Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Bateriile pentru vape

Bateriile pentru vape: Ce fel de baterii folosesc tigarile electronice?

Cuprins

Tigarile electronice folosesc de obicei baterii reincarcabile de tip litiu-ion (Li-Ion) sau litiu-polimer (LiPo). Aceste tipuri de baterii sunt preferate datorita dimensiunilor compacte, capacitatii mari de stocare a energiei si timpului scurt de incarcare.

Puncte cheie:
 • Tigarile electronice folosesc in principal baterii reincarcabile de tip litiu-ion (Li-Ion) sau litiu-polimer (LiPo), datorita densitatii energetice ridicate, dimensiunilor compacte si timpului scurt de incarcare.
 • Bateriile pentru tigarile electronice pot fi integrate (nedetasabile) sau externe (detasabile). Bateriile externe vin in diferite dimensiuni, cele mai comune fiind 18650, 21700, 20700 si 26650.
 • Atunci cand alegeti o baterie pentru tigara electronica, luati in considerare tipul de baterie, capacitatea (mAh), curentul de descarcare (A), reputatia producatorului si compatibilitatea cu dispozitivul.
 • Pentru a prelungi durata de viata a bateriei, depozitati-o corect (la 20-25°C, intr-un loc uscat si bine ventilat), incarcati-o la aproximativ 50% inainte de depozitarea pe termen lung si verificati periodic eventualele semne de deteriorare.
 • Nu aruncati niciodata bateriile de la tigarile electronice la gunoiul menajer sau in natura. Duceti-le intotdeauna la un centru de reciclare a deseurilor electronice sau la un punct de colectare specializat pentru baterii.

Ce este o baterie pentru tigara electronica?

O baterie pentru tigara electronica este sursa de alimentare a dispozitivului, furnizand energia necesara pentru a incalzi rezistenta si a vaporiza lichidul. Bateriile utilizate in tigarile electronice sunt de obicei de tip litiu-ion (Li-Ion) sau litiu-polimer (LiPo), datorita densitatii lor energetice ridicate, dimensiunilor compacte si timpului scurt de incarcare.

Bateriile pentru tigarile electronice pot fi incorporate (nedetasabile) sau externe (detasabile). Bateriile incorporate sunt integrate in dispozitiv si nu pot fi inlocuite de utilizator, in timp ce bateriile externe pot fi scoase din dispozitiv si inlocuite cu o alta baterie.
Bateriile externe se gasesc in diferite dimensiuni, cele mai comune fiind 18650, 21700, 20700 si 26650. Aceste numere indica diametrul si lungimea bateriei in milimetri. De exemplu, o baterie 18650 are un diametru de 18 mm si o lungime de 65 mm.

Capacitatea bateriei, masurata in miliamperi-ora (mAh), determina durata de functionare a tigarii electronice intre incarcari. O capacitate mai mare inseamna o durata de viata mai lunga a bateriei. De asemenea, curentul de descarcare continuu (masurat in amperi) este important, deoarece un curent mai mare permite utilizarea la puteri mai ridicate fara supraincalzirea bateriei.
Este esential sa se utilizeze incarcatoare compatibile si sa se respecte instructiunile producatorului pentru a asigura o functionare sigura si eficienta a bateriei tigarii electronice. Bateriile deteriorate sau manipulate necorespunzator pot prezenta riscuri de scurtcircuit, incendiu sau explozie.

Ce tip de baterii se folosesc in tigarile electronice?

Marea majoritate a tigarilor electronice folosesc baterii de tip Litiu-Ion sau Litiu-Polimer.

Bateriile Litiu-Ion

Bateriile Litiu-Ion sunt sursa de alimentare a majoritatii tigarilor electronice, furnizand energia necesara pentru a incalzi rezistenta si a vaporiza e-lichidul cu sau fara nicotina. Aceste baterii sunt preferate datorita densitatii lor energetice ridicate, dimensiunilor compacte si timpului scurt de incarcare.
Bateriile Litiu-Ion contin un electrod pozitiv si unul negativ, separati de un separator subtire din plastic. In timpul incarcarii, ionii de litiu se deplaseaza prin electrolit de la electrodul pozitiv la cel negativ, iar in timpul utilizarii, procesul se inverseaza.
Desi bateriile Litiu-Ion au anumite caracteristici de protectie si siguranta, electrolitul lichid din interior este extrem de inflamabil. Prin urmare, daca separatorul se rupe sau protectia la supraincarcare se strica, bateria se poate scurtcircuita si electrolitul se poate aprinde.

