Pentru ajutor

Suna ne la 0767116427

Cum se folosește corect țigara electronică: Ghid complet

Cum se folosește corect țigara electronică: Ghid complet

Cum se folosește o țigară electronica? Ei bine, aceasta presupune un mod de utilizare foarte similar cu cel al altor dispozitive pentru fumat, precum narghileaua sau o tigara electronica de unica folosinta. Tot ce trebuie să faci pentru a o utiliza este să apeși butonul de pe dispozitiv și să inspiri vaporii. 

Elementele din structura unui astfel de dispozitiv asigură un proces simplu de înțeles, bazat de expunerea unui e-lichid la o temperatură optimă, astfel încât acest element să poată fi transformat în aburi. Vaperul poate alege aromele, intensitatea acestora, design-ul și tehnologiile unei țigări electronice, deoarece oferta disponibilă online este una mai mult decât generoasă. 

Chiar dacă utilizarea propriu-zisă este foarte simplă, există mai multe aspecte pe care trebuie să le iei in considerare, pentru a prelungi durata de viață a dispozitivului și pentru a te bucura de un vapat calitativ. În acest articol vei găsi câteva sfaturi utile despre cum se folosește țigara electronică într-un mod sigur și eficient.

Ce este țigara electronică?

Țigara electronică este un dispozitiv de ultimă generație, a cărui dinamică este concentrată asupra vaporizării unui e-lichid, cu ajutorul elementelor din structura sa. Un kit de vaping permite utilizarea îndelungată a device-ului, printr-o întreținere corespunzătoare și o schimbare frecventă a componentelor cu un caracter consumabil. În cazul unei țigări electronice de unică folosință, device-ul nu poate fi reîncărcat și se aruncă după utilizare. 

Revenind la kit-ul de vaping (așa cum mai este cunoscută țigara electronică obișnuita – cu elemente interschimbabile), acesta este compus dintr-o serie de componente-cheie, fiecare dintre acestea având un rol bine definit în structura dispozitivului: bateria, recipientul pentru lichidul de țigară electronică, dispozitivul de încărcare și atomizorul. 

Primele modele de țigară electronică au fost lansate în prima pare a anilor 2000, pe baza unei nevoi de a avea acces la alternative pentru fumat. Modelele primelor generații nu ofereau libertatea pe care o oferă cele de acum, pe care le poți comanda online de pe site, alături de toate consumabilele și accesoriile necesare. 

În privința costurilor de achiziție, kit-urile de vaping sunt mai costisitoare decât țigările electronice de unică folosință, însă pe termen lung, se dovedesc a fi cea mai inspirată achiziție, comparativ cu bugetele alocate pentru device-urile de vaping utilizabile o singură dată. În ultima parte a articolului vei afla mai multe despre beneficiile utilizării țigării electronice. 

Cum funcționează țigara electronică? 

Țigara electronică funcționează după un principiu simplu: bateria încălzește lichidul cu diverse arome, acesta fiind transformat în vapori pe baza acestui proces, pe care utilizatorii îi inhalează. Atomizorul este componenta ce determină încălzirea e-lichidului cu ajutorul unei rezistențe. Pentru a te bucura de un vapat de calitate, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

 • În primul rând, trebuie să schimbi rezistențele atunci când este necesar. Rezistența este alcătuită dintr-o carcasă și bucată de bumbac. Textura absorbantă a bumbacului reține lichidul, pe care mai apoi îl încălzește pentru a-l transforma în vapori (eng. vapes). 
 • Dacă simți gust de ars atunci când tragi din țigara electronică, sau dacă aceasta nu mai produce o cantitate generoasă de vapori, atunci ai nevoie de o nouă rezistență. De asemenea, un alt semn al nevoii unei rezistențe noi este gustul slab sau modificat al aromei. Rezistențele se schimbă săptămânal, de două ori pe lună sau chiar și mai rar, în funcție de frecvența cu care utilizezi dispozitivul.
 • Secundar, trebuie să alegi mereu lichide și arome de calitate. Lichidele și aromele pentru tigara electronica trebuie să fie calitative, pentru ca tu să te bucuri de o super experiență și de un gust bogat. 
 • Alege produse comercializate de magazinele de profil și evită sursele ce nu inspiră încredere, chiar dacă au în ofertă produse cu prețuri care ți se par atractive. Dacă schimbi frecvent aromele, nu uita să cureți țigara electronică mai des, pentru a simți mai bine gustul aromei și pentru a evita ca resturi ale altor produse să se amestece între ele.

Cum poate avea o durată de viață cât mai mare?

