acest tip de mod, altfel risti ca device-ul sa functioneze defectuos sau sa se produca un scurt circuit.

In alegerea modului mecanic poti tine cont si de numarul de baterii. Un numar mai mare inseamna o intensitate mai ridicata. De asemenea, asigura-te ca bateriile sunt bine izolate si carcasa este rezistenta.

Caracteristicile modului electronic

Mod Vaporesso Target 200 Verde

Modul electric are o structura mai complexa, care automatizeaza controlul vapingului, oferindu-ti in acelasi timp posibilitatea de a ajusta anumite setari. Unele moduri simple au doar cateva setari de putere si un LED care se aprinde in functie de puterea selectata. Altele, mai complexe, au ecrane si butoane de ajustare pentru diferite aspecte:

 • temperatura;
 • nivelul de putere;
 • materialul bobinei din atomizator;
 • consistenta aburului si alte aspecte adaptabile.

Modurile electrice mentin caracteristicile aburului in functie de setarile selectate. Chipul intern si placuta de circuite se ocupa de aceste aspecte. Unele moduri electrice au si o functie By-pass, care iti permit sa maresti puterea. Trebuie sa ai grija insa, pentru ca folosirea excesiva a acestei functii poate duce la supraincalzirea tigarii electronice sau la defectarea bateriei. 

Avantajele modului electronic

Modul electric este o alegere populara pentru mulți vaperi. Avantajele sale sunt:

 • usurinta in utilizare;
 • control mai bun al temperaturii, puterii, pragului termic si utilizarii bateriei;
 • posibilitatea de a folosi acumulatori reincarcabili;
 • accesul la o interfata care iti arata indici despre temperatura, starea bateriei si alte aspecte;
 • aspect cool, datorita designului, efectelor luminoase si ecranului;
 • posibilitatea de a seta diferite aspecte in avans si de a primi sugestii de utilizare eficienta.

Sursa foto: unsplash.com

Cum alegi un mod electronic

Daca vrei un mod electric, trebuie sa tii cont de preferintele tale in materie de utilizare. Daca ai nevoie doar de o functie simpla de mentinere a puterii si temperaturii, alege un model simplu. Daca vrei sa setezi serii de inhalari si iti place sa vezi pe un ecran diferite aspecte ale tigarii electronice, atunci alege un model complex. Unele au ecrane cu touch screen si interfete complexe, care te ajuta sa descoperi si setezi aspectele relevante pentru experienta ta de vaping. 

Tigarile electronice sunt diverse si iti ofera posibilitatea de a incerca arome diverse. Tine cont de informatiile de mai sus si alege modul potrivit pentru tine.

Sursa photo: www.eightvape.com

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.