Bateriile Litiu-Polimer (LiPo)

Bateriile Litiu-polimer (LiPo) sunt o varianta a bateriilor Litiu-Ion, utilizate pe scara larga in tigarile electronice. Principala diferenta consta in electrolitul folosit – bateriile LiPo utilizeaza un electrolit polimeric in loc de unul lichid, ceea ce le confera o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste forma si dimensiunea.
Bateriile LiPo au o densitate energetica mai mare comparativ cu bateriile Litiu-Ion traditionale, permitand stocarea unei cantitati mai mari de energie intr-un spatiu mai mic si mai usor. Aceasta caracteristica le face ideale pentru dispozitivele compacte, cum ar fi tigarile electronice.
Cu toate acestea, bateriile LiPo au si unele dezavantaje. Acestea au o durata de viata mai scurta, de aproximativ 300-400 de cicluri de incarcare, comparativ cu 500-1000 de cicluri pentru bateriile Litiu-Ion. De asemenea, bateriile LiPo necesita o ingrijire speciala in timpul incarcarii, descarcarii si depozitarii, fiind mai sensibile la deteriorari si prezentand un risc mai mare de incendiu in caz de defectiune.

Ce sunt bateriile integrate din tigarile electronice?

Bateriile integrate sunt acele baterii care sunt incorporate in dispozitivul de tigara electronica si nu pot fi inlocuite de catre utilizator. Aceste baterii sunt de obicei reincarcabile si sunt conectate permanent la componentele interne ale dispozitivului.

Bateriile integrate ofera avantajul unui design compact si usor de utilizat, eliminand necesitatea de a achizitiona si manipula baterii separate. Acest lucru face ca tigarile electronice cu baterii integrate sa fie o optiune populara pentru incepatori si pentru cei care prefera un dispozitiv simplu si convenabil.

Cu toate acestea, bateriile integrate prezinta si unele dezavantaje. Odata ce bateria se deterioreaza sau isi pierde capacitatea de a retine incarcarea, intregul dispozitiv trebuie inlocuit, deoarece bateria nu poate fi scoasa si inlocuita. De asemenea, timpul de functionare intre incarcari poate fi mai scurt comparativ cu dispozitivele cu baterii interschimbabile.

Bateriile integrate sunt de obicei reincarcate prin intermediul unui port USB incorporat in dispozitiv, folosind un cablu de incarcare compatibil. Este important sa se utilizeze incarcatoare aprobate de producator si sa se respecte instructiunile de incarcare pentru a asigura o functionare sigura si eficienta a bateriei.

Ce sunt bateriile inlocuibile in tigarile electronice?

Bateriile inlocuibile, cunoscute si sub numele de baterii externe sau detasabile, sunt acele baterii care pot fi scoase si inlocuite cu usurinta din/ in tigarile electronice. Acestea ofera utilizatorilor o flexibilitate mai mare si o durata de viata mai lunga a dispozitivului, comparativ cu bateriile integrate.

Bateriile inlocuibile sunt de obicei de tip Litiu-Ion (Li-Ion) sau Litiu-Polimer (LiPo) si vin in diferite dimensiuni, cele mai comune fiind 18650, 21700, 20700 si 26650. Aceste numere indica diametrul si lunigimea bateriei in milimetri.

Avantajul principal al bateriilor inlocuibile este ca atunci cand o baterie se deterioreaza sau isi pierde capacitatea de a retine incarcarea, aceasta poate fi inlocuita cu una noua, fara a fi nevoie sa se inlocuiasca intregul dispozitiv. Acest lucru poate duce la economii semnificative pe termen lung.

De asemenea, bateriile inlocuibile permit utilizatorilor sa aiba baterii de rezerva incarcate, astfel incat sa poata continua sa utilizeze tigara electronica fara a fi nevoie sa astepte incarcarea bateriei. Acest lucru este deosebit de util pentru utilizatorii care vapeaza frecvent sau pentru perioade lungi de timp.