Vrei să afli cum să folosești o țigara electronică pentru a o păstra în stare bună pentru cât mai mult timp? Iată câteva sfaturi pe care le poți pune cu simplitate în practică:

 • Nu supraîncărca bateria. Bateriile pentru tigari electronice nu trebuie să stea la încărcat mai mult decât este necesar. Odată ce bateria a atins nivelul de 100% al gradului de încărcare, este o idee bună să o deconectezi de la încărcător. Atunci când lași bateria în priză dupa ce încărcarea completă a avut loc, riști să deteriorezi mai repede această componentă a țigării electronice.
 • Curăță regulat bateria. Urmele și depunerile de la lichidele pentru țigări electronice pot afecta durata de viață a device-ului. Folosește un șervețel uscat sau un bețișor de urechi pentru a curăța ușor zona bateriei ce se înșurubează și unde apar depunerile. Nu folosi niciodată apa pentru a curăța bateriile!
 • Folosește un încărcător potrivit. Cel mai bine este să alegi încărcătorul pe care îl primești cu device-ul de vapat, însă, dacă nu este posibil, atunci optează pentru un incarcator pentru tigari electronice potrivit și de calitate. În acest fel, bateria dispozitivului va avea parte de o încărcare corespunzătoare.
 • Schimbă bateria atunci când începe să se încălzească excesiv. Dacă bateria țigării electronice se încălzește foarte tare, atunci când o încarci sau o folosești, atunci este posibil să ai nevoie de una nouă.

Ce beneficii asigură utilizarea țigării electronice?

Ești tentat să experimentezi senzațiile asigurate de vapat? Iată o serie de beneficii pe care vaperii le pot asocia unei țigări electronice. Acestea sunt sesizabile chiar de la primele utilizări ale acestui device: 

 • Ai un control mult mai bun asupra consumului de nicotină. Există e-lichide cu niveluri de nicotină diferite. De ce este bine de știut acest lucru, mai ales dacă vrei să scapi de viciul fumatului? Pentru că poți încerca o tranziție spre abstinența totală prin utilizarea de e-lichide cu un procent de nicotină din ce în ce mai scăzut, pe măsură ce organismul se obișnuiește.
 • Costuri de întreținere mult mai convenabile. Așa cum ai văzut în capitolele anterioare, pentru o utilizare proprie a țigării electronice, trebuie să direcționezi periodic anumite costuri pentru consumabile. Dar comparativ cu bugetul lunar pentru țigări normale, aceste costuri sunt semnificativ mai mici. 
 • Poți avea propriul tău stil de vaping. Utilizarea unei țigări electronice îți permite libertatea de a alege aromele preferate, sau de a controla cantitatea de aburi produsă. Mai mult decât atât, dacă utilizezi un mod pentru vaping, poți realiza o mulțime de alte setări, pe display-ul digital al device-ului respectiv.
 • Este mult mai cool să vapezi. Utilizarea unei țigări electronice reprezintă o acțiune asociată unei anumite doze de coolness, pe care toți cei din jur o pot remarca. Țigara electronică poate fi un accesoriu de fashion simplu de integrat în ținuta de zi cu zi. 
 • Vapatul se bucură de acceptare socială ridicată. Spre deosebire de fumat, vapatul nu degajă mirosuri neplăcute, ce intră în haine, păr, piele. Mai mult decât atât, elimină problema scrumului produs, ce se poate împrăștia incontrolabil. Aromele pe care le utilizezi pot degaja în jur un miros plăcut, agreat chiar și de nefumători. 

Modul în care se folosește o țigară electronică nu este complicat, iar acest lucru înseamnă că te poți bucura de vapat foarte simplu, oricând dorești și aproape oriunde. Condiția este să folosești corespunzător dispozitivul. Este important să întreții componentele țigării electronice cât mai bine, pentru a putea utiliza acest device pentru un timp cat mai îndelungat, dar și pentru a te bucura de beneficiile menționate în ultimul capitol. Dacă îți dorești să vapezi fără griji și în siguranță, inspiră-te din sfaturile de mai sus despre cum se utilizează acest device. 

Lasă un răspuns
Garantie 60 zile

Garantie 60 zile la neconsumabile

Livrare gratuita

in 24h la comenzi peste 149lei

Expediere in aceeasi

Expediere in aceeasi zi pana la ora 16:00

Adauga o recenzie

Adauga o recenzie si castiga 100 de puncte bonus

VĂ ROG SA VERIFICAȚI VARSTA DUMNEAVOASTRA PENTRU A INTRA.