Cu toate acestea, bateriile inlocuibile necesita o ingrijire speciala si cunostinte despre manipularea in siguranta a bateriilor. Este esential sa se utilizeze incarcatoare compatibile si sa se respecte instructiunile producatorului pentru a evita riscurile de scurtcircuit, incendiu sau explozie.

Care sunt tipurile de baterii inlocuibile pentru tigari electronice?

Cele mai populare tipuri de baterii inlocuibile (externe) pentru moduri tigari electronice sunt: 18650, 20700 si 21700.

Bateriile 18650

Bateriile 18650 sunt cel mai des intalnite in tigarile electronice. Denumirea indica dimensiunile bateriei: 18mm diametru si 65mm lungime. Aceste baterii au de obicei o capacitate cuprinsa intre 2500mAh si 3500mAh si pot sustine un curent de descarcare de 20A-30A, fiind potrivite pentru majoritatea dispozitivelor.

Bateriile 20700

Bateriile 20700 au dimensiuni putin mai mari (20mm diametru, 70mm lungime) si o capacitate crescuta, de obicei in jur de 4000mAh. Acestea pot oferi o autonomie mai buna, insa necesita dispozitive compatibile, special concepute pentru acest format.

Bateriile 21700

Bateriile 21700 sunt si mai mari (21mm diametru, 70mm lungime), avand capacitati de pana la 4000-5000mAh. Sunt cele mai noi pe piata si incep sa fie din ce in ce mai populare datorita densitatii mari de energie. Insa, la fel ca in cazul 20700, necesita dispozitive compatibile.

Alte tipuri mai putin intalnite sunt bateriile 18350 (versiune mai scurta a 18650) sau 26650 (si mai mari decat 21700).
Indiferent de tipul ales, este esential sa se foloseasca doar baterii de calitate, de la producatori renumiti si sa se respecte regulile de siguranta privind incarcarea si utilizarea lor in mod corespunzator, pentru a evita accidentele.

Cum sa alegeti bateriile pentru tigara electronica?

Atunci cand alegeti bateriile pentru tigara electronica, luati in considerare urmatoarele aspecte:

 1. Tipul de baterie: Cele mai comune tipuri de baterii pentru tigarile electronice sunt 18650, 20700 si 21700. Aceste numere indica dimensiunile bateriei: primele doua cifre reprezinta diametrul in milimetri, iar urmatoarele doua cifre reprezinta lungimea in milimetri, urmata de “0”.
 2. Capacitatea bateriei (mAh): Alegeti o baterie cu o capacitate adecvata nevoilor voastre de vapat. O capacitate mai mare, masurata in miliamperi-ora (mAh), inseamna o durata de functionare mai lunga intre incarcari.
 3. Curentul de descarcare (Amperi): Asigurati-va ca bateria aleasa poate sustine puterea necesara pentru dispozitiv. Un curent de descarcare mai mare, masurat in amperi (A), permite utilizarea la puteri mai ridicate fara supraincalzirea bateriei.
 4. Reputatia producatorului: Optati pentru baterii de la producatori renumiti, precum Sony, Samsung, LG sau Panasonic. Evitati bateriile contrafacute sau de la marci necunoscute, deoarece acestea pot prezenta riscuri.
 5. Compatibilitatea cu dispozitivul: Verificati specificatiile dispozitivului pentru a va asigura ca alegeti bateriile compatibile ca dimensiune si putere.
 6. Starea bateriei: Inspectati intotdeauna bateriile inainte de utilizare. Nu folositi baterii care prezinta semne de deteriorare, precum invelis deteriorat, rugina sau deformare.

Cum sa depozitati corect bateriile pentru tigara electronica?

Pentru a asigura o functionare sigura si o durata de viata mai lunga a bateriilor pentru tigara electronica, este important sa le depozitati corect:

 • Temperatura de depozitare: Pastrati bateriile la o temperatura intre 20°C si 25°C (68°F – 77°F). Evitati expunerea la temperaturi extreme, deoarece acestea pot afecta performanta si longevitatea bateriilor.
 • Locul de depozitare: Alegeti un loc uscat, racoros si bine ventilat pentru a depozita bateriile. Nu le expuneti la lumina directa a soarelui sau la surse de caldura. De asemenea, nu le pastrati in masina sau in buzunare impreuna cu alte obiecte metalice.
 • Nivelul de incarcare: Inainte de a depozita bateriile pentru o perioada lunga de timp, asigurati-va ca acestea sunt incarcate la aproximativ 50%. Evitati sa le depozitati complet incarcate sau descarcate, deoarece acest lucru poate duce la degradarea performantei.
 • Recipiente speciale: Folositi recipiente special concepute pentru depozitarea bateriilor, cum ar fi cutiile sau husele din plastic. Acestea ofera protectie impotriva deteriorarilor fizice si reduc riscul de scurtcircuit.
 • Separarea bateriilor: Nu amestecati baterii de marci, capacitati sau niveluri de incarcare diferite in acelasi recipient de depozitare. Pastrati-le separat pentru a evita dezechilibrele si potentialele probleme.
 • Verificarea periodica: Verificati periodic bateriile depozitate pentru a identifica eventuale semne de deteriorare, scurgeri sau umflare. Daca observati astfel de probleme, eliminati bateriile in mod responsabil.

Cum sa reparati o baterie de tigara electronica?

Daca bateria tigarii electronice nu functioneaza corect, iata cateva sfaturi pentru a o repara:

 • Identificati problema: Problemele comune includ probleme de conexiune, bateria nu tine incarcarea sau prezinta deteriorari vizibile.
 • Probleme de conexiune: Verificati terminalele pentru a identifica daca sunt murdare sau au reziduuri. Curatati-le cu un tampon de bumbac inmuiat in alcool izopropilic. Asigurati-va ca toate conexiunile sunt uscate inainte de reasamblare.
 • Bateria nu tine incarcarea: Pentru bateriile externe, inlocuiti bateria. Pentru bateriile incorporate, deschideti dispozitivul cu uneltele adecvate, detasati bateria veche si inlocuiti-o o cu una identica. Asigurati-va ca toate conexiunile sunt bine fixate.
 • Verificati incarcatorul: Asigurati-va ca bateria se incarca corect cand este conectata la incarcator. Verificati placuta de conexiune din incarcator si ridicati-o usor cu o agrafa daca este necesar.
 • Evitati incarcatoarele rapide: Nu utilizati incarcatoare rapide pentru telefoane Android sau alte dispozitive, deoarece acestea pot deteriora bateria tigarii electronice. Folositi doar incarcatorul original furnizat de producator.
 • Deteriorari vizibile: Umflarea sau scurgerea indica o baterie compromisa. Inlocuiti-o imediat si eliminati-o in mod responsabil, conform reglementarilor locale privind deseurile electronice.
 • Masuri de siguranta: Folositi echipament de protectie, cum ar fi: manusi si ochelari de protectie. Lucrati intr-o zona bine ventilata, departe de materiale inflamabile. Evitati scurtcircuitarea prin pastrarea uneltelor metalice departe de terminale.
 • Testarea: Dupa orice reparatie, testati dispozitivul in mod riguros inainte de utilizarea regulata.

Daca nu va simtiti confortabil sa reparati singur bateria tigarii electronice, este recomandat sa apelati la un specialist sau sa inlocuiti dispozitivul. Siguranta este intotdeauna pe primul loc cand vine vorba de dispozitive cu baterii.

Cum sa incarcam o baterie de vape

Pentru bateriile integrate:

Conectati vape-ul la incarcatorul USB furnizat de producator. Asigurati-va ca folositi cablul si adaptorul potrivite pentru dispozitiv. Conectati celalalt capat al cablului USB la o sursa de alimentare, cum ar fi un computer sau o priza de perete. Indicatorul luminos va semnala ca bateria se incarca. De obicei, dureaza 1-4 ore pentru o incarcare completa. Odata ce indicatorul arata ca bateria este plina, deconectati vape-ul de la incarcator.

Pentru bateriile externe:

Deschideti compartimentul bateriei si scoateti bateriile. Introduceti bateriile in incarcatorul de tigara electronica extern, asigurandu-va ca terminalele pozitive si negative sunt aliniate corect. Conectati incarcatorul la o sursa de alimentare. Indicatoarele luminoase vor arata progresul incarcarii. Dureaza aproximativ 2-3 ore pentru o incarcare completa. Odata ce bateriile sunt complet incarcate, scoateti-le din incarcator si puneti-le inapoi in dispozitivul de vapat.

Sfaturi pentru intretinerea bateriei de vape

Cele mai bune sfaturi pentru intretinerea bateriei de tigara electronica:

 • Curatati regulat contactele bateriei si ale dispozitivului pentru a asigura un flux eficient de energie si a preveni acumularea de reziduuri.
 • Evitati expunerea bateriei la temperaturi extreme, fie prea ridicate, fie prea scazite. Pastrati-o intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina directa a soarelui.
 • Utilizati intotdeauna incarcatorul original furnizat de producator, specific pentru bateria dvs. Nu folositi incarcatoare incompatibile sau de calitate inferioara.
 • Nu lasati bateria la incarcat nesupravegheata sau peste noapte. Incarcati-o doar atunci cand sunteti prezent si puteti monitoriza procesul.
 • Incarcati bateria pe o suprafata dura, departe de materiale inflamabile. Asigurati-va ca conexiunile bateriei si ale incarcatorului sunt curate.
 • Evitati descarcarea completa a bateriei sub 3,2V. Incarcati-o cand ajunge la aproximativ 25% din capacitate pentru a prelungi durata de viata.
 • Nu supraincarcati bateria. Deconectati-o de la incarcator imediat ce este complet incarcata.
 • Inspectati regulat bateria pentru semne de deteriorare, scurgeri sau defectiuni. Inlocuiti-o imediat daca observati probleme.
 • Transportati si depozitati bateriile in mod corespunzator, in recipiente neconductive, separate de obiecte metalice care pot provoca scurtcircuite.
 • Eliminati bateriile vechi in mod responsabil, la centrele de reciclare desemnate, conform legislatiei locale.

Cum sa schimbam invelisul (wrap-ul) bateriei?

 1. Indepartati complet vechiul invelis, incepand intotdeauna de la baza bateriei pentru a reduce contactul cu terminalul pozitiv. Nu zgariati si nu perforati carcasa metalica.
 2. Pregatiti noul invelis (Wrap) si glisati-l peste baterie, lasand aproximativ 3 mm in plus la capatul superior si inferior al bateriei.
 3. Plasati inelul de hartie izolator pe terminalul pozitiv. Inlocuiti-l cu unul nou daca este deteriorat.
 4. Folositi un uscator de par pentru a aplica caldura si a contracta invelisul in jurul bateriei. Incepeti de la baza bateriei si continuati spre varf. Nu supraincalziti bateria sau invelisul.
 5. Asigurati-va ca invelisul acopera complet bateria si este intact. Daca nu sunteti multumit de rezultat, indepartati-l si incepeti din nou procesul.
 6. Optional, puteti adauga o eticheta pe baterie cu informatii precum rata de descarcare continua (CDR) si capacitatea in mAh.

Sfaturi importante:

 • Nu uitati niciodata de propria siguranta. Starea invelisului bateriei este extrem de importanta.
 • Nu infasurati un nou invelis peste cel existent, deoarece bateria va deveni prea groasa pentru a se mai potrivi in majoritatea dispozitivelor.
 • Nu exista o limita pentru de cate ori poti reinfasura o baterie, atata timp cat indepartati de fiecare data invelisul vechi.

Urmand acesti pasi si sfaturi, veti putea schimba in siguranta invelisul bateriilor dumneavoastra, asigurandu-va ca dispozitivul functioneaza optim si prelungindu-i durata de viata.

Cum se elimina bateriile folosite de la tigarile electronice?

Nu aruncati niciodata bateriile de la tigarile electronice la gunoiul menajer sau in natura, deoarece contin substante chimice periculoase si pot provoca incendii.
Duceti bateriile la un centru de reciclare a deseurilor electronice sau la un punct de colectare specializat pentru baterii. Multe magazine si supermarketuri au puncte de colectare pentru baterii uzate.
Daca bateria poate fi scoasa usor din dispozitiv, indepartati-o si reciclati-o separat. Daca nu poate fi scoasa, reciclati intregul dispozitiv la un centru de reciclare a deseurilor electronice.
Acoperiti bornele bateriei cu banda izolatoare pentru a preveni scurtcircuitele si puneti-o intr-o punga de plastic sigilata inainte de a o duce la reciclare.
Verificati daca municipalitatea dvs. ofera programe speciale de colectare a deseurilor electronice si a bateriilor. Unele autoritati locale organizeaza evenimente de colectare sau ofera servicii de ridicare.
Nu incercati sa dezasamblati sau sa modificati bateriile, deoarece acest lucru poate fi periculos. Lasati reciclarea in seama profesionistilor.
Informati-va despre centrele de reciclare si punctele de colectare a bateriilor din zona dvs. si planificati din timp eliminarea corecta a bateriilor uzate de la tigarile electronice.
Recicland in mod responsabil bateriile de la tigarile electronice, contribuiti la protejarea mediului si a sanatatii publice, reducand deseurile periculoase si conservand resursele valoroase.

Intrebari frecvente despre Bateriile de tigari electronice:

Cum stiu daca vape-ul meu are o baterie cu litiu?

Majoritatea dispozitivelor de vapat moderne folosesc baterii cu litiu-ion. Daca vape-ul este reincarcabil si are o baterie incorporata, cel mai probabil este o baterie cu litiu-ion. Verificati specificatiile producatorului sau manualul de utilizare pentru a confirma tipul de baterie al dispozitivului.

Ce baterie de vape dureaza cel mai mult?

Bateriile de vape cu capacitate mare, masurata in miliamperi-ora (mAh), tind sa dureze cel mai mult intre incarcari. Bateriile cu o capacitate de 3000mAh sau mai mare, cum ar fi cele folosite in mod-uri avansate, pot dura o zi intreaga sau chiar mai mult, in functie de frecventa utilizarii. Cu toate acestea, dimensiunea si greutatea acestor baterii sunt de obicei mai mari.

Ce vape are cea mai buna durata a bateriei?

Dispozitivele de vapat cu baterii de capacitate mare, cum ar fi Eleaf iStick Power 2 (5000mAh) si Aspire Huracan LX (3000mAh) sunt cunoscute pentru durata lor de viata impresionanta a bateriei. Aceste dispozitive pot dura o zi intreaga sau mai mult cu o singura incarcare, in functie de obiceiurile de vapat.

Se potrivesc toate bateriile de vape cu toate cartusele?

Nu, nu toate bateriile de vape se potrivesc cu toate cartusele. Compatibilitatea depinde de factori precum tipul de filet si puterea bateriei. Multe baterii si cartuse folosesc filetul standard 510, dar unele pot avea filete speciale. De asemenea, cartusele pot necesita o anumita putere pentru a functiona corect, asa ca asigurati-va ca alegeti o baterie compatibila.

Functioneaza bateriile normale in vape-uri?

Nu, dispozitivele de vapat sunt concepute pentru a fi utilizate cu baterii specializate, cum ar fi cele cu Litiu-Ion, care au circuite de protectie incorporate. Utilizarea bateriilor normale, cum ar fi bateriile alcaline sau cele cu litiu de unica folosinta, poate fi periculoasa si pot deteriora dispozitivul. Folositi intotdeauna bateriile recomandate de producatorul vape-ului dumneavoastra.

Puteti lua bateriile de vape in avion?

Da, puteti lua bateriile de vape in avion, dar exista reguli stricte. Bateriile trebuie transportate doar in bagajul de mana, niciodata in bagajul de cala. Ele trebuie protejate individual pentru a evita scurtcircuitele si trebuie sa fie instalate in dispozitiv. Verificati intotdeauna reglementarile specifice ale companiei aeriene si ale TSA inainte de a zbura cu bateriile de vape.

Concluzie

In concluzie, bateriile sunt o componenta esentiala a tigarilor electronice, iar alegerea, utilizarea si intretinerea corecta a acestora sunt cruciale pentru o experienta de vapat sigura si satisfacatoare. Prin respectarea sfaturilor prezentate in acest articol, va puteti asigura ca bateriile dumneavoastra vor functiona in mod optim si vor avea o durata de viata indelungata.

